Langs Silkevejen i Usbekistan og Turkmenistan

En rundrejse gennem Silkevejens storbyer, Centralasiens ørkener og ruiner i Alexander den Stores og Djengis Khans fodspor
Usbekistan - Samarkand - RegistanpladsenUsbekistan - Samarkand - Registanpladsen

Langs Silkevejen i Usbekistan og Turkmenistan

En rundrejse gennem Silkevejens storbyer, Centralasiens ørkener og ruiner i Alexander den Stores og Djengis Khans fodspor

Silkevejen er indbegrebet af eventyr og østens mystik. Det var her, fortidens karavaner forbandt Europa og Asien på deres lange og farefulde færd. Vejen gik over bjerge, gennem ørkener og smukke byer, der blev rige på grund af den blomstrende handel. Flere af disse byer står her endnu, og ser ud som dengang, Marco Polo rejste denne vej til Kina. Vi oplever en overdådighed af moskeer og paladser med kupler og portaler dækket af blå glasur og dekoreret ned i de mindste detaljer.


Nutidens Usbekistan og Turkmenistan lå helt central på Silkevejen. Samarkand, Bukhara og Khiva er eksempler på byer, der har overlevet århundrederne, mens Merv og Konye-Urgench blev lagt i ruiner af Djengis Khan.


På rejsen skal vi møde lokalbefolkningen i de to lande, besøge de gamle basarer, spise frokost i jurter og overnatte ved Darvazas brændende gaskrater.

Dagsprogram:

Dag 1 - Afrejse fra København

Afrejse fra København. Vi ankommer sent og bliver kørt direkte til hotellet, der ligger centralt i Usbekistans hovedstad, Tasjkent.


Dag 2 - Det nye og gamle Tasjkent

Dagen starter efter frokost med en guidet rundtur i Tasjkent, hovedstaden der er Centralasiens største by. Her er en spændende kontrast mellem fortid og nutid, og byen byder på interessant arkitektur, der både leder tankerne hen på Silkevejens skatte, sovjettiden og tiden efter uafhængigheden.


Vi går gennem centrum og oplever de gamle koranskoler og moskeer, mens vi nyder de mange grønne parker med springvand. I den gamle bydel skal vi blandt andet se Khast Imam-komplekset omgivet af smukke blå og turkise mosaikker, samt Uthman-koranen der med sin oprindelse i det 7. århundrede, er verdens ældste kendte udgave af koranen. I den nyere del af Tasjkent finder man den imponerende Uafhængighedsplads samt Museet for Kunsthåndværk, der giver en unik indsigt i landets kunst og historie.

Dag 3 - Tasjkent til Samarkand

Efter tidlig morgenmad tager vi morgentoget til Samarkand, en af Silkevejens mest interessante byer. Vi indkvarterer os på et hotel nær Registanpladsen, og starter med fælles frokost inden vi skal opleve byen.


Under Timur Lenks regeringstid og frem til hans død i 1405, gennemgik Samarkand en markant arkitektonisk udvikling fra simpel murstensby til fascinerende smuk storby, og blev centrum for viden og forskning inden for især astronomi, matematik, medicin og historie.


Registan-pladsen er, trods navnet, der betyder "et sandet område", en af de absolut flotteste pladser i Centralasien. Pladsen består af tre forskellige madrassaer - skoler hvor der blev undervist i videnskab og Islam - Ulug Beg, Tilja-Kori og Sher-Dor. Alle tre er udsmykket med azurblå kupler og fantastiske mosaikker. Det siges, at en af middelalderens største astronomer, Timurs sønnesøn Ulug Beg, underviste i astronomi her. De tre madrassaer omkranser en flot gårdhave, og leder hen til rum, der har været anvendt som værksteder og undervisningslokaler for skolens elever.


Vi skal også opleve Gur Amir-mausoleet. Oversat betyder det "Kongens Grav", og her ligger Timur Lenk begravet sammen med flere familiemedlemmer - blandt andet hans barnebarn, astronomen Ulug Beg. Læg særligt mærke til den indvendige udsmykning af den store azurblå kuppel. Her udgør mønstre i guld og blå nuancer sol og stjerner.


