Renæssancetur til Firenze

Oplev renæssancens hovedby og dens mange skatte
Italien - Firenze - Santa Maria del FioreItalien - Firenze - Uffizierne

Renæssancetur til Firenze

Oplev renæssancens hovedby og dens mange skatte

Har du lyst til at få et dybere kendskab til Firenzes berømte kunst- og kulturskatte – og få styr på hvad renæssancen er for noget – så er dette netop et kursus for dig.


Firenze var i renæssancen et kulturelt knudepunkt, som har sat sig varige spor. Litteratur, kunst, filosofi og videnskab eksploderede – under ganske særegne politiske forhold, lokalt og internationalt. Vi skal naturligvis besøge byens berømte kirker og kunstgallerier, hvor en stor del af verdenskunstens mesterværker er udstillet: Botticelli, Ghirlandaio, Michelangelo.


Hver dag starter med et foredrag, der sætter dagens emne ind i en større sammenhæng; bl.a. om Dante og andre store personligheder, dominikanere og franciskanere og deres kirker, filosofi og kunsttraditioner, det platoniske akademi, Medici-familien og byens styreform. – og selve begrebet RENÆSSANCE: hvad betyder det egentlig? Desuden vil der være et særligt fokus på den kvindelige renæssancemaler ARTEMISIA GENTILESCHI, som netop i 2020 er internationalt i vælten.


Max 24 deltagere.


Dagsprogram:

Dag 1 - Ankomst til Firenze

Afrejse fra København til Firenze. Derefter tjek-in på Hotel Malaspina (link), et godt, centralt trestjernet hotel med foredragssal.


Velkomst på hotellet samt kort foredrag om Firenzes historie og Medici-familien. Herefter besøger vi Palazzo Medici med Gozzolis monumentale ”De hellige trekongers indtog” (1459) – og den utrolige historie bag.


Fælles middag om aftenen.


Dag 2 - San Marco og Palazzo Vecchio

Dagens emne / foredrag: FIRENZES HISTORIE og DEN SIDSTE NADVER. Vi starter dagen med nærmere gennemgang af hele turens program. Fortsat om Firenzes historie og fokus på dominikaner-munken Savonarola. Dernæst et kunst- og religionshistorisk oplæg om "Den sidste nadver", især i den karakteristiske florentinske tradition – som også er modellen for Leonardos berømte fremstilling (i Milano).


Vi besøger flere af byens klostre med cenacolo, dvs. spisesal (refektorium) med en fresko af ”Den sidste Nadver” (L’ultima cena), bl.a. af Andrea del Castagno (ca. 1450) og Ghirlandaio (1486). I San Marco: Beato Angelicos mesterværker (ca. 1450) – og Savonarolas liv og død (1498).


Fælles frokost


Efter frokost tager vi til Magtens hovedsæde og ser Palazzo Vecchio


Aftenen er sat af til at spise middag og opleve Firenze på egen hånd.


Dag 3 - Santa Mara Novella, San Lorenzo og Galleria dell’Accademia

Dagens emne / foredrag: DOMINIKANERNE, GHIRLANDAIO OG MICHELANGELO – OG NIELS STENSEN. Santa Maria Novella med hele DOMINIKANER-ordenens filosofi på farvestrålende fresker i Det spanske Kapel – og med Masaccios ”Treenigheden” (1427 – den første perspektiv-fremstilling) og Ghirlandaios fantastiske fresko-serier af Jomfru Marias og Johannes Døberens historier (1490). Ghirlandaios elev, Michelangelo, hamrer sine skulpturer ud i Cappelle Medicee ved San Lorenzo-kirken. I denne kirke ligger Niels Stensen begravet.


Frokost på egen hånd


Om eftermiddagen tager vi til Galleria dell’Accademia og ser Michelangelos David – og ikke mindst: hans ’ufærdige’ Fanger (ca. 1520) – de er hele turen værd!


Fælles aftensmad.


Senere på aftenen er der foredrag om Dantes guddommelige komedie, inkl. en billedtur til Helvede.


