Studieture


En studietur er en vigtig del af et uddannelsesforløb, og for mange er det indbegrebet af oplevelser, faglighed og ikke mindst fællesskab.


Formålet med en studietur er at give de studerende en spændende faglig rejse, hvor de får mulighed for at få en pause fra bøgerne og få et praktisk og realistisk indblik i, hvordan deres fag fungerer i virkeligheden. Derudover er studieturen også en fantastisk mulighed for at møde nye venner og skabe et netværk for livet.


For Bifrost Rejser spiller studierejser en vigtig rolle. Vores direktør, Morten Svane, arrangerede i sin studietid årligt studieture for sine medstuderende på statskundskab ved Københavns Universitet. Disse studieture var så populære, at de altid lynhurtigt blev fyldt med ca. 30 studerende og en lang venteliste. Siden har han arrangeret adskillige studieture professionelt. I finder derfor ikke et rejsebureau, der har større forståelse for, hvad der kræves for, at en studietur bliver en succes.


Begrebet studietur dækker over flere former for rejser. Det kan være en forlænget weekend i en europæisk storby, hvor Bifrost Rejser bare sørger for det praktiske med billigt fly og hotel, mens et par undervisere står for det faglige. Det kan også være en flere uger lang rundrejse igennem Indien eller Afrika, hvor der planlægges møder med en række lokale aktører undervejs. Fælles for alle studieture er, at der er et stort fokus på at holde prisen nede, så de studerende har råd til at tage med.


Der er selvfølgelig også fokus på at give deltagerne en social og kulturel oplevelse, så man som deltager på en studietur får udvidet sin horisont og et indblik i virkelighedens problemstillinger indenfor ens fagområde. Derudover er det også vigtig at destinationen og de dertil valgte temaer reflekterer det faglige udgangspunkt. En gruppe psykologistuderende kunne f.eks. være interesseret i at tale med en sundhedsminister, besøge et børnehjem, et hospital eller lignende, mens en gruppe, der læser statskundskab vil tale med parter i nuværende eller tidligere konflikter samt NGO’er, ministerier o.l. En studietur vil således ofte have et eller flere temaer. En tur, vi har arrangeret til Uganda og Rwanda, fokuserede både på ulandshjælp og folkemordet i Rwanda. En rejse til Bolivia havde fokus på den politiske venstredrejning i Sydamerika.


I og med at studieture tager udgangspunkt i den enkelte studieretning, er der brug for at de studerende deltager aktivt i planlægningen. En god måde at planlægge en studietur på er derfor at have 2-3 studerende, der fungerer som medarrangører af rejsen. Disse studerende står for planlægning af møderne og fungerer som tovholdere for gruppen, mens den er afsted. Til gengæld får de rabat på rejsen. Mens rejsen planlægges, mødes vi løbende og diskuterer, hvad der er vigtigt at se på rejsen, hvem det kunne være godt at mødes med osv. Bifrost Rejser står for alt det praktiske men hjælper også gerne med idégenerering og gode råd til, hvordan man kontakter dem, man vil mødes med. Via vores mange lokale partnere og store netværk kan vi også hjælpe til med nogle af aktiviteterne. Rejser man som studerende på en studietur, vil man blive overrasket over, hvor mange døre der åbner sig – lige meget hvor i verden man begiver sig hen.


Medarrangørerne af studieturen står typisk også for at sprede budskabet om rejsen på deres studiested f.eks. via intranet. Bifrost Rejser hjælper dog gerne med at lave et par plakater, der kan hænges op, eller tropper op og holder et oplæg.


Vi har tidligere arrangeret studieture til blandt andet Skotland, Israel, Indien, Sydafrika, Bolivia, Iran, Libanon, Uganda, Rwanda, Sierra Leone, Liberia m.fl. Vi kan dog lave studieture til hvor som helst i verden – kun fantasien sætter grænser. Det vigtigste ved en studietur er, at man får planlagt den rigtige rute og de rigtige møder, men selvfølgelig også at man giver de studerende mulighed for at have det sjovt og lære sine medstuderende at kende.


Kontakt

Hvis du kunne tænke dig at være med til at planlægge en studietur, kan du ringe til os på telefon 60 300 100, skrive en mail til [email protected] eller udfylde formularen.