Kunstrejse til Berlin

En kunstrejse med Camilla Rohde Madsen til Berlins museer, gallerier og kunstnere
Tyskland - Berlin - Berliner DomTyskland - Berlin - Jødisk mindesmærke

Kunstrejse til Berlin

En kunstrejse med Camilla Rohde Madsen til Berlins museer, gallerier og kunstnere

Berlin er en by, der bare byder på mere af det hele. Historisk spænder vores tur over flere årtusinder, fra forrygende Nefertiti til værker, der blev færdige i forgårs. Undervejs i historien ser vi på international kunst fra adskillige århundreder, og så er der heller ingen vej udenom Anden Verdenskrig. Den tid er heldigvis for længst forbi og i dag er Berlin hjem for kunstnere fra hele verden, samt storsamlere af samtidens kunst. Vi ser på, besøger og taler om det hele – og hygger os imens!

Dagsprogram:

Dag 1 - Gallerivandring

Check In på hotellet, og derefter introduktion v/Camilla Rohde Madsen om programmet for dagene i Berlin.


Efter frokost tager vi på gallerivandring hos nogle af gallerierne i Mitte: neugerriemschneider, KÖNIG GALERIE, Esther Schipper. PS120. Eller galleriområderne i Auguststrasse, Wedding eller omkring Checkpoint Charlie. Det afhænger af udstillingerne.


Vi slutter vores første dag i Berlin af med cocktails på The Victoria Bar (https://victoriabar.de/welcome/), hvor væggene er dekorerede med værker af bl.a. Sarah Lucas, Marcel Dzama og Martin Kippenberger.


Dag 2 - Museumsøen og julemarked

Vi starter søndag formiddag med at tage til museumsøen i Berlin. Museumsøen er blevet optaget på Unescos Verdenskulturarv liste i 1999, og er hele rejsen til Berlin værd. Vi skal besøge Pergamon museet. Pergamon Museet rummer kunstskatte fra de gamle ægyptiske, hellenistiske og byzantinske kulturer i Mellemøsten. Vi skal se det smukke Pergamon Alter og Ishtar Porten fra Babylon, som kommer til at blæse dig omkuld. Bagefter går vi videre til Alte Nationalgalerie for at de franske impressionister.


Efter frokost besøger vi et Julemarked. En af de smukkeste pladser i hovedstaden funkler hvert år i et hav af lys og tiltrækker besøgende fra hele verden til juletidens pulserende liv foran en imponerende historisk kulisse. Flankeret af den tyske og franske katedral samt den storslåede koncertsal, er Gendarmenmarkt et af de mest populære julemarkeder i hovedstaden, og fryder sine gæster med den festlige atmosfære. Udover de kulinariske højdepunkter og vinter lækkerier, gør udvalgte håndværkere, sangere, akrobater og tryllekunstnere arrangementet til et ægte skuespil.


Dag 3 - Eastside Gallery og Jüdisches Museum

East Side Gallery om formiddagen. East side Gallery er en 1,3 kilometer lang rest af muren midt i Berlin, som er pyntet med 106 malerier af kunstnere fra hele verden i 1989-1990. Det er verdens længste friluftsgalleri. Malerierne er malet på østsiden af muren efter DDRs fald og i 2009-2010 er malerierne blevet frisket op igen efter at været gået delvis til af vejr og vind samt grafitti. Restaureringen er betalt af den tyske farve og lakindustri. Galleriet står i Mühlenstraße i bydelen Friedrichshain-Kreuzberg og løber parallelt med floden Spree mellem Oberbaumbrücke og Berlin Ostbahnhof. 118 kunstnere fra 21 lande har malet de 106 motiver, som en kommentar til omvæltningerne i 1989 og 1990. Murstykket er samtidig både det længste og mest berømte stykke af det gamle grænseanlæg. Muren var ikke så voldsom her, for det var Spree floden, der var grænsen på dette stykke. Der er nærmest tale om et stykke "bagmur".


Efter frokost besøger vi Jüdisches Museum Berlin efter frokost. Das Denkmal für die ermordeten Juden Europas er lavet af New Yorkerarktitekten Peter Eisenman og består af en 19.000 kvadratmeter stor "skov" af 2.711 betonsøjler, som giver en stemning af en forstenet og kold skov. Der er ikke forklaring på monumentet, så symbolikken er op til den enkelte. Der er fri adgang til monumentet døgnet rundt. Monumentet skal minde om Nazisternes systematiske drab af op mod 6 millioner jøder. Under mindesmærket ligger et besøgscentrum, som beskriver Holocaust i ord og enkelte billeder. Det efterlader et stærkt og bevægende indtryk. Man bliver stille, når man bliver konfronteret med omfanget af myrderiet beskrevet i små personlige historier.


Dag 4 - Hamburger Bahnhof og Bunker

Hamburger Bahnhof om formiddagen. Hamburger Bahnhof – Museum für Gegenwart - udstiller nutids kunst fra 1960 og frem. Museet er placeret i den ombyggede banegård Hamburger Bahnhof, som blev opført i 1846 - 1847. Her skal vi kunsten fra 1960erne og frem, bl.a. Joseph Beuys, Warhol, Rauschenberg og Cy Twombly.


Efter frokost besøger vi Bunker, hvor Kunstsamler Christian Boro udstiller sin samling af moderne kunst i en gammel bunker fra 2. Verdenskrig. Christian Boros er i reklamebranchen og har siden 1990 samlet nutidskunst. Med tiden er det blevet til ca. 500 værker, som bl.a. tæller Damian Hirst, Olafur Eliasson, Elizabeth Peyton, Wolfgang Tillmans, Anselm Reyle, Manfred Pernice, Tobias Rehberger, John Bock, Wilhelm Sasnal og Michel Majerus. Boros har mere end 50 forskellige kunstnere repræsenteret i sin samling. Bunker. Bunkeren er bygget i 1942 og er en oplevelse i sig selv. Der er ca. 3.000 m2 udstilling, og øverst er der lavet en penthouselejlighed på små 1.000 m2 til Boros og hans kone.


