Østsiciliens kunstskatte

Oplev det fascinerende møde mellem historie og kultur med Tine Kragh
Italien - Sicilien - Det græske teater i Taormina

Østsiciliens kunstskatte

Oplev det fascinerende møde mellem historie og kultur med Tine Kragh

Sicilien er et fascinerende møde. Øen rummer en meget spændende historie, og dens kultur er påvirket af både normannere, romere, grækere og arabere, som alle har efterladt sig mange kulturskatte.


Kunst og kultur findes overalt, hele øen er interessant, og de forskellige områder har hvert sit særtegn. Denne rejses fokus er Østsicilien. Vi tager blandt andet til Siracusa, den gamle græske koloni, og ser de imponerende arkæologiske områder, hvorefter vi besøger halvøen Ortigia og nyder den flotte domkirke.


Vi skal også op på Etna, Europas største aktive vulkan samt se den romerske kejservilla, Villa Romana del Casale, der er kendt for at have verdens største og flotteste romerske mosaikker.


Vi bor to forskellige steder. Først i Siracusa, hvor der er et stort og righoldigt kulturliv, og derefter i området omkring Taormina, den højt beliggende by som har en fantastisk udsigt udover bugten, en mangfoldig historie og et meget smukt beliggende græsk teater.


Det bliver en tur hvor vi når noget af det hele, også at finde steder som er lidt uopdagede af turister. Dem har Sicilien mange af, blandt andet Pantalica, et imponerende naturskønt klippefuldt område med grave i klipperne fra det 13. århundrede før Kristus. Eller Villa Tellaro, en ikke så kendt romersk villa med mosaikker. Vi ser også den imponerende smukke barokby Noto.


Der bliver også mulighed for at bade og nyde de smukke sandstrande, gå gode ture i det poetiske landskab og tage på sejlture langs klippefulde kyster med referencer til Homers Odysséen alle vegne.


En rejse der rummer det hele: Kunst, kultur, natur, god mad & vin - og mødet med de charmerende sicilianere.


Dagsprogram:

Dag 1 - Ankomst til Sicilien

Vi flyver til Catania sidst på eftermiddagen og ankommer først på aftenen. Herfra kører vi til Siracusa og indlogerer os på vores hotel. Bagefter går vi en lille tur i Siracusa, og fornemmer stemningen i den historiske by by-night.


Dag 2 - Den gamle græske by, Siracusa

Denne dag skal vi rundt i Siracusa by. Vi skal se det græske teater, et af de største i verden, og udforske det store arkæologiske område. Her finder vi Dionysius øre, en kæmpe grotte som blandt andet har været brugt som fængsel. Derefter begiver vi os til Ortigia, Siracusas historiske centrum, halvøen som ligger smukt ud i havet, og som rummer flotte kirker og interessant kunst. Her spiser vi fælles frokost med italienske specialiteter.


Så skal vi se Apollons tempel fra det 6. århundrede før Kristus. Vi ser også den storslåede domkirke, delvist opbygget af søjler fra det antikke Athenetempel. Her hænger kunstneren Caravaggios berømte maleri i Chiesa Lucia Alla Badia af Santa Lucias begravelse. Santa Lucia er byens skytshelgeninde. Næste stop er fontænen med Aretusa med papyrusplanter og andre af byens seværdigheder. Vi slutter af med en siciliansk kage eller is.


Fra sent på eftermiddagen bliver der mulighed for at nyde byen på egen hånd, se den flotte havn, Centro Storico og spise på en af byens mange gode restauranter.


Dag 3 - Siciliens skjulte skatte

Vi besøger barokbyen Noto, et af Siciliens mange UNESCO-sites. Byen er et imponerende syn med gamle smukke huse og en barok domkirke. Vi kører videre til den mindre kendte men bestemt seværdige romerske villa, Villa del Tellaro. Her er fine mosaikker af vilde dyr og jagt.


Efter frokost kører vi gennem den smukke natur mod Pantalica. Vi ser Necropoli di Pantalica, 5000 grave spektakulært skabt i klipperne fra helt tilbage til 13. århundrede før Kristus.


Dag 4 - Den romerske kejservilla

Vi kører til den romerske villa, Villa Romana del Casale, som har den største og flotteste samling af romerske mosaikker i verden. Mosaikkerne er meget avancerede, detaljerede og forestiller motiver af snart sagt enhver art. De mest kendte er af piger i bikini (et par tusinde år før bikinien blev opfundet), men her er også mosaikbilleder af jagtfester, kykloper, dyr og meget andet


Vi gør holdt i den nærtliggende by Piazza Armerina. Her har vi et par timer på egen hånd og mulighed for at købe lokale varer som pistacie, honning, ost, vin, m.m. Der er også tid til, at man kan spise frokost på en lokal restaurant.


Dag 5 - Taormina

Efter morgenmaden pakker vi sammen og drager mod hotellet i Taormina ca. 110 kilometer nord for Siracusa. Vi spiser fælles frokost ved havet og går ned til vandet, hvor vi tager på en lille sejltur langs kysten. Vi ser ”den blå grotte”, og der er mulighed for at bade og nyde solen ved stranden.


Efter aftensmaden tager vi svævebanen op til Taormina (200 m højde) og oplever aftenen i byen. Vi nyder solnedgangen over bugten og beundrer Siciliens bedste udsigt med vulkanen Etna i horisonten.


Dag 6 - Det græske teater

Vi bliver i området omkring Taormina. Efter morgenmaden besøger vi den frodige ø, Isola Bella og tager igen svævebanen op til Taormina, hvor vi udforsker byen. Vi spiser frokost i fællesskab, spadserer rundt i byen og nyder den spektakulære udsigt. Man kan bruge lang tid på at opleve den romantiske by, hvor mange kendte kunstnere har været gennem tiden og er blevet inspireret af byens skønhed. Blandt andet har Oskar Wilde skrevet flere noveller her. Også Goethe fortalte allerede i 1788 om Taorminas skønhed.


