Den store Colombiarejse

Tag med to af Danmarks største Colombia-kendere på en rejse fra de indianske nationalparker i syd gennem koloni- og storbyer til de fuldstændig uspolerede naturområder i nordøst.
Colombia - Guatape - Guatapestenen

Den store Colombiarejse

Tag med to af Danmarks største Colombia-kendere på en rejse fra de indianske nationalparker i syd gennem koloni- og storbyer til de fuldstændig uspolerede naturområder i nordøst.

Colombia er et af verdens mest betagende og varierede lande. Indtil for nylig desværre plaget af mange årtiers ufred og borgerkrig og derfor meget svært tilgængeligt. I dag kæmper Colombia for at vise sin smukkeste side samtidig med, at fredsprocessen skrider frem.


Det er en møjsommelig øvelse, men kom selv med og oplev Colombia, denne smaragd i Sydamerikas guldkrone. Oplev eventyret og virkeligheden hånd i hånd med de mest indsigtsfulde rejseledsagere i denne verdensdel, Paola Cubides og Niels Lindvig.


Paola er hjemmehørende i både Colombia og Danmark. Hun har allerede vist sit hjemland Colombia frem på TV-skærmene i Danmark i programmet Sporløs, og nu vil hun gerne gøre det for rejsende. Paola rådgiver til daglig danske institutioner, firmaer og familier om at begå sig i Latinamerika. Vi har Paola med på turen for at give os et enestående off-road indblik i colombianske forhold - stort som småt - som vi ellers aldrig ville have oplevet. Niels Lindvig har i mere end 30 år rapporteret om - og analyseret forholdene i Latinamerika for P1 Orientering i DR. Ikke mindst i Colombia, hvor han har boet og undervist i flere lange perioder og har fulgt landets svære udvikling frem til i dag, hvor det skønne og inspirerende land endelig åbner sig op for andre.


Det er et oprindeligt, oprigtigt og til dels uforberedt Colombia, som vil tage imod sine besøgende. Derfor er det ekstra betydningsfuldt at have danske kendere af Colombia gennem flere årtier ved hånden. Colombia har ufatteligt meget at tilbyde, og i selskab med Paola Cubides og Niels Lindvig går De ikke glip af noget.


Tværtimod vil vi tage Dem til steder, som kun ganske få andre har bundet an med. Med Paola og Niels har vi mulighed for at kunne noget, som de færreste formår – og forstår. Vi bruger mindre tid i de større byer og mere i de uberørte egne og blandt de oprindelige kulturer – lige fra junglen i syd til de oprindelige beboere på Colombias nordøstligste spids bag det azurblå caribiske hav.


Mød colombianerne i øjenhøjde i virkeligheden og lær at forstå dem; deres skikke; deres musik og danse; deres livsvilkår; deres fortællinger og deres drømme. Lad dem vise jer deres mangfoldige land og giv dem selv en hånd med på deres vej videre.

Dagsprogram:

Dag 1 - Bogotá

Ankomst til Bogotá og overnatning i perfekt placeret hotel mellem Zona Rosa og Parque 93 - et område med restauranter og caféer, hvor man trygt kan gå ud om aftenen.


Fælles middag hvor Niels Lindvig og Paola Cubides vil introducere selskabet til Colombias virkelighed; Colombias historie – såvel den skønne som den blodige; til Colombias kulturer og de oprindelige folk og nationer; Colombias mangfoldighed fra jungle over slette til ørken.


Dag 2 - Guldmuseet og Boteromuseet

Indsnus det oprindelige Bogotá, lille bydel La Candelaria med huse og gader, som illustrerer hvordan og hvorfor kolonitidens vigtige beboelser lå højt i landskabet. La Candelaria er for så vidt urørt, men i dag præger caféer, gallerier og kulturhuse også de snævre gader.


Vi skal se den verdenskendte kunstner Fernando Boteros særlige museum, som er vidunderligt, portrættere Colombias historie på godt og ondt og samtidig er overkommeligt.


Sanserne bliver efterfølgende sat på en anden prøve i det nærliggende Museo del Oro, Guldmuseet. Ufattelige guldskatte fra Colombias oprindelige befolkninger. Vi når også forbi La Quinta de Bolivar, huset hvor frihedshelten Simon Bolivar opholdt sig efter uafhængighedskrigen. Tæt på Plaza de Bolivar med sine dramatiske bygninger og dramatiske historie.


