Silkevejsbyerne i Usbekistan

En kulturrejse langs Silkevejens karavanerute til Samarkand, Bukhara, Khiva og Timur Lenks fødeby, Shahrisabz
Usbekistan - Samarkand - Registanpladsen

Silkevejsbyerne i Usbekistan

En kulturrejse langs Silkevejens karavanerute til Samarkand, Bukhara, Khiva og Timur Lenks fødeby, Shahrisabz

Få destinationer leder tankerne hen på eventyret som Silkevejen i det nuværende Usbekistan. I århundreder var denne karavanerute binddeledet mellem Europa og Asien. Det skabte en umådelig rigdom i de byer, hvor de handlende gjorde holdt på deres færd gennem Centralasiens ørkener og bjerge. Det var her, halvvejs mellem Europa og Kina, i det der i dag er Usbekistan, at de for alvor mødte en fremmed kultur, og silkevejsbyernes overdådige bygningsværker må have gjort stort indtryk dengang som i dag.


Alexander den Store, Djenghis Khan og den lokale hersker, Timur Lenk, drog alle gennem området på deres felttoge og efterlod deres spor. I nyere tid har Usbekistan været indlemmet i Sovjetunionen, inden det blev selvstændigt i 1991. Området har altid været og er stadig en kulturel smeltedigel. Det vil vi blandt andet opleve, når vi skal smage de lokale retter fra et køkken, der er inspireret af både det persiske, russiske, mongolske og kinesiske.


Historien har efterladt en ufattelig samling af historiske monumenter i de gamle karavanebyer. Strålende blå moskeer, mausoleer og madrassaer ligger side om side med hinanden og med de hyggelige tehuse og overdækkede basarer. På vores rundrejse i landet hører vi om områdets omtumlede historie og om de varer og den viden, der blev udvekslet på Silkevejen. Undervejs møder vi også de folk, der bor i dette på en gang unge og ældgamle land.

Dagsprogram:

Dag 1 – Afrejse

Afrejse fra København omkring middagstid. Sen ankomst i Usbekistans hovedstad, Tashkent. Vi bliver kørt til vores centralt beliggende hotel, hvor vi får mulighed for at sove længe.


Dag 2 – Tashkent, moskeer, koranskoler og den ældste koran

Efter frokost tager vi på en guidet rundtur i byen. Tashkent er et sammenfald af byggestile. Vi har de gamle moskeer og koranskoler, der allerede nu får en til at fornemme Silkevejens skønhed, men især sovjettiden og tiden efter uafhængigheden præger arkitekturen.


Vi lægger hovedvægten på den ældre historie. Vi besøger Hazreti-Imam-komplekset – en stor plads omgivet af bygninger med blå og turkise mosaikker, kupler og høje minareter. Vi ser gravmælet for en af Tashkents første imamer. Vi ser også koranskolerne Barak-Khan, Abdulkasym og Kukeldash samt Jami-moskeen. I et bibliotek i Barak-Khan-madrassaen opbevares verdens ældste kendte udgave af koranen, som stammer helt tilbage fra det 7. århundrede.


Hvis der bliver tid, tager vi også et kig ned i Tashkents smukke metro, der stammer fra sovjettiden. Ligesom man kender det fra Moskva og Skt. Petersborg, blev metrostationer betragtet som folkets paladser, og de blev rigt udsmykket med lysekroner, marmor, kunst og mosaik lagt i lokale mønstre. Vi ser nogle af de flotteste og fornemmer mødet mellem kommunismen og Centralasien. Om aftenen er der folkloreshow, hvor vi skal høre usbekisk musik og se dans og lokale klædedragter.


Dag 3 – Nukus, ørkenens kunstmuseum og Centralasiens ældste nekropolis

Vi begynder dagen med et morgenfly til Nukus i den vestlige, autonome republik Karalkapakstan. Her, på kanten af Kyzyl-Kum-ørkenen, finder vi overraskende nok et ret imponerende kunstmuseum. Savitsky-museet indeholder blandt andet en stor samling russisk avantgardekunst fra sovjettiden.


Efter frokost tager vi en tur ud til de historiske ruiner ved Mizdakhan, nær grænsen til Turkmenistan. Mizdakhan strækker sig over tre bakker og et plateau og indeholder ruinerne af et fort fra det 4. århundrede før kristi fødsel samt Centralasiens ældste nekropolis. Den har været brugt af både muslimer og zarathustrianere.


