Kulturrejse til zarernes Skt. Petersborg

Oplev Ruslands gamle hovedstad, zarernes Skt. Petersborg med de pragtfulde palæer og de gamle fælleslejligheder
Rusland - Skt. Petersborg - Blodskatedralen

Kulturrejse til zarernes Skt. Petersborg

Oplev Ruslands gamle hovedstad, zarernes Skt. Petersborg med de pragtfulde palæer og de gamle fælleslejligheder

Skt. Petersborg blev anlagt netop som Ruslands nye, europæiske hovedstad. I dag er Skt. Petersborg stadig Ruslands eneste europæiske by. Med dens mange palæer, små kanaler og zarens paladser, kan den måle sig med de smukkeste hovedstæder.


På denne kulturrejse ser vi flere af Ruslands allerstørste seværdigheder. Vi besøger Vinterpaladset, stedet hvor Oktoberrevolutionen begyndte og hjemsted for Eremitagen, der er verdens største kunstmuseum. Vi tager også båden ud til et af Ruslands mest imponerende slotte, Peterhof, som ligger i et pragtfuldt parkanlæg med imponerende fontæner og springvande ud til Østersøen. Og vi vandrer i den gamle bydel i Dostojevskijs fodspor – hans egne og hans karakterers.

Dagsprogram:

Dag 1 - Bronzerytteren og byvandring

Afrejse fra Københavns lufthavn med Air Baltic om formiddagen, ankomst lidt over middag.


Vores første stop efter at have tjekket ind på Hotel Dostoevsky er statuen bronzerytteren. Statuen står ved Nevaflodens bred og skuer mod vest. Den er rejst af Ruslands ene store reformator, zarina Katharina den Store, til minde om en anden, nemlig Peter den Store. Vores rejseleder, Per Dalgaard, vil vise, hvordan statuen er rig på symbolik, der forklarer Katharinas og Peters fælles projekt: at trække Rusland mod vest.


Vi fortsætter langs Nevafloden, til vi når *Vinterpaladset og Eremitagen og fortsætter ned ad hovedgaden Nevskij Prospekt. Vi ser de flotte gamle palæer, der ligger langs gaden, og vi krydser kanalerne, der ligger som ringe omkring bykernen. Vi får også vores første glimt af Blodskatedralen med de farverige løgkupler.


Dag 2 - Blodskatedralen, Dostojevskij og Alexander Nevskij-klosterets kirkegård

I dag tager vi på vandretur i fodsporene af både Dostojevskij og hans karakter Raskolnikov fra romanen Forbrydelse og Straf. Vi hører om forfatterens stormombruste liv, mens vi går gennem det kvarter, han boede i. Per Dalgaard er en stor kapacitet, når det kommer til russisk litteratur, og historien om Dostojevskij er meget interessant. Det er samtidig en fortælling om tiden han levede i, nemlig Romanov-dynastiets sidste år.


Efter byvandringen besøger vi Aleksander Nevskij-kirkegården, hvor Dostojevskij og flere andre berømte russere ligger begravet – bl.a. Tjajkovskij.


Senere besøger vi den løgkuplede Blodskatedral, der utroligt nok er lige så smuk indvendig som udvendig. Kirken er bygget der, hvor zar Aleksander den Anden i 1881 blev myrdet.


Dag 3 - Peter og Paul-fæstningen, Vinterpaladset og Eremitagen

Vi besøger det ældste Skt. Petersborg, som Peter den Store lod bygge. Her ligger hele zarfamilien begravet - inklusiv Danmarks kejserinde Dagmar. Dagmar var død under et besøg i Danmark og var derfor i mange år den eneste zar eller zarina, der ikke lå begravet her. Vi hører historien om, hvordan den danske zarina vendte hjem til Rusland.


Ligesom bronzerytteren fortæller fæstningens kirke med det høje spir en historie. Ligesom statuen er bygningen på mange måder ikke russisk af udseende. Den er europæisk, og det var også meningen med den. Da Peter flyttede sin hovedstad til Skt. Petersborg, ville han bogstaveligt rykke sit land i denne retning.