Herefter går vi til Bibi Khanum-moskeen der blev opført efter Timur Lenks indiske felttog i 1399. Dengang var det verdens største moske, men efter problemer med konstruktionen og mange års slid af vind og vejr, blev den endelig restaureret i sovjettiden.


Vi afslutter dagen i Siab-bazaren der frister med et farverigt udvalg af orientalske søde sager. Senere spiser vi middag sammen.


Dag 4 - Silkepapir og stjerneforskning i Samarkand

Efter morgenmad starter vi dagen med at køre til Meros silkepapirsmølle, hvor den gamle tradition for produktion af silkepapir er velbevaret. Vi skal opleve det imponerende håndværk helt tæt på, og følger processen fra råmateriale til færdigt produkt.


Herefter skal vi opleve Ulug Begs observatorium, der ligger lidt uden for byen. Observatoriet blev færdigbygget i 1429, og hér udregnede astronomen Ulug Beg blandt andet årets længde med en fejlmargin på kun 58 sekunder, samt jordens hældningsgrad med imponerende præcision - langt mere præcist end de senere europæiske udregninger samt vores egen Tycho Brahes. Ulug Beg og hans observatorium led dog en sørgelig skæbne, da hans egen søn myrdede ham og stedet blev raseret. I mange år lå ruinerne glemt, men i 1908 blev det genopdaget og Ulug Begs observationer overlevede heldigvis.


Khodja Daniyar-mausoleet menes at være det sidste hvilested for Profeten Daniel. Mausoleet ligger i den ældste del af Samarkand, Afrosiab, som var beboet fra 500 før Kristi fødsel til 1220 e.Kr. Udgravningerne kan ses på et museum i byen, som vi besøger denne dag.


Vi indtager en god frokost og besøger efterfølgende Samarkands Dødeby Shah-i-Zinda. Navnet betyder "den levende konges grav", og stammer fra legenden om at Kusam-ibn-Abbas, den berømte profet Muhammeds fætter, blev dødeligt såret i Samarkand og flygtede ned i undergrunden, hvor han eftersigende stadig lever. Området består af enestående gravmæler og mere end 20 mausoleer, bygget over en periode på 900 år. Stedet er et vigtigt mål for pilgrimme, og byder på stemningsfyldte gader med smalle passager og mosaikudsmykkede gravpladser.


Dag 5 - Turen går til Bukhara

Vi ankommer til silkevejsbyen Bukhara midt på dagen. Frokost på egen hånd inden vi fortsætter med dagens program.


Efter flere århundreder står byen Bukhara, som den altid har gjort. Den er et tidligere selvstændigt emirat og den største by i Kyzyl-Kum-ørkenen. Bydelen er stadig beboet, og mens vi går ad de gamle gader, fornemmer man hurtigt, at stemningen her er helt særlig, med historiske steder der er mere end tusind år gamle. Byen er optaget på UNESCOs verdensarvliste, og med sine smukke moskeer, overdækkede basarer og hyggelige tehuse forstår man straks hvorfor.


Vi starter med at besøge det charmerende område Lyabi Hauz, hvor lokale gerne nyder en kop te eller ryger en vandpibe sammen. Det er en af de få tilbageværende små damme i byen, der førhen blev brugt til at skaffe drikkevand, og de fine gamle huse der omkranser, står flotte og velbevarede.


Herefter går vi en hyggelig tur gennem den gamle by og ender ved Burkharas vartegn, den berømte Kalon-moske. Moskeen blev bygget i år 1127 og tårnede med sine 48 meter op som vejviser for datidens handelskaravaner. Lokalt kaldes den også for "Dødens Tårn", da der også blev udført henrettelser her. Henrettelserne foregik ved, at de dødsdømte blev bragt til toppen af moskeen og herefter kastet ud over kanten.


Middag ved Nodir Devan Begi-madrassaen med opvisningsshow.


Dag 6 - Bukharas mausoleer, museer og historiske mindesmærker

I dag skal vi opleve mange af Bukharas spændende historiske steder. Vi starter ved Samani-mausoleet der blev opført omkring år 900 og er Usbekistans ældste bygning. Djenghis Khan angreb senere byen, men mausoleet overlevede og vidner i dag om den persiske emirs storhedstid inden ødelæggelserne.