Dag 4 – Khorezm-kulturens borgruiner og et zarathustrisk begravelsestårn

I dag tager vi afsted til et af rejsens højdepunkter, silkevejsbyen Khiva. På vejen skal vi se flere historiske seværdigheder, der normalt ikke indgår på rejser til Usbekistan. Vi starter med det zarathustriske begravelsestårn ved Chilpyk, der står som en kæmpestor, rund fæstning på en ensom bakketop midt i ørkenen. På toppen af et sådan ”stilhedens tårn” overlod tilhængere af zarathustrianismen de døde til elementerne.


Næste stop er de to gamle borgruiner, Toprak Kala og Ayaz Kala. Begge er bygget af Khorezm-kulturen, hvor Toprak Kala var hovedstad omkring det 3. århundrede. Borgene blev bygget som værn mod Kyzyl-Kum-ørkenens nomader. Undervejs spiser vi frokost i en yurt-teltlejr. I Khiva spiser vi aftensmad i et privat hjem.


Dag 5 – Khiva, centrum for Silkevejens slavehandel

Khiva har været en vigtig by for karavanerne, beliggende på grænsen mellem de to store ørkener Kyzyl-Kum og Kara-Kum. De gamle bymure, som har været det første, de rejsende så, står der endnu, og bag dem ligger den gamle by, Ichan-Kala, som fremstår upåvirket af tiden. Byen, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, siges at være grundlagt af Noahs søn. Arkæologer mener dog, at byen opstod i det 5. eller 6. århundrede. Mange af de bygninger vi ser i dag er nu noget nyere, idet de er bygget i det 18. og 19. århundrede.


Handlen gjorde Khivas købmænd rige. Silke, krydderier, håndværk og især slaver blev solgt på markedet. Slaveriet blev faktisk først officielt forbudt for mindre end 100 år siden med Oktoberrevolutionen i 1917. Vi bruger hele dagen på at gå på opdagelse i denne historiske by på kanten af ørkenen. Når vi går ad de snoede gader, hvor handlende står under hvælvinger langs mure af brune mursten, er er ikke svært at forestille sig, hvordan her har været på Silkevejens tid. Gaderne er stadig fyldte med handlende, og herbergerne tager stadig imod gæster. Mange steder er bygningerne dækket af blå mosaikker i detaljerede orientalske mønstre.


Vi ser Muhammad Amin-Khan-koranskolen med den brede Kalta-Minor-minaret, som er næsten helt dækket af mosaik-mønstre. Vi besøger også Khanens borg, Kunya-Ark og Tash-Hauli-paladset, samt fredagsmoskeen Juma, der holdes oppe af flere hundrede træsøjler fra det 12. til 15. århundrede - alle særdeles fint udskåret med en stor detaljerigdom. En af disse søjler er i sort elmetræ, fragtet hertil fra Indien af en lokal heltefigur, Pahlava Mahmud. Vi besøger også hans mausoleum, som siden også blev khanernes begravelsesplads. I dag er et pilgrimssted for usbekere, og mausoleet betragtes som en af de vigtigste islamiske bygninger i Centralasien på grund af dens indvendige udsmykning. Vi ser også Islam Khodja med byens højeste minaret, der kan ses fra ørkenen samt Khurdjum- og Allakuli-Khan-koranskolen.


Dag 6 – Fra Khiva til Bukhara over Kyzyl-Kum-ørkenen og Oxus-floden

Vi fortsætter nu mod den næste store Silkevejsby, Bukhara. Vi slapper af, mens vi ser Kyzyl-Kums ørkenlandskab glide forbi. Man kan næsten se karavanerne for sig, mens de strider sig gennem ørkenen på vej mod det næste stop på Silkevejens netværk af byer. Eller man kan måske forestille sig de store hærførere, hvis erobringstogter førte dem gennem denne ørken. Ligesom Alexander den Store krydser vi i dag Amu Darya-floden, i oldtiden kendt som Oxus. Her stopper vi og spiser frokost, inden vi kører det sidste stræk mod Bukhara.


Der er tid til at slappe lidt af og indsnuse lidt af stemningen i denne måske allerflotteste af Silkevejens byer, inden vi spiser aftensmad sammen.


