Krydstogt på Østersøen

Helsinki, Tallinn, Stockholm og fire dage visumfrit i Skt. Petersborg
Rusland - Skt. Petersborg - BlodskatedralenRusland - Skt. Petersborg - Vinterpaladset

Krydstogt på Østersøen

Helsinki, Tallinn, Stockholm og fire dage visumfrit i Skt. Petersborg

Sejl med på sommertur til nogle af Østersøens hovedstæder. Vi følger Finske Bugts østlige bred fra Helsinki til Skt. Petersborg og Tallinn, inden vi krydser over Østersøen og sejler gennem den svenske skærgård til Stockholm. Undervejs har vi 72 timer i Sankt Petersborg.


Det er tid nok til at se flere af Ruslands allerstørste seværdigheder. Vi besøger Vinterpaladset, hvor Oktoberrevolutionen begyndte og som i dag er hjemsted for Eremitagen, der er verdens største kunstmuseum. Vi skal se Grevinde Dagmars grav, Blodskatedralens løgkupler og vandre i byens gamle bydel i Dostojevskijs fodspor – hans egne og hans karakterers.


I Helsinki, Tallinn og Stockholm har man tid til at opleve de største attraktioner på egen hånd. Byerne byder på smukke slotte, hyggelige gamle bydele og meget mere.


Rejsen ledes af en Ruslandsekspert, der i Skt. Petersborg assisteres af lokale assistenter. Dette er den eneste måde at besøge Rusland på, hvor der ikke kræves visum.


Dagsprogram:

Dag 1 - Helsinki

Direkte fly til Helsinki. Ankomst om formiddagen.


Finlands hovedstad ligger ved den finske bugt i Sydfinland. Vi har nogle timer til at se den historiske bymidte. Byens seværdigheder ligger tæt på hinanden, og her er flere gode restauranter, hvor man kan spise frokost. Der er tid til at gå på opdagelse på egen hånd eller i selskab af rejselederen. Det kan f.eks. anbefales at se klippekirken, der, som navnet antyder, er hugget ud af klippen. En anden flot seværdighed er Helsinki Domkirke, som blev opført til ære for Finlands Storhertug, Zar Nikolaj 1. af Rusland i perioden 1830-52.


Herefter bliver vi kørt til skibet og indkvarteret i vores kahytter. Næste stop er Skt. Petersborg.


Dag 2 - Vinterpaladset og Peter og Paul fæstningen

Vi vågner op i Skt. Petersborg. Byen blev i sin tid anlagt som Ruslands nye, europæiske hovedstad. I dag er Skt. Petersborg stadig Ruslands eneste europæiske by. Med dens mange, farverige palæer, de små kanaler og zarens paladser, kan den måle sig med de smukkeste byer i Europa.


Vi skynder os ud at opleve byen, og starter med begyndelsen i Skt. Petersborgs ældste bydel. Her vinder vi Peter og Pauls fæstningen, som Peter den Store lod sig bygge. Hele zarfamilien ligger begravet her inklusive Danmarks kejserinde Dagmar.


Vi forsætter mod Vinterpaladset og Eremitage-museet. Paladset er fuldstændig overdådigt og må have blæst udsendinge fra fremmede lande omkuld, når de kom til audiens. Museet huser en af verdens ubestridt største og mest imponerende kunstsamlinger.


Efter vi har spist frokost tager vi mod Bronzerytteren. Statuen står ved Nevaflodens bred og skuer mod vest, som man i overført betydning kan sige, at hele byen gør. Den er rejst af Ruslands ene store reformator, zarina Katharina den Store, til minde om en anden, nemlig Peter den Store.


Herfra fortsætter vi mod hotellet, hvor der er aftensmad.


Dag 3 - Katharinapaladset og Skt. Petersborgs fælleslejligheder

Vi skal i dag på udflugt til pragtpaladset Katharinapaladset, som ligger i naturskønne omgivelser syd for byen. Paladset er især kendt for ravkammeret, der som navnet antyder er et værelse med vægge og paneler mm. bygget af rav – et helt fantastisk syn. Ravkammeret er en kopi. Det originale ravkammer forsvandt under Anden Verdenskrig og er aldrig dukket op igen.


Vi giver os god tid til at se paladset. Tilbage i byen tager vi på byvandring, hvor vi skal opleve Skt. Petersborg bag facaden - bl.a. i form af et besøg i en fælleslejlighed, hvor flere familier bor sammen på lidt plads.


Senere skal vi opleve et folkloreshow mens vi sejler på Neva-floden. Vi slutter dagen af med en middag.


Dag 4 - Dostojevskij-vandretur og Blodskatedralen

Vi starter dagen med en udflugt til Alexander Nevsky-klosteret. Herefter tager vi Skt. Petersborg overdådige metro til den gamle bydel, hvor Dostojevskij boede, og hvor nogle af hans vigtigste romaner udspillede sig.


Herfra bliver vi hentet i bus hvor vi vil blive kørt til en restaurant, hvor vi spiser frokost. Herefter går vi hen til byens vartegn, blodskatedralen med de farvede løgkupler, som blev bygget, hvor zar Aleksander den Anden blev myrdet i 1881.


Herefter har vi lidt tid på egen hånd inde i byens centrum. Der er mulighed for f.eks. at opleve byens hovedgade, Nevskij Prospekt eller gå en tur forbi Vinterpaladset igen. Sidst på eftermiddagen kører bussen os til færgen. Om aftenen sejler vi videre mod Tallinn.


Dag 5 - Tallinn

Igen vågner vi op i en ny by, denne gang Estlands hovedstad, Tallinn (på enkelte afgange sejler skibet dog via Helsinki, og så er ankomsten lidt senere). Alt i Tallinn er på gåafstand, og man kan derfor nå at opleve en del, selv om vi ikke engang er her en hel dag.


