Kulturbyen Chicago

Arkitektur, musik, kunst og byliv i verdensklasse
USA - Chicago - DowntownUSA - Chicago - ByoversigtUSA - Chicago - Hancock tower 2

Kulturbyen Chicago

Arkitektur, musik, kunst og byliv i verdensklasse

Chicago har i årtier opfattet sig selv som ”The Second City” (selvom byen i vore dage faktisk kun er USA's tredjestørste metropol efter New York og Los Angeles). Denne selvforståelse som en verdensby, der bør regnes med blandt de helt store og som Midtvestens hovedstad, har gjort, at Chicago altid forsøger at bide skeer med de allerstørste, både når det handler om arkitektur og kultur, og med hensyn til historisk og samfundsmæssig vigtighed. Fra nogle af verdens mest imponerende skyskrabere til Barack Obama – hvis det kommer fra Chicago, skal det nok sørge for at få sat sit præg på verden. På denne rejse til Chicago kommer vi til at opleve et bredt udsnit af byens seværdigheder, samtidig med at vi udforsker nogle af de mindre kendte sider af byen og sammen forsøge at indfange byens multifacetterede smag.

Dagsprogram:

Dag 1 - Ankomst og orientering

Vi ankommer til Chicago først på aftenen om mandagen, og starter derfor blidt ud med en kort gåtur for at få et førstehåndsindtryk af byen og nogle gode orienteringspunkter. Vi kigger på den verdenskendte og over 150 år gamle højbane The El og ikke mindst dennes hjerte, The Loop, der omkranser byens centrum og mest prestigiøse kvarter. Vi går forbi byens nyeste vartegn, Anish Kapoor-skulpturen Cloud Gate (også kendt som Bønnen) og videre ned mod søen gennem Grant Park inden vi slutter på Navy Pier - forlystelsespark og udsigtspromenade i ét.


Dag 2 - Arkitekturens præg på Chicago

Enhver Chicago-boer med respekt for sig selv ville på spørgsmålet om, hvorfor man skulle besøge hans by svare: ”Bygningerne” for derefter at begynde at lire facts af om byens mange skyskrabere, og hvorfor de andre prætendenter til titlen som verdens mest imponerende skyline (New York, Dubai osv.) har snydt og i det hele taget ikke er lige så gode. Det er derfor også det, der er fokus på denne vores først fulde dag i Chicago. Vi starter med en sejltur op ad Chicago River og ud på Lake Michigan, der giver et overblik over byens geografi og et unikt vue på de mange arkitektoniske stilarter, der giver byen sit særlige udseende.


Derefter besøger vi et par af byens velkendte bygninger: Byens højeste skyskraber Willis Tower (tidligere kendt som Sears Tower) og verdens højeste murstensbygning Monadnock-bygningen. På den afsluttende gåtur udforsker vi en række af de øvrige arkitektoniske perler (Hancock-bygningen, ”Majskolben”, Trump Tower m.fl.) og ikke mindst de mange fantastiske skulpturer, som kunstnere som Picasso, Miró og Calder har fået lov til at fylde pladsen mellem skyskraberne ud med.


Dag 3 - Kunstmuseer og luksuriøse butikker

Tirsdagens program er fokuseret på billedkunsten og de to store kunstmuseer i verdensklasse, som byen med rette er meget stolt af. Vi starter på det enorme Art Institute, der i omfang og kvalitet tåler sammenligning med Louvre eller Metropolitan Museum of Art i New York. I rundvisningen vil vi fokusere på museets samling af fransk 1800-tals og amerikansk 1900-tals kunst, men der vil selvfølgelig også være mulighed for at udforske de mange forgreninger på egen hånd.


For nu at blive i sammenligningerne med New York og Paris går vi efter endt besøg på Art Institute op ad Chicagos svar på Champs Élysées eller 5th Avenue; den del af Michigan Avenue, der kaldes ”The Magnificent Mile”. Luksuriøse butikker og historiske bygninger på rad og række efter hinanden. Man bliver så let forledt til at kigge på butiksvinduer eller opad på arkitekturen, at man nemt kommer til at støde ind i nogen på det travle hovedstrøg.


