Vandreferie i det nordvestlige Georgien

En vandretur ud i naturen med masser af frisk luft, smukke landskaber og den traditionelle georgiske gæstfrihed
Georgien - Svaneti Georgien - Svaneti - Ushba Bjerget Georgien - Okatse Canyon Georgien - Kutaisi Georgien - Svaneti - Mestia Georgien - Kutaisi

Vandreferie i det nordvestlige Georgien

En vandretur ud i naturen med masser af frisk luft, smukke landskaber og den traditionelle georgiske gæstfrihed

Svaneti i den nordvestlige del af Georgien har meget at byde på: storslåede bjerglandskaber med masser af uspoleret natur, nogle af Store Kaukasus højeste tinder og gletchere, tætte skove og lyse, blomsterklædte bjergenge. Vi kan også opleve det rige dyre- og fugleliv, en blandet europæisk-asiatisk flora, der også omfatter juletræet (det såkaldte nordmannsgran, der på trods af sit vildledende navn, stammer fra Kaukasus), frisk, krydret luft, samt arkaisk virkende landsbyer med slægtstårne og en gæstfri lokalbefolkning, der taler en gammeldags variant af georgisk.


Turen er for alle, der elsker en aktiv ferie i smukke naturomgivelser, og som gerne vil snuse lidt til Georgien, hvilket er blevet væsentligt nemmere siden 2019, hvor WIZZ Air åbnede en direkte flyforbindelse mellem København og Kutaisi i Vestgeorgien. Vi tager bussen så lidt som muligt, og går i stedet for. På denne måde sikre vi os, at vi ikke kun hører om naturen og ser den ud fra et bilvindue, men at vi oplever den med hele kroppen og alle sanserne.


På de fire vandredage i bjergene vil vi gå mellem 10 og 20 km om dagen, dog i et behageligt tempo og med masser af stop undervejs. Det kan ikke undgås i bjergene at stierne går op- og nedad, og nogle gange vil vi vandre i over 2000 meters højde. Det er derfor vigtigt, at man ikke har fysiske skavanker, som nedsætter ens evne til at gå i disse højder. Ellers vil alle, der har en almindelig god fysik, kunne være med på turen.


Turismen kom først til Svaneti for nogle få år siden. Hovedbyen Mestia er i dag totalt forandret, men i de mindre landsbyer er komfortmulighederne i forbindelse med indkvartering stadig ret begrænsede – hvilket måske udgør en del af charmen, da det føles som at komme tilbage til en anden tid. Under vores vandretur i Svaneti bliver vi indkvarteret i familieejede guesthouses, og nogle gange skal vi deles om bade og toiletforhold. Vi vil spise morgenmad og aftensmad på de lokale guesthouses (glæd jer til helt friske georgiske mælkeprodukter, som matsoni og sulguni!). Frokost under vandreturene i form af picnic-lunches.


Dagsprogram:

Dag 1 - Afrejse

Vi mødes i Københavns Lufthavn ved bænkene ud for 7-eleven i området mellem Terminal 2 og Terminal 3. Her vil gruppen blive mødt af rejseleder Markus Bogisch og en medarbejder fra Bifrost Rejser, som vil stå med et skilt. Vi flyver fra København til Kutaisi, med ankomst om eftermiddagen. I lufthavnen vil vi blive mødt af en lokal guide, som vil følge os til vores hotel i Kutaisi.


Efter ankomst til hotellet, tager vi en kort byvandring rundt i Kutaisi. Om aftenen spiser vi velkomstmiddag på en traditionel georgisk restaurant.


Dag 2 - Kutaisi – Okatse Canyon – Becho

Vi kører i bus fra Kutaisi til Okatse Canyon. Her begiver vi os ud på en 2-3 timers vandretur, hvor vi bl.a. kommer igennem den historiske skov Dadiani. På ruten skal vi også over en 750 m lang hængebro, inden vi ender ud på en platform, hvor man får en panoramisk udsigt over dalen og den omkringliggende natur.


Vi spiser vores medbragte “Picnic lunch”, inden vi fortsætter turen i bus til Becho, som ligger i Svaneti regionen. Regionen med de højeste bjerge og gletsjere. Her finder vi også modstandstårne og utroligt gæstfrie mennesker.


Vi overnatter hos et lokalt gæstehus i Becho.


Dag 3 - Becho – Ushba Waterfalls – Mestia

Vi starter vores vandring fra Becho. Turen går gennem skov til foden af Ushba bjerget (4700m).


Herefter går turen opad, mod Ushba vandfaldet. På vejen kan vi nyde udsigten af Kaukasusbjergene. Vi vender næsen hjem til Becho, hvor vores bus vil møde os. Herefter kører vi til Mestia, som er det administrative center i Svaneti regionen.


Vi overnatter på et hotel i Mestia.


Vandring: 400 op / 400 ned (5-6 timer)


Dag 4 - Mestia - Zhabeshi - Adishi

Vi kører til landsbyen Zhabeshi, ca. 20 minutters kørsel fra Mestia. Herfra begynder vi vores vandretur som går over bjergskråningerne. Turen går ned til den fjerntliggende landsby Adishi (2070m), hvor kun omkring 12 familier bor året rundt og hvor den eneste måde at transporterer sig derhen om vinteren er via en 4WD jeep. I denne by vil du føle at tiden er frosset. En lokal vært vil byde os velkommen med den traditionelle svanetianske gæstfrihed og mad. Vi overnatter på et lokalt gæstehus, hvor der er delte faciliteter.