Chamsa-Ayub-mausoleet går også under navnet "Skt. Jobs Kilde". Mausoleet har en konisk kuppel, hvilket er usædvanligt i Bukhara. Det blev opført i det 12. århundrede, ved siden af kilden der associeres med den bibelske profet Job. Herefter udforsker vi den mægtige Ark-fæstning, der omkranser hvad der svarer til en hel lille by. Inden for fæstningen findes både emirens huse, regeringsbygninger, moské, fængsel, henrettelsesplads, harem og tronstol. En spændende attraktion med flere museer, der fortæller om fæstningens historie.


Frokosten er en kulinarisk master class, hvor vi laver den traditionelle usbekiske nationalret, Usbek Plov.


Om eftermiddagen ser vi det karakteristiske Sitorai Mohi Xosa-palads uden for byen. Paladset er omgivet af marmorskulpturer, smukke haver med frugtplantager, farvefulde mosaikmønstre og er indrettet i de klassiske blå og grønne farver. Paladset indeholder i dag et kunstmuseum, der åbnede i 1929.


Dag 7 - Ankomst til byen Mary i Turkmenistan

I dag krydser vi grænsen mellem Usbekistan og Turkmenistan. Efter vi har krydset når vi til den hyggelige grænseby Türkmenabat der ligger ved bredden af Amu-Darja-floden. Her spiser vi først frokost, inden vi bevæger os videre på en kort gåtur i Karakum-ørkenen, der er en af verdens største sandørkener.


Bagefter sætter vi kurs mod Mary, en tidligere oaseby på Silkevejen tæt på de gamle ruiner i oldtidsbyen Merv. Vi ankommer om aftenen og spiser et traditionelt aftensmåltid på restaurant.


Dag 8 - Bazar-shopping og oldtidsbyen Merv

I dag får I rig mulighed for at snuse til stemningen i den lokale Manu-Shahu-Jahan-bazar i Mary, med et væld af farver, dufte og madvarer. Derudover besøger vi den iøjefaldende russisk-ortodokse kirke.


Om eftermiddagen tager vi til oldtidsbyen Merv, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Byen var et tidligere knudepunkt for de nordlige og sydlige ruter af Silkevejen og blev af nogen betragtet som som hovedstad i den østlige islamiske verden. Byen havde et indbyggertal omkring 200.000 mennesker i det 12. århundrede, men i 1221 blev byen angrebet, og alle dens beboere myrdet. Byen blev aldrig den samme igen, og i dag kan vi besøge oldtidsruinerne.


Om aftenen skal vi spise middag sammen. Det bliver en mindeværdig aften, med traditionel turkmensk danseopvisning og gode historier.


Dag 9 - Ankomst til Asjkhabad og den gamle by Nisa

Vi skal ud på en køretur fra Mary til byen Askjabad, med flere stop undervejs. Vi kommer blandt andet forbi Abiverd-fæstningen, der er ét ud af otte historiske oldtidsområder i Turkmenistan og Seyit Jamal-ad-Din moskeen fra 1456.


Om eftermiddagen når vi målet, den hvide marmor-by Askjabad. En smuk by der blandt andet er endt i Guinness World Records som den by i verden med flest hvide marmorbygninger. Uden for Askjabat findes ruinerne af den gamle by Nisa. Engang hovedstad i Det Partianske Imperium og Det Romerske Imperiums største fjende, i dag en seværdig ruin og UNESCO-attraktion.


Fælles middag


Dag 10 - Den hvide marmorby Askjabat

Vi skal opleve det smukke by Askjabat på en interessant byrundtur i dag. Mens vi går rundt vil I opdage, at sporene efter landets første, nu afdøde, præsident er meget tydelige i byplanlægningen. Han byggede hovedstaden med skinnende, hvidt marmor og fyldte byen med storslåede guldkupler og guldbelagte statuer af sig selv.


Vi besøger et stutteri, med fremvisning af ægte turkmenerheste. Landet er kendt for at avle den smukke Akhal Teke-race, der nu om dage især bruges til væddeløb. Racen er eftertragtet pga. deres fart, udholdenhed og intelligens, og har i flere tilfælde været givet som gave til udenlandske konger og præsidenter.


Undervejs vil der være god tid til fotostop. Motiverne bliver blandt andet Gypjak-moskeen, udsigten fra Alem-hjulet og mausoleet for den første turkmenske præsident.


