Vestsiciliens kunstskatte

En rejse til det vestlige Sicilien med kunstner og kunsthistoriker Tine Kragh
Italien - Sicilien - Mazara del Vallo - Piazza della Repubblica - Katedralen
Startdato 24. september 2017
Slutdato 1. oktober 2017
Varighed 8 dage
Rejseledere  Tine Kragh
Pris 12995 kr.
Eneværelsestillæg 990 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse

Vestsiciliens kunstskatte

En rejse til det vestlige Sicilien med kunstner og kunsthistoriker Tine Kragh

Rejsen for dem der vil udforske et af de vidunderligste områder på Sicilien, bo i en by hvor turister sjældent kommer, selv om den gemmer på nogle af øens mest spændende kunstseværdigheder. Vi skal opdage den ægte sicilianske stemning i byen Mazara del Vallo, hvor vejret også plejer at vise sig fra sin bedste side til både kultur og strand.


Få steder finder man en større koncentration af kunst og kultur end på Sicilien. Øen har været påvirket af fønikere, grækere, spaniere, normannere og romere, som alle har efterladt spor fra deres kultur. Dette har beriget Sicilien med Europas mest interessante og varierede kunstarv.


Denne uge får du en intensiv indsigt i Vestsiciliens omfangsrige kunstskatte. Vi bor i byen Mazara del Vallo, en stort set ukendt by for os danskere. Byen ligger ved havet. Den er en af Italiens bedste fiskerihavne og en af de mest interessante kulturbyer på hele Sicilien.


På turen udforsker vi skønne byer, arkæologiske områder, kunst, natur, kirker og den enestående sicilianske stemning. Der bliver rig lejlighed til at nyde de lokale råvarer som vin, citroner, fisk, røde rejer, appelsiner, pistacie, kapers, ricotta kager, lokalt salt m.m.

Dagsprogram:

Dag 1 – Ankomst til Sicilien

Afrejse til Catania hvor vi ankommer midt på eftermiddagen. Vi kører med bus til Mazara del Vallo gennem det smukke sicilianske landskab. Vi indlogeres på det specielle og luksuriøse firestjernede Hotel Mahara tæt ved stranden.


Velkomst og en kort rundtur i byen. Vi får en introduktion i Centro Storico og ser domkirken, den normanske bue fra 1073 ”Arco Normanno”, Piazza della Repubblica, San Nicolò Regale kirken, San Franscesco kirken med de fantastiske stuccoudsmykninger, strandpromenaden, den arabiske Kasbah med de små stræder, og vi skal selvfølgelig hilse på den meget nysgerrige sicilianske befolkning. I denne by kommer der ikke mange turister. Vi spiser velkomstmiddag på hotellet og introduceres til ugens program.


Dag 2 – Mazara del Vallo

I dag skal vi lære den helt specielle by Mazara del Vallo at kende. Stemningen i denne by er så siciliansk, som det bliver.


Vi skal se de fascinerende ruiner fra barokkirken Chiesa di Sant’Ignazio og besøge Il Satiro Danzate museet i Centro Storico. Her ser vi Den dansende satyr, et af Italiens mest spektakulære fund. Det er en skulptur fundet i havet lige uden for Mazara del Vallo i et fiskenet af lokal fisker. Den er græsk og formodentlig skabt af den kendte græske billedhugger Praxiteles.


Derefter går vi en tur rundt i de små stræder for at se de mange udsmykninger af keramik, store vaser og kakler, der er i byen. De er skabt af lokale kunstnere, og byens borgmester er også selv kunstner. Vi får en lokal guide til at fortælle om udsmykningerne.


Vi besøger nu det lokale lille teater, Teatro Garibaldi. Det er et af de mindste teatre i Italien, skabt og bygget af træ fra fiskernes kasserede fiskerbåde og med inspiration fra La Scala i Milano.


Vi går videre til Palazzo Vescovile og langs strandpromenaden til kirken ved vandet, Chiesa San Vito a Mare. Næste stop er Mazaras vidunderlige fiskerihavn, der er Siciliens største. Hvis vi er heldige, får vi en af de lokale fiskeauktioner at se.


Dag 3 – Templerne i Selinunte

Heldagstur til det meget smukt beliggende arkæologiske område Selinunte, et af de største arkæologiske områder i Europa. Her findes de bedst bevarede græske ruiner i hele middelhavsområdet. Byen blev grundlagt i år 628 f.Kr. og har en lang og dramatisk historie.


Vi spiser frokost ved havet og nyder atmosfæren.


