Teaterrejse til Italien

En rejse gennem Norditalien og teaterhistorien
Italien - Milano - Scala-teateret

Teaterrejse til Italien

En rejse gennem Norditalien og teaterhistorien

Vi starter ved begyndelsen – i Verona, hvor romerne for 2.000 år siden byggede både et amfiteater og et konventionelt romersk teater; vi besøger dem begge og om aftenen har vi bestilt billetter til Verdis Aïda. Rejsen fortsætter; ikke langt i kilometer, men i tid – til Vicenza, hvor vi skal se det første indendørs teater i europæisk teaterhistorie, Teatro Olimpico fra 1580. I Sabbionetta skal vi besøge Teatro all’Antica, som er bygget blot syv år senere, men er et tigerspring hen mod nutidens prosceniumsteater. Ikke langt derfra kommer vi til Parma og Teatro Farnese fra 1618, som siges at være det første rigtige prosceniumsteater. Vi afslutter rejsen på La Scala i Milano, alle operahuses urmoder, bygget i 1778 som det perfekte barokteater med plys og guld og loger, og med en grundform, som også i dag benyttes i moderne teatre. Vi overværer forestillingen Alibaba og de fyrretyve røvere om aftenen.

Dagsprogram:

Dag 1 - Afrejse

Vi flyver til Milano med et morgenfly og bliver straks ved ankomsten kørt i bus til Verona (to timer), hvor vi bliver installeret på et trestjernet hotel centralt i byen.


Om aftenen er der fælles middag før vi går hen til Arena Verona og overværer en opførelse af Verdis opera Aïda i Franco Zeffirellis spektakulære iscenesættelse kl 20:45 – vær opmærksom på at billetterne skal tilkøbes separat. Der vil være en introduktion til operaen inden forestillingen.


Dag 2 - Verona

Vi starter dagen med en rundvisning på både arenaen og det romerske teater og får en indsigt i arkitekturen og opførelsespraksis i romertiden. Derefter skal I på byrundtur med lokalguide hvor vi bl.a. skal se Julies balkon; Shakespeares tragedie, Romeo og Julie, foregår jo i Verona og efterhånden har fiktionen overtaget virkeligheden, så turister nu valfarter til ’Julies balkon’ fra hele verden. Balkonen er dog blot en sarkofag, sat op på husmuren i 1928.


Der er fælles frokost efter rundvisningerne, og eftermiddagen og aftenen er til opdagelse på egen hånd.


Dag 3 - Vicenza

Om morgenen kører vi med bus til Vicenza (45 min.), hvor vi igen bliver installeret på et trestjernet hotel centralt i byen.


I Vicenza skal vi se Teatro Olimpico, tegnet af Italiens berømte arkitekt, Palladio i 1580 og åbnet i 1585. Teatret er skabt som en vision af et romersk teater, men indendørs, så det fremstår som et af de første skridt hen mod den type teater vi har i dag.


Fælles middag om aftenen.


Dag 4 - Sabbioneta og Parma

Næste morgen kører vi med bus mod Parma, men stopper først i Sabbioneta (1,5 time), en lille renaissanceby, skabt af hertug Vespasiano Gonzaga i slutningen af 1500-tallet. Her besøger vi det fine lille teater, Teatro all’Antica, der med både sin sceneopbygning og publikumsopbygning betegner endnu et skridt frem mod nutidens teater. Vi besøger også paladset, den imponerende Galleria dell’Anticha, spiser frokost på byens torv – og slutter besøget af med vinsmagning.


Videre med bussen kommer vi til Parma (45 min.), hvor vi bliver installeret på vores hotel og har en aften på egen hånd.


Dag 5 - Parma og Milano

Om morgenen er der tid til at gå på Parmas kæmpestore marked på Piazza Ghiaia før vi tager hen og ser Teatro Farnese fra 1618, det tredje teater på vores rejse i teaterhistorien. Her møder vi for første gang et rigtigt prosceniumsteater – og den første kongeloge – og et teater, som betegner overgangen fra renaissance til barok.


Efter frokost kører vi med bus til Milano (to timer), bliver installeret på hotellet og går ud og spiser middag sammen, før vi går i La Scala kl 20 og ser Luigi Cherubinis opera Alibaba og de fyrretyve røvere dirigeret af Paolo Carignani. Intorduktion til operaen inden forestillingen. Husk at billetterne til operaen skal tilkøbes separat.


Dag 6 - Milano

På rejsens sidste dag ser vi det fjerde teater, nu et rigtigt barokteater, det berømte La Scala fra 1778, hvor vi kommer backstage og får hele teatrets historie.


Efter frokost kører vi til lufthavnen og flyver hjem efter en rejse, der strakte sig over 2.000 år i historien, men ganske få kilometer på landevejen!


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Ekspertrejseleder på hele rejsen
  • Halvpension (6 måltider – Frokost eller middag)
  • Al transport (bus)
  • Fly København/Milano t/r
  • Lokalguide i Verona, Vicenza, Parma og Milano
  • 5 overnatninger på hotel (trestjernede, centralt beliggende). Hotel San Luca i Verona, Hotel Christina i Vicenza, Hotel Button i Parma og Hotel Ibis Centro i Milano.
  • Vinsmagning

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Italien - Milano - Dom Milan

Milano

Milano er en af Norditaliens største byer og Italiens største by på 7,5 millioner indbyggere, hvis man tæller forstæderne med. Byen har god infrastruktur med metrolinjer og sporvognsnet. Byen er præget af mange kanaler. I Milano ligger det berømte Scala-teater, som er et af de mest berømte operahuse i verden.

Italien - Parma - Duomo e Battistero

Parma

Parma er en by i det nordlige Italien. Byen er berømt for sin parmaskine, men arkitekturen og landskabet omkring byen er noget kendt. Teatro Farnese er teatret i Parma, som inspireret af barokken.

Italien - Sabbioneta - Teatro all'Antica

Sabbioneta

Sabbioneta ligger i det nordlige Italien. I Sabbioneta finder man det lille teater Teatro all’antica.

Italien - Verona -  Ponte Pietra

Verona

Verona er en by i det nordlige Italien. Verona bliver kaldt kærlighedens by på grund af fortællingen om Romeo og Julie, som fandt sted i Verona. I Verona finder man det romerske amfiteater Arena di Verona, hvor der bliver opført operaforestillinger.

Italien - Vicenza - Chiesa de San Lorenzo

Vicenza

Vicenza ligger i det nordlige Italien. I Vicenza arbejdes der meget med guld efter en ældgammel traditioner for forarbejdning af guld. I Vicenza finder man Teatro Olimpico, som blev bygget i 1585.

Italien - Milano - Dom MilanItalien - Parma - Duomo e BattisteroItalien - Sabbioneta - Teatro all'AnticaItalien - Sabbioneta - Galleria degli AntichiItalien - Verona -  Ponte PietraItalien - Verona - Arena VeronaItalien - Vicenza - Chiesa de San LorenzoItalien - Vicenza - Basilica Palladiana

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.