På vejen skæver vi til præsidentpaladset, Casa de Nariño, inden vi kører til Monserrate-bjerget og tager svævebanen til toppen med den åndeløse udsigt over den lange hovedstad på bjergsiden og sletten nedenunder igen. Frokost undervejs.


Dag 3 - Det frodige Sydcolombia

Fra hotel til lufthavnen i Bogota. Vi flyver ca. halvanden time sydpå til Pitalito og bliver indkvarteret i Monasterio San Agustin.


Her i de smukke omgivelser er det på tide at få benene op og ryste resten af tidsforskellen af sig. Måske lære noget nærmere om denne region i Colombia, hvor vi skal bruge de kommende dage. En ting, der er sjov at opleve, er, hvordan man laver sukker ude på landet. Vi ser hele processen fra sukkerrørene bliver kørt gennem maskinen og saften kogt, til man ender med blokke af orange sukker, der ikke smager som herhjemme.


Paola Cubides, hvis familie stammer herfra, kan de kulturelle finter og lidt til, og Niels Lindvig kender den lange historie og områdets politiske betydning i dag. De to fortæller afslappet og tilbagelænet til dem, som vil deltage og vide lidt mere til bunds.


Fælles middag.


Dag 4 - Dyr og guder i San Agustíns arkæologiske park

På besøg i San Agustín Arkæologiske Park, som er erklæret verdensarv af UNESCO. Her hersker guder og mytiske dyr over landskabet og demonstrerer den kreativitet og forestillingsverden, som kulturen her i den nordlige del af Andesbjergene udtrykte helt tilbage i det ottende- til det første århundrede før Kristus. Man ved kun lidt om de samfund, som skabte de imponerende monumenter – mange hundrede af dem. Men man véd, at de tidligste er fra omkring 3.300 før Kristus.


Der er tale om den største samling af præcolumbianske monumenter i Latinamerika. Det er samtidig verdens største nekropolis.


Om eftermiddagen kan de, der har lyst tage på tur i landskabet på hesteryg (tilkøb). Flere steder på vejen kan man se flere af de statuer, som området er spækket med. Blandt andet stopper vi ved højdedraget La Chaquira, hvor en udskåret figur skuer ud over bjergene og Magdalenafloden, der bugter sig gennem dalen.


Fælles middag.


Dag 5 - Arkæologiske parker og Magdalenafloden

Vi forlader hotellet og kører til to andre arkæologiske parker, Alto de los Idolos og Alto de las Piedras. Området ved San Agustín er på mange måder Colombias oprindelige sjæl. Her er mange spor efter tidlige beboelser med bl.a. markskel og grøfter til afvanding.


Det er også her, at Colombias gamle ’hovedlandevej’, Magdalena-floden, som gennemskærer hele Colombia fra syd til nordkysten, fødes for alvor. Hvor vi står, kan man nærmest springe over den enorme Magdalenas spæde ophav.


Fælles middag.


Dag 6 - Kondorer og varme kilder i Puracé

Med bus fra San Agustín til Popayán.


På vejen stopper vi ved Purace, som er et imponerende naturområde og reservat på 83.000 hektar, som omfatter bjergkæden Los Coconucos med sine vulkaner på op til 5.000 meter. Puracé-vulkanen er Colombias mest aktive. Området er en mindre kendt perle med sine tågeindfattede vandfald, laguner, varme kilder og huler. Fuglelivet er en betagelse i sig selv med bjerg-tukaner og på en god dag – og dem er der mange af - får vi også set kondoren.


Frokost undervejs. Herefter kører vi det sidste stykke til Popayán og hotel La Plazuela.


Paola Cubides giver en levende indføring i hendes families hjemby Popayán og dens fornøjelser og tilbud. Popayan er hovedstad i Cauca-regionen og berømt for mange ting. Bl.a. sin gastronomi og sine hvide vægge. Popayán kaldes også ’den hvide by’. Popayáns historiske centrum opfattes som et af de smukkeste og bedst bevarede i Colombia og Latinamerika. Byen har bevaret sin koloniarkitektur i mere end fire århundreder.


Samtidig er Popayán det eneste sted i Latinamerika, som er blevet erklæret ’Gastronomisk By’ af UNESCO med et køkken, som er en kombination af såvel spansk som oprindelig colombiansk arv.


Derefter står det frit for at se sig omkring, alene eller ifølge med Niels og Paola.


