Ruhr, Rheingau-vin og Schlager

Seks dage i Tyskland med Torben Steno
Tyskland - Rheingau - Deutsches Eck

Ruhr, Rheingau-vin og Schlager

Seks dage i Tyskland med Torben Steno

Den store nabo i syd har alle dage påvirket vores eget land meget mere, end de fleste danskere ved. Nok er Berlin en enestående by, men Tyskland er bare så meget mere. På denne rejse besøger vi den anden ende af landet, nemlig Ruhr-distriktet. Her er 5,5 millioner indbyggere samlet på et lille areal, som historisk haft en enorm betydning for landet. Rhinen er ikke bare en flod, der løber igennem naturskønne områder, hvor der fremstilles noget af verdens bedste hvidvin. Den er stadigvæk Europas mest trafikerede vandvej. Området byder på al den poesi, gastronomi og industri, som er råvarerne i Torben Stenos mangeårige humoristiske kærlighedsaffære med Tyskland.

Dagsprogram:

Dag 1 - Finans, prostitution og grøn sovs

Morgenfly til Frankfurt. Vi kører til vores hotel i bydelen Sachsenhausen.


Vi tager nu på byvandring blandt skyskraberne, der rummer hovedsæder for de fleste store tyske finansielle virksomheder. Kort stop ved ECB – den europæiske centralbanks hovedsæde. Steno forklarer lidt om, hvorfor den fælles valuta Euroen styres derfra. Næste stop Bordelkvarteret, der faktisk ligger i en nydelig bydel klods op ad finanskvarteret. Her ser vi på de smukke facader og den åbenlyse synergi mellem de to brancher. Sidste stop er byens centrum, hvor vi får en briefing om Frankfurts historiske rolle i Forbundsrepublikken.


Om aftenen er der fællesspisning på en restaurant i Sachsenhausen, hvor der serveres den lokale æblevin og retter med grøn sovs.


Dag 2 - Bismarck og fremragende hvidvin

Om formiddagen besøger vi Kloster Eberbach - en af de mest seværdige vinproducenter i Rheingau, der er Tysklands mindste men fornemmeste vindistrikt. Her er vinsmagning, rundvisning og frokost.


Først på eftermiddagen fortsætter vi til Niederwalddenkmal, et kolossalt monument til minde om Preussen/Bismarcks sejr i krigen mod Frankrig i 1871. Det var den sidste af de tre krige, Bismarck førte – de første to var mod Danmark i 1864 og mod Østrig i 1866. Disse krige førte til samlingen af det tyske kejserrige. Torben Steno fortæller om den historiske baggrund for monumentet, der er placeret på et meget smukt højdedrag ved Rhinen.


Vi fortsætter mod Asmannshausen, en lille by ved Rhinens bred, med flere gode restauranter ved flodbrinken. Her er mange spisemuligheder, alt fra Michelin til tarvelige billige turistmåltider. Frit valg. De bedste steder har lokalgastronomisk præg. Vi overnatter i byen.


Dag 3 - Lorelei, Rhinromantik og optøjer i Köln

I dag går turen mod Köln. På vejen stopper vi ved Deutsches Eck Koblenz. Vi kører langs med Rhinens smukkeste strækning forbi klippen, der rejser sig 120 meter op og som er udgangspunktet for Heinrich Heines berømte digt. Frokost indtages ved Deutsches Eck i Koblenz, hvor der er rejst en 37 meter høj statue af Kejser Wilhelm 1. på den tange, hvor de to vinfloder Mosel og Rhinen løber sammen. I bussen briefes der om det tyske kejserriges storhed. Tysk storpolitisk selvtillid og militarisme illustreres godt af den enorme statue.


I bussen hører vi om Kölns betydning for forbundsrepublikken historie. Vi hører om Konrad Adenauer, der var byens borgmester til han blev afsat af nazisterne i 1933 og om hans 14 år lange periode som kansler fra 1949 til 1963. Gastronomisk briefing og advarsel mod Kölsch, det kedelige lokale øl.


Vi tjekker ind på vores hotel og går til Kölnerdom, der ligger tæt på banegården, hvor de famøse overfald på kvinder fandt sted nytårsaften 2015.


Dag 4 – Europas største indlandshavn og EU’s fødsel

Formiddag fri leg i Köln. Først på eftermiddagen kører vi mod Duisburg. På vej ud af Köln fortæller Steno, hvorfor han finder denne by som værende et af de få steder, hvor EU-projektet er både visuelt og sanseligt.