Derefter ser vi det store græske teater, ikke uden grund kaldet verdens smukkeste, med udsigt over Giardini Naxos bugten og Etna.


Herefter er der tid på egen hånd. Det kan anbefales at blive lidt i Taormina og måske tage bussen op ad bjerget til byen Castelmola, som har en fantastisk udsigt. Man kan også vælge at gå den stejle tur op til den lille kirke Santuario Madonna della Rocca eller bare tage ned til vandet og slappe af.


I Taormina kan man købe mange interessante lokale varer i de mange butikker på Corsoen. Her fås mandelkager, citronparfume, vin fra Etna, cannoli, krydderier, kapers og meget mere. Det er også et godt sted at nyde en italiensk sprizl, en pizza eller arancini, sicilianernes fast-food.


Dag 7 - Vulkanen Etna

Etna er Europas største vulkan og med sine 3340 meter også Siciliens højeste bjerg. Det er meget spændende at se det golde landskab omkring Etna og bevæge sig op på toppen og se kraterne - også lidt faretruende, hvis man er ´heldig’ at se lava.


Vi kører til 1900 meters højde. Derfra kan man vælge at tage en svævebane længere op, hvorefter man kan skifte til jeep-lignende køretøjer den sidste vej mod toppen. Herfra kan man se ud over hele bugten, ofte helt til fastlandet. Det er ikke altid tilladt at tage det sidste stykke af vejen op. Husk godt fodtøj og varmt tøj da man er højt oppe.


Afslutningsmiddag i Taormina


Dag 8 - Hjemrejse

Der er tid på egen hånd det meste af dagen. Vi kører til lufthavnen midt på eftermiddagen. Vores fly går om aftenen. Ankomst i København omkring midnat.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Ekspertrejseleder på hele turen
  • Fly t/r
  • Al transport
  • Alle entréer
  • Hotel inkl. morgenmad
  • 5 x frokost
  • 4 x aftensmad
  • 1 x siciliansk kage eller is


Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Italien - Sicilien - Castelmola

Castelmola

Castelmola er en af de smukkeste byer i Italien. Fra byen kan den enestående udsigt udover havet og Etna passende nydes på en af byens mange vinbarer.

Italien - Sicilien - Etna

Etna

Vulkanen Etna er en aktiv vulkan der er 3.323 m høj.

Italien - Sicilien - Noto

Noto

Barokbyen Noto, er et af Siciliens mange UNESCO-sites. Byen er et imponerende syn med de mange smukke huse og barokdomkirken.

Italien - Sicilien - Villa del Tellaro

Villa del Tellaro

Villaen, der er fyldt med romerske mosaikker af bl.a. jagtmotiver.

Italien - Ortigia - Arethusa fontænen

Arethusa fontænen

Fontænen befinder sig på halvøen Ortigia i det historiske centrum i Siracusa. Ifølge den græske mytologi er ferskvandsfontænen det sted, hvor nymfen Arethusa vendte tilbage til jordens overflade fra sit hjem under vandet.

Italien - Ortigia - Siracusa Domkirke

Siracusa Domkirke

Domkirken er et resultat af flere ombygninger på Athena templet. Det storslåede tempel blev bygget i det 5. århundrede f.v.t og blev ombygget i det 7. århundrede til den første kristne kirke. Den imponerende facade stammer fra det 18. århundrede og er rigt på arkitektoniske detaljer og statuer.

Italien - Sicilien - Villa Armerina

Piazza Armerina

Villa Armerina er en by, der er spækket med kunst i hjertet af Sicilien. Flere monumenter viser byens glorværdige historie.

Italien - Sicilien - Piazza Amerina

Villa Romana del Casale

Den gamle romerske villa huser den største samling af romerske mosaikker i verden.

Italien - Siracusa - Dionysios Øre

Dionysios Øre

Dionysios øre er en klippehule, der er blevet anvendt som fængsel. Lyd bliver forstærket 16 gange i grotten, og legenden siger Dionysios brugte grotten til at aflytte fanger. Grottens navn stammer dog fra 1608, hvor maleren Caravaggio navngav grotten, da han besøgte den.

Italien - Sicilien - Necropoli di Pantalica

Necropoli di Pantalica

Dette er et område, der har været beboet siden 13. århundrede f.v.t., af folk fra kysterne der blev fortrængt hertil. Der er ca. 5000 bevarede grave indhugget i klipperne.

Italien - Sicilien - Siracusa

Siracusa

Siracusa blev grundlagt i 734 f.v.t som en græsk koloni. Byen var blandt de største byer i datiden, på niveau med Sparta og Athen.

Italien - Sicilien - Det græske teater i Taormina

Det græske teater

Dette monument bliver kaldt det mest betydningsfulde i Taormina, og ikke kun på grund teateret men også dens placering, der byder på en storslået panoramaudsigt.

Italien - Sicilien - Taormina - Isola Bella

Isola Bella

En smuk og frodig ø, hvor flere bader om sommeren.

Italien - Sicilien - CastelmolaItalien - Sicilien - EtnaItalien - Sicilien - NotoItalien - Sicilien - Villa del Tellaro Italien - Ortigia - Arethusa fontænenItalien - Ortigia - Siracusa DomkirkeItalien - Sicilien - Villa ArmerinaItalien - Sicilien - Piazza AmerinaItalien - Siracusa - Dionysios ØreItalien - Sicilien - Necropoli di PantalicaItalien - Sicilien - SiracusaItalien - Sicilien - Det græske teater i TaorminaItalien - Sicilien - Taormina - Isola Bella

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.