Kunstens by, Firenze

Kunstrejse til Firenze og Toscana med Camilla Rohde Madsen
Italien - Firenze - Byoversigt

Kunstens by, Firenze

Kunstrejse til Firenze og Toscana med Camilla Rohde Madsen

Michelangelos skulptur af ’David’, Botticellis berømte maleri ’Forår’ og Tizians ikoniske ’Venus fra Urbino’. Det er bare nogle af de verdenskendte kunstværker, Firenze har at byde på. For Firenze er en hovedby for kunsthistorien og, helt naturligt, på UNESCO’s liste over verdensarv. Dette til trods er Firenze ingen storby. Den gamle bydel er både stemningsfuld og emmer af historie, samtidig med at den har så overskuelig en størrelse, at vi mageligt kan gå fra sted til sted og nyde omgivelserne.


Vi når dog også at tage en tur gennem det toscanske landskab til etruskernes by, Siena, ligesom vi besøger en vinbonde og smager på de lokale druer.


Det bliver med andre ord en rejse bristefærdig af store kunstoplevelser og masser af historie, fantastisk italiensk mad og drikke, samt glimrende muligheder for at handle hos de berømte kunsthåndværkere, der findes så mange af i Firenze.

Dagsprogram:

Dag 1 - Ankomst til Firenze

Afrejse fra København sidst på eftermiddagen. Sen ankomst og tjek-in på hotellet.


Dag 2 - Palazzo Vecchio

Velkomst om morgenen v/ Camilla Rohde Madsen med intro til Firenze, dens historie og kunst og programmet de følgende dage. Vi besøger Palazzo Vecchio, mens vi hører om Medici-familiens historie og om Vasari, Firenzes berømte arkitekt.


Middag


Dag 3 – Palazzo Pitti og Bobolihaverne

Vi går over Ponte Vecchio, som Vasaris korridor løber over. Vi skal besøge Palazzo Pitti som var hovedresidens for Medici familien og senere for Napoleon. Det er i dag et kæmpe museum med hovedværker af Raphael, Titian, Rubens, Caravaggio.


Efter frokost går vi tur i Boboliparken bag museet, en utrolig smuk renæssancehave med fine skulpturer.


Dag 4 – Toscana, Siena og besøg på vingård

Toscana, Siena og besøg på vingård. Selvom Firenze er en fantastisk by, skal vi også nå at opleve det bølgende toscanske landskab med vinmarker, pinjetræer og vingårde, som tilsammen har gjort området verdenskendt for sin skønhed. Vi tager afsted i bus mod Siena, der i århundreder var Firenzes nærmeste rival! I Siena møder vi en lokal guide, der fortæller os om byens spændende historie og særegne skikke, mens vi slentrer gennem Sienas bymidte, der også står på UNESCO’s liste over verdensarv. Derefter besøger vi Museo Civico på den centrale plads, Piazzo del Campo.


Efter frokost sætter vi kurs mod en økologisk vingård, hvor vi både får en introduktion til det at lave vin og får lov at smage resultatet sammen med en middag. Fra vingården er der udsigt til den UNESCO-beskyttede landsby San Gimignano, der er berømt for sine 13 høje og meget maleriske tårne fra middelalderen.


Dag 5 – Uffizierne og Palazzo del Bargello

Vi besøger Uffizierne, der har en af verdens bedste kunstsamlinger. Her vil Camilla Rohde Madsen introducere udvalgte værker, blandt dem både Botticellis ’Forår’ og Tizians ’Venus fra Urbino’, samt værker af Rembrandt, Leonardo da Vinci. m.fl.


Derefter besøger vi Palazzo del Bargello, hvor vi først og fremmest skal se på skulpturer, blandt andre Donatellos version af ’David’ samt flere værker af Michelangelo.


Dag 6 – Santa Maria del Fiore

Vi besøger Domkirken i Firenze - Cattedrale di Santa Maria del Fiore - om morgenen. Den smukke domkirke og tårnet er bygget i gotisk stil og ligger meget imposant på en ret lille plads. Domkirken har den mest imponerende store kuppel, og er den trediestørste kirke i verden. Indenfor er mesterværker af bl.a. Verrocchio, Donatello og Michelangelo.


Hvis køen ikke er for lang, bliver der også lidt tid på egen hånd, inden vi midt på eftermiddagen tager i lufthavnen.


Vi spiser en fælles frokost, inden vi midt på eftermiddagen tager i lufthavnen.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

 • Ekspertrejseleder på hele rejsen
 • Engelsktalende rejselederassistent
 • Flybilletter t/r
 • Al transport
 • Overnatning på trestjernet hotel
 • Morgenmad hver dag
 • Fire frokoster
 • To middage
 • Vinsmagning
 • Alle entréer
 • Drikkepenge til chauffør og lokalguide


Ikke inkluderet

 • Lokalskatter (4 € per nat) betales direkte til hotellet

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Italien - Firenze - Boboli Haverne

Boboli-haverne

Haverne der hører til Medicifamiliens Palazzo Pitti. Også hjemsted for en samling af skulpturer fra det 16. til 18. århundrede.

Italien - Firenze - Akademiet - Davidstatuen

Galleria dell’Academia

Kunstmuseet der indeholder verdens måske mest berømte statue, Michelangelos David.

Italien - Firenze - Palazzo Davanzati

Palazzo Davanzati

En bygning fra 1400-tallet, der er blevet lavet om til et museum, hvor man kan se, hvordan byens velhavende familier har boet.

Italien - Firenze - Palazzo Pitti

Palazzo Pitti

Medici-familiens hjem og dengang skatkammer for samlinger af malerier, smykker og luksuriøse ejendele . I dag et kunstmuseum.

Italien - Firenze - Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio er et rådhus i Firenze. Det er bygget 1200-tallet. Ude foran rådhuset står en kopi af Michelangelos David.

Italien - Firenze - San Lorenzo

San Lorenzo Basilica

San Lorenzo Basilika er en af de største kirker i Firenze og Medici-familiens gravkirke. Kirken blev indviet i 393. I 300 år var det byens katedral før det officielle sæde af biskoppen blev flyttet til Santa Reparata.

Italien - Firenze

Santa Maria del Fiore

Firenzes ikoniske domkirke med værker af Giotto, Donatello og selveste Michelangelo.

Italien - Firenze - Santa Maria Novella

Santa Maria Novella

Santa Maria Novella er en kirke Firenze og det tilhørende kloster gemmer på mange kunstskatte. Kirken har lagt navn til byens jernbanestation.

Italien - Firenze - Uffizierne

Uffizierne

Bygget af Vasari for Medici-familien. I dag en af verdens fornemmeste kunstsamlinger.

Italien - Firenze - Boboli HaverneItalien - Firenze - Boboli-haverneItalien - Firenze - Akademiet - DavidstatuenItalien - Firenze - Palazzo DavanzatiItalien - Firenze - Palazzo PittiItalien - Firenze - Palazzo PittiItalien - Firenze - Palazzo VecchioItalien - Firenze - Palazzo VecchioItalien - Firenze - San LorenzoItalien - Firenze - San Lorenzo BasilikaItalien - FirenzeItalien - FirenzeItalien - Firenze - Santa Maria Del FioreItalien - Firenze - Santa Maria NovellaItalien - Firenze - UffizierneItalien - Firenze - Uffizierne Italien - Firenze - Uffizierne

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.