Argentina - Buenos Aires og Andesbjergenes højdepunkter

En rejse til hovedstaden Buenos Aires samt det nordlige og vestlige Argentinas indianske befolkning og den storslåede natur
Argentina - PurmamarcaArgentina - De Syv Farvers Klippe

Argentina - Buenos Aires og Andesbjergenes højdepunkter

En rejse til hovedstaden Buenos Aires samt det nordlige og vestlige Argentinas indianske befolkning og den storslåede natur

Argentina føler sig på mange måder fejlplaceret i Sydamerika. Argentinerne kan lide at se på sig selv med europæiske øjne. De er i egen optik Sydamerikas europæere, og det burde resten af kontinentet – ja, resten af verden nok kunne fatte. Argentinerne bliver ofte hånet og drillet af andre latinamerikanske nationer for netop den tilbøjelighed samt for, at de nok føler sig hævet over resten af kontinentet. De bliver betragtet som lidt højrøvede, og det er både sandt og falsk. Men samtidig er de fleste latinamerikanske lande ganske betaget af det argentinske.


Buenos Aires er stadigvæk byen, hvor 1920’ernes og 30’ernes art deco og tango hersker, og hvor længslen efter Europa og Paris er så mærkbar, at vi nemt føler os hjemme dér. Besøgende har let ved at sovse sig ind i Buenos Aires’ forførende kultur og liv.


Men Argentina er også et ghettosamfund, hvor italienere, tyskere, irere, briter og såmænd også danskere har kunnet begå sig relativt isoleret i det enorme land. Danskerne bor i den sydlige Buenos Aires-provins; waliserne passer deres får lidt længere sydpå og så videre. Af samme årsag hænger Argentina mindre godt sammen, end man umiddelbart skulle tro. Og interne konflikter løber ofte ad disse nationalistiske veje.


Argentina er blandt meget andet også de fjerne indianske samfund op ad Andesbjergene i de nordvestlige provinser Salta og Jujuy. Samfund, som er helt anderledes med grundfæstede indianske kulturer og respekt for naturen og omgivelserne. Samfund, som kan være stolte og stridbare, når det gælder krav fra de ’europæiske’ myndigheder i Buenos Aires og fra store internationale minevirksomheder. Andesnaturen er brutal og underskøn på én og samme tid, og det er virkeligheden også.


Argentina er også regnskov og rummer verdens største vandfald ved Iguazu. Det er landet, hvor de enorme floder fra det samme vandfald på vejen sydover gennem byen Corrientes mod Buenos Aires og havet skaber et sydamerikansk Mesopotamien uden sidestykke.

Dagsprogram:

Dag 1 – Afrejse

Fly fra København midt på eftermiddagen. Efter en mellemlanding i Madrid går turen til Buenos Aires.


Dag 2 – Buenos Aires

Ankomst til Buenos Aires om morgenen. Direkte til hotel, bad og måske en lille skraber.


Vi ser Casa Rosada, det lyserøde præsidentpalads, og Kongressen. Avenida de Mayo løber mellem de to. Vi spadserer den kilometers penge, der er tale om, og stikker hovedet ind på den berømte Café Tortoni.


Over en sen frokost fortæller rejselederen om Argentinas særlige plads i Sydamerika og i verden. Det er en fortælling om godt og ondt. Hovedstaden Buenos Aires har også en helt særlig plads – ikke mindst i verdenskulturen. Det er en by, som mennesker fra hele verden valfarter til, men kender de den?


Vi booker billetter til tangoshow til om aftenen, hvorefter der spises sen middag – som de gør i Argentina – på en kødrestaurant, som guiden kender og siger god for.


Når Teatro Colón offentliggør sit program, er det planen at tilbyde en oplevelse eller to her som tilkøb.


Dag 3 – La Boca og Evitas grav

Rejselederen fortæller efter morgenmaden om den by, som mest af alt virker som en europæisk storby placeret på det forkerte kontinent. Hvordan den er endt sådan, og hvorfor den er så speciel.


Busrundfart i Buenos Aires med åben citybus. Vi stiger af i La Boca, det gamle, farverige og nu turistoverrendte havnekvarter, hvis lurvede knejper lagde gulv til de første spæde tangotrin – danset af to mænd oftest. Længslen efter kvinder var stor hos søfolkene, men udbuddet var sparsomt.


Vi stiger også af ved Recoletakirkegården. En sær by af gravkamre, hvor byens store mænd – nogle af dem – har deres sidste bolig. Det har Evita Peron også. Der er lidt trængsel ved hendes gravkammer. Men vi får det set, og gør så også noget ud af de mange andre imponerende mausoleer. Rejselederen fortæller ved hjælp af gravkamre og mausoleer om den politiske historie i hovedstaden og landet.