Noget af det mest kendetegnende for byen og et af Turkmenistans vigtigste symboler, er det 118 meter høje Uafhængighedsmonument. Det er en af landets største turistattraktioner, og pladsen omkring er udsmykket med store springvand, en forgyldt statue af Niyazov, samt andre af landets personligheder. Selve monumentet er designet med tanke på de traditionelle turkmenske telte (også kaldet jurter) og den traditionelle hovedbeklædning, som mange af kvinderne ifører sig.


Et andet imponerende monument vi skal se, er Neutralitetsmonumentet. Monumentet blev opført i 1998 under præsident Saparmurat Niyazov, og står som symbol på landets tradition for neutralitet. Læg mærke til, at den guldbelagte statue af præsidenten bevæger sig, så hans ansigt altid er vendt mod solen. Bryllupspaladset fra 2011 er også et besøg værd. Her kan man, som navnet indikerer, blive gift med sin partner - mens man beundrer den særlige arkitektur.


Fælles middag.


Dag 11 - Darvazakrateret og teltovernatning

Efter morgenmaden starter dagen med et sansedyk ned i den lokale turkmenske kultur. Den orientalske Altyn Asyr-basar er en af de største basarer i verden, og byder på et væld af farverige tæpper, smykker, silke, turkmenske nationaldragter og dyremarked.


Om eftermiddagen kører vi mod de to byer Yerbent og Bahardok for at få indblik i hverdags- og bylivet for de lokale turkmenere.


Herefter drager vi videre mod Darvazakrateret. Lokalt kaldes gaskrateret "Porten til Helvede" og det er ikke svært at forestille sig hvorfor, når man ser det. Krateret ligger i et område med stor olie- og gasforekomst, og er resultatet af et kollaps under en gaseksplosion helt tilbage i Sovjettiden. Efterfølgende frygtede man eventuel forurening, og man valgte at sætte ild til gassen, som eftersigende har brændt uafbrudt siden 1971.

Når mørket falder på, træder det 80-meter brede krater rigtig frem. Det minder om en vulkan uden lava og når du nærmer dig kan du høre lyden fra gassen, der bliver opslugt af de høje flammer.


Denne aften overnatter vi i telte nær krateret og griller lækker mad sammen.


Dag 12 - Oldtidsruiner i Konye-Urgench og tilbage til Usbekistan

Vi spiser en picnic-inspireret morgenmad sammen og skal herefter opleve endnu en lille turkmensk perle, resterne af oldtidsbyen Konye-Urgench.


Konye-Urgench var en af handelsbyerne på den nordlige Silkevej. Den gamle bydel indeholder en række historiske monumenter primært fra 11. til det 16. århundrede, blandt andet mausoleer, en moské og en minaret. Oldtidsruinerne er spændende at se, og historien bag er, at byen af to omgange er blevet ødelagt men formået opbygget igen - første gang af Djenghis Khan i 1221 og anden gang af Timurs hære i 1372-1388.


Om eftermiddagen når vi til grænsen og bliver på den anden side modtaget af en lokal guide, der tager os med videre mod byen Nukus der er hovedstad i den autonome republik Karakalpakstan og den sjettestørste by i Usbekistan. Vi spiser middag på hotellet.


Dag 13 - Frokost i jurter, oldtidsfæstninger og ankomst til Khiva

Efter morgenmaden er det Centralasiens største kunstmuseum Savitsky-museet der er på programmet. Museet er berømt for sin store samling af avantgardekunst fra sovjettiden, og opkaldt efter den russiske maler, arkæolog og samler Igor Savitsky.


Herefter siger vi farvel til Nukus og drager mod Silkevejens smukke landsby Khiva. På vejen mod Khiva gør vi stop ved Stilhedstårnet Chilpyk, den gamle Toprak-kala-koloni og den store fæstning Ayaz-kala.


Vi skal spise en særlig frokost denne dag i de traditionelle turkmenske jurter.


Om eftermiddagen ankommer vi til Khiva.


Dag 14 - Slavehandel og UNESCO-attraktioner i Khiva

Khiva er en af de bedst bevarede byer på Silkevejens rute. Den sandfarvede by med de smukke, blå mosaikudsmykninger og kupler, fungerede som vigtig handelsstop på Silkeruten, på grænsen mellem de to store ørkener Kyzyl-Kum og Kara-Kum.