Ligesom i Helsinki kan man opleve byen på egen hånd eller i selskab med rejselederen. Man kan f.eks. se parken Kadriorg (Kathrinedal), som huser et slot er opkaldt efter Peter Den Stores hustru, Katarina. Det ligger i en smuk park, som i sig selv er en stor attraktion. I dag huser slottet Estlands nationale kunstmuseum. Her er også en slotshave, man kan gå en tur i.


Ordet Tallinn er en sammensætning af Taani og linn, som betyder ”Danskernes By”. Det er et godt navn. Den øvre bydel, Dombjerget, domineres af Ordensborgen, som er stedet hvor Tallinn blev grundlagt. Lige op ad rigsdagen ligger den smukke Alexander Nevskij katedral fra 1880’erne. Herfra kan man gå igennem Kongens Have, som er en skrænt der adskiller øvre og nedre bydele. Der var her, at Dannebrog faldt ned fra himlen.


Sidst på dagen mødes vi og går igen ombord på skibet, forlader Tallinn og sejler ud på Østersøen med kurs mod Stockholm.


Dag 6 - Stockholm

Vi ankommer til Stockholm om morgenen, tjekker ud af vores kahytter og tager ind for at se vores nabofolks hovedstad.


Vi anbefaler, at man ser Stockholms Stadshus (rådhus), som blev indviet i år 1923 og nok er bedst kendt for de årlige nobel-middage, der afholdes her.


En anden stor oplevelse er Vasamuseet, hvor man kan se det berømte svenske orlogsskib, Vasa. Skibet sank i Stockholms havn på sin jomfrurejse i 1628, da der var fejl i udformningen af skroget, som gjorde, at det meget hurtigt kæntrede og sank. Skibet er fantastisk velbevaret, og det er et spændende besøg.


Endelig bør man opleve Gamla Stan (den gamle by). Stockholms ældste bydel charmerer med sine små, snirklede, brostensbelagte gader, kongeslottet og mange farverige bygninger. Det er en hyggelig bydel med sin helt egen charme.


Sidst på eftermiddagen kører vi mod lufthavnen hvorfra vi flyver med direkte fly til København.


Skib

M/S PRINCESS ANASTASIA


  Afgange

 • 28. juni-3. juli 2019

 • 4.-9. juli 2019

 • 9.-14. august 2019  Dækplan 7 og 8


  Dækplan 5 og 6


  Dækplan 4


Valg af dæk og kahyt

I forbindelse med køb af rejsen skal valg af dæk og evt. anden kahyttype anføres i kommentarfeltet.
Der tages forbehold for udsolgte varer.


Vær opmærksom på, at alle skibe ikke har de samme kahyttyper. Se hvilke typer kahytter der er til rådighed på hvert skib på dækplanerne ovenfor. I tilfælde af, at flere skibe har samme kahyttype, vises kun billeder fra det ene af skibene. Derfor kan kahytten vise sig at have f.eks. en anden farve på det skib, man skal sejle med, men altså samme opbygning. • Dæk 4, 5 og 6 Klasse B – Inkluderet i rejsens grundpris.
  Indvendig kahyt uden vindue.


 • Dæk 4, 5 og 6 Klasse A – 990 kr. per person.
  Udvendig kahyt med vindue


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

 • Ekspertrejseleder på hele rejsen
 • Flybilletter
 • Lokal guider i byerne vi besøger
 • Al øvrig transport
 • Overnatninger på hoteller
 • Overnatning på skibet
 • Alle entréer
 • Morgenmad på hotellerne
 • Enkelte frokoster og middage i Skt. Petersborg


OBS:

 • Eneværelsestillæget på 990 kr. gælder kun de overnatninger, der er på hotel.
 • Opgradering til enekahyt (B-klasse, indvendig kahyt) koster 1000 kr. ekstra pr. person, dvs i alt 1990 kr. hvis man også skal have eneværelse på hotel.
 • Opgradering til enekahyt (A-klasse, indvendig kahyt) koster 1500 kr. ekstra per person, dvs i alt 2490 kr. hvis man også skal have eneværelse på hotel.

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Estland - Tallinn - Kadriorg-parken

Kadriorg-parken

Farverige blomsterbede, moderne springvand, små søer og det smukke slot er alt sammen noget der karakteriserer Kadriog-parken. Parken lægger endda hus til en række museer samt monumenter af både forfatter F. R. Kreutzwald og kunstner Jaan Koort.

Estland - Tallinn

Tallinn

Smalle brostensbelagte gader, gamle bygninger og en betagende historisk atmosfære er bare nogle af de ting du kan opleve i Estlands hovedstad, Tallinn. Byen er fyldt med både historiske og kulturelle seværdigheder og er i Danmark kendt som byen hvor Dannebrog faldt ned fra himlen den 15. juni 1219.

Estland - Tallinn - Vanalinn

Vanalinn

Vanalinn, er den gamle bydel i Tallinn. Bydelen er fyldt med romantiske brostensbelagte gader, gamle og pastelfarvede bygninger, samt et hav af hyggelige caféer, museer og butikker.

Finland - Helsingfors (Helsinki) - Klippekirken (Tempelkirken)

Klippekirken (Tempelkirken)

Kirken stod færdig i 1969 og er tegnet af arkitekterne Timo Suomalainen og Tuomo Suomalainen. Det var planlagt, at der allerede i 1930´erne skulle være bygget en kirke på tempelbjerget, men udbruddet af 2. verdenskrig satte det på pause.

Rusland - Skt. Petersborg - Blodskatedralen

Blodskatedralen

Kirken er bygget på det sted, hvor zar Alexander II blev myrdet.

Rusland - Skt. Petersborg - Bronzerytteren

Bronzerