Kunstens by, Firenze

Kunstrejse til Firenze og Toscana med Trine Ross
Italien - Firenze - Byoversigt

Kunstens by, Firenze

Kunstrejse til Firenze og Toscana med Trine Ross

Michelangelos skulptur af ’David’, Botticellis berømte maleri ’Forår’ og Tizians ikoniske ’Venus fra Urbino’. Det er bare nogle af de verdenskendte kunstværker, Firenze har at byde på. For Firenze er en hovedby for kunsthistorien og, helt naturligt, på UNESCO’s liste over verdensarv. Dette til trods er Firenze ingen storby. Den gamle bydel er både stemningsfuld og emmer af historie, samtidig med at den har så overskuelig en størrelse, at vi mageligt kan gå fra sted til sted og nyde omgivelserne.


Vi når dog også at tage en tur gennem det toscanske landskab til etruskernes by, Siena, ligesom vi besøger en vinbonde og smager på de lokale druer.


Det bliver med andre ord en rejse bristefærdig af store kunstoplevelser og masser af historie, fantastisk italiensk mad og drikke, samt glimrende muligheder for at handle hos de berømte kunsthåndværkere, der findes så mange af i Firenze.

Dagsprogram:

Dag 1 - Palazzo Vecchio

Afgang fra Danmark, ankomst til Firenze midt på eftermiddagen og indlogering på hotel. Herefter byder Trine Ross velkommen og introducerer både Firenzes kunst og historie, samt ugen, der ligger foran os.


Vi besøger Palazzo Vecchio, der i dag fungerer som Firenzes rådhus. Her hører vi om Medicierne, den magtfulde familie, der har tegnet både Firenzes og Europas historie, samt om byens skelsættende arkitekt, Vasari.


Derefter spiser vi middagen sammen.


Dag 2 – Palazzo Pitti og Bobolihaverne

Vi krydser Arnofloden over den berømte bro, Ponte Vecchio, der flankeres af guldsmedenes butikker, og hvorover Vasarikorridoren løber.


Formiddagen tilbringer vi i Palazzo Pitti, den magtfulde Medici-families sidste hjem, der byder på flere hundrede værker af mestre som Rubens, Rafael og Artemisia Gentileschi. Vi spiser frokost i området, hvorefter vi går en tur blandt skulpturerne i Bobolihaverne.


Dag 3 – Palazzio Davanzati, Santa Maria del Fiore og Santa Maria Novella

Vores første stop er Palazzo Davanzati, en bygning fra 1400-tallet, der er blevet lavet om til et museum, hvor man kan se, hvordan byens velhavende familier har boet.


Næste stop er domkirken Santa Maria del Fiore, der er imponerende 152 meter lang! Her møder vi igen Vasari, denne gang som freskomaler i den enorme kuppel, tegnet af Brunelleschi. Nogle gange er der kø uden for domkirken, og så skal man væbne sig med lidt tålmodighed.


Herefter går turen videre til basilikaen Santa Maria Novella. Her handler det først og fremmest om en af perspektivets pionéer, Masaccio, der er mesteren bag freskoen af Den Hellige Familie. Som en ekstra bonus besøger vi bagefter Santa Maria Novellas apotek, der er en helt forrygende butik, som sælger diverse sæber og parfumer, fremstillet i klosteret.


Dag 4 – Uffizierne og Palazzo del Bargello

Vi begiver os den korte vej til Uffizierne, der huser en af verdens bedste kunstsamlinger. Rejselederen introducerer udvalgte værker, blandt dem både Botticellis ’Forår’ og Tizians fantastiske ’Venus fra Urbino’.


Vi tager nu videre til Palazzo del Bargello, hvor vi først og fremmest skal se på skulpturer. For her finder man Donatellos version af ’David’ samt flere værker af Michelangelo.


Dag 5 – Toscana, Siena og besøg på vingård

Selvom Firenze er en fantastisk by, skal vi også nå at opleve det bølgende toscanske landskab med vinmarker, pinjetræer og vingårde, som tilsammen har gjort området verdenskendt for sin skønhed. Vi tager afsted i bus mod Siena, der i århundreder var Firenzes nærmeste rival! I Siena møder vi en lokal guide, der fortæller os om byens spændende historie og særegne skikke, mens vi slentrer gennem Sienas bymidte, der også står på UNESCO’s liste over verdensarv. Derefter besøger vi Museo Civico på den centrale plads, Piazzo del Campo.


