Kulturrejse til Uganda

En rundrejse gennem landet, som Churchill døbte Afrikas Perle. Vi skal besøge de lokale og opleve den smukke natur langt ude på landet.
Uganda - Queen Elizabeth Nationalpark

Kulturrejse til Uganda

En rundrejse gennem landet, som Churchill døbte Afrikas Perle. Vi skal besøge de lokale og opleve den smukke natur langt ude på landet.

Kom tæt på et spændende land i Østafrika på 15 dages rundrejse med en erfaren dansk rejseleder, som bevæger sig hjemmevant rundt i Uganda.


På rejsen til Uganda oplever vi landsbyliv og gæstfrihed ude mellem bananplanterne. Vi møder ukuelige mennesker i familier, foreninger og firmaer. Rejselederen har et stort personligt netværk i landet, hvilet gør, at vi på denne rejse kan besøge virkelige mennesker og ikke kun typiske turistbesøg. Vi færdes i storslået natur og kommer tæt på det fascinerende dyreliv i nationalparkerne. Vi hører om landets dramatiske historie og spændende kulturer og vi ser ind i fremtidens Uganda.


Rejsen er med fuld pension.

Dagsprogram:

Dag 1 - Udrejse


Vi flyver med Turkish Airlines via Istanbul til Uganda.


Dag 2 - Småbyliv og rytmisk salmesang


Vi lander tidligt om morgenen i Entebbe Lufthavn ved Victoriasøens bred. Vi stiger ud i den lune troppeluft og bliver hentet af en bus, som kører os de cirka 40 kilometer til hovedstaden Kampala. Bussen og chaufføren er til rådighed for os resten af ferien.


Efter et hvil på hotellet kører vi ud til Nansana, et lille bysamfund tæt på hovedstaden. Vi får et indtryk af almindelige menneskers almindelige liv. Vi bliver budt indenfor hos en familie, som rejselederen kender godt. Vi besøger også en lokal sundhedsklinik og kommer nok også til gudstjeneste i den lokale kirke, hvilket er en stor oplevelse.


Dag 3 - Markedsmylder og diplomati i Kampala


Vi bruger dagen i Ugandas vrimlende og fascinerende hovedstad. Vi lægger ud på et af byens markeder og fortsætter til den danske ambassade, hvor vi hører og relationerne mellem Danmark og Uganda og bliver introduceret til den aktuelle situation i landet. Vi besøger også Folkekirkens Nødhjælps kontor, som blandt andet kan forberede os på noget af det, vi skal opleve i Norduganda.


Kampala er bygget på mindst syv høje. Vi kører op på et par stykker af dem. Vi runder dagen af med en sun downer på et hotel med en flot udsigt over byen.


Dag 4 - Hos kaffe- og bananbønder


Vi kører mod vest til Masaka. Undervejs besøger vi trommemagere og oplever et lille fysikforsøg ved ækvator.


I det bakkede og frodige landskab lige efter Masaka er vi ventet hos en gæstfri familie i landsbyen Nkoni. Rejselederen har haft kontakt til familien i snart 30 år. Vi bliver budt på ugandisk landkøkken. Vi får helt sikkert matoke (mos af madbananer) og hvis vi er heldige også kylling i jordnøddesovs i bananblade. Vi får også familiens landbrug at se og bliver vist rundt i landsbyen. Efter denne helt særlige oplevelse vinker vi farvel til vores værter og kører ind til Masaka, hvor vi overnatter.


Dag 5 - Ud til flodhestene


Vi kører videre vestpå i det bølgende grønne landskab i Vestuganda. Vores mål er Queen Elizabeth National Park. Parken, som bl.a. er kendt for et meget varieret fugleliv, viser sig, når vi holder ved kanten af den ugandiske del af Rift Valley. Vi kan nu se ud over savannen og Kazinga Channel, hvor vi skal ud og sejle senere på dagen. På sejlturen på denne naturlige kanal ser vi masser af flodheste og andet spændende dyreliv. Vi overnatter på Bush Lodge.


Dag 6 - Morgensafari og Fort Portal


Vi står op før dag og kører ud på ”game drive” i nationalparken. Der er ikke løvegaranti men chancerne er gode. Og det skulle være sært, om vi ikke møder en flok elefanter, mens solen bevæger sig højere op på himlen. Efter vores morgensafari står den på morgenmad og afslapning på lodgen.


Vi kører over Kasese mod Fort Portal. Undervejs passerer vi foden af de imponerende Ruwenzori-bjerge. Der bor en konge i Fort Portal. Byen er centrum i kongedømmet Toro, et af de tre ”kulturelle” monarkier i Uganda, som blev genetableret i 1990’erne. Også dengang hed præsidenten Museveni.


Vi overnatter på et lille hyggeligt gæstehus i Fort Portal.


Dag 7 - I Hemingways fodspor


Når kører nord ud af Fort Portal, kommer vi igennem bølgende lysegrønne teplantager. Senere på dagen krydser vi grænsen mellem kongedømmerne Toro og Bunyoro. I hovedbyen Hoima spiser vi frokost og ser på byens mere eller mindre kongelige attraktioner. Ud på eftermiddagen ankommer vi til Masindi, hvor vi bliver indkvarteret på byens gamle hyggelige hotel, som praler lidt med at have haft Hemmingway på gæstelisten.