Dag 7 - Kolonibyen Popayán og det indianske marked i Silvia

Udflugt til Silvia, en lille by i Andesbjergene et halvt hundrede km fra Popayán. Silvia skutter sig blandt bakker og op ad bjergsider og er centrum for de oprindelige beboere i området, guámbianos. De drager til deres berømte marked i Silvia en gang om ugen for at købe ind; bytte, sælge frugt, grøntsager, kød og traditionel medicin. Og for at indsamle de seneste lokale nyheder og sladder. En tidløs begivenhed; en blanding af nyt og gammelt med tuskhandel, som ikke er rettet imod turister. Her er ingen flettede armbånd og ingen malerier. Men markedet tiltrækker turister alligevel, og enkelte tasker skifter da også hænder.


I det indianske selvstyreområde uden for byen besøger vi et treetagers indiansk tempel. Malerierne inden for fortæller historien om deres religion.


Frokost i Silvia. Retur til Popayán og Hotel la Plazuela.


Dag 8 - Kaffedistriktet

Med bus fra Popayán til Kaffe-distriktet og Hacienda Combia i Salento. Det er en lang tur, så vi indlogerer os i de behagelige omgivelser.


Der er mulighed for at svømme i poolen og efterfølgende få en introduktion til kaffe; kaffens betydning; kaffesorter og en kaffesmagning, hvor man kan prøve kræfter med sine egne smagsløg.


Så er der dem, som vil mene, at de måske sover dårligt oven på kaffe, men mon nu også det i de vidunderlige og fredelige omgivelser i Salento.


Fælles middag.


Dag 9 - Kæmpepalmerne i Valle del Cocora

Vi springer på en uforlignelig Willy’s jeep og snor os igennem den betagende dal, Valle del Cocora.


Vi får mulighed for at nyde synet af vokspalmerne, der kan blive op til 60 meter høje, og nappe en mundfuld bjergluft langs Andesbjergene, før vi vender ind mod Salento og Hacienda Combia.


Niels Lindvig vil introducere selskabet til den forestående oplevelse i den colombianske storby, Medellín, som på godt og ondt har haft en hovedrolle i Colombias historie.


Dag 10 - Medellín, Byen med evigt forår

Vi rejser videre fra Armenia til Medellín.


For et par årtier siden var Medellín én af de farligste byer i verden - tilbage i de ikke så gode gamle dage, i 1990'erne, hvor Pablo Escobar brutalt styrede sit narkokartel og det meste af regionen. Selv efter hans død fortsatte krigen om narko, penge samt om den politiske kontrol. Hver rigmand sin veludrustede hær så at sige.


Først efter årtusindskiftet begyndte Medellín gradvist at ændre ansigt. De lokale politikere så fornuften i at investere i infrastruktur og uddannelse, og i dag er ’Byen med evigt Forår’ en af de mest idérige og fremadstræbende metropoler i verden. Efter indlogering på Hotel Diez tager vi på en rejse gennem det historiske og aktuelle Medellín for at lære og forstå denne fascinerende storbys forandring.


Dagen bringer os til alle de vigtigste seværdigheder i det evige forårs by. Medellíns historiske centrum, som byder på traditionel Guasca-musik i Parque Berrio, gennem den summende bykerne til Botero Plaza, hvor den uforlignelige maler og skulptør Fernando Boteros værker er blevet Medellíns kendetegn.


Med svævebanen tager vi op til Santo Domingo, som engang var blandt de mest forhærdede kriminelle kvarterer. Svævebanen blev skabt for at indbyggerne i udkanten af byen kunne få let og sikker adgang til centrum. Samtidig fik besøgende adgang til at opleve tilværelsen for de mest udstødte i befolkningen. De kom til at opleve en voldsom kontrast, og historien har hjulpet med til at gøre Medellín til en af verdens nye smeltedigler med de venligste og varmeste mennesker, man kan forestille sig.


Fælles frokost undervejs.


Dag 11 - Afslapning i Medellin

Tid på egen hånd i Medellin. Det er en hyggelig by, og det kan faktisk anbefales ikke at have andet for end at nyde byen. Der er nok af steder, hvor man kan sætte sig og få en kop kaffe og en bid mad. Rejselederne kommer dog også gerne med forslag til andre aktiviteter.


Fælles middag.


