Kunstnernes egen by: Berlin

En kunstrejse med Trine Ross til Berlins museer, gallerier og kunstnere
Tyskland - Berlin - Berliner DomTyskland - Berlin - Jødisk mindesmærke

Kunstnernes egen by: Berlin

En kunstrejse med Trine Ross til Berlins museer, gallerier og kunstnere

Berlin er en by, der bare byder på mere af det hele. Historisk spænder vores tur over flere årtusinder, fra forrygende Nefertiti til værker, der blev færdige i forgårs. Undervejs i historien ser vi på international kunst fra adskillige århundreder, og så er der heller ingen vej udenom Anden Verdenskrig. Den tid er heldigvis for længst forbi og i dag er Berlin hjem for kunstnere fra hele verden, samt storsamlere af samtidens kunst. Vi ser på, besøger og taler om det hele – og hygger os imens!

Dagsprogram:

Dag 1 - Museumsøen Museumsinsel med Neues Museum og Alte Nationalgalerie

Afgang fra Danmark og ankomst til Berlin omkring middag. Vi stiller vores bagage på hotellet og tager derefter til Museumsinsel – museumsøen i Spree. Her besøger vi selveste Nefertitti i Neues Museum, ligesom vi skal se Caspar David Friedrichs nyrestaurerede, romantiske malerier i Alte Nationalgalerie, der desuden byder på franske impressionister som Manet, Monet og Renoir. Vi spiser velkomstmiddag om aftenen.


Dag 2 - Hamburger Bahnhof

I dag lægger vi ud i Hamburger Bahnhof, hvor vi skal se nærmere på tyske Anselm Kiefer og hans udenlandske kolleger, blandt dem ikke mindst amerikanerne Roy Lichtenstein, Robert Rauschenberg og Andy Warhol.


Eftermiddagen er afsat til besøg på en aktuel særudstilling.


Dag 3 - Gemäldegalerie og mindesmærket for jøderne i Europa

Mere end to kilometer museumssale venter os denne formiddag i Gemäldegalerie, hvor vi udvælger os det bedste af de helt store kunstnere som Rubens, Rembrandt og en af mine egne storfavoritter: Cranach.


Eftermiddagen tilbringes i og omkring mindesmærket for de myrdede jøder i Europa – og bagefter kigger vi på det berømte Brandenburger Tor.


Dag 4 - Ægteparret Hofmanns privatbolig og kunstsamling

Berlin er også i den grad kunstsamlernes by. Derfor besøger vi i dag den forrygende og vanvittigt imponerende Hoffmann Sammlung, der er indgår i et privathjem i absolut pragtversion! Vi bliver i området og besøger om eftermiddagen flere meget moderne gallerier i Hoffmanns lokalområde.

Vi spiser middag sammen.


Dag 5 - Spree og kunstneren Ulrik Møllers Berlin

Vi tager om formiddagen på floden Spree.


Om eftermiddagen skal vi opleve, hvordan og hvorfor Berlin i den grad er blevet stedet for unge kunstnere, når vi besøger en af dem: danske Ulrik Møller, der fortæller levende om både sit arbejde og om at bo i Berlin.


Midt på eftermiddagen vender vi næsen hjem mod Danmark igen.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

 • Ekspertrejseleder på hele rejsen
 • Lokal assistent i forbindelse med programmet
 • Direkte fly t/r København - Berlin
 • Transfer mellem lufthavn og hotel t/r
 • Transport i Berlin (metro)
 • Hotel med morgenmad
 • To middage
 • Alle entréer

Ikke inkluderet

 • Frokoster og middage som ikke er beskrevet i programmet. Der vil hver dag være ca. en times pause ved en restaurant, hvor man kan spise frokost.

OBS

 • Møder med privatpersoner kan risikere at blive aflyst på grund af sygdom eller lignende. Skulle vi være så uheldige, at et møde bliver aflyst, vil vi finde et alternativt programpunkt.

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Tyskland - Berlin - Alte Nationalgalerie

Alte Nationalgalerie

Alte Nationalgalerie på Museumsinsel i Berlin viser de vigtigste værker fra det nittende århundrede fra samlingen til Stiftung Preussischer Kulturbesitz.

Tyskland - Berlin - Berliner Dom

Berliner Dom

Berliner Dom er en protestantisk kirke som står på øen Spreeinsel i floden Spree. Kirken blev oprindelig opført som hofkirke for Brandenburgs kurfyrster, senere Preussens kongehus, slægten Hohenzollern. Under kirken befinder Hohenzollerns krypt sig. Kirken er blevet brugt som gravsted for Hohenzollerne siden 1536.

Tyskland - Berlin - Brandenburg Tor

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor er den mest imponerende og den sidste bevarede byport i Berlin. Der var oprindeligt 18 byporte på den gamle toldmur, som bestod fra det 18. og hen til midten af det 19. århundrede.

Tyskland - Berlin - Gemäldegalerie

Gemäldegalerie

En fremragende samling af europæisk maleri fordelt på 7.000 kvadratmeter super udstillingsareal. Det er ikke så kendt som nogle af de andre museer endnu - så her har vi tid til i ro og mag at studere nogen af verdens største mestre som Rembrandt eller Dürer eller et af de 1.000 andre mesterværker, der er hængt op.

Tyskland - Berlin - Hamburger Bahnhof

Hamburger Bahnhof

I Hamburger Bahnhof ser vi særudstillingen om ’de sorte år 1933-1945’ og de kunstnere, som nazisterne ikke brød sig om. Hvilket vil sige blandt andre Picasso, Ernst Ludwig Kirschner og Käthe Kollwitz.

Tyskland - Berlin - Hoffmann Sammlung

Hoffmann Sammlung

Hoffmann Sammlung, ægteparret Erika og Rolf Hoffmanns gave til Berlin, er en kombination af privatbolig og kunstsamling, i absolut pragtversion!

Tyskland - Berlin - Kupferstichkabinett

Kupferstichkabinett

På museet Kupferstichkabinett findes rejsebilleder fra mere end fem århundreder! Alle værkerne er udført på papir, men der holder ligheden også op, for kunstnerne bag spænder fra Albrecht Dürer (1471-1528) over Paul Gauguin til dansk/islandske Olafur Eliasson.

Tyskland - Berlin - Jødisk mindesmærke

Mindesmærke for Europas myrdede jøder

Mindesmærke for Europas myrdede jøder blev opført 2003-2005 efter tegninger af arkitekten Peter Eisenman som mindesmærke for alle jøder, der blev dræbt under holocaust og består af 2.711 betonpiller i varierende højde. Mellem pillerne er der 0,95 m brede gange. I alt strækker mindesmærket sig over 19.000 m². I tilknytning til det findes et underjordisk museum, hvor bl.a. udvalgte ofres livsforløb læses op.

Tyskland - Berlin - Museum Berggruen

Museum Berggruen

Museum Berggruen ligger i Stüler bygningen overfor Charlottenburg Slot. Her finder du en imponerende samling af oliemalerier, skulpturer mv. på tre etager under titlen "Picasso and his Time". Mere end 100 værker af Picasso udgør kernen af samlingen. En tegning fra 1897 sætter det igang og slutter med arbejder fra 1972 - et år før han døde. Den blå og røde periode er velrepresenteret og det samme er kubismen.

Tyskland - Berlin - Neues Museum

Neues Museum

I årevis stod Neues museum aflåst hen efter bombningerne under 2. verdenskrig. Men i oktober 2009 blev dørerne slået op til den helt utrolige samling af Ægyptisk kunst: Skulpturer, dødsmasker, mumier, krukker. Det er dybt fascinerende.

Tyskland - Berlin - Spree

Spree

Spree er en tysk flod, som løber gennem byerne Löbau, Bautzen, Spremberg, Cottbus, Lübbenau, Lübben, Erkner og Berlin. Den er en biflod til Havel. Under sit løb gennem Berlin har floden dannet en lav ø, Spreeinsel, som i dag er hjemsted for Berliner Dom samt en række af Berlins største museer, som er bygget på Spreeinsels nordlige del, som betegnes Museumsinsel.

Tyskland - Berlin - Alte NationalgalerieBerlin - Museumsinsel - Alte NationalgalerieBerlin - Museumsinsel - Alte NationalgalerieTyskland - Berlin - Berliner DomTyskland - Berlin - Berliner DomTyskland - Berlin - Berliner DomTyskland - Berlin - Berliner DomTyskland - Berlin - Berliner DomTyskland - Berlin - Brandenburg TorTyskland - Berlin - Brandenburg TorTyskland - Berlin - Brandenburg TorTyskland - Berlin - Brandenburg TorTyskland - Berlin - GemäldegalerieTyskland - Berlin - Hamburger BahnhofTyskland - Berlin - Hamburger BahnhofTyskland - Berlin - Hamburger BahnhofTyskland - Berlin - Hoffmann SammlungTyskland - Berlin - Hoffmann SammlungTyskland - Berlin - Hoffmann SammlungTyskland - Berlin - Hoffmann SammlungTyskland - Berlin - KupferstichkabinettTyskland - Berlin - KupferstichkabinettTyskland - Berlin - Jødisk mindesmærkeTyskland - Berlin - Jødisk mindesmærkeTyskland - Berlin - Museum BerggruenTyskland - Berlin - Museum BerggruenTyskland - Berlin - Museum BerggruenTyskland - Berlin - Neues MuseumTyskland - Berlin - SpreeTyskland - Berlin - SpreeTyskland - Berlin - Spree

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.