Dag 8 - Langt ude i skoven


Vi lægger Masindi bag os og begiver os ind i regnskoven mellem de op til 60 meter høje hardwood-træer i Budongo Forest. Ude i skoven bliver vi mødt af en guide, som tager os med ud i den tætte skov. Vi kigger efter chimpanser og andre aber, imens vi betages af mangfoldigheden i regnskoven og ser og hører mange fugle og smådyr.


Efter skovturen kører vi udover i åbne vidder i Murchinson Falls National Park. Vi ser nok nogle giraffer på vejen. Vi ankommer til Murchison River Lodge, hvor vi overnatter. Solen går ned over Nilen og os.


Dag 9 - Vi kommer hviledagen i hu ved Nilens bred


I dag kører vi stort set ikke nogen steder. Vi tilbringer dagen i og omkring lodgen. Vi foretager også enten mindst muligt eller lige det, vi har lyst til. Der vil være mulighed for en sejltur på Nilen til det imponerende Murchinson falls.


Dag 10 - Nordugandas hovedstad


Vi forlader Murchison River Lodge og kører ud gennem nationalparken, hvor vi oplever noget mere af dyrelivet. Når vi kommer ud af nationalparken, fornemmer vi, at vi er kommet til Norduganda. Naturen, scenerierne og folkene er nogle andre, end hvad vi så sydpå. De enkle og praktiske runde hytter ser vi mange af.


Vi ankommer til vores hotel i Gulu, og inden solnedgang kigger vi lidt på den største by i det nordlige Uganda.


Dag 11 - Sådan tager Uganda imod flygtninge


Fra Gulu kører vi til Adjumani. Det her er på en måde udkantsuganda. Men her ikke så øde, som her har været. Vi er ikke langt fra grænsen til den unge nation Sydsudan. I de senere år er hundredetusindvis af flygtninge kommet over grænsen fra det borgerkrigshærgede Sydsudan. Staten og folk i Uganda tager imod flygtningene, som får et jordlod at bo og dyrke afgrøder på. Flygtningene bliver modtaget i centre tæt ved grænsen, og kort tid efter får de jordlod. Et arbejde, som bl.a. Folkekirkens Nødhjælp og Dansk Flygtningehjælp er involveret i. Folkekirkens Nødhjælps lokale medarbejdere viser os rundt modtagelsescentre og flygtninge ”settlements”.


Dag 12 - Tilbage til byens lys


Efter morgenmaden vender vi næsen sydpå og begiver os tilbage til Kampala. Vi passerer Karuma Falls, som er en gammel symbolsk grænse mellem nord og syd i Uganda. Vi kommer også igennem ”Luweru Triangle”, et område, hvor nogle af de værste grusomheder under borgerkrigen i 80erne fandt sted.


Netop i Luwero drejer vi fra hovedvejen. Vi besøger et stort økologisk landbrug, som bl.a. eksporter til Danmark. Vi bliver budt på frokost med efterfølgende markvandring. Vi får øje på bl.a. ingefær, peber, vanilje og ananas.


Tilbage i Kampala tjekker vi ind på vores hotel og slapper af efter en indholdsmættet uge på landevejen.


Dag 13 - Historiens vingesus i Kampala


Vores sidste dag i Kampala bruger vi bl.a. på historien. Vi lægger ud ved Kasubi Tombs, som kan siges at være Ugandas svar på Roskilde Domkirke – dog uden at være en kirke. Kasubi Tombs er det sted, hvor kongerne i kongedømmet Buganda ligger begravet. Vi besøger også Ugandas Nationalmuseum, den anglikanske domkirke, Namirembe samt den kæmpestore nationale moske, som var en gave til Uganda fra Libyens Muammar Gaddafi. Undervejs bliver der også en sidste mulighed for at købe nogen ting med hjem.


Om aftenen spiser vi en afslutningsmiddag, hvor vi inviterer nogle af de mennesker, som har hjulpet os og taget imod os på vores færd rundt i Uganda.


Dag 14 - Tarzan på falderebet


Vi tjekker ud af vores hotel i Kampala og kører ud til Entebbe, Ugandas charmerende tidligere hovedstad ved Victoriasøen. På vejen besøger vi det lille livlige fiskerleje Ggaba ved Victoriasøens bred. I Entebbe går vi en tur i Ugandas imponerende botaniske have, hvor nogle af de første tarzanfilm Vi overnatter på et godt hotel tæt ved lufthavnen.


Dag 15 - Hjem igen


Vi står tidligt op og letter fra Entebbe International Airport, før det rigtigt er blevet dag. Efter en mellemlanding i Istanbul forsætter vi hjemover og lander i Kastrup sidst på eftermiddagen.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Fly
  • Ekspertrejseleder på hele rejsen
  • Lokal guideassistent
  • Al transport
  • Hoteller
  • Alle entréer
  • Fuld pension
  • Drikkepenge til chauffør og lokalguide

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Uganda - Luwero

Luwero

Området omkring Luwero blev hårdt ramt under borgerkrigen i 80erne.