Dag 12 - Peñol-klippen ved Guatapé og et tryllebindende landskab

Dagen skal slutte i Cartagena, den store udskibningshavn for fyldte spanske fartøjer, læsset til randen med rov.


Men først fra Medellín til Peñol-klippen, som på alle måder er et af de mest iøjnefaldende syn i området omkring Medellín. Den 200 meter høje monolit kan bestiges via en trappe på 740 trin. De ivrige og måske trænede kan fra toppen nyde en åndeløs udsigt ud over de omgivende grønne bjerge og blå søer.


Landsbyen Guatapé er berømt for sin kirke og de betagende malerier, som pynter landsbyens huse.


Turen bringer os igennem provinsen Antioquias østlige højland. Videre til Medellín lufthavn og med fly til Cartagena hvor vi indlogerer os i den gamle by inden for murene, på hotellet 3 Banderas klos op og ned ad Santa Clara-klosteret og Gabriel García Marques’ hus.


Niels Lindvig beretter undervejs om Cartagenas historie og betydning både for Colombia og Latinamerika og Europa. Paola Cubides kender de kulturelle og sociale tilbud og udfordringer.


Fælles frokost.


Dag 13 - Kolonibyen Cartagena

Vi udforsker Cartagenas gamle bycentrum bag de stærke mure og befæstninger. En by og en havn som nok kan sætte tankerne i gang om koloniherrernes brutale fremfærd, griskhed og den velstand i form af metaller – og mange andre ting faktisk, som bogstaveligt talt flød ud af Cartagena med kurs mod Spanien og Europa.


Vi bevæger os mellem kolonitidens bygninger gennem byens hvælvede passager, over plazaer, via gallerier og kirker, hvor historien fortæller sig selv – næsten. Cartagena var en juvel for koloniherrerne fra Spanien. En juvel, som såvel englændere som franskmænd gerne ville have fingre i. Det vidner den imposante fæstning, Castillo de San Felipe de Barajas (UNESCO verdensarv) og dens historie om.


Over byen hæver Cerro de la Popa med kirken, som er helt central i den katolske kirkes fejring af La Virgen de la Candelaria. Hvert år den 2. februar – kyndelmisse - går colombianere i lang procession op til kirken bærende på lys.


Fælles frokost.


Dag 14 - Tayrona Nationalpark

Vi kører fra Cartagena til Palomino. Det er en lang, men fascinerende tur. Undervejs vil Paola og Niels fortælle om de oprindelige befolkninger og kulturer, som vi møder de kommende dage.


Vi besøger Tayrona Nationalpark. Vi bliver kørt til indgangen og skal strække benene og spadsere til Arrecifes, Arenillas, Piscina og Cabo San Juan-strandene hvor vi kan fornøje os med strand og vand, inden vi kører tilbage til Hotel Hukumeizi, hvor vi har fælles middag og overnatter.


Dag 15 - Lokalsamfundene ved Flamingo Nationalpark

Besøg i den fabelagtige Flamingo Nationalpark, som ligger bare 20 minutter fra regionens hovedby, Riohacha tæt ved to forskellige floder; Tapias og Camarones. De lokale samfund her er Cari Cari og Tocoromana. De lever af fiskeri og henter ekstra gennem at introducere fuglelivet samt etnisk turisme.


Vi bevæger os via øko-stien ‘Mainshirutshi’, hvor vi lærer om de medicinske egenskaber i - og anvendelsen af Wayuu-planterne.


Derefter til restaurant Remanso for at få en bid mad og lytte til en kort præsentation fra de lokale om naturparkens betydning, samt fuglene som vi vil se efter en kort køretur og spadseretur til flamingo-området.


Efter frokost er det tid til at hvile i hængekøjen, og vi vil tilbringe tiden sammen med Tocoromana-samfundets medlemmer.


Natten tilbringer vi på Hotel Taroa.


Dagv 16 - Cabo de la Vela - Sydamerikas nordligste spids

Efter en tidlig morgenmad styrer vi mod nordvest fra Riohacha til ‘Cabo de la Vela’ (180 km og ca. 4 timer). Colombias mest fredfyldte strande finder vi her på Sydamerikas nordligste spids, nord for det sted, hvor Andesbjergene løber ud i havet.


Stop ved Wayuu’s saltminer for at se, hvordan de udnytter de ideelle betingelser til saltfremstilling fra havet.