Et stop på cafeen La Biela – plejlstangen – lige ved siden af kan være tiltrængt. La Biela er Buenos Aires gamle centrum for racerbilsentusiaster. En helt igennem bemærkelsesværdig café. Vi spiser frokost her.


Vi fortsætter til Puerto Madero – de gamle havnebassiner, hvor lagerhuse er omdannet til restauranter, og Buenos Aires’ nye høje ejendomme – prismæssigt såvel som fysisk - troner i baggrunden.


Resten af eftermiddagen fri. Måske trækker den nyrestaurerede teaterbygning, Colon – en af de smukkeste teaterbygninger i verden, hvor blandt mange andre Maria Callas delte ud af sin storhed. Måske vil nogle se væddeløbsbanerne og polobanerne. Andre vil shoppe på Calle Florida eller måske bare hænge dovent på en af de mange gennemtypiske cafeer.


Dag 4 – Dinosaurer i La Plata

Rejselederen fortæller fra morgenstunden om det sydlige Argentina, hvor en stor del af denne verdens dinosaurskeletter er udgravet. Patagonien er en veritabel slikbutik for palæontologer. Vi tager en tur til byen La Plata og ser det forhistoriske museum bl.a. med dinosaurer og andre fortidsdyr udgravet i Patagonien. Argentinas store antropolog, Francisco Moreno, grundlagde museet. Den store gletsjer i syd, Perito Moreno, er opkaldt efter ham. Museet er overskueligt. En time kan gøre det.


Mens vi er der, ser vi også katedralen i La Plata. Den blev først færdiggjort i 1999. I mange år stod den ufærdig uden tårne og spir. I dag en lagdelt skønhed i røde og hvide sten.


Retur til Buenos Aires. Resten af eftermiddagen og aftenen fri leg.


Dag 5 – Andesbjergene og quilmes-indianerne

Vi tager morgenflyet til Tucuman i den nordvestlige del af landet. Herfra kører vi mod ørkenbyen Cafayate op i Andesbjergene.


Rejselederen udnytter situationen til, undervejs hvor ingen kan komme væk, at fortælle om Andesregionen; om dens betydning for alt lige fra observation af himmellegemer over vinproduktion til råstofudvinding. Det sidste ofte en barsk affære for de oprindelige indianske befolkninger. De har i lighed med andre steder måttet kæmpe ulige kampe for deres rettigheder. Det er også tilfældet i dag.


Turen ind over og gennem bjergene byder på overdådig natur og kultur. Vi stopper på vejen og ser nogle af områdets fredede cardon-kaktusser samt et moderne indiansk kulturcenter er Museo de Pachamama, Quilmes-indianernes oprindelsessted og geniale forsvarstænkning mm. Vi bor i Cafayate med sen ankomst og nyder de afsindigt fløjlsbløde ørkennætter og stjernerne ovenover.


Restauranter og barer i området er noget for sig – på den helt igennem gode måde.


Dag 6 – Saltaprovinsens vin

Rejselederen fortæller om Argentina som vinproducerende land. Om hvordan Saltaprovinsen lærte at producere efterspurgt vin. Og om den særlige argentinske drue torrontés, der går som fod i hose med den særlige specialitet empanadas salteñas. Til trods for at Cafayate er en ørkenby, findes der en del fortrinlige vinbodegaer i omegnen. Vi skal på besøg på én af dem og vurdere sagerne.


Videre gennem ørkenen til Salta. Der er to ruter. Vi vælger, når vi ser, hvordan vejret arter sig. De er begge ubeskriveligt smukke (enten rute 40 & 33 eller Rute 68). Der bliver en del stop undervejs uanset hvad. Det bliver en ørkendag!


Ankomst sidst på eftermiddagen til Hotel Salta i Salta.


Dag 7 – Toget til skyerne

Rejselederen fortæller om de mange forsøg på at udforske, komme ind i, komme over Andesbjergene gennem tiden samt om den togtur op i skyerne, som dagen byder på: El Tren a las Nubes – Toget til skyerne.


Toget kører fra Salta og op i Andesbjergene. Det går op og op. Det skal man forberede sig på. Undervejs kører vi langs bjergsider, over kløfter og op i himmelen, mens vi passerer et utal af broer og viadukter. Det er en helt igennem enestående rejse, som det kun undes få at opleve.


Bussen kører til San Antonio de las Cobres jernbanestationen og samler os op dér.


Dag 8 – Saltsletten Salinas Grandes og De syv farvers klippe

Rejselederen fortæller de morgensøvnige deltagere om de store saltsletter i Andesbjergene. Hvordan inddæmmet hav er endt i 4000 meters højde, er fordampet og har efterladt disse betagende saltørkener. Vi skal nemlig lige straks køre over én af dem.