Dag 7 – Bukharas basar, moskeer og madrassaer

Vi skal i dag opleve det gamle Bukhara. Byen var tidligere et selvstændigt emirat og en stærk konkurrent til Khiva. Endnu en gang oplever vi en by, der ser ud, som den har gjort i århundreder. Flere af de historiske steder vi skal se i dag er mere end tusind år gamle. Det gælder blandt andet Poi-Kalyan-komplekset med sin smukke moske, koranskole og Kalyan-minaretten. Poi-Kalyan blev bygget i år 713, ødelagt af Djengis Khan og genopbygget i 1121. Samanid-mausoleet blev bygget omkring år 900 af den persiske emir, der dengang herskede over byen. Da Djengis Khan ødelagde byen, undslap Samanid-mausoleet ødelæggelserne. Vi ser mausoleet, den ældste bygning i Usbekistan og også Chashma-Ayub-mausoleet, bygget under Timur Lenks regeringstid.


Bukaras overdækkede basar under de mange kupler er en seværdighed i sig selv. De gamle bygninger rummer boder, hvor de fleste af Silkevejens herligheder stadig kan købes – tæpper, silke, broderier, keramik, knive, krydderier med mere.


I basarkvarteret besøger vi også området omkring en af de få tilbageværende små damme i byen, der i gamle dage blev brugt til at skaffe drikkevand. Det kaldes Lyabi Hauz, og er et hyggeligt område med velbevarede gamle huse, hvor der i dag serveres te og kaffe og de lokale ryger en vandpibe.


Om aftenen er der folkloreshow med musik og opvisning af gamle klædedragter ved Nodir Devon Begi madrassaen.


Dag 8 – Bukhara, emirernes sommerpalads og nekropolis

Vi starter dagen med en tur til emirens sommerpalads, Sitorai Mokhi-Khosa, lidt uden for byen, rigt dekoreret i en stil, der blander østlig og vestlig arkitektur. Herfra tager vi videre til Chor-Bakr Nekropolis, næsten en hel lille by i sig selv, hvor flere af Bukharas regenter gennem tiden er blevet begravet.


Vi besøger også Nashqhbandi-komplekset, hvor grundlæggeren af en af de største sufi-muslimske ordener ligger begravet. Herefter går turen til den lille, men kønne Chor Minor-madrassa, der med sine fire blåkuplede minareter ikke ligner nogen af de andre bygninger, vi ser.


Dag 9 – Timur Lenks byer, Shahrisabz og Samarkand

Vi forlader nu Bukhara og kører videre mod Samarkand. På vejen stopper vi i den 2700 år gamle by, Shahrisabz. Shahrisabz er Usbekistans fjerde UNESCO-beskyttede silkevejsby – udover Khiva, Bukhara og Samarkand. De historiske monumenter er mindre intakte end i de øvrige byer, men de er stadig imponerende, og byens historiske betydning er stor.


Shahrisabz menes at være identisk med den antikke by, Nautaca, hvor Alexander den Store overvintrede og mødte sin kone, Roxanna. Den er dog mest kendt for at være en af verdenshistoriens største krigsherrer, Timur Lenks fødeby. Timur Lenk blev født her i 1336 som søn af en lokal høvding. Imperiet, han skabte, strakte sig på sit højdepunkt fra det østlige Syrien og Tyrkiet over Centralasien og grænsen til det, der i dag er Kina og Indien. Det var længe hans plan, at Shahrisabz skulle være imperiets hovedstad, en ære der dog i sidste ende tilfaldt Samarkand. Vi ser blandt andet resterne af Timurs sommerpalads, Ak-Sarai, samt Ulug Begs moske, Kok-Gumbaz. Bag Hazreti-Imam-moskeen har man fundet et gravkammer, der var tiltænkt Timur. Han endte dog med at blive begravet i Samarkand.


Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Samarkand, hovedstaden i et forsvundet imperium. Man kan stadig fornemme storheden. Timur Lenk elskede sin by og han lod den fylde med pragtfulde monumenter. Samarkand rummer nogle af Silkevejens og Centralasiens flotteste bygningskomplekser, som f.eks. Registanpladsen. Hvad end det skyldes bygningsværkerne eller byens historiske betydning, så er navnet Sarmakand for mange næsten synonymt med Silkevejens mystik og skønhed.


Dag 10 – Silkevejens og Timuid-imperiets hovedby, Samarkand

Vi besøger Gur Emir-mausoleet. Gur Emir kan oversættes til ”Kongens grav”, og her ligger Timur Lenk begravet sammen med flere familiemedlemmer, blandt andet astronomen Ulug Beg. Bygningen har en stor azurblå kuppel, og den er rigt dekoreret indvendigt med guld og forskellige blå nuancer. I loftets mønster indgår sol og stjerner.