Efterfølgende gør vi holdt i Uribia, de oprindelige folks ‘hovedstad’ i Colombia. Vi får et overblik, før vi krydser den storslåede ørken for at nå frem til Cabo de la Vela.


Efter frokost kan vi nyde den betagende udsigt fra fyrtårnet El Faro. Derefter besøger vi Sukker-Søjlen, El Pilón de Azucar, en høj hvis top forekommer langt borte, men som kan nås på bare 15 minutter.


Fra toppen, hvor et alter for Jomfruen af Fatima modstår vindene, er der en imponerende udsigt over Det Caribiske Hav.


Dagens sidste stop er en af de lokale farme, "rancheriaer", som området La Guajira har mange af. Vi skal ud at møde lokalbefolkningen hvor de bor. Vi overnatter på det rancheria, vi besøger. Er man frisk, og har man teknikken i orden, kan man prøve at overnatte i en hængekøje. Ellers er der senge til os.


Dag 17 - Tilbage til Bogotá

Når vi er kommet ud af fjerene og har fået fælles frokost, kører vi til lufthavnen og flyver tilbage op til hovedstaden Bogotá, hvor vi også vender tilbage til Hotel B3 Virrey og en behagelig junior suite under afslappede former.


Vi spiser afskedsmiddag sammen. Paola Cubides og Niels Lindvig vil undervejs have fortalt og forklaret og støttet, men her vil igen blive mulighed for at tage emner fra rejsen op igen.


Dag 18 - Saltkatedralen i Zipaquirá

Kørsel til Zipaquirá (en time fra Bogotá). Besøg i den berømte saltkatedral i Zipaquiá, opført næsten 180 meter under jorden i en saltmine, som allerede blev udnyttet før Columbus. Det er et vigtigt religiøst monument for katolikker og indeholder en række salt- og marmorskulpturer. Det er også det første af Colombias syv vidundere.


Fælles frokost. Tilbage i Bogotá om eftermiddagen. Vi kører til lufthavnen og tager flyet hjem til Danmark.


Dag 19 - Hjemme igen

Ankomst i København sidst på dagen.


OBS

Udgaven af rejsen på 15 dage har samme program som ovenstående de første 13 dage. Dag 14 tager gruppen i lufthavnen i Cartagena og rejser hjem i stedet for at fortsætte til Tayrona nationalpark og videre.

Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • To ekspertrejseledere på hele rejsen
  • Lokalguider i forbindelse med programpunkterne
  • Fly København-Bogotá t/r
  • Al transport
  • Hoteller med morgenmad
  • Halvpension
  • Drikkepenge til chauffør og lokalguider

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Colombia - Bogota - Monserrate

Bogota

Bogota er Colombias største by og landets hovedstad. Byen blev grundlagt af den spanske kolonimagt i 1550. Byen ligger klemt inde mellem høje bjerge. Det er et virkelig flot syn, hvis man tager svævebanen op til byens udsigtspunkt. Den gamle bydel rummer mange bygninger fra kolonitiden. I Bogota finder man museer, restauranter, hoteller, barer, kirker og klostre.

Colombia - Bogota - Botero

Boteromuseet

Museet har en stor samling af Boteroværker, men også kunst fra andre kendte kunstnere fra hele verden.

Colombia - Bogota - Guldmuseet

Guldmuseet

Guldmuseet er et af de mest turistbesøgte steder i landet, og indeholder den største samling af guld i hele verden. Der er udstillet guld fra de gamle samfund i Colombia, samt andre arkæologiske fund.

Colombia - Bogota - Old Town La Candelaria

La Candelaria

La Candelaria er Bogotás gamle bydel. Den huser kolonibygninger samt gode restauranter og museer.

Colombia - Bogota - Monsserate

Monserratebjerget

Monserratebjerget dominerer centrum af Bogot. På toppen af Monserrate ligger en kirke fra det 17 århundrede. Der går en kabelbane fra byen til bjergets top. Udsigten er fantastisk.

Colombia - Cartagena - Colonial houses

Cartagena

Cartagena ser ud, som man forestiller sig, hvis man tænker på den perfekte koloniby. Flotte kirker og små hyggelige gader med farvede huse med balkoner. Man ser tydeligt, at det i kolonitiden var en meget rig by.

Colombia - Cartagena - Plaza Santo Domingo

Plaza Santo Domingo

Santo Domingo pladsen er omringet af farverige bygninger og er hjemsted for byens udendørs spisesteder og caféer.