Dag 5 - Deutsche Bank Kunsthalle

Deutsche Bank Kunsthalle. Unter den Linden 13/15, 10117 Berlin. Deustche Bank har opbygget deres eget galleri. Fra 1997-2012 var det i samarbejde med Guggenheim foundation. Men nu er der samarbejde med Tate Modern i London.


Derefter er der lidt tid på egen hånd, inden vi skal i lufthavnen om eftermiddagen.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

 • Ekspertrejseleder på hele rejsen
 • Direkte fly t/r København - Berlin
 • Transfer mellem lufthavn og hotel t/r
 • Transport i Berlin (metro)
 • Hotel med morgenmad
 • To middage
 • Alle entréer

Ikke inkluderet

 • Frokoster og middage som ikke er beskrevet i programmet. Der vil hver dag være ca. en times pause ved en restaurant, hvor man kan spise frokost.

OBS

 • Møder med privatpersoner kan risikere at blive aflyst på grund af sygdom eller lignende. Skulle vi være så uheldige, at et møde bliver aflyst, vil vi finde et alternativt programpunkt.

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Tyskland - Berlin - Boros Bunker

Boros Bunker

En af Berlins helt særlige kunstoplevelser er Sammlung Boros – en privat samling af moderne kunst i en gammel betonbunker fra Anden Verdenskrig.

Tyskland - Berlin - Brandenburg Tor

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor er den mest imponerende og den sidste bevarede byport i Berlin. Der var oprindeligt 18 byporte på den gamle toldmur, som bestod fra det 18. og hen til midten af det 19. århundrede.

Tyskland - Berlin - Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie

Checkppoint Charlie var den mest kendte af grænseovergangene mellem Øst- og Vestberlin, mens byen var opdelt.

Tyskland - Hamborg - Kunsthalle

Deutsche Bank Kunsthalle

Deuche Bank har opbygget deres eget galleri. Fra 1997-2012 var det i samarbejde med Guggenheim foundation. Deutsche Bank Kunsthalle har tre til fire udstillinger om året og selve museet ligger i stueetagen hos Deutsche Bank på Unter Den Linden med et galleriareal på 510 kvm2. Det er et simpelt udstillingslokale. Udstillingerne laves sammen med Deutsche Bank.

Tyskland - Berlin - East Side Gallery

East Side Gallery

East Side Gallery i Berlin er en 1.316 meter lang rest af Berlinmuren. Den står i Mühlenstraße i bydelen Friedrichshain-Kreuzberg og løber parallelt med floden Spree mellem Oberbaumbrücke og Berlin Ostbahnhof og er udsmykket af 118 kunstnere fra 21 lande

Tyskland - Berlin - Hamburger Bahnhof

Hamburger Bahnhof

I Hamburger Bahnhof ser vi særudstillingen om ’de sorte år 1933-1945’ og de kunstnere, som nazisterne ikke brød sig om. Hvilket vil sige blandt andre Picasso, Ernst Ludwig Kirschner og Käthe Kollwitz.

Tyskland - Berlin - König Galerie

König Galerie

König Galerie blev grundlagt i 2002 af Johann König. Galleriet repræsenterer 39 internationale spirende og etablerede kunstnere, der for det meste tilhører den yngre generation.

Tyskland - Berlin - Jødisk mindesmærke

Mindesmærke for Europas myrdede jøder

Mindesmærke for Europas myrdede jøder blev opført 2003-2005 efter tegninger af arkitekten Peter Eisenman som mindesmærke for alle jøder, der blev dræbt under holocaust og består af 2.711 betonpiller i varierende højde. Mellem pillerne er der 0,95 m brede gange. I alt strækker mindesmærket sig over 19.000 m². I tilknytning til det findes et underjordisk museum, hvor bl.a. udvalgte ofres livsforløb læses op.

Tyskland - Berlin - Pergamon Museum

Pergamon Museum

Pergamonmuseet ligger på Museumsøen i Berlin. Man kan se kunstskatte fra de gamle ægyptiske, hellenistiske og byzantiske kulturer i mellemøsten.

Tyskland - Berlin - Spree

Spree

Spree er en tysk flod, som løber gennem byerne Löbau, Bautzen, Spremberg, Cottbus, Lübbenau, Lübben, Erkner og Berlin. Den er en biflod til Havel. Under sit løb gennem Berlin har floden dannet en lav ø, Spreeinsel, som i dag er hjemsted for Berliner Dom samt en række af Berlins største museer, som er bygget på Spreeinsels nordlige del, som betegnes Museumsinsel.

Tyskland - Berlin - Boros BunkerTyskland - Berlin - Brandenburg TorTyskland - Berlin - Brandenburg TorTyskland - Berlin - Brandenburg TorTyskland - Berlin - Brandenburg TorTyskland - Berlin - Checkpoint CharlieTyskland - Hamborg - KunsthalleTyskland - Berlin - East Side GalleryTyskland - Berlin - Hamburger BahnhofTyskland - Berlin - Hamburger BahnhofTyskland - Berlin - Hamburger BahnhofTyskland - Berlin - König GalerieTyskland - Berlin - Jødisk mindesmærkeTyskland - Berlin - Jødisk mindesmærkeTyskland - Berlin - Pergamon Museum Tyskland - Berlin - SpreeTyskland - Berlin - SpreeTyskland - Berlin - Spree

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.