Vi besøger nu Registan-pladsen, der er et godt bud på Centralasiens flotteste plads. Rundt om den ligger tre madrassaer: Ulug Beg, Tilja-Kori og Sher-Dor. Den ældste, Ulug Beg-madrassaen, blev bygget mellem 1417 og 1420. Ulug Beg var, foruden at være sultan og arvtager til Timur Lenks imperium, en af middelalderens store astronomer, og han siges at have undervist i netop astronomi her.


Vi ser Centralasiens største kuppelmoske, Bibi Kharnum. Den blev beordret opført af Timur Lenk efter hans indiske felttog i 1399. Da den stod færdig, var den verdens største Moske, men der viste sig hurtigt at være problemer med konstruktionen. I løbet af det følgende århundrede forfaldt moskeen, indtil den i sovjettiden blev restaureret.


Der bliver også tid til at besøge Siab-basaren, hvor man blandt andet kan købe lokale madvarer, brød og krydderier.


Efter frokost tager vi til udkanten af Samarkand ved Imam Al Bukharis mausoleum. Han var en af Islams store teologer, og hans grav er et af Usbekistans vigtigste pilgrimssteder.


Vi fortsætter mod Samarkands udkant til Ulug Begs observatorium. Sultanen beregnede her blandt andet årets længde med en fejlmargin på 58 sekunder og jordens hældningsgrad med større nøjagtighed end Tycho Brahe. Ulug Beg blev myrdet af sin søn og observatoriet raseret og siden glemt for først at blive genopdaget i 1908. Men Ulug Begs observationer overlevede.


Dag 11 – Det ældste Samarkand

Vi skal nu se Samarkands dødeby, Shah-i-Zinda, en gravgade med mere end 20 mausoleer bygget over en periode på 900 år. Shah-i-Zinda betyder ”den levende konges grav”, hvilket er en reference til gadens mest berømte beboer, profeten Muhammeds fætter, Kusam-ibn-Abbas. Det er en stemningsfuld gåtur op ad gaden med dens pladser og smalle passager flankeret af de mosaikdekorerede gravsteder.


Lige nord for Shah-i-Zinda ligger Afrosiab, den ældste del af Samarkand. Afrosiab ligger på et højdedrag lidt nord for den nuværende by. Det var beboet fra 500 før Kristi fødsel til 1220 efter Kristi. Her er et museum for udgravningerne af stedet. Vi besøger også Khodja Daniyar-mausoleet, der siges at være det sidste hvilested for profeten Daniel. Sidst på eftermiddagen tager vi højhastighedstoget ”Afrosiab” til Tashkent. Turen tager to en halv time. Vi spiser afskedsmiddag i Tashkent og tager natflyet mod Danmark.


Dag 12 - Ankomst

Ankomst i Kastrup midt på dagen.

Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Ekspertrejseleder på hele rejsen
  • Engelsktalende rejselederassistent
  • Flybilletter
  • Al transport
  • Overnatning på trestjernede hoteller
  • Fuld pension på hele rejsen
  • Alle entréer
  • Drikkepenge

Ikke inkluderet

  • Visum til Usbekistan. Vi samarbejder med et bureau, der kan hjælpe med dette.

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Usbekistan - Ayaz Kala - Fortress

Ayaz Kala

Ayaz Kala består af tre forts bygget mellem det 4. århundrede f.kr. og det 7. århundrede som beskyttelse mod nomader.

Usbekistan - Bukhara - Ark-borgen

Ark-citadellet

Bukharas borg og hjemsted for dens emirer siden år 500.

Usbekistan - Bukhara - City View

Bukhara

En af de smukkeste og mest velbevarede byer på Silkevejen.

Usbekistan - Bukhara - Basar

Bukharas basar

I Bukaras gamle, overdækkede basar kan man finde alt fra silke til vandpiber.

Usbekistan - Bukhara - Chashma-Ayub-mausoleet

Chashma-Ayub-mausoleet

Bygget under Timur Lenks regeringsperiode.

Usbekistan - Bukhara - Chor-Bakr

Chor-Bakr

Chor-Bakr Nekropolis er næsten en hel lille by. Her er flere af Bukharas regenter gennem tiden blevet begravet.

