Kunst i Provence

Kunstrejse til Provence, Nice og området omkring den franske riviera
Frankrig - Antibes

Kunst i Provence

Kunstrejse til Provence, Nice og området omkring den franske riviera

Tag med til Provence og Côtes d’Azûr, og oplev alle de største kunstnere fra det 20. århundrede på første række. Vi skal se Matisses og Chagalls museer i Nice, mere Matisse i Vence, Picassos enestående museum i Antibes, der i øvrigt siges at have verdens bedste udsigt.


Vi skal også opleve den smukke natur med en gåtur i Ulvens gab i det overskønne Gorges du Loup og på en fortryllende togtur gennem det bjergrige landskab til byen Entrevaux. Vi vil se åndeløse smukke landskaber og smage på Frankrig, det glemmer man aldrig. Der vil også blive rig lejlighed til at gå på opdagelse på egen hånd og nyde en varm Café Creme eller en kold Pastis på fortovscaféerne.

Dagsprogram:

Dag 1 – Nice og dens kirker

Direkte fly fra København til Nice om morgenen. Vi køres til hotellet og tjekker ind på vores værelser.


Først på eftermiddagen tager vi på byvandring i Nice. Vi går hen til Russisk Ortodokse kirke, Cathédrale Saint-Nicolas, bygget i 1912 af arkitekt Michael Preobrazhensky. Den russiske Zar-familie havde for vane at holde deres ferier i Nice. Denne kirke blev til på foranledning af Zar Alexander II, præcis på det sted hvor hans søn Nikolas døde af meningitis. Dette var indtil for nylig den største ortodokse kirke uden for Rusland (der er kommet en ny i Paris, i 2016).


Næste stop er Basiliqua de Notre Dame de Nice. Denne kirke er den største katolske kirke i Nice, som blev bygget mellem 1864-68 i neogotisk stil. Arkitekten var Louis Lenormand. Kirken blev bygget, fordi Nice dengang ikke var fransk men italiensk, og den daværende biskop ønskede en fransk kirke. Det lykkedes ham at rejse pengene med hjælp fra en parisisk præst og med midler fra engelske familier, som brugte deres ferie i Nice.


Vi tager til den gamle bydel og spiser middag sammen på fransk maner.


Dag 2 - Nice og dens museer

Dagens første stop er Chagall-museet. Marc Chagall (1887-1985) var russisk-fransk jødisk maler. Hans poetiske malerier er verdensberømte. Dem skal vi se nærmere på.


Vores næste stop er MAMAC - Le musée de l'Art Moderne et d'Art Contemporain. Museet er designet af de to arkitekter Yves Bayard and Henri Vidal, og bygningen er i sig selv spektakulær. Her skal vi se de originale værker af Yves Klein og Niki de Saint Phalle o.a.


Herfra går vi til Musée de Beaux Art, og der skal vi se flere kendte kunstværker. Museet var oprindelig bygget i 1878 til en ukrainsk prinsesse Elisabeth Vassilievna Kotschoubey. Her vises et væld af franske kunstnere, som bør ses.


Derefter tid til at opleve byen lidt på egen hånd.


Dag 3 - Vence

Vi kører til Vence og ser Fondation Maeght, et privat samling der er skabt af Aimé Maeght, en parisisk galleriejer, som kom til Vence for at forlige sig med tabet af sin søn. Vi ser et storslået museum der er tegnet af den Catalanske arkitekt Josep Lluis Sert. Museet indeholder værker af de allerkendeste franske kunstnere fra det 20'ende århundrede.


Vi spiser fælles frokost i Vence. Derefter går turen videre til Chapel Saint Paul de Vence, som Matisse har udsmykket. Det kan man roligt glæde sig til at se. Vi kører videre til Gorges du loup (ulvens gab) ved Grasse, for at se på den storslåede natur tæt på. Vi regner med enten at kunne køre rundt om Gorges du Loup eller gå en lille tur et sted og blive samlet op et andet sted af bussen. Herefter kører vi hjem til hotellet i Nice.


Dag 4 - Museer og byliv

Vi tager nu til Musée d'archeologie i Nice. Det anslås at der har boet mennesker i Nice i ca 400.000 år. Den fine beliggenhed ved kysten, det gode klima og gode forhold for at beskytte sig har givetvis været årsagerne, til at folk har slået sig ned her. Man har fundet huler, som viser tegn på, at der har boet mennesker, selv da vandstanden i middelhavet var lavere end nu.