Vandring: 700 op / 200 ned (6-7 timer)


Dag 5 - Adishi – Iprari

Turen går til Iprari, som er en anden fjerntliggende landsby i Svaneti regionen. Det er en dejlig tur i dalen, hvor vi går langs floden. Efter ca. 1,5 time ankommer vi til et sted hvor vi kan krydse floden. Her vil der stå ryttere klar til at hjælpe os over på hesteryg. Det er en kort tur på hesten, og man får hjælp, så man behøver ikke at have prøvet at sidde på en hest før, for at kunne klare det.


Herfra begynder opstigningen til Chkhutnieri passet (2800m), hvor vi finder en vidunderlig udsigt over Tetnuldi bjerget, og det er også muligt at se Store Kaukasus og Adishi landsbyen.


Efter frokost som består af vores medbragte ”picnic lunch”, går vi igen nedad indtil vi når landsbyen Khalde, den sidste landsby der rebellerede mod Tsar styret i Rusland i det 19. århundrede. Efter et kort ophold, fortsætter vi mod vores destination, Iprari.


Vi overnatter i Iprari.


Vandring: 700 op / 800 ned (7-8 timer)


Dag 6 - Iprari – Ushguli UNESCO village – Mestia

Om morgenen sætter vi kurs mod UNESCO-landsbyen Ushguli. På vejen passere vi en typisk landsby med tårne. Efter at vi har vandret et stykke vej i det smukke landskab ankommer vi til Ushguli, som den højest beliggende permanente beboelse i Europa. Shkhara bjerget i baggrunden og de middelalderlige tårnene skaber en vidunderlig atmosfære i byen. Herefter køre vi tilbage til Mestia.


Vi overnatter på et hotel i Mestia.


Vandring: 300 op / 200 ned (4-5 timer)


Dag 7 - Mestia – Zugdidi – Kutaisi

I dag kører vi tilbage til Vestgeorgien. På vejen besøger vi Enguri dæmningen, som er den tredje højeste betondæmning i verden med sine 271,5 meters højde. På vejen stopper vi i byen Zugdidi, hvor vi spiser frokost – traditionelle mingrelske retter. Efter frokost kører vi tilbage til Kutaisi, hvor vi har lidt tid på egen hånd inden vi spiser afskedsmiddag sammen om aftenen.


Vi overnatter i Kutaisi


Dag 8 - Hjemrejse

Tidlig afgang fra hotellet til Kutaisi Lufthavn.


Fly fra Kutaisi til København, med ankomst om formiddagen.


OBS

Man behøver ikke selv at bære sin bagage. Den bliver transporteret i firehjulstrækker fra A til B. Det eneste, man behøver at tage med er en lille rygsæk til vand, madpakke og kamera.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Ekspertrejseleder på hele turen
  • Fly t/r
  • Alle hoteller inkl. morgenmad
  • Al transport
  • Picnic lunches (frokost)
  • Alle middage

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Georgien - Svaneti - Adishi

Adishi

Adishi er en lille fjerntliggende landsby, hvor der bor omkring 10-12 familier. Folk her er utroligt venlige og gæstfrie.

Georgien - Svaneti - Khalde

Khalde

Khalde er kendt for at være den sidste landsby der rebellerede mod Tsar styret i Rusland i det 19 ende århundrede.

Georgien - Kutaisi

Kutaisi

Kutaisi er Georgiens anden største by efter Tbilisi. Kutaisi har igennem historien fungeret som hovedstad for mange kongdømmer og bærer også præg af dette.

Georgien - Svaneti - Mestia

Mestia

Mestia er en by og det administative centrum af Svaneti regionen.

Georgien - Svaneti - Mestia - Zhabeshi

Zhabeshi

Zhabeshi er en landsby i Mestia kommune. I landbyen finder man de traditionelle svanetianske tårne.

Georgien - Okatse Canyon

Okatse Canyon

Okatse Canyon er en kløft beliggende en times kørsel fra Kutaisi. Tidligere var det ikke til at komme dertil, men der er nu blevet bygget en hængebro som går over kløften. Hængebroen er i sig selv ca. 1km lang, og ender i en platform, hvorfra man får en ubeskrivelig panoramaudsigt over den omkringliggende natur.

Georgien - Svaneti

Svaneti

Svaneti er en region i det nordvestlige Georgien. Her finder man de højeste bjerge og gletchere i landet. Svaneti er hjem for mange små landsbyer.

Georgien - Svaneti - Ushba Bjerget

Ushba Bjerget

Ushba Bjerget også kaldet Kaukasus’ Matterhorn ligger i Svaneti-regionen i Georgien. Bjerget er kendt for sine "tvillinge-toppe".

Georgien - Svaneti - Ushguli

Ushguli

Ushguli er en landsby som vi også finder på UNESCOs verdensarvsliste. Det er det sted der har den højst beliggende beboelse i Europa, de den ligger 2100m over havoverfalden. Her bor omkring 45 familier året rundt, selv om vinteren, hvor sneen blokerer vejen til landsbyen.

Georgien - Svaneti - Adishi Georgien - Svaneti - KhaldeGeorgien - KutaisiGeorgien - Kutaisi Georgien - Svaneti - Mestia Georgien - Svaneti - Mestia - ZhabeshiGeorgien - Okatse Canyon Georgien - Svaneti Georgien - Svaneti - Ushba Bjerget Georgien - Svaneti - Ushba Bjerget Georgien - Svaneti - Ushguli

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.