Usbekistan - Bukhara - Emirens sommerpalads

Emirens sommerpalads

Emirens sommerpalads, Sitorai Mokhi-Khosa (de månelignende stjerners palads), lidt uden for byen, er rigt dekoreret i en stil, der blander østlig og vestlig arkitektur.

USbekistan - Bukhara - Lyabi Hauz

Lyabi Hauz

Området omkring en af de få tilbageværende små damme i byen, der i gamle dagen blev brugt til at skaffe drikkevand. Det er et hyggeligt sted med velbevarede gamle huse, hvor der i dag serveres the og kaffe og de lokale ryger en vandpibe.

Usbekistan - Bukhara - Naqshbandi

Naqshbandi

Begravelseskompleks for Baha-ud-Din Naqshband Bukhari (1318–1389). Grundlægger af den sufi-muslimske orden, Naqshbandi.

Usbekistan - Bukhara - Poi-Kalyan

Poi-Kalyan

Et religiøst kompleks indeholdende Kalyan-moskeen, Kalyan-minaretten og Miri Arab-medrassaen.

Usbekistan - Bukhara - Samanid-mausoleet

Samanid-mausoleet

Bygget i det 9. århundrede. Et gravsted for Ismail Smani, en vigtig emir i Samanid-dynastiet.

Usbekistan - Chilpyk - Stilhedstårn

Chilpyk

Et Zoroastrisk begravelsestårn, et såkaldt ”stilhedens tårn” fra det 7. århundrede.

Usbekistan - Khiva - Islom-Hoja Minaret

Islam Khodja-minareten

Byens højeste minaret, der kan ses helt fra ørkenen.

Usbekistan - Khiva - Juma-moskeen

Juma-moskeen

Fredagsmoskeen Juma, holdes oppe af flere hundrede træsøjler fra det 12. til 15. århundrede - alle utroligt fint udskåret med en enorm detaljerigdom.

Usbekistan - Khiva - Kalta Minor

Kalta-Minor-minareten

Den uafsluttede Kalta-Minor-minaret er usædvanlig bred og næsten helt dækket af mosaik-mønstre.

Usbekistan - Khiva - City View

Khiva

En af Silkevejens bedst bevarede byer. Den gamle bydel, Ichan-Kala, er på UNESCO's verdensarvsliste.

Usbekistan - Khiva - Palads

Tash-Hauli-paladset

Khanens "nye" palads fra starten af 1900-tallet har 160 værelser og 5 gårdhaver.

Usbekistan - Khiva - Khurdjum- og Allakuli-Khan-koranskolen

Usbekistan - Khiva - Khurdjum- og Allakuli-Khan-koranskolen

Khurdjum-madrassaen fra 1688 blev restaureret i forbindelse med opførslen af Allakuli-Khan madrassaen.

Usbekistan - Mizdakhan

Mizdakhan nekropolis

Mizdakhan nekropolis tæt ved grænsen til Turkmenistan.

Usbekistan - Nukus - Savitsky-museet

Nukus

Byen er hovedstad i den autonome republik Karakalpakstan og hjemsted for Centralasiens største kunstmuseum.

Usbekistan - Samarkand - Afrosiab

Afrosiab

Dette er den ældste del af Samarkand. Afrosiab ligger på et højdedrag lidt nord for den nuværende by. Det var beboet fra 500 f.kr. til 1220.

Usbekistan - Samarkand - Al Bukharis mausoleum

Al Bukharis mausoleum

Imam Al Bukhari var en af Islams store teologer, og hans grav er et af Usbekistans vigtigste pilgrimssteder.

Usbekistan - Samarkand - Bibi Khanym moske

Bibi Kharnum-moskeen

Centralasiens største kuppelmoske. Den blev beordret opført af Timur Lenk efter hans indiske felttog i 1399. Da den stod færdig, var den verdens største Moske.

Usbekistan - Samarkand - Gur Emir

Gur Emir-mausolæet

Gur Emir kan oversættes til ”Kongens grav”, og her ligger Timur Lenk begravet sammen med flere familiemedlemmer, blandt andet astronomen Ulug Beg.

Usbekistan - Samarkand - Registanpladsen

Registan-pladsen

Et godt bud på Centralasiens flotteste plads. Rundt om den ligger tre medrassaer: Ulug Beg, Tilja-Kori og Sher-Dor. Den ældste, Ulug Beg-madressaen, blev bygget mellem 1417 og 1420.

