På sporet af slow food - en kulinarisk rejse i Piemonte

Eksklusiv rejse til Piemonte med enestående oplevelser afsluttende med verdens største madmarked for håndværksproducenter.
Italien - Torino

På sporet af slow food - en kulinarisk rejse i Piemonte

Eksklusiv rejse til Piemonte med enestående oplevelser afsluttende med verdens største madmarked for håndværksproducenter.

Er du vild med madkultur, så er denne rejse til den italienske madkulturs højborg måske noget for dig. Vi begynder med at besøge åstedet for den i dag internationale græsrodsbevægelse Slow Food, som opstod i byen Bra for mere end 25 år siden og vi slutter med at deltage i Slow Foods vigtigste manifestation: Salone del Gusto, hvor mere end 800 madhåndværkere fra hele verden udstiller deres varer, og Terra Madre, hvor mere end 2000 delegerede fra hele verden kommer og bidrager med deres lokale erfaringer. Ind imellem besøger vi de håndværkere, som står bag produkterne.


I Piemonte finder vi nogle af Italiens fineste vine, hele ni oste har fået betegnelsen DOP. Deres ris, brød og pasta og ikke at forglemme kager er nået langt ud over de lokale grænser. En tatar af det lokale fassonekvæg findes ikke bedre og sådan kan man blive ved.


Rejselederen er cand.mag., forfatter og italienskkender Rie Boberg, som har været aktiv i Slow Food bevægelsen de sidste 20 år, både i Danmark og i Italien. Hun har derudover skrevet bøger om italiensk madkultur og er flydende på italiensk.


Dagsprogram:

Dag 1 - Bra

Vi flyver til Malpensa om morgenen og kører til Hotel Langhe Cherasco ved Bra. Transporttid ca. 2 timer.


Bytur i Bra med en guide fra Slow Food, der fortæller hvordan Slow Food opstod og viser café Converso i Via Vittorie Emanuele og de historiske slow food lokaliteter frem.


Fælles middag.


Dag 2 - Slow Food universitetet i Pollenzo

Rundvisning på Slow Food universitetet i Pollenzo og frokost i kantinen Tavole Accademiche.


Efter frokost besøger vi La Banca del vino og får en vinsmagning på 3/5 vine.


Hjem til hotellet. Middag på egen hånd. På dage hvor der ikke er middag inkluderet, arrangerer vi fællesspisning for dem, der har lyst.


Dag 3 - Besøg hos fårehyrder og trøffeljægere

Vi kører ud til fårehyrden Mario Gala på Il Finocchio Verde, hvor vi ser at fårene malkes og ostefremstillingen. Bagefter spiser vi en frokost, som er fremstillet af stedets produkter.


Besøg hos en trøffeljæger i Roero, bagefter besøg i hans butik i Alba, hvor der er mulighed for at købe trøfler.


Dag 4 - Lo Puy

Vi forlader hotellet og kører mod Lo Puy. På vejen besøger vi en nøddefarm, hasselnødder fra Piemonte regnes for nogle af de bedste, derefter kører vi videre til Lo Puy, hvor vi spiser frokost og går en tur i bjergene. Vi hører om gedeostfremstillingen og ser, hvad der er muligt på det tidspunkt af dagen.


Afgang sent på dagen og sen ankomst til Torino. Indkvartering på hotel.


Dag 5 - Veneria Reale

Udflugt til Veneria Reale, kongeslottet udenfor byen. Guidet besøg på slottet og haven 3,5 timer. Frokost på egen hånd i Patio dei Giardini.


Fælles middag i Torino


Dag 6 - Torino og Vermouth

Spadseretur i Torino med guide. Fri frokost. Herefter tid på egen hånd. Der er tre interessante og vigtige museer i Torino, der kan anbefales: Det ægyptiske museum, Filmmuseet og Bilmuseet.


Vermouth er opfundet i Torino og har derfra gået sin sejrsgang ud over hele verden. Vi skal høre historien bag og så skal vi selv fremstille en vermouth med lige de smagsingredienser, vi kan lide. Hver får sin egen flaske Vermouth med hjem.


Fælles middag.


Dag 7 - Slow Foods Biennale

Besøge Markedet i Porto Palazzo


Salone del Gusto,; Terra madre – Verdens største marked af små producenter, Slow Foods store Biennale, som finder sted i lige år. I 2016 var der op mod en million besøgende i løbet af de fem dage, det varer.


Fælles middag


Dag 8 - Chokolade

Torino er verdensberømt for sin chokolade. Spadseretur til Gobino. Chokoladesmagning. Herefter frieftermiddag


Fælles afskedsmiddag på Antiche sera.


Dag 9 - Besøg på risfarm

Sen afgang fra Malpensa


På vejen besøg på risfarm.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Fly
  • Rejseleder på hele rejsen
  • Hotel med morgenmad
  • Al transport
  • Drikkepenge til chaufføren
  • Besøg som er nævnt i programmet (vinsmagning, besøg hos trøffeljæger, rundvisning på Slow Food universitetet i Pollenzo, guidet besøg på slottet Veneria Reale, guidet tur i Bra og Torino, Esperienza Vermouth og chokoladesmagning).

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Italien - Bra

Bra

Bra er en hovedby for slow food-bevægelsen.

Italien - Pollenzo

Pollenzo

Pollenzo huser verdens eneste slow food-universitet.

Italien - Torino - Porta Palazzo

Markedet Porto Palazzo

Porto Palazzo er hjemsted for Torinos årlige slow food festival "Salone del Gusto".

Italien - Torino

Torino

Torino er Piemontes hovedby. Byen var Italiens første hovedstad i perioden 1861-65

Italien - Torino - Venaria Reale

Venaria Reale

Det kongelige palads i Torino blev bygget i 1675.

Andre rejser med samme rejseleder

Rejse Kulinarisk rejse til Napoli
Startdato 16. april 2019
Slutdato 23. april 2019
Varighed 8 dage
Pris 12995 kr.
Eneværelsestillæg 1990 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Italien - BraItalien - PollenzoItalien - Torino - Porta PalazzoItalien - TorinoItalien - Torino - Venaria Reale

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.