Vestsiciliens kunstskatte

En rejse til det vestlige Sicilien med kunstner og kunsthistoriker Tine Kragh
Italien - Sicilien - Mazara del Vallo - Piazza della Repubblica - Katedralen

Vestsiciliens kunstskatte

En rejse til det vestlige Sicilien med kunstner og kunsthistoriker Tine Kragh

Rejsen for dem der vil udforske et af de vidunderligste områder på Sicilien, bo i en by hvor turister sjældent kommer, selv om den gemmer på nogle af øens mest spændende kunstseværdigheder. Vi skal opdage den ægte sicilianske stemning i byen Mazara del Vallo, hvor vejret også plejer at vise sig fra sin bedste side til både kultur og strand.


Få steder finder man en større koncentration af kunst og kultur end på Sicilien. Øen har været påvirket af fønikere, grækere, spaniere, normannere og romere, som alle har efterladt spor fra deres kultur. Dette har beriget Sicilien med Europas mest interessante og varierede kunstarv.


Denne uge får du en intensiv indsigt i Vestsiciliens omfangsrige kunstskatte. Vi bor i byen Mazara del Vallo, en stort set ukendt by for os danskere. Byen ligger ved havet. Den er en af Italiens bedste fiskerihavne og en af de mest interessante kulturbyer på hele Sicilien.


På turen udforsker vi skønne byer, arkæologiske områder, kunst, natur, kirker og den enestående sicilianske stemning. Der bliver rig lejlighed til at nyde de lokale råvarer som vin, citroner, fisk, røde rejer, appelsiner, pistacie, kapers, ricotta kager, lokalt salt m.m. Vi bor på firestjernede hoteller undervejs og har halvpension på turen.

Dagsprogram:

Dag 1 – Ankomst til Sicilien

Vi flyver til fra København til Palermo og ankommer om aftenen til den smukke by ved havet, Trapani. Her spiser vores velkomstmiddag, og der er derefter mulighed for at gå en aftentur, nyde byens imponerende beliggenhed på en tange ud i havet, opleve det livlige strøg og måske få en en drink på en af de lokale barer.


Dag 2 – Trapani -den smukke by ved havet

Om formiddagen udforsker vi byen Trapani. Vi ser nogle af byens mange kirker, blandt andet domkirken San Lorenzo, der har et maleri af Caravaggio og Chiesa del Purgatorio med de flotte tableauer. Vi besøger også det lille museum Torre di Ligny med den udsigt til Erice.


Derefter spiser vi fælles frokost i byen. Om eftermiddagen skal vi op på Mount Erice og besøge byen på toppen, Erice. Her finder vi en flot borg og en imponerende domkirke. Vi tager svævebanen de ca. 800 m op, og nyder udsigten mod De Egadiske øer. Vi vises rundt af en lokal guide.


Dag 3 – Palermo og domkirken i Monreale

Vi kører nu til Monreale knap 20 km syd for Palermo, hvor vi besøger den imponerende domkirke fra 1174. Den blev bygget her uden for Palermo, da byen selv var under arabisk herredømme. Det er et fantastisk eksempel på normannisk arkitektur. Indvendig er kirken med de forgyldte vægge og skønne mosaikker nærmest paradisisk smuk. I koret ser vi en imponerende mosaik af Den Almægtige Kristus – i byzantinsk stil kaldet pantokrator.


Herefter tager vi til Palermo og bevæger os gennem den pulserende storby og spiser street-food til frokost på en af markederne. Efter frokost går vi gennem Palermos centrum og ser fontænen Piazza Pretoria og Quatro Canti, vejkrydset der er en attraktion, med sine fine vandfald og skulpturer, og vi stopper ved Piazza Pretoria og beundrer den imponerende fontæne. Derefter skal vi se Palermos domkirke, med de vigtige gravmonumenter. Efterfølgende ser vi normannerpaladset, Roger den Andens middelalderslot med egen kirke og Capella Palatina med de smukkeste og detaljerede mosaikudsmykninger, man kan se fra denne periode.

Vi kører derefter tilbage til hotellet og spiser fælles middag i Trapani.


Dag 4 – De Egadiske Øer

Sejltur til De Egadiske Øer med tid til gåture og afslapning.


Det er en skøn heldagssejltur til de smukke øer Levanzo og Favignana, der var fønikisk bosted i år 400 f. Kr.


Dag 5 – Marsala og Mozia

I dag tager vi sydpå mod fiskerbyen Mazara del Vallo, hvor vi indlogeres på Mahara hotel.


Undervejs stopper vi i Marsala der ligger på Siciliens vestligste spids. Vi hygger os i byens herlige centrum med den smukke katedral. Det anbefales at smage på den kendte Marsalavin. Byen rummer også et interessant arkæologisk område med en romersk villa med fine mosaikgulve. Efter frokost tager vi til det store naturområde nær Marsala, her er masser af fugle - blandt andet flamingoer. Området er også er så kendt for den specielle saltudvinding, som vi også vil kigge på. Det er faktisk et ganske flot syn.


Derefter tager vi båden til den lille ø Mozia, som er en gammel fønikisk koloni. Her bliver der tid til en spadseretur og til at nyde den dejlige natur.