Over middag tager vi sammen til Musée Matisse. Museet viser en storslået samling af Henri Matisse kunstneriske produktion. Matisse boede i Nice fra 1918 til 1954, lige i nærheden af museet. Matisse er velkendt for sine meget enkle og farvestærke malerier.


Sidst på eftermiddagen skal vi se Nice fra oven. Slottet ved Nice findes ikke længere. I dag er der en park og slottets ene resterende tårn. Herfra har man den smukkeste udsigt ud over Middelhavet og over Nice. Vi tager en elevator op, og spadserer ned igen.


Dag 5 - Bustur til Antibes

Vi kører en tur til Antibes-Juan les Pins, som ligger vest for Nice. Her skal se verdens bedste Picasso-museum. Museet ligger på det ældgamle akropolis, som grækerne byggede. Det er egentlig et slot, der tilhørte Grimaldi-familien, men fra 1966 og frem til sin død boede Pablo Picasso der, hvorefter det blev museum.


Efter at have besøgt Picasso er der mulighed for at bade, hvis man har lyst til det. Vi spiser frokost sammen i Antibes, inden vi tager til Biot for at se Fernand Legers museum. Fernand Leger var især kendt for sine malerier. Han var lærer i Paris på La Grande Chaumiere, hvor bl.a. Franziska Clausen stiftede bekendtskab med ham. Herefter tager vi bussen tilbage til Nice.


Dag 6 - Afslapning og hjemrejse

Dagen i dag har man tid på egen hånd. Der er f.eks. et marked i Nice, som man kan se. Sidst på eftermiddagen køres vi fra hotellet til lufthavnen i Nice, hvor vi tager et direkte fly til København.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Ekspertrejseleder på hele rejsen
  • Fly
  • Hotel med morgenmad
  • 2 frokoster og 2 middage
  • Al transport
  • Alle entréer
  • Drikkepenge til chauffør

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Frankrig - Antibes

Antibes

Udsigt over havnen i Antibes.

Frankrig - Antibes

Musée Picasso

Antibes set fra vandet med Picassos slot i forgrunden og Alperne i baggrunden.

Frankrig - Biot - Fernand Leger Museet

Fernand Leger Museet

Museum for kunstneren Ferndand Leger.

Frankrig - Gorges du Loup

Gorges du loup

Et naturskønt område.

Frankrig - Nice - Chagall-museet

Musée Chagall

Chagall-museet viser værker af den berømte kunstner.

Frankrig - Nice - Musée d'archeologie

Musée d’Archeologie

Det arkæologiske museum i Nice er placeret ved romerske ruiner.

Frankrig - Nice - Musée de Beaux Art

Musée de Beaux

Her udstilles mange berømte kunstværker af franske kunstnere.

Frankrig - Nice - MAMAC

Musée Mamac

Kunstmuseet Le musée de l'Art Moderne et d'Art Comtemporain er også flot udefra.

Frankrig - Nice - Musée Matisse

Musée Matisse

Et museum for den verdensberømte maler.

Frankrig - Nice

Nice

Nice er en fantastisk by. Strand og gammel historisk by ligger tæt op ad hinanden, og byen byder også på flere fremragende museer.

Frankrig - Nice - Basiliqua de Notre Dame

Notre Dame de Nice

Den største katolske kirke i Nice.

Frankrig - Vence - Chapel Saint Paul de Vence

Chapel Saint Paul de Vence

Kapellet er udsmykket af Matisse.

Frankrig - Vence - Fondation Maeght

Fondation Maeght

Museet indeholder værker af Frankrigs mest kendte kunstnere fra det 20. århundrede.

Franrig - Vence

Vence

Vence byder på flere gode museer.

Frankrig - AntibesFrankrig - AntibesFrankrig - AntibesFrankrig - Biot - Fernand Leger MuseetFrankrig - Gorges du LoupFrankrig - Nice - Chagall-museetFrankrig - Nice - Musée d'archeologieFrankrig - Nice - Musée de Beaux ArtFrankrig - Nice - MAMACFrankrig - Nice - Musée MatisseFrankrig - NiceFrankrig - Nice - Basiliqua de Notre DameFrankrig - Vence - Chapel Saint Paul de VenceFrankrig - Vence - Chapel Saint Paul de VenceFrankrig - Vence - Fondation MaeghtFrankrig - Vence - Fondation MaeghtFranrig - VenceFrankrig - Vence

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.