Vi slutter gåturen ved samtidskunstmuseet Museum of Contemporary Art, der især er kendt for sine skiftende udstillinger af allerhøjeste kvalitet. MCA forsøger at give samtidens vigtigste kunst og kunstnere plads og at give de besøgende unikke oplevelser.


Dag 4 - Chicagos mange nationaliteter

Ligesom USA grundlæggende er et indvandrerland er Chicago også i sin sjæl præget af det utal af forskellige nationaliteter og etniske grupper, der gennem tiderne er kommet til byen og har sat sit præg på den. Vi starter i bydelen Pilsen, der trods sit centraleuropæisk-klingende navn i dag er centrum for byens mexicanske og latinamerikanske kultur. Vi vil især fokusere på de mange vægmalerier, der fortæller en alternativ historie om den amerikanske historie og samfund, men vi vil også fokusere på kvarteret som hjemsted for aktivisme i forhold til legale og illegale immigranters rettigheder.


Derefter fortsætter vi til kvarteret omkring Peterson Park, der er hjemsted for den ortodokst-jødisk ortodokse befolkningsgruppe - et perfekt eksempel på, hvad nogle har kaldt den amerikanske frugtsalat, hvor (i modsætning til i smeltedigelen) den enkelte af de utallige kulturer bevarer sit eget særpræg og fællesskab, men alligevel er med til at styrke den fællesamerikanske helhed.


Dagen slutter i byens sydvestlige, afro-amerikanske kvarterer, hvor en vis Barack Obama slog sit navn fast som organisator og aktivist, og hvor man både kan opleve den amerikanske drøms bagside og den særlige amerikanske blanding af optimisme og gå-på-mod. Hvis der er nogen, der har lyst til mere kvartersudforskning, anbefales det, at man slutter dagen af i Ukranian Village eller Wicker Park. Kvarterer, der oprindeligt husede øst- og centraleuropæiske immigranter, men som i dag er multi-etniske hipster-paradiser.


Dag 5 - Ud i det blå med historiske briller på

I den sydlige del af Grant Park ud mod søen ligger der en samling af museer og oplevelsessteder, der passer perfekt til en dag i naturens og historiens tegn. Vi starter på det enorme Field Museum, der har sit fokus på det naturhistoriske og antropologiske felt. Vi vil her fokusere på samlingen af kunst og kulturgenstande fra det amerikanske kontinents oprindelige befolkningsgrupper, men der vil også være tid til at udforske eksempelvis den palæontologiske samling med imponerende dinosaurskeletter og meget mere.


Efter dette vil der være mulighed for at besøge Shedd Aquarium med alt fra belugahvaler til verdens største udstillede samling af søheste, Adler Planetarium, hvor universets mysterier formidles ved hjælp af den nyeste og mest avancerede teknologi og/eller den meget smukke Lincoln Park Zoo, der alle ligger i gå-afstand fra Field Museum.


Dag 6 - I musikkens tegn

Chicago er om noget også en musikby. Ikke mindst bluesmusikken er synonym med byen, men også jazz og rock, såvel som nyere genrer såsom hip-hop og house har haft byens som et af sine vigtigste kraftcentre. Vi starter dagen med et besøg i nogle af de klassiske spillesteder og teatre inden vi tager på blues-klubben Legends, stiftet og ejet af legenden Buddy Guy. Her er der sat tid af til, at man kan spise frokost.


Derefter besøger vi det verdenskendte, men temmelig turistede House of Blues, og ser deres udstilling af musikinstrumenter, fotos, plakater osv., hvorefter vi igen kaster os ud i byens mere autentiske musikliv. Vi skal blandt andet se det nu lukkede The Warehouse, hvor de to Chicago DJ’s Frankie Knuckles og Jessie Saunders grundlagde House-musikken og dermed stod fadder til en væsentlig del af den elektroniske musik, som vi kender den i dag.