Dag 4 - Dåbskapellet, Casa di Dante, Santa Croce – Domkirken

Dagens emne / foredrag: DANTE og FRANCISKANERNE. DÅBSKAPELLET OG DOMKIRKEN. Hele Dantes univers udfoldes for os i mosaikker og på fresker: DOMMEDAG så den kan mærkes i sjælen. I Sante Croce: Frans af Assisis historie skildret af Dantes gode ven, den første renæssancemaler: Giotto (1328). I refektoriet Gaddis ”Sidste Nadver” (1350), der grundlagde den florentinske komposition af motivet. I kirken: H.C. Andersens yndlingsmaleri: Bronzinos ”Kristus’ nedfart til Limbo” (1552).


Om eftermiddagen besøger vi Domkirken Santa Maria del Fiore. Bl.a. med fokus på Brunelleschis kuppel og endnu en Dommedag.


Middag på egen hånd


Dag 5 - Uffizierne

Dagens emne / foredrag: Introduktion til kunstgalleriet Uffizi’erne med fokus på udvalgte værker, bl.a. ”Judith og Holofernes” (1621) af renæssancens største kvindelige maler Artemisia Gentileschi.Om aftenen er der gallamiddag.


Dag 6 - Fiesole

Dagens emne / foredrag: Fiesoles historie med vægt på etruskerne og romerne. Hvorfor mon byen og dens befolkning fik så hård en dom i Dantes Guddommelige Komedie?


I dag tager vi lokalbus til Fiesole, en gammel etruskerby på højene nord for Firenze. Vi besøger det arkæologiske område – og nyder udsigten over Firenze.


Midt på eftermiddagen tager vi bussen til Bologna, hvorfra vi flyver hjem.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

 • Ekspertrejseleder på hele rejsen
 • Flybilletter t/r
 • Al transport
 • Hotel (link)
 • Morgenmad hver dag
 • To måltider (velkomst- og afskedsmiddag)
 • Alle entréer – og vi springer køen over!
 • Foredrag hver dag
 • Kompendium med ”must see”-oversigter

Ikke inkluderet

 • Lokalskatter (4 € per nat) betales direkte til hotellet
 • Frokoster og middage bortset fra ovenstående.

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Italien - Firenze - Casa de dante

Casa di Dante

Casa di Dante Museet er et 3 etages museum som indeholder dokumenter og viser livet og arbejdet af den store italiske poet.

Italien - Firenze - Akademiet - Davidstatuen

Galleria dell’Academia

Kunstmuseet der indeholder verdens måske mest berømte statue, Michelangelos David.

Italien - Firenze - Palazzo Medici

Palazzo Medici

I Via Cavour 1 ligger Palazzo Medici Riccardi, designet af Michelozzo di Bartolomeo. Palæet var ejet af familien fra 1444 og ca. 100 år frem. Indenfor er det ikke mindre end 400 års herligheder i form af historiske genstande, der venter. I dag er dele af palæet åbnet for offentligheden, og her kan du opleve århundreders kunst og arkitektur fra Firenze.

Italien - Firenze - Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio er et rådhus i Firenze. Det er bygget 1200-tallet. Ude foran rådhuset står en kopi af Michelangelos David.

Italien - Firenze - San Lorenzo

San Lorenzo Basilica

San Lorenzo Basilika er en af de største kirker i Firenze og Medici-familiens gravkirke. Kirken blev indviet i 393. I 300 år var det byens katedral før det officielle sæde af biskoppen blev flyttet til Santa Reparata.

Italien - Firenze

Santa Maria del Fiore

Firenzes ikoniske domkirke med værker af Giotto, Donatello og selveste Michelangelo.

Italien - Firenze - Santa Maria Novella

Santa Maria Novella

Santa Maria Novella er en kirke Firenze og det tilhørende kloster gemmer på mange kunstskatte. Kirken har lagt navn til byens jernbanestation.

Italien - Firenze - Uffizierne

Uffizierne

Bygget af Vasari for Medici-familien. I dag en af verdens fornemmeste kunstsamlinger.

Italien - Firenze - Casa de danteItalien - Firenze - Akademiet - DavidstatuenItalien - Firenze - Palazzo MediciItalien - Firenze - Palazzo VecchioItalien - Firenze - Palazzo VecchioItalien - Firenze - San LorenzoItalien - Firenze - San Lorenzo BasilikaItalien - FirenzeItalien - FirenzeItalien - Firenze - Santa Maria Del FioreItalien - Firenze - Santa Maria NovellaItalien - Firenze - UffizierneItalien - Firenze - Uffizierne Italien - Firenze - Uffizierne

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.