Efter frokost sætter vi kurs mod en økologisk vingård, hvor vi både får en introduktion til det at lave vin og får lov at smage resultatet sammen med en middag. Fra vingården er der udsigt til den UNESCO-beskyttede landsby San Gimignano, der er berømt for sine 13 høje og meget maleriske tårne fra middelalderen.


Dag 6 - Davidstatuen på Galleria dell’Academia og Stenos grav i San Lorenzo

Sjette dags formiddag tilbringer vi i Firenzes Galleria dell’Academia, hvor vi først og fremmest fokuserer på Michelangelo. Museet huser ikke bare hans verdensberømte skulptur af ’David’, men vi når også at blive introduceret til andre af Michelangelos næsten ligeså berømte værker.


Vi spiser frokost, hvorefter vi begiver os få hundrede meter videre til basilikaen San Lorenzo. Her venter os flere værker af blandt andre Donatello - samt ikke mindst Michelangelos gravmonument i Mediciernes eget kapel og den danske videnskabsmand Nicolas Stenos grav.


Derefter tager vi afsked med hinanden og en begivenhedsrig uge over en god middag!


Dag 7 – Tid på egen hånd

Tid på egen hånd. Om eftermiddagen kører vi til Bolognas lufthavn, hvorfra vi flyver hjem til Danmark med ankomst i København om aftenen.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Ekspertrejseleder på hele rejsen
  • Engelsktalende rejselederassistent
  • Flybilletter t/r
  • Al transport
  • Overnatning på trestjernet hotel
  • Morgenmad hver dag
  • Fire frokoster
  • Tre middage
  • Alle entréer
  • Lokalskatter

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Italien - Firenze - Boboli-haverne

Boboli-haverne

Haverne der hører til Medicifamiliens Palazzo Pitti.

Italien - Firenze - Akademiet - Davidstatuen

Galleria dell’Academia

Kunstmuseet der indeholder verdens måske mest berømte statue, Michelangelos David.

Italien - Firenze - Palazzo Davanzati

Palazzo Davanzati

En bygning fra 1400-tallet, der er blevet lavet om til et museum, hvor man kan se, hvordan byens velhavende familier har boet.

Italien - Firenze - Palazzo Pitti

Palazzo Pitti

Medici-familiens hjem. I dag et kunstmuseum.

Italien - Firenze - Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio

Firenzes rådhus, flankeret at en kopi af Michelangelos David.

Italien - Firenze - San Lorenzo Basilika

San Lorenzo basilika

Medici-familiens gravkirke.

Italien - Firenze - Santa Maria Del Fiore

Santa Maria del Fiore

Firenzes ikoniske domkirke med værker af Giotto, Donatello og selveste Michelangelo.

Italien - Firenze - Santa Maria Novella

Santa Maria Novella

Kirken og det tilhørende kloster gemmer på mange kunstskatte.

Italien - Firenze - Uffizierne

Uffizierne

Bygget af Vasari for Medici-familien. I dag en af verdens fornemmeste kunstsamlinger.

Italien - Firenze - Vasari-korridoren

Vasari-korridoren

Medicifamiliens korridor mellem Uffizierne, Palazzo Vecchio over broen Ponte Vecchio til Palazzo Pitti.

Andre rejser med samme rejseleder

Rejse Biennalen i Venedig
Startdato 1. september 2019
Slutdato 7. september 2019
Varighed 7 dage
Pris 15995 kr.
Eneværelsestillæg 1890 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Italien - Firenze - Boboli-haverneItalien - Firenze - Boboli-haverneItalien - Firenze - Akademiet - DavidstatuenItalien - Firenze - Palazzo DavanzatiItalien - Firenze - Palazzo PittiItalien - Firenze - Palazzo VecchioItalien - Firenze - Palazzo VecchioItalien - Firenze - San Lorenzo BasilikaItalien - Firenze - Santa Maria Del FioreItalien - Firenze - Santa Maria Del FioreItalien - FirenzeItalien - FirenzeItalien - Firenze - Santa Maria NovellaItalien - Firenze - UffizierneItalien - Firenze - UffizierneItalien - Firenze - Uffizierne Italien - Firenze - UffizierneItalien - Firenze - Vasari-korridoren

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.