Dag 6 – Mazara del Vallo

I dag skal vi lære den helt specielle by Mazara del Vallo at kende. Stemningen i denne by er så siciliansk, som det bliver.


Dag 7 – Templerne i Selinunte

Heldagstur til det meget smukt beliggende arkæologiske område Selinunte, et af de største arkæologiske områder i Europa. Her findes de bedst bevarede græske ruiner i hele middelhavsområdet. Byen blev grundlagt i år 628 f.Kr. og har en lang og dramatisk historie.


Efter besøget i Selinunte, tager vi mod havne byen Marinella di Selinunte og spiser sen frokost, hvorefter der vil der være mulighed for at udforske området lidt på egen hånd og eventuelt bade på den brede sandstrand.


Om aftenen skal vi have afskedsmiddag på hotellet.


Dag 8 - Hjemkomst

Vi lander i København sen eftermiddag.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Eksperrtrejseleder på hele rejsen
  • Lokalguide på udvalgte seværdigheder
  • Fly
  • Al transport
  • Ophold på firestjernede hotel med morgenmad
  • 5 frokoster og 3 middage
  • Alle entréer

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Italien - Sicilien - Erice

Erice

Byen befinder sig på toppen af et bjerg 750 meter over Trappani. Man kan tage en svævebane herop.

Italien - Sicilien - Marsala

Marsala

Dette område på det vestlige Sicilien præges af de store områder, hvor der udvindes salt.

Italien - Sicilien - Mazara del Vallo - Il Satiro Danzate-museet

Il Satiro Danzate-museet

Museet huser bl.a. "Den dansende satyr" - en statue fundet i havet ud for Mazara del Vallo. Den er sandsynligvis lavet af den græske billedhugger Praxiteles.

Italien - Sicilien - Mazara del Vallo - Kasbahen

Kasbahen

Den gamle arabiske bydel i Mazara del Vallo er præget af hyggelige små gader og pladser, ofte udsmykket med mosaikker og andre former for kunst.

Italien - Sicilien - Mazara del Vallo

Mazara del Vallo

Mazara del Vallo er en af Siciliens mest oversete byer. Byen rummer en gammel arabisk bydel med mosaikker, kirker, kunst og levn fra flere af de kulturer, der gennem tiden har domineret på Sicilien.

Italien - Sicilien - Mazara del Vallo - Piazza della Repubblica - Katedralen

Piazza della Repubblica

Mazara del Vallos centrale plads. Her ligger bl.a. katedralen.

Italien - Sicilien - Mazara del Vallo - San Francesco-kirken

San Franscesco-kirken

Kirken har de mest fantastiske stucco-udsmykninger.

Italien - Sicilien - Mazara del Vallo - San Vito a Mare kirken

San Vito a Mare kirken

Kirken ved havet for enden af strandpromenaden.

Italien - Sicilien - Mazara del Vallo - Sankt Ignazio-kirken

Sankt Ignazio-kirken

Ruinerne af en smuk barokkirke.

Italien - Sicilien - Mazara del Vallo - Garibaldi-teateret

Teatro Garibaldi

Et af Italiens mindste teatre. Det er bygget af træ fra kasserede fiskerbåde.

Italien - Sicilien - Duomo di Monreale

Monreale - Domkirke

Monreales normanniske domkirke er smykket med mosaikker i en dynamisk byzantinsk stil, der genspejler den samtidige kunst i Konstantinopel.

Italien - Sicilien - Mozia

Mozia

Her er store områder, hvor der udvindes salt.

Italien - Sicilien - Palermo

Palermo

Siciliens nordlige hovedby rummer mange oplevelser. Man kan se spor fra flere af øens epoker i byen, der bl.a. har været kontrolleret af både arabere og normannere.

Italien - Sicilien - Selinunte

Selinunte

Den antikke græske by Selinunte er fyldt med tempelruiner.

Italien - Sicilien - Trapani

Trapani

Trapani er en by på den vestlige del af Sicilien. Det er den dag i dag, som før i tiden, en vigtig fiskerby.

Italien - Sicilien - EriceItalien - Sicilien - EriceItalien - Sicilien - MarsalaItalien - Sicilien - MarsalaItalien - Sicilien - Mazara del Vallo - Il Satiro Danzate-museetItalien - Sicilien - Mazara del Vallo - Il Satiro Danzate-museetItalien - Sicilien - Mazara del Vallo - KasbahenItalien - Sicilien - Mazara del Vallo - KasbahenItalien - Sicilien - Mazara del ValloItalien - Sicilien - Mazara del Vallo - Piazza della Repubblica - KatedralenItalien - Sicilien - Mazara del Vallo - Piazza della Repubblica - KatedralenItalien - Sicilien - Mazara del Vallo - San Francesco-kirkenItalien - Sicilien - Mazara del Vallo - San Vito a Mare kirkenItalien - Sicilien - Mazara del Vallo - Sankt Ignazio-kirkenItalien - Sicilien - Mazara del Vallo - Garibaldi-teateretItalien - Sicilien - Duomo di MonrealeItalien - Sicilien - MoziaItalien - Sicilien - PalermoItalien - PalermoItalien - Sicilien - SelinunteItalien - Sicilien - TrapaniItalien - Sicilien - Trapani

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.