Ichan-Kala er den gamle bydel i Khiva, og var den første lokation i Usbekistan der blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Sagnet siger, at byen blev fundet og grundlagt af Noahs søn, og arkæologiske fund dateres tilbage til det 5. eller 6. århundrede.


Vi får tid til at gå gennem byens snoede gader, og besøge de livlige og summende markedspladser, hvor der i gamle dage blev solgt silke og krydderier. Denne handelsudveksling var dog ikke den eneste der foregik, for den smukke by har også været centrum for slavehandel helt op til Oktoberrevolutionen i 1917, hvorefter slavehandel blev forbudt.


Vi spiser en god frokost inden vi fortsætter.


Eftermiddagen begynder med en gåtur gennem de snoede gader til nogle af de mange interessante attraktioner. Blandt andet Khanens Borg, Kunya Ark der byder på en helt fantastisk udsigt over byen. Herfra kan man også se Kalta-Minor-minareten, der rejser sig som et markant tårn med smuk blå mosaikudsmykning, eller man kan besøge Islam Khodja minareten, der tårner op som byens højeste minaret på 44,8 meter. Herudover kan man udforske fredagsmoskeen Juma med sine hundrede træsøjler, Tash-Hauli-paladset, en af de mange madrassaer eller pilgrimsstedet Pahlava Mahmuds mausoleum, der anses som en af de vigtigste islamiske bygninger i Centralasien.


Dag 15 - Fri eftermiddag i Tasjkent

Vi tager tidligt afsted fra Khiva efter morgenmad på hotellet og fanger et morgenfly fra Urgench tilbage til Tasjkent.


Vi spiser frokost inden vi tjekker ind på vores hotel.


Eftermiddagen er til fri disposition.


Dag 16 - Hjemrejse til København

Morgenmad på hotellet og tid på egen hånd. Afgang til lufthavn og fly hjem til København.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Fly København - Tasjkent t/r
  • Ekspertrejseleder på hele rejsen
  • Engelsktalende lokalguides
  • Overnatning på 3- og 4-stjernede hoteller
  • Overnatning i telt ved Darvaza gaskrater
  • Halvpension
  • Al transport
  • Alle entreer i programmet
  • Gratis mineralvand hver dag

Ikke inkluderet

  • Visum til Turkmenistan. Vi samarbejder med et bureau, der kan hjælpe med dette. Der kræves ikke længere visum, ved rejser til Usbekistan.

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Turkmenistan - Ashgabad - Niyazov Monumentet

Askjhabat

Det var landets første, nu afdøde, præsident, Saparmurat Niyazov, der stod bag Asjkhabats byplanlægning. Han fyldte hovedstaden med skinnende, hvidt marmor og med en overflod af guldkupler og guldbelagte statuer af sig selv. Det hvide marmor er kendetegnende for Asjkhabat, og byen er blevet optaget i Guinness World Records som den by i verden, der har flest bygninger i hvidt marmor.

Turkmenistan - Darvaza

Darvaza gaskrater

Darvaza gaskrater ligner ikke noget andet sted på jorden. For ca. 40 år siden opdagede man, at der sivede gas ud af klipperne. For at få brændt gassen af, tændte man ild til det. Det brænder endnu. Stedet kaldes også "Porten til Helvede". Det ligner en form for vulkan uden lava.

Turkmenistan - Konye Urgench - View

Konye-Urgench

Konye-Urgench er på UNESCOs verdensarvs liste og var en af handelsbyerne på den nordlige Silkevej. Den var hovedstad i Khorezm regionen, en del af det gamle persiske Achæmenide-dynasti. Den gamle bydel indeholder en række monumenter hovedsageligt fra det 11. til 16. århundrede.

Turkmenistand - Merv - Sultan Sandjar Mosque

Merv

Merv er også på UNESCOs Verdensarvs liste. I det 12. århundrede boede her omkring 200.000 mennesker. Det var et knudepunkt på de nordlige og sydlige ruter af Silkevejen, og blev betragtet, af nogle, som hovedstaden i den østlige islamiske verden.