Vi gør holdt og strækker ben på saltfladerne, alt imens vi ser, hvordan saltet bliver ’høstet’ i mindre mængder af lokale indianere.


Videre op over bjergkammen, hvor vi kan være heldige at se guanacoer – lille smuk lamaart – og nedad igen gennem hårnålesving mod Purmamarca og Hotel Manantial del Silencio. Vi besøger det indianske marked på torvet og kan beskue de syv farvers klippe på nærmeste hold. Måske vil en tur i hotellets lidt afsides pool friske op.


Dag 9 – Sølvmarkedet i Tilkara

Afsted til det lille sølvmarked i byen Tilkara, hvor originale indianske sølvting faldbydes. Der er skidt og der er godt håndværk. Vi tager det gode – som er super – men forvent ikke, at indianerne ikke kender deres værd. Og det er godt, for det er fortsat en god handel. Rejselederen fortæller om, hvorfor vi skal besøge ganske bestemte boder og forretninger. Det har noget med opmuntring til ordentligt håndværk og lokal selvforståelse at gøre. Også i dag har de indianske samfund skærmydsler med myndighederne. Nogle gange mere end det.


Videre op til byen Humahuaca ad vejen med de smukkeste bjergsider i hele verden. Der bliver stunder til en byvandring i Humahuaca. Enten i halen på rejselederen, eller man følger egen nysgerrige næse.


Vi ser de betagende bjergvægge igen i et andet lys på vejen tilbage mod Salta. Men slet så langt skal vi ikke. Ved Jujuy kører vi ind i bjergene til Termas de Reyes. Oprindelig et sanatorium af en slags. Evita Peron oprettede det til syge børn. Militæret lukkede det i 1955 og brændte alt med Eva Perons navn på. Derefter brugte de Termas de Reyes til sig selv og deres familier.


Her står den på fuld afslapning ved en pool, som er varmere end varm. Det er et dejligt sted at få en forfriskning med udsigten ind i dalen eller spise middag i den traditionelle og velbevarede restaurant.


Værelserne er rustikke, men man sover som en postassistent i freden.


Dag 10 – Det arkæologiske museum

Tilbage mod Salta. Rejselederen fortæller undervejs om museet med indianske mumier dér.


Besøg på det arkæologiske museum, hvor de fuldstændigt bevarede gamle mumier af indianske børn fra Andesbjergenes tinder kan ses – selv om de af respekt ikke er udstillet som sådan. Man kan se ind til dem. Deres historie er dybt fascinerende og rørende. Museo de Arqueología de Alta Montaña, MAAM, ligger på byens centrale plads ligesom hotellet.


Dag 11 – Fra Salta til Buenos Aires

Vi flyver fra Salta til Buenos Aires og checker ind på vores gamle hotel. Herefter er der tid på egen hånd.


Dag 12 – Tid på egen hånd i Buenos Aires

En dags afslapning for at nå det, man glemte ved indflyvningen. Rejselederen er mere end villig til at stille med diverse forslag og også tage del i nogle af dem. Men det bliver ad hoc i forhold til deltagernes trang og lyst.


Dag 13 – Hjemrejse

Afrejse mod Europa og København først på eftermiddagen.


Dag 14 – Ankomst

Ankomst til København først på eftermiddagen.


Tilkøb

Det er muligt at tilkøbe en tur til Iguazu-vandfaldene i forlængelse af turen. Prisen vil afhænge af, hvor mange der er interesserede i det.


Når programmet for Teatro Colón i Buenos Aires offentliggøres, planlægger vi at tilbyde en eller flere oplevelser her.

Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Ekspertrejseleder på hele rejsen
  • Hotel inkl. morgenmad
  • Fly t/r
  • Indenrigsflyvninger
  • Al transport
  • Alle entréer
  • To frokoster og en middag
  • Billet til at tage "Toget til skyerne" (El tren a las Nubes)

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Argentina - Buenos Aries - Casa Rosada

Casa Rosada

Hjemsted for Argentinas regering, hvor også præsidenten har kontorer.

Argentina - Buenos Aires - La Boca

La Boca

Kvarteret er kendt for sine farverige huse og for at være et gammelt arbejderkvarter.

Argentina - Buenos Aries - Puerto Madero

Puerto Madero

De gamle havnebassiner er omdannet til den nyere bydel af Buenos Aires, hvor den moderne og nyeste arkitektur er repræsenteret.

Argentina - Buenos Aries - Recoleta Cementery

Recoleta Kirkegården

Kirkegården blev opført i 1822 og er hvilested for mange af Argentinas mest betydningsfulde politikere og offentlige personer. Heriblandt Argentinas mest berømte førstedame Eva Perón.

Argentina - Salta - Cafayate - Vingård

Cafayate Vingård

Selvom Cafayate er en ørkenby, er der mange udmærkede vinbodegaer i omegnen.