Vi tjekker ind på vores hotel i Duisburg. Byen ligger ved Rhinens bred lige der, hvor floden Ruhr munder ud i Rhinen. Her er en meget skøn udsigt over 24 timers trafikken på floden. Vi skal selv en tur ud at sejle i dag - på kanalrundfart i Europas største indlandshavn.


Dag 5 - Schlagerproduktion, schlagerparty og øl

I dag skal vi få en smagsprøve af den i Tyskland meget populære schlagermusik, der i mangel af bedre kan sammenlignes med dansktop. Vi besøger et schlagerstudie, hvor vi får en briefing af en producer, om hvordan man laver den slags musik (svaret er masseproduktion). Studiet befinder sig i Gelschenkirchen. I bussen dertil fortæller Steno om schlagerkultur og spiller musik af de største navne: Wolfgang Petry, Rex Gildo og Helene Fischer. Studiet står til rådighed, og Torben Steno vil indspille en schlagersang. De i gruppen, der har lyst, kan få lov at synge med (dette vil muligvis koste ekstra). I den forbindelse vil vi opdage, hvordan man i disse studier gør god brug af teknik, der får enhver sangstemme til at lyde godt.


Midt på eftermiddagen kører vi til Dortmund og tjekker ind på vores hotel. Da vi jo er i Tyskland, foregår fællesspisningen i en ølhal. For dem der har lyst til mere schlagermusik, har vi fundet et sted, vi kan tage hen bagefter, hvor der er højt humør og schlagerparty.


Dag 6 – Fri leg i Dortmund

Om formiddagen er der tid til at se Dortmund. Vi forlader byen først på eftermiddagen og flyver hjem til København klokken fire.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Ekspertrejseleder på hele rejsen (Torben Steno skal dog med et tidligere fly hjem til Danmark).
  • Hoteller med morgenmad
  • To frokoster
  • To middage
  • Alle entréer

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Tyskland - Assmannshausen

Asmannshausen

En af Tysklands store vinbyer.

Tyskland - Dortmund - Alter Markt

Dortmund

En af Tysklands gamle industribyer.

Tyskland - Duisburg - Landschaftspark

Duisburg

Byen er hjemsted for Europas største indlandshavn.

Tyskland - Frankfurt - Den europæiske centralbank

Den europæiske centralbank

Hovedsædet for ECB ligger i Frankfurt.

Tyskland - Frankfurt

Frankfurt

Tysklands finansielle centrum.

Tyskland - Frankfurt - Rotlichvierte-kvarteret

Red light district

Frankfurts bordelkvarter ligger i et ellers nydeligt område tæt på finanskvarteret.

Tyskland - Frankfurt - Sachsenhausen

Sachsenhausen

Et af Frankfurts hyggelige kvarterer. Beliggende syd for Main-floden.

Tyskland - Gelsenkirchen

Gelschenkirchen

Hjemsted for fodboldklubben Schalke 04 samt flere af de lydstudier, der har specialiseret sig i schlagermusik.

Tyskland - Rheingau - Eberbach-klosteret

Kloster Eberbach

Her kan man smage den gode Rheingau-hvidvin der produceres i området.

Tyskland - Rheingau - Deutsches Eck

Deutsches Eck

Mosel og Rhinen løber sammen ved landtangen Deutsches Eck. Her er en rytterstatue af kejser Wilhelm 1.

Tyskland - Koblenz

Koblenz

Byen er bygget der, hvor Mosel flyder ud i Rhinen.

Tyskland - Köln

Köln

En af Tysklands gamle hovedbyer. Den var tidligere en industriby men er nu mere kendt som universitetsby og som en af landets største mediebyer.

Tyskland - Köln - Domkirken

Kölnerdom

En af Europas smukke domkirker.

Tyskland - Niederwalddenkmal

Niederwalddenkmal

Monument for samlingen af Det tyske Rige efter den fransk-preussiske krig.

Tyskland - AssmannshausenTyskland - Dortmund - Alter MarktTyskland - Duisburg - LandschaftsparkTyskland - Duisburg - RådhusetTyskland - Frankfurt - Den europæiske centralbankTyskland - FrankfurtTyskland - FrankfurtTyskland - FrankfurtTyskland - Frankfurt - Rotlichvierte-kvarteretTyskland - Frankfurt - SachsenhausenTyskland - GelsenkirchenTyskland - Rheingau - Eberbach-klosteretTyskland - Rheingau - Eberbach-klosteretTyskland - Rheingau - Deutsches EckTyskland - KoblenzTyskland - KoblenzTyskland - KölnTyskland - KölnTyskland - Köln - DomkirkenTyskland - Köln - DomkirkenTyskland - Niederwalddenkmal

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.