Dag 4 – Palermo og domkirken i Monreale

Vi kører til Palermo, hvor vi ser de største seværdigheder i den gamle by. Vi besøger den storslåede katedral, passerer Quatro Canti, vejkrydset der er en attraktion, med sine fine vandfald og skulpturer, og vi stopper ved Piazza Pretoria og beundrer den imponerende fontæne. Derefter går vi til San Giovanni degli Eremiti-kirken. Den meget fine, orientalsk inspirerede kirke har den flotteste klosterhave med blomster og en helt særlig stemning.


Efterfølgende ser vi normannerpaladset, Roger den Andens middelalderslot med egen kirke og Capella Palatina med de smukkeste og detaljerede mosaikudsmykninger, man kan se fra denne periode.


Herefter går turen til Monreale knap 20 km syd for Palermo, hvor vi besøger den imponerende domkirke fra 1174. Den blev bygget her uden for Palermo, da byen selv var under arabisk herredømme. Det er et fantastisk eksempel på normannisk arkitektur. Indvendig er kirken med de forgyldte vægge og skønne mosaikker nærmest paradisisk smuk. I koret ser vi en imponerende mosaik af Den Almægtige Kristus – i byzantinsk stil kaldet pantokrator.


Dag 5 – De Egadiske Øer

Sejltur til De Egadiske Øer. Det er en skøn heldagssejltur til de smukke øer Levanzo og Favignana, der var fønikisk bosted i år 400 f.Kr. Frokost undervejs. Eftermiddagen bruges til blot at drive rundt og gå på opdagelse på de helt specielle, smukke øer, bade i det glasklare hav, nyde solen og øernes fantastiske historie. Husk badetøj.


Dag 6 – Marsala og Mozia

Vi tager på tur til byen Marsala, som ligger på Siciliens vestligste spids. Vi hygger os i byens herlige centrum med den smukke katedral. Det anbefales at smage på den kendte Marsalavin. Byen rummer også et interessant arkæologisk område med en romersk villa med fine mosaikgulve. Efter frokost tager vi til det store naturområde nær Marsala, her er masser af fugle - blandt andet flamingoer. Området er også er så kendt for den specielle saltudvinding, som vi også vil kigge på. Det er faktisk et ganske flot syn.


Derefter tager vi båden til den lille ø Mozia, som er en gammel fønikisk koloni. Her bliver der tid til en spadseretur og til at nyde den dejlige natur.


Dag 7 – Trapani og Erice

Vi besøger byen i havet, Trapani. Her går vi en tur og besøger det livlige strøg og de nydelige kirker. Derefter tager vi til middelalderbyen Erice, der med sin beliggenhed i 800 meters højde har en imponerende udsigt over De Egadiske Øer. For at komme op til byen på bjerget tager vi den 3 kilometer lange svævebane.


Dag 8 – Den romerske kejservilla

Vi rejser hjem via Catania på Siciliens østside. Det giver os mulighed for at se den romerske villa Villa Romana del Casale på vejen. Ligesom normannerne, grækerne, araberne og fønikerne har været på Sicilien, har romerne selvfølgelig også. Og i Villa Romana del Casale finder vi faktisk den største og mest detaljerige samling af mosaikker i hele den romerske verden. Det er en imponerende samling mosaikker, der viser alt fra guder og vilde dyr til piger i bikini, der spiller bold.


Hjemrejse tidlig aften.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Eksperrtrejseleder på hele rejsen
  • Fly
  • Al transport
  • Ophold på firestjernet hotel med morgenmad
  • 5 frokoster og 3 middage
  • Alle entréer

Rejseleder

Rejseleder Tine Kragh

Tine Kragh er cand.mag. i kunsthistorie fra Københavns universitet. Hun arbejder og har arbejdet på forskellige museer, blandt andet på Thorvaldsens museum og Kastrupgårdsamlingen som omviser og kunstformidler. Derudover underviser hun på Folkeuniversitetet.

Tine skaber kunsthistoriske rejser til Italien. Hun er selv kunstner og har udstillet i mange gallerier i Danmark, Frankrig og Italien, heriblandt i Vatikanet i Rom. Hun laver også udsmykningsopgaver. Her har hun blandt andet lavet en større udsmykning i Tivoli i København.

Tine underviser desuden i kunst og maleri og holder foredrag i kirker og på højskoler rundt i landet. Hun har arbejdet, studeret og har haft legatophold i Danmark og udlandet. Det gælder blandt andet i klostret San Cataldo Amalfi, Fabriano, Marche, San Silvestro, Fundation Danoise, Paris samt klostre i Danmark som Ørslev og Løgumkloster.

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Italien - Sicilien - Agrigento

Agrigento

Agrigento er en provins og by på sydkysten på Sicilien.