Colombia - Cartagena - San Felipe

San Felipe fortet

På toppen af San Lázaro i Cartagena troner fæstningen San Felipe frem med sin strategiske placering. Fæstningen blev bygget af spaniolerne i den koloniale periode. Den blev påbegyndt i 1536 og blev senere udvidet i 1657.

Colombia - Medelin - Guatape

Guatape

Guatapé er en lille by nær Medellín. Det er en malerisk lille by, hvor hver bygning i gaderne har farverige fliser på facaderne, som samtidig også indikerer hvilke produkter der bliver solgt i de forskellige forretninger.

Colombia - Guatape - Guatapestenen

Guatapestenen (El Peñol)

El Peñol, Guatapestenen, er en kæmpe monolit, der rejser sig over landskabet uden for Guatape by. Der går en trappe op til toppen med 740 trin. Det er dog turen værd, for der er en helt enestående udsigt over en sø fyldt med små øer.

Colombia - La Guajira - Pink flamingoer

Flamengo National Park

I La Guajira i det nordøstlige Colombia er der mulighed for at opleve flokke af flamingoer.

Colombia - La Guajira - Udsigt

La Guajira

La Guajira er et af Colombias mest naturskønne områder. Her er alt fra ørken til jungle og flere nationalparker til at beskytte naturen. Det er et område, som få turister når helt ud til.

Colombia - Medellin - Udsigt over byen

Medellin

Medellin er Colombias næststørste by. Klemt inde mellem to bjergkæder har den et klima, hvor det næsten altid føles som forår. Fra at være en af landets farligste byer for en generation siden har byen rejst sig og er i dag et hyggeligt sted, hvor det er rart at være. Overalt er der skabt udendørs miljøer, og parker, hvor folk kan opholde sig, biblioteker, kulturhuse mm.

Colombia - Medellin - Metrocable

Metrocable

Svævebanen er et kabelsystem som byen Medellin indførte, med det formål, at yde en transport service til nogle af Medellins bosættelser på de stejle bakker.

Colombia - Medellin - Pablo Escobar tur

Pablo Escobar-tur

Pablo Escobar var en berygtet narkobaron, som nok er en af de mest kendte figurer i Colombia. Han var både elsket og frygtet af millioner af mennesker.

Colombia - Medelin - Aqua Park

Parque Explora

Parque Explora er det største ferskvands akvarium i Latin Amerika. Men samtidig er det også et symbol på den transformering Medellin har gennemgået.

Colombia - Medellin - Plaza Botero

Plaza Botero

Botero pladsen er en 7000 m2 udendørs park med figurer af kunstneren Fernando Botero. Parken er omkranset af Museum of Antioquia og Rafael Uribe Uribe kulturpaladset.

Colombia - Medellin - Plaza Mayor

Plaza Mayor

Mayor pladsen i Medellín er det internationale udstillingscenter. Det er det mest moderne i Colombia og åbnede i 2006.

Colombia - Medelin - Pueblito Paisa

Pueblito Paisa

Pueblito Paisa ligger på toppen af Nutibarra i Medellin. Selve byens torv, som rummer en kirke, et borgmesterkontor, en barber og en skole som kun består af et lokale, er placeret rundt omkring et springvand.

Colombia - Popayan

Popayan

Popayan er en hyggelig koloniby, hvor alle de gamle huse er hvide. Byen er kendt for sin fine madkultur.

Colombia - Popayan - Volcan Purace

Purace

Purace er en vulkan og en nationalpark i den colombianske område Cauca. Her er et landskab, som minder om en tropisk version af Island, med varme svovlkilder.

Colombia - Salento

Salento - Kaffezonen

Zona Cafeteria, Kaffezonen er hjertet af Colombias kaffeproduktion.

Colombia - Valle del Cocora

Valle del Cocora

Cocora-dalen ligger i den centrale dal af Codillera i Andesbjergene. Dalen er kendt for sine mange Quindio palmetræer, Colomias nationaltræ. Disse enorme palmer kan blive op mod 60 meter høje.

Colombia - San Agustin - Alto de las Piedras

Alto de las Piedras

Den tredjestørste nationalpark ved San Agustin. Her ses flere grave bevogtet af dæmoner i sten. På nogle ses inskriptioner og endda farver og mønstre.