Usbekistan - Samarkand - Shah-e Zinda

Shah-i-Zinda

En gravgade med mere end 20 mausoleer bygget over en periode på 900 år. Shah-i-Zinda betyder ”den levende konges grav”, hvilket er en reference til gadens mest berømte beboer, profeten Muhammeds fætter, Kusam-ibn-Abbas.

Usbekistan - Samarkand - Uleg Beg

Ulug Begs observatorium

Sultanen Ulug Beg beregnede her blandt andet årets længde med en fejlmargin på 58 sekunder, og jordens hældningsgrad med større nøjagtighed end Tycho Brahe.

Usbekistan - Shahrisabz

Shahrisabz

Timur Lenks palads, Ak-Saray-paladset, ligger i hans fødeby Shahrisabz. Byen er på UNESCO's verdensarvsliste.

Usbekistan - Tasjkent - Barak-Khan-medrassaen

Barak-Khan-medrassaen

En del af Khast Imam-komplekset. I Barak-Khan-medrassaen opbevares verdens ældste kendte udgave af koranen.

Usbekistan - Tashkent - Chorsu Basaren

Chorsu-basaren

Tasjkents basaren - overdækket af en stor, blå kuppel.

Usbekistan - Tasjkent - Hazreti-Imam-komplekset

Hazreti-Imam-komplekset

En stor plads omgivet af bygninger med blå og turkise mosaikker, kupler og høje minareter.

Usbekistan - Tasjkent - Kukeldash-medrassaen

Kukeldash-medrassaen

Bygget i det 16. århundrede.

Usbekistan - Toprak Kala

Toprak Kala

Ruinerne af en by bygget mellem det 5. og 1. århundrede f.kr.

Usbekistan - Ayaz Kala - FortressUsbekistan - Ayaz KalaUsbekistan - Ayaz KalaUsbekistan - Bukhara - Ark-borgenUsbekistan - Bukhara - City ViewUsbekistan - Bukhara - BasarUsbekistan - Bukhara - BasarenUsbekistan - Bukhara - Chashma-Ayub-mausoleetUsbekistan - Bukhara - Chor-BakrUsbekistan - Bukhara - Emirens sommerpaladsUSbekistan - Bukhara - Lyabi HauzUsbekistan - Bukhara - Lyabi HauzUsbekistan - Bukhara - NaqshbandiUsbekistan - Bukhara - NaqshbandiUsbekistan - Bukhara - Poi-KalyanUsbekistan - Bukhara - Poi-KalyanUsbekistan - Bukhara - Samanid-mausoleetUsbekistan - Chilpyk - StilhedstårnUsbekistan - Khiva - Islom-Hoja MinaretUsbekistan - Khiva - Juma-moskeenUsbekistan - Khiva - Kalta MinorUsbekistan - Khiva - City ViewUsbekistan - Khiva - PaladsUsbekistan - Khiva - Khurdjum- og Allakuli-Khan-koranskolenUsbekistan - MizdakhanUsbekistan - Nukus - Savitsky-museetUsbekistan - Samarkand - AfrosiabUsbekistan - Samarkand - Al Bukharis mausoleumUsbekistan - Samarkand - Al Bukharis mausoleumUsbekistan - Samarkand - Bibi Khanym moskeUsbekistan - Samarkand - Bibi Kharnum-moskeenUsbekistan - Samarkand - Gur EmirUsbekistan - Samarkand - Guri Amir-mausoleetUsbekistan - Samarkand - Guri Amir-MausoleetUsbekistan - Samarkand - RegistanpladsenUsbekistan - Samarkand - RegistanpladsenUsbekistan - Samarkand - Registanpladsen - Shir Dor-medrassaenUsbekistan - Samarkand - Registanpladsen - Shir Dor-medrassaenUsbekistan - Samarkand - Registanpladsen - Shir Dor-medrassaenUsbekistan - Samarkand - Shah-e ZindaUsbekistan, Samarkand, Shah-e ZindaUsbekistan - Samarkand - Uleg BegUsbekistan - ShahrisabzUsbekistan - ShahrisabzUsbekistan - Tasjkent - Barak-Khan-medrassaenUsbekistan - Tashkent - Chorsu BasarenUsbekistan - Tasjkent - Hazreti-Imam-komplekset Usbekistan - Tasjkent - Hazreti-Imam-kompleksetUsbekistan - Tasjkent - Kukeldash-medrassaenUsbekistan - Toprak Kala

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.