Turkmenistan - Asjkhabat - National Independence Monument

National Independence Monument

En af de vigtigste turistattraktioner i Turkmenistan er National Independence Monument. Det er et symbol på landet og monument for uafhængighed. Monomentet er et 118 meter højt spir og bunden af monument er en halvkugle som symbolisere en jurt.

Turkmenistan - Ashgabad - Neutrality Arch

Neutrality Monument

Neutrality Monument der blev bygget i 1998 efter ordre fra Turkmenistans præsident Saparmurat Niyazov for at fejre landets officielle holdning neutralitet. På toppen af det 15 meter monument er der en guldbelagte statue af Niyazov, der kan dreje rundt, så han altid har ansigtet vendt mod solen.

Turkmenistan - Nisa - View

Nisa

Nisa, som er på UNESCOs verdensarvsliste, var en af de første hovedstæder Partherriget. Dette imperium var blandt de mest magtfulde og indflydelsesrige civilisationer i den antikke verden. Partherne var en stormagt i Mellemøsten fra midten 3. århundrede f.Kr. til 224 e.Kr, der strakte sig fra Indus til Eufrat.

Turkmenistan - Gypjak - Turkmenbashi Ruhy Moskeen

Turkmenbashi Ruhy moskeen

Turkmenbashi Ruhy moskeen er placeret i Niyazovs hjemby Gypjak ca. 7 km fra Asjkhabad. Turkmenbashi Ruhy moskeen er den største moské i Centralasien og er bygget af Niyazov. Han kaldte sig selv for ”Turkmenbashi”, som betyder alle turkmeners fader.

Usbekistan - Ayaz Kala - Fortress

Ayaz Kala

Ayaz Kala består af tre forts bygget mellem det 4. århundrede f.kr. og det 7. århundrede som beskyttelse mod nomader.

Usbekistan - Bukhara - City View

Bukhara

En af de smukkeste og mest velbevarede byer på Silkevejen.

Usbekistan - Bukhara - Basar

Bukharas basar

I Bukaras gamle, overdækkede basar kan man finde alt fra silke til vandpiber.

Usbekistan - Bukhara - Chashma-Ayub-mausoleet

Chashma-Ayub-mausoleet

Bygget under Timur Lenks regeringsperiode.

USbekistan - Bukhara - Lyabi Hauz

Lyabi Hauz

Området omkring en af de få tilbageværende små damme i byen, der i gamle dagen blev brugt til at skaffe drikkevand. Det er et hyggeligt sted med velbevarede gamle huse, hvor der i dag serveres the og kaffe og de lokale ryger en vandpibe.

Usbekistan - Bukhara - Samanid-mausoleet

Samanid-mausoleet

Bygget i det 9. århundrede. Et gravsted for Ismail Smani, en vigtig emir i Samanid-dynastiet.

Usbekistan - Chilpyk - Stilhedstårn

Chilpyk

Et Zoroastrisk begravelsestårn, et såkaldt ”stilhedens tårn” fra det 7. århundrede.

Usbekistan - Khiva - Islom-Hoja Minaret

Islam Khodja-minareten

Byens højeste minaret, der kan ses helt fra ørkenen.

Usbekistan - Khiva - City View

Khiva

En af Silkevejens bedst bevarede byer. Den gamle bydel, Ichan-Kala, er på UNESCO's verdensarvsliste.

Usbekistan - Khiva - Palads

Tash-Hauli-paladset

Khanens "nye" palads fra starten af 1900-tallet har 160 værelser og 5 gårdhaver.

Usbekistan - Nukus - Savitsky-museet

Nukus

Byen er hovedstad i den autonome republik Karakalpakstan og hjemsted for Centralasiens største kunstmuseum.

Usbekistan - Samarkand - Afrosiab

Afrosiab

Dette er den ældste del af Samarkand. Afrosiab ligger på et højdedrag lidt nord for den nuværende by. Det var beboet fra 500 f.kr. til 1220.

Usbekistan - Samarkand - Bibi Khanym moske

Bibi Kharnum-moskeen

Centralasiens største kuppelmoske. Den blev beordret opført af Timur Lenk efter hans indiske felttog i 1399. Da den stod færdig, var den verdens største Moske.