Colombia - San Agustin - Isnos Alto de los Idolo park

Isnos Alto de los Idolo park

Isnos Alto de los Idolo park er beliggende i den lille by Isnos.

Colombia - San Agustin - La Chaquira

La Chaquira på hesteryg

Indianske helleristninger skuer ud over et fantastisk naturområde, hvor Magdalenafloden bugter sig mellem bjergene. Man kommer hertil på hesteryg, hvis man tager med på ridetur.

Colombia - Magdalena River

Magdalenafloden

Magdalenafloden strækker sig 1500 kilometer fra syd til nord i Colombia.

Colombia - San Agustin

San Agustin

San Agustin i det sydlige Colombia ligger i et område med mange nationalparker med statuer fra en ældgammel civilisation.

Colombia - San Augustin

San Agustín Arkæologiske Park

I San Agustin ligger en arkæologisk park, som i 1995 kom på UNESCO's verdensarvsliste. Parken indeholder en stor samling af religiøse monumenter og skulpturer.

Colombia - San Agustin - Sukkerproduktion

Sukkerproduktion

Der er stadig nogle i området omkring San Agustin som producerer sukker på den gammeldags facon, dog med motorkraft. Sukkeret har en gul farve, og smager anderledes sød end den sukker vi er vant til herhjemme.

Colombia - Tayrona Nationalpark - Strand

Tayrona Nationalpark

Tayrona nationalpark ligger omkring 34 km fra byen Santa Marta i Colombia. Området har en storslået natur.

Colombia - Silvia - Udsigt

Silvia

I Colombia lever der stadig Guambiano-indianere, og mange af dem bor i et område med en høj grad af selvstyre ikke ret langt fra byen Silvia. Området omkring Silvia er meget smukt.

Colombia - Sylvia - Sylvia Market

Silvia marked

Hver tirsdag bliver der afholdt et marked i Silvia, som guambiano-indianerne er en stor del af.

Colombia - Zipaquira - Saltkatedralen

Zipaquira saltkatedral

Saltkatedralen i Zipaquira er en af Colombias mest bemærkelsesværdige arkitoniske attraktioner. Det er en underjordisk romersk katolsk kirke bygget i tunnelerne i en saltmine.

Colombia - Bogota - MonserrateColombia - Bogota - BoteroColombia - Bogota - BoteromuseetColombia - Bogota - GuldmuseetColombia - Bogota - Old Town La CandelariaColombia - Bogota - MonsserateColombia - Bogota - Monserrate-kirkenColombia - Cartagena - Colonial housesColombia - Cartagena - Plaza Santo DomingoColombia - Cartagena - San Felipe Colombia - Cartagena - San Felipe Colombia - Medelin - GuatapeColombia - Guatape - Guatapes gader Colombia - Guatape - GuatapestenenColombia - Guatape - Udsigten fra GuatapestenenColombia - La Guajira - Pink flamingoerColombia - La Guajira - UdsigtColombia - Medellin - Udsigt over byen Colombia - Medellin - MetrocableColombia - Medellin - Udsigt over byen Colombia - Medellin - Pablo Escobar turColombia - Medelin - Aqua ParkColombia - Medellin - Plaza Botero Colombia - Medellin - Plaza MayorColombia - Medelin - Pueblito PaisaColombia - PopayanColombia - PopayanColombia - Popayan - Volcan Purace Colombia - Popayan - Volcan Purace Colombia - Popayan - Volcan Purace Colombia - SalentoColombia - Valle del CocoraColombia - Valle del Cocora - Cocora dalenColombia - Valle del Cocora - Colombias nationaltræColombia - San Agustin - Alto de las PiedrasColombia - San Agustin - Isnos Alto de los Idolo parkColombia - San Agustin - Isnos Alto de los Idolo parkColombia - San Agustin - Isnos Alto de los Idolo parkColombia - San Agustin - La ChaquiraColombia - San Agustin - La ChaquiraColombia - San Agustin - La ChaquiraColombia - Magdalena RiverColombia - San AgustinColombia - San AugustinColombia - San Agustin - Arkælogisk park Colombia - San Agustin - SukkerproduktionColombia - San Agustin - SukkerproduktionColombia - Tayrona Nationalpark - Strand Colombia - Santa MartaColombia - Silvia - UdsigtColombia - Sylvia - Sylvia MarketColombia - Zipaquira - SaltkatedralenColombia - Zipaquira - Saltkatedralen

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.