Vi fortsætter til zarernes vinterpalads, det store grønne slot, der ligger ned til floden. Vi går gennem de store sale beklædt med kunst og guld, som udenlandske gesandter skulle passere igennem, når de skulle i audiens hos zaren.


Vinterpaladset er en del af Eremitagemuseet, som huser en af verdens ubestridt største og mest imponerende kunstsamlinger. Vi får vist nogle af de største værker. Efter omvisningen er man velkommen til at blive på museet, der har kunstoplevelser til mange dage.


Denne eller en anden aften bliver der mulighed for at tilkøbe billet til enten opera eller ballet.


Dag 4 - Peterhof og Skt. Petersborgs fælleslejligheder

Fra Vinterpaladset sejler vi nu ud af byen til Peter den Stores palads, Peterhof, som var hans modstykke til Versailles. Vi ser springvandene springe, går igennem slottets sale og ser dets store parkanlæg.


Tilbage i Skt. Petersborg tager vi med en lokal på byvandring bag byens smukke facade. Vi ser baggårdene og fælleslejlighederne, besøger et lokalt marked og slutter af i en russisk badstue, hvor vi bliver budt på en russisk specialitet: vodka med sure agurker og pølser.


Dag 5 - Blokademuseet

På vej mod lufthavnen ser vi museet for Leningrads belejring i anden verdenskrig. Her mindes man de millioner, der døde under den 900 dages lange belejring af byen, der dengang hed Leningrad.


Hen ad eftermiddagen flyver vi hjem med direkte fly med SAS.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Ekspertrejseleder på hele rejsen
  • Lokal assistent i forbindelse med programmet
  • Fly København - Skt. Petersborg t/r
  • Transfer mellem lufthavn og hotel t/r
  • Transport i Skt. Petersborg (metro)
  • Hotel med morgenmad
  • Sejltur til Peterhof
  • Alle entréer

Ikke inkluderet

  • Visum til Rusland. Vi samarbejder med et bureau, der kan hjælpe med dette.
  • Frokoster og middage. Der vil hver dag være ca. en times pause ved en restaurant, hvor man kan spise frokost.

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Rusland - Skt. Petersborg - Blodskatedralen

Blodskatedralen

Kirken er bygget på det sted, hvor zar Alexander II blev myrdet.

Rusland - Skt. Petersborg - Bronzerytteren

Bronzerytteren

Statuen af Peter den Store til hest, pegende mod vest.

Rusland - Skt. Petersborg - Mariinskij-teateret

Mariinskij-teatret

Ballet og opera i den absolutte verdensklasse.

Rusland - Skt. Petersborg - Peter og Paul-fæstningen

Peter og Paul-fæstningen

Bygget af Peter den Store mellem 1703 g 1733 på en ø i Nevafloden som værn mod svenskerne. Her ligger zarerne begravet.

Rusland - Skt. Petersborg - Peterhof

Peterhof

Et af zarernes sommerpaladser. Bygget af Peter den Store efter at han havde set Versailles og gerne ville overgå det.

Rusland - Skt. Petersborg - Metroen.

Skt. Petersborgs metro

Skt. Petersborg metro er bygget i sovjettiden. Stationerne er tænkt som folkets paladser, og de er overdådigt udsmykket med søjler, statuer og lysekroner.

Rusland - Skt. Petersborg - Vinterpaladset

Vinterpaladset

Zarens vinterpalads. Det var her, han holdt audiens. Det var også her, Oktoberrevolutionen startede. I dag er det en del af Erimitagemuseet - en af verdens største kunstsamlinger.

Rusland - Skt. Petersborg - BlodskatedralenRusland - Skt. Petersborg - BlodskatedralenRusland - Skt. Petersborg - BronzerytterenRusland - Skt. Petersborg - Mariinskij-teateretRusland - Skt. Petersborg - Peter og Paul-fæstningenRusland - Skt. Petersborg - Peter og Paul-fæstningenRusland - Skt. Petersborg - PeterhofRusland - Skt. Petersborg - PeterhofRusland - Skt. Petersborg - Metroen.Rusland - Skt. Petersborg - VinterpaladsetRusland - Skt. Petersborg - VinterpaladsetRusland - Skt. Petersborg - VinterpaladsetRusland - Skt. Petersborg - Vinterpaladset

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.