Usbekistan - Samarkand - Gur Emir

Gur Emir-mausolæet

Gur Emir kan oversættes til ”Kongens grav”, og her ligger Timur Lenk begravet sammen med flere familiemedlemmer, blandt andet astronomen Ulug Beg.

Usbekistan - Samarkand - Registanpladsen

Registan-pladsen

Et godt bud på Centralasiens flotteste plads. Rundt om den ligger tre medrassaer: Ulug Beg, Tilja-Kori og Sher-Dor. Den ældste, Ulug Beg-madressaen, blev bygget mellem 1417 og 1420.

Usbekistan - Samarkand - Shah-e Zinda

Shah-i-Zinda

En gravgade med mere end 20 mausoleer bygget over en periode på 900 år. Shah-i-Zinda betyder ”den levende konges grav”, hvilket er en reference til gadens mest berømte beboer, profeten Muhammeds fætter, Kusam-ibn-Abbas.

Usbekistan - Samarkand - Uleg Beg

Ulug Begs observatorium

Sultanen Ulug Beg beregnede her blandt andet årets længde med en fejlmargin på 58 sekunder, og jordens hældningsgrad med større nøjagtighed end Tycho Brahe.

Usbekistan - Tashkent - Chorsu Basaren

Chorsu-basaren

Tasjkents basaren - overdækket af en stor, blå kuppel.

Usbekistan - Tasjkent - Hazreti-Imam-komplekset

Hazreti-Imam-komplekset

En stor plads omgivet af bygninger med blå og turkise mosaikker, kupler og høje minareter.

Usbekistan - Toprak Kala

Toprak Kala

Ruinerne af en by bygget mellem det 5. og 1. århundrede f.kr.

Turkmenistan - Ashgabad - Niyazov MonumentetTurkmenistan - AsjkhabatTurkmenistan - Ashkhabad - Fountain ComplexTurkmenistan - DarvazaTurkmenistan - DarvazaTurkmenistan - DarvazaTurkmenistan - Konye Urgench - ViewTurkmenistand - Merv - Sultan Sandjar MosqueTurkmenistan - MervTurkmenistan - MervTurkmenistan - Asjkhabat - National Independence MonumentTurkmenistan - Ashgabad - Monument of independenceTurkmenistan - Ashgabad - Neutrality ArchTurkmenistan - Nisa - ViewTurkmenistan - NisaTurkmenistan - Gypjak - Turkmenbashi Ruhy MoskeenUsbekistan - Ayaz Kala - FortressUsbekistan - Ayaz KalaUsbekistan - Ayaz KalaUsbekistan - Bukhara - City ViewUsbekistan - Bukhara - BasarUsbekistan - Bukhara - BasarenUsbekistan - Bukhara - Chashma-Ayub-mausoleetUSbekistan - Bukhara - Lyabi HauzUsbekistan - Bukhara - Lyabi HauzUsbekistan - Bukhara - Samanid-mausoleetUsbekistan - Chilpyk - StilhedstårnUsbekistan - Khiva - Islom-Hoja MinaretUsbekistan - Khiva - City ViewUsbekistan - Khiva - PaladsUsbekistan - Nukus - Savitsky-museetUsbekistan - Samarkand - AfrosiabUsbekistan - Samarkand - Bibi Khanym moskeUsbekistan - Samarkand - Bibi Kharnum-moskeenUsbekistan - Samarkand - Gur EmirUsbekistan - Samarkand - Guri Amir-mausoleetUsbekistan - Samarkand - Guri Amir-MausoleetUsbekistan - Samarkand - RegistanpladsenUsbekistan - Samarkand - RegistanpladsenUsbekistan - Samarkand - Registanpladsen - Shir Dor-medrassaenUsbekistan - Samarkand - Registanpladsen - Shir Dor-medrassaenUsbekistan - Samarkand - Registanpladsen - Shir Dor-medrassaenUsbekistan - Samarkand - Shah-e ZindaUsbekistan, Samarkand, Shah-e ZindaUsbekistan - Samarkand - Uleg BegUsbekistan - Tashkent - Chorsu BasarenUsbekistan - Tasjkent - Hazreti-Imam-komplekset Usbekistan - Tasjkent - Hazreti-Imam-kompleksetUsbekistan - Toprak Kala

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.