Argentina - Cafayate - Cardon Cactus

Cardon Kaktusser

Fredede cardon-kaktusser, er nogle af de største kaktusser og er en del af den Sydamerikanske natur.

Argentina - Cafayette - Museo de Pachamama

Museo de Pachamama

Museo de Pachamama, er tegnet af maleren og billedhuggeren Hector Cruz. På museet kan man bl.a. opleve malerier, skulpturer fra de indfødte.

Argentina - Corrientes - Byoversigt

Corrientes

Byen Corrientes ligger i det nordlige Argentina på bredden af Paraná-floden. Byen har en blanding af koloniale og moderne arkitektur samt flere kirker. .

Argentina - Jujuy - Humahuaca

Humahuaca

Humahuaca er en lille by i provinsen Jujuy. Byen ligger i bjergene og er kendt for sine smukke bjergsider.

Argentina - Iguazu - Vandfaldene

Iguazú vandfaldene

Iguazú vandfaldene er omkring 70 meter høje, nogle steder helt op til 82 meter. Man kan se dem både fra den Brasillianske side og den Argentinske side.

Argentina - Buenos Aries - La Plata Cathedral

La Plata katedralen

Katedralen i La Plata blev påbegyndt i 1884, men først i 1999 stod katedralen færdig med tårne og spir.

Argentina - La plata - La plata fortidsmuseum

La Plata Museum

Naturhistorisk museum, grundlagt af Argentinas store antropolog, Francisco Moreno. På museet kan man opleve dinosaurer og andre fortidsdyr udgravet i Patagonien.

Argentina - Purmamarca - Hill of seven colors

De syv farvers klippe

På denne klippe kan man se syv forskellige farver, hver farve stammer fra forskellige typer af sten. Det er et betagende smukt syn og et indblik i hvor utrolig naturen kan være.

Argentina - Jujuy - Purmamarca

Purmamarca

Purmamarca er en by i bjergene og det er herfra muligt at beskue de syv farvers klippe på tæt hold.

Argentina - Jujuy - Salinas Grandes

Salinas Grandes

Salinas Grandes er de store saltsletter i Andesbjergene, ser skal vi bl.a. se de betagende udsigter samt hvordan de lokale samler saltet ind.

Argentina - Tren a las Nubes

El Tren a las Nubes

El Tren a las Nubes – Toget til skyerne.Toget kører langs bjergsider og over kløfter fra Salta og op i Andesbjergene.

Argentina - Salta - Museo de Arqueología de Alta Montaña

Museo de Arqueología de Alta Montaña

Arkæologiske museum, hvor man kan se de fuldstændigt bevarede gamle mumier af indianske børn fra Andesbjergenes tinder.

Argentina - San Ignacio - Ruinas San Ignacio Mini

San Ignacio

San Ignacio Mini er en række missionsstationer etableret i 1600 - og 1700 tallet. De er optaget på UNESCO-verdensarvslisten.

Argentina - Jujuy - Termas de Reyes

Termas de Reyes

Termas de Reyes er oprindelig et sanatorium af en slags. Evita Peron oprettede det til syge børn, men i 1955 blev det lukket af militæret.

Argentina - Tilcara - Street

Tilcara

Tilcara er en by i bjergene med 5.640 indbyggere. Spor af menneskelig beboelse går mere end 10.000 år tilbage og gør byen til en af de ældste beboede bosættelser, i Argentina.

Argentina - Buenos Aries - Casa RosadaArgentina - Buenos Aires - Casa RosadaArgentina - Buenos Aires - La BocaArgentina - Buenos Aires - La BocaArgentina - Buenos Aires - La BocaArgentina - La Boca - Hus Argentina - La Boca - Tango Argentina - Buenos Aries - Puerto MaderoArgentina - Buenos Aires - Puerto MaderoArgentina - Buenos Aries - Recoleta CementeryArgentina - Salta - Cafayate - VingårdArgentina - Cafayate - Cardon CactusArgentina - Cafayette - Museo de PachamamaArgentina - Corrientes - ByoversigtArgentina - Jujuy - HumahuacaArgentina - Iguazu - VandfaldeneArgentina - Iguazú - VandfaldArgentina - Buenos Aries - La Plata CathedralArgentina - La plata - La plata fortidsmuseumArgentina - Purmamarca - Hill of seven colorsArgentina - De syv farvers klippeArgentina - De syv farvers klippeArgentina - Jujuy - PurmamarcaArgentina - Jujuy - Salinas Grandes Argentina - Salinas GrandesArgentina - Salinas GrandesArgentina - Tren a las Nubes Argentina - Salta - Museo de Arqueología de Alta MontañaArgentina - San Ignacio - Ruinas San Ignacio MiniArgentina - Jujuy - Termas de ReyesArgentina - Tilcara - Street

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.