Sardinien - En myte i havet

Tag med Ulla Rald på en rejse som indfrier kulturelle og natur omgivelser i ét.

Sardinien - En myte i havet

Tag med Ulla Rald på en rejse som indfrier kulturelle og natur omgivelser i ét.

Kom med på en rejse i absolut verdensklasse hvor du kommer til, at opleve fantastisk kultur i de smukkeste natur omgivelser.


Sardiniens kulturelle side byder både på murmalerier som illustrer dagligdagen, samt murmalier med politiske budskaber. Men også gamle Nuraghe hytter fra Nuraghecivilisationen i den italienske bronzealder kommer man til, at opleve på denne spektakulære rejse.


Ud over den fantastiske kultur, byder Sardinien også på en smuk natur. På denne rejse vil der være rig mulighed for, at nyde nogle skønne udsigter oppe fra Sardiniens bjerge, når vi kører på tur op i bjergene og nyder en frokost blandt hyrderne.

Dagsprogram:

Dag 1: Afrejse til Sardinien

Eftermiddagsfly fra København til Cagliari. Ankomst sidst på eftermiddagen. Vi kører nu med bus mod Cala Gonone, hvor vi indkvarteres på vort hotel ved den lille havn. Før aftensmaden på hotellet er der aftensamling med præsentation af deltagere og program. Herefter er der velkomstmiddag.

Dag 2: Cala Gonone

Efter morgenmaden skal vi med bus til provinshovedstaden og Sardiniens tredjestørste by, Nuoro.


Vi ser nobelpristageren, Grazia Deleddas, fødehjem. Hun modtog i 1926 nobelprisen for hendes litteratur. Herefter besøger vi det etnografiske museum med farvestrålende folkedragter fra de forskellige egne af øen.


Vi spiser frokost på bjerget Monte Ortobene, hvorfra der er vid udsigt til de omkringliggende bjerge og landsbyer.


Efter dagens program vil der være et par timer på egen hånd, inden der vil være aftensmad på hotellet.

Dag 3: Nuraghecivilisationen

Efter morgenmaden kører vi, i landrovere på de små veje, på en arkæologisk tur i omegnen. Første stop på turen er i den smukke Lanaithodal ved bronzealderstedet Sa Sedda e Sos Carros, hvor vi går rundt i udgravningerne af huse og kultsteder fra nuraghecivilisationen.


Herefter ser vi det største kildevæld i Sardinien, inden turen går videre til gigantgraven S'Ena e Thomes, hvorefter vi får en tiltrængt frokost i en såkaldt "agriturismo."


Efter frokosten besøger vi nuraghen Nuraghe Mannu, hvorfra der er en smuk udsigt over Cala Gonone og havet.

Dag 4: Golgohøjsletten og Urzulei

Efter morgenmad er der tidlig afgang med bus gennem Ogliastraområdet. Vi starter med, at køre ad gode veje op gennem Genna Silanapasset (1.017 m.) og gennem bjergbyen Baunei. Undervejs nyder vi udsigten til de mange flotte landskaber som turen byder på.


Vi nyder frokosten ude i den skønne natur på Golgohøjsletten. Herefter besøger vi landsbyen Urzulei, hvor vi besøger et lokalt væveri med både traditionelle og nyere kunstværker.


Efter dagens program kører vi mod byen Fonni, som er Sardiniens højst beliggende by midt i Gennargentubjergene. Her indkvarterer vi os på vores hotel.

Dag 5: Murmalerier, Punta La Marmora og banditismen i Sardinien

Vi starter dagen med en rundvisning til fods i Fonni, der har mange murmalerier, som typisk viser de byens indbyggere i deres dagligdag. Herefter kører vi med landrovere, som kan nå et langt stykke op ad Sardiniens højeste bjerg, Punta La Marmora. Her nyder vi den storslåede udsigt og går en tur efter evne og lyst. Vi har frokosten med, som vi nyder undervejs.


Efter denne dags program er der aftensmad på hotellet, hvorefter der vil være oplæg om den sardiske banditisme afsluttet af en film om banditismen.

Dag 6: Karnevalsmasker og murmalerier i Orgosolo

Efter morgenmaden kører vi nu til landsbyen Mamoiada. Her vil vi få forevist de berømte karnevalsmasker kaldet Mamutones. Vi ser hvorledes de bliver forarbejdet og anvendt.


Herefter går turen videre til Orgosolo, byen der mere end nogen anden står for den triste historie om banditismen. På vejen dertil indtager vi vores frokost hos hyrderne ude i bjergene bag Orgosolo.


Herefter ser vi det som Orgosolo også er berømt for, sine murmalerier, der blev malet i 1960erne og som – i modsætning til murmalerierne i Fonni – har et politisk budskab.

Dag 7: Alghero

Efter morgenmaden er der afgang med bus mod Olbia. Første stop er i Nuoro, hvor Ulla Rald viser rundt på det arkæologiske museum. Herefter fortsætter vi mod Olbia hvor vi kører tværs gennem bjergene til byen Macomer, og videre til byen Bosa som er kendt for sine mangefarvede huse. Herfra kører vi nordpå ad den smukke kystvej med bjergskråningerne til den ene side og havet til den anden.


Vi slutter dagen af med at indkvartere os på vort hotel, som ligger i gå afstand fra byens historiske centrum, her vil der også være afskedsmiddag inden vi imorgen drager mod København.

Dag 8: Hjemrejse

Hjemrejse fra Olbia - København. Vi tager et formiddagsfly hjem til København.

Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Ekspertrejseleder på hele turen
  • Flybilletter
  • Hotel med morgenmad
  • 2 middage
  • 5 frokoster
  • Entré
  • Al transport

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Italien - Sardinien - Baunei

Baunei

Byen Bauneo er en forstad til Nuoro. Med sit skiftende sceneri og farver er Baunei et af de mest interessante områder i regionen.

Italien - Sardinien - Genna Silanapasset

Baunei

Genna Silanapasset

Genna Silana passet starter fra Cala Gonone og strækker sig ud over 28,2 km.

Italien - Sardinien - Bosa havn

Bosa

Bosa er en af Sardinien mest attraktive byer. Byen er især kendt for sine mange pastelfarvede huse. Når man ser byen på afstand ligner det et helt maleri, fyldt med pastelfarvede huse, bjerge i baggrunden, vand og idylliske både i forgrunden og en fremtrædende borg på toppen.

Cagliari

Italien - Sardinien - Cala Gonone

Cala Gonone

Cala Gonone er en perle i sig selv. Selv det at komme dertil er en oplevelse, hvor hvert hårnålesving bringer dig tættere og tættere på byen.

Italien - Sardinien - Cala Gonone - Nuraghe Mannu

Nuraghe Mannu

Nuraghe Mannu er en nuraghe landsby fra den italienske bronzealder hvor nuraghecivilisationen havde sin storhedstid. Fra Nuraghe Mannu er der også en helt fantastisk udsigt over Cala Gonone og havet.

Italien - Sardinien - Cala Gonone - S’Ena e Thomas

S’Ena e Thomes

S'Ena e Thomas kaldes også i daglig tale for gigantgraven. Det er en af de mest fantastiske mysterier på øen og samtidig en af de mest velbevarede grave.

Italien - Sardinien - Cala Gonone - Sa Sedda e sos Carros

Sa Sedda e Sos Carros

Sa Sedda e Sos Carros er fyldt med hvad der er tilbage af 150 nuraghe hytter, som stammer fra Nuraghecivilisationen, som havde sin storhedstid i den italienske bronzealder i årene omkring 1800 f.Kr - 500 f.Kr.

Fonni

Italien - Sardinien - Fonni - Murmalerier

Fonni

Fonni er Sardiniens højest beliggende bjergby. I byen finder man mange historiske murmalerier, som ofte illustrerer byens indbyggere i deres dagligdag.

Italien - Sardinien - Mamoiada

Mamoiada

Mamoiada er kendt for karneval, med de traditionelle karnevalskostumer og de særprægede masker, som bliver båret af mamuthones og issohadores. Det lokale museum huser disse forskellige masker, samt masker fra andre dele af Sardinien og Europa.

Italien - Sardinien - Monte Ortobene bjerget

Monte Ortobene bjerget

Monte Ortobene er et bjerg på den italienske ø Sardinien øst for byen Nuoro. Bjerget er med sine 955 meter et populært udflugtsmål for indbyggerne i Nuoro. På toppen af Monte Ortobene finder man også en frelserstatue, som blev opstillet i 1901. Fra toppen er der en fantastisk udsigt og hvis vejret er helt klart kan man se havet.

Italien - Sardinien - Nuoro

Nuoro

Nuoro har et meget alsidigt territorium, vekslende bjerge og kystområder som er kendt af turisterne for, at have smukke grotter og fjorde. Byen Nuoro har et spændende centrum med smalle gader og gamle huse omkring byens strøg. Byen byder også på et etnografisk museum som blandt andet udstiller farvestrålende folkedragter. Den kendte nobelpristager Grazia Deleddas fødehjem, finder man også i Nuoro, som også fungerer som museum i dag.

Nuoro

Nuoro har et meget alsidigt territorium, vekslende bjerge og kystområder som er kendt af turisterne for at have smukke grotter og fjorde. Byen Nuoro har et spændende centrum med smalle gader og gamle huse omkring byens strøg.

Italien - Sardinien - Ogliastraområdet

Ogliastraområdet

Ogliastraområdet er kendt for sit smukke hav med den klipperige kyst og dejlige strande. I området finder man også mange fantastiske udsigtspunkter blandt bakker og bjerge.

Olbia

Italien - Sardinien - Orgosolo

Orgosolo

Byen Orgosolo ligger i provinsen Nuoro omkring 110 km fra Cagliari. Byen er blandt andet kendt for sine mange murmalerier, som man kan finde overalt i Orgosolo. Fra 1969 begyndte malerierne at rumme politiske budskaber, omhandlende både Sardiniens politik, men også andre internationale problemer.

Italien - Sardinien - Baunei Italien - Sardinien - Genna Silanapasset  Italien - Sardinien - Bosa havn Italien - Sardinien - Bosa Italien - Sardinien - BosaItalien - Sardinien - Cala GononeItalien - Sardinien - Cala GononeItalien - Sardinien - Cala Gonone bugtenItalien - Sardinien - Cala Gonone - Nuraghe MannuItalien - Sardinien - Cala Gonone - S’Ena e ThomasItalien - Sardinien - Cala Gonone - Sa Sedda e sos CarrosItalien - Sardinien - Cala Gonone - Nuraghe hytterItalien - Sardinien - Fonni - Murmalerier Italien - Sardinien - Fonni - MurmalerierItalien - Sardinien - MamoiadaItalien - Sardinien - Mamoiada - KarnevalmaskerItalien - Sardinien - Monte Ortobene bjergetItalien - Sardinien - NuoroItalien - Sardinien - OgliastraområdetItalien - Sardinien - OrgosoloItalien - Sardinien - Orgosolo - MurmalerierItalien - Sardinien - Orgosolo - MurmalerierItalien - Sardinien - Orgosolo - Murmalerier

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.