Italien - Sicilien - Erice

Erice

Byen befinder sig på toppen af et bjerg 750 meter over Trappani. Man kan tage en svævebane herop.

Italien - Sicilien - Favignana

Favignana

Favignana er en af de Egadiske Øer vest for Sicilien.

Italien - Sicilien - Levanzo

Levanzo

En af de smukke Egadiske Øer ud for Siciliens vestlige kyst.

Italien - Sicilien - Marsala

Marsala

Dette område på det vestlige Sicilien præges af de store områder, hvor der udvindes salt.

Italien - Sicilien - Mazara del Vallo - Il Satiro Danzate-museet

Il Satiro Danzate-museet

Museet huser bl.a. "Den dansende satyr" - en statue fundet i havet ud for Mazara del Vallo. Den er sandsynligvis lavet af den græske billedhugger Praxiteles.

Italien - Sicilien - Mazara del Vallo - Kasbahen

Kasbahen

Den gamle arabiske bydel i Mazara del Vallo er præget af hyggelige små gader og pladser, ofte udsmykket med mosaikker og andre former for kunst.

Italien - Sicilien - Mazara del Vallo

Mazara del Vallo

Mazara del Vallo er en af Siciliens mest oversete byer. Byen rummer en gammel arabisk bydel med mosaikker, kirker, kunst og levn fra flere af de kulturer, der gennem tiden har domineret på Sicilien.

Italien - Sicilien - Mazara del Vallo - Piazza della Repubblica - Katedralen

Piazza della Repubblica

Mazara del Vallos centrale plads. Her ligger bl.a. katedralen.

Italien - Sicilien - Mazara del Vallo - San Francesco-kirken

San Franscesco-kirken

Kirken har de mest fantastiske stucco-udsmykninger.

Italien - Sicilien - Mazara del Vallo - San Vito a Mare kirken

San Vito a Mare kirken

Kirken ved havet for enden af strandpromenaden.

Italien - Sicilien - Mazara del Vallo - Sankt Ignazio-kirken

Sankt Ignazio-kirken

Ruinerne af en smuk barokkirke.

Italien - Sicilien - Mazara del Vallo - Garibaldi-teateret

Teatro Garibaldi

Et af Italiens mindste teatre. Det er bygget af træ fra kasserede fiskerbåde.

Italien - Sicilien - Monreale

Monreale

Normannerkatedralen i Monreale er et af de mest imponerende bygningsværker på Sicilien.

Italien - Sicilien - Mozia

Mozia

Her er store områder, hvor der udvindes salt.

Italien - Sicilien - Palermo

Palermo

Siciliens nordlige hovedby rummer mange oplevelser. Man kan se spor fra flere af øens epoker i byen, der bl.a. har været kontrolleret af både arabere og normannere.

Italien - Sicilien - Piazza Amerina

Villa Romana del Casale

Den gamle romerske villa huser den største samling af romerske mosaikker i verden.

Italien - Sicilien - Selinunte

Selinunte

Den antikke græske by Selinunte er fyldt med tempelruiner.

Italien - Sicilien - Trapani

Trapani

Trapani er en by på den vestlige del af Sicilien. Det er den dag i dag, som før i tiden, en vigtig fiskerby.

Italien - Sicilien - AgrigentoItalien - Sicilien - EriceItalien - Sicilien - EriceItalien - Sicilien - FavignanaItalien - Sicilien - FavignanaItalien - Sicilien - LevanzoItalien - Sicilien - LevanzoItalien - Sicilien - MarsalaItalien - Sicilien - MarsalaItalien - Sicilien - Mazara del Vallo - Il Satiro Danzate-museetItalien - Sicilien - Mazara del Vallo - Il Satiro Danzate-museetItalien - Sicilien - Mazara del Vallo - KasbahenItalien - Sicilien - Mazara del Vallo - KasbahenItalien - Sicilien - Mazara del ValloItalien - Sicilien - Mazara del Vallo - Piazza della Repubblica - KatedralenItalien - Sicilien - Mazara del Vallo - Piazza della Repubblica - KatedralenItalien - Sicilien - Mazara del Vallo - San Francesco-kirkenItalien - Sicilien - Mazara del Vallo - San Vito a Mare kirkenItalien - Sicilien - Mazara del Vallo - Sankt Ignazio-kirkenItalien - Sicilien - Mazara del Vallo - Garibaldi-teateretItalien - Sicilien - MonrealeItalien - Sicilien - MoziaItalien - Sicilien - PalermoItalien - Sicilien - PalermoItalien - Sicilien - Piazza AmerinaItalien - Sicilien - SelinunteItalien - Sicilien - TrapaniItalien - Sicilien - Trapani

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.