Om aftenen vil der være god mulighed for alt efter smag at komme ud og opleve musik på egen hånd; eksempelvis på en af de mange jazz-klubber i verdensklasse.


Dag 7 - Baha’i-templet

Lørdag er hjemrejsedag, men vi flyver først fra Chicago om aftenen, så der er en hel dag til sidst til at opleve mere af byen. Det fælles program består af et besøg i Baha’i-templet i forstaden Wilmette – en fantastisk smuk bygning i dejlige parkomgivelser, der samtidigt er et af verdens vigtigste samlingssteder for Baha’i-religionen. En fryd for både øje og sind, og en passende afrunding på vores udforskning af byens mangfoldighed.


Eftermiddagen indtil turen mod lufthavnen er fri til at nyde byen på egen hånd, shopping eller bare afslapning i en af de mange parker eller på stranden med udkig over søen. Vi flyver mod København om aftenen.


Dag 8 - Ankomst

Vi lander i København over middag.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Ekspertrejseleder
  • Hotel inkl. morgenmad
  • Alle fly
  • Transport til og fra lufthavne
  • Transport i bus dag 4, 5 og 6
  • Alle entréer

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

USA - Chicago - Bahai-templet

Bahá'i-templet

Er verdens ældste Bahá'i-tempel, der er et af de vigtigste samlingssteder for Bahá’i-religionen.

USA - Chicago - Downtown

Chicago centrum

Byder på mange flotte historiske bygninger, og flere forskellige museer

USA - Chicago - Art Institute of Chicago

Chicago kunstmuseum

Blev grundlagt i 1879, og er et af de ældste og største kunstmuseer i USA.

USA - Chicago - Cloud Gate

Cloud Gate

Cloud Gate også kendt som Bønnen, er designet af kunstner Anish Kapoor.

USA - Chicago - Field Museum

Field Museum

Har fokus på naturhistorie og antropologi. Her er samlinger af kunst og kulturgenstande, fra det amerikanske kontinents oprindelige befolkningsgrupper.

USA - Chicago - Hancock tower

Hancock tower

Skyskraberen stod færdig i 1969, og er tegnet af Fazlur Khan. Bygningen har 100 etager og er 344 meter høj.

USA - Chicago - Byoversigt

Lake Michigan

Panoramaudsigt til de mange skyskraber, og byens geografi fra sejlturen på Lake Michigan.

USA - Chicago - Navy Pier

Navy Pier

Navy Pier har en forlystelsespark, restauranter, butikker, attraktioner samt en smuk udsigt over Lake Michigan.

USA - Chicago - Picasso skulptur

Picasso-skulpturen

Denne skulptur er lavet af Pablo Picasso, den er omkring 15 m høj og lavet ud af stål.

USA - Chicago - Pilsen 2

Pilsen-kvarteret

Pilsen-kvarteret er kendt for sine vægmalerier og for aktivisme i forhold til legale og illegale immigranters rettigheder.

USA - Chicago - The 'L'

The El

The El er Chicagos højbane, og er den fjerdestørste i USA. Højbanen er over 150 år gammel.

USA - Chicago - Willis Tower

Willis Tower

Willis Tower er den andenstørste skyskraber i USA, den er 447 m høj og med 108 etager.

USA - Chicago - Bahai-templetUSA - Chicago - DowntownUSA - Chicago - Art Institute of ChicagoUSA - Chicago - Cloud GateUSA - Chicago - Field MuseumUSA - Chicago - Hancock towerUSA - Chicago - Hancock tower 2USA - Chicago - ByoversigtUSA - Chicago - Navy PierUSA - Chicago - Navy Pier USA - Chicago - Picasso skulpturUSA - Chicago - Picasso skulpturUSA - Chicago - Pilsen 2USA - Chicago - Pilsen 3USA - Chicago - Pilsen 1USA - Chicago - The 'L'USA - Chicago - Willis Tower

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.