Uganda - Adjumani

Adjumani

Området omkring Adjumani har taget imod rigtig mange af de flygtninge, som i de senere år er strømmet over grænsen fra Sydsudan.

Uganda - Kayabwe - Ækvator

Ækvator ved Kayabwe

Ækvator gennemskærer Uganda. Ved den lille by Kayabwe krydser hovedvejen ækvator. Her har man bygget et lille monument, og lokale laver tit et sjovt fysiknummer med turisterne.

Uganda - Budongo Forest

Budongo Forest

En tæt regnskov med enorme hardwood-træer, der kan blive op til 60 meter høje. i Budongo Forest. Der er et rigt dyreliv i skoven, hvor man bl.a. kan være heldig at se chimpanser.

Uganda - Entebbe - Botanisk Have

Entebbe botaniske have

Entebbe har en nydelig botanisk have, der ligger ud til Victoriasøen.

Uganda - Fort Portal

Fort Portal

Centrum for kongedømmet Toro, et af Ugandas tre ”kulturelle” monarkier.

Uganda - Ggaba

Ggaba

Et lille fiskerleje ved bredden af Victoriasøen.

Uganda - Gulu

Gulu

Den største by i det nordlige Uganda er et levende dynamisk sted.

Uganda - Hoima

Hoima

En hovedby i det vestlige Uganda.

Uganda - Kampala

Kampala

Ugandas hovedstad er altid fuld af liv. - trafik, mennesker, markeder og madboder.

Uganda - Kampala - Den centrale moske

Kampalas centrale moske

Kampalas store moske er doneret af Libyens tidligere diktator Moammar Ghadaffi.

Uganda - Kampala - Kasubi Tombs

Kasubi Tombs

Ugandas bugandiske kongegrave i udkanten af Kampala. Stedet er på UNESCOs verdensarvliste.

Uganda - Kampala - Namirembe-kirken

Namirembe-kirken

Kampalas anglikanske domkirke.

Uganda - Kampala - Nationalmuseet

Ugandas Nationalmuseum

Museet beskriver Ugandas historie. Man kan f.eks. se musikinstrumenter, våben mm. og få kendskab til livet i en traditionel stamme.

Uganda - Karuma Falls

Karuma Falls

Det imponerende Karuma Falls opfattes i Uganda som grænsen mellem nord og syd i landet

Uganda - Queen Elizabeth National Park - Kazinga Channel

Kazinga Channel

Kazingi Channel løber gennem Queen Elizabeth National Park. Den har et rigt dyreliv.

Uganda - Masaka - Kaffe

Masaka

Masaka er en provinsby i det område, hvor vi skal ud at besøge på kaffebønder.

Uganda - Masindi

Masindi

Masindi er en handelsby og et trafikknudepunktet.

Uganda - Murchison Falls National Park

Murchinson Falls National Park

Murchison Falls er en af Ugandas mest imponerende nationalparker. Nilen løber igennem nationalparken, hvor man både kan se vandfald og masser af vilde dyr.

Uganda - Nansana - Skole

Nansana

Nansana er et lille samfund i uden for Kampala. Her tager James Kimbowa imod os sammen sin kone, Mama Ben.

Uganda - Nkoni

Nkoni

Vi besøger en gæstfri familie ude mellem bananerne i en lille landsby udenfor Masaka.

Uganda - Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park

En stor nationalpark på kanten af Rift Valley. Her er mange dyr og fugle.

Uganda - LuweroUganda - LuweroUganda - AdjumaniUganda - AdjumaniUganda - AdjumaniUganda - Kayabwe - ÆkvatorUganda - Ækvator ved KawabyeUganda - Budongo ForestUganda - Budongo ForestUganda - Entebbe - Botanisk HaveUganda - Fort PortalUganda - Fort PortalUganda - Fort PortalUganda - Fort PortalUganda - GgabaUganda - GuluUganda - GuluUganda - HoimaUganda - KampalaUganda - KampalaUganda - Kampala - Den centrale moskeUganda - Kampala - Den centrale moskeUganda - Kampala - Kasubi TombsUganda - Kampala - Kasubi TombsUganda - Kampala - Namirembe-kirkenUganda - Kampala - NationalmuseetUganda - Karuma FallsUganda - Queen Elizabeth National Park - Kazinga ChannelUganda - Queen Elizabeth National Park - Kazinga ChannelUganda - Masaka - KaffeUganda - MasakaUganda - MasindiUganda - Murchison Falls National ParkUganda - Murchison Falls National ParkUganda - Murchison Falls National ParkUganda - Murchison Falls National ParkUganda - Nansana - SkoleUganda - NansanaUganda - Nansana - SkoleUganda - NkoniUganda - NkoniUganda - Nkoni - JackfruitUganda - NkoniUganda - Queen Elizabeth National ParkUganda - Queen Elizabeth National ParkUganda - Queen Elizabeth NationalparkUganda - Queen Elizabeth National ParkUganda - Queen Elizabeth National ParkUganda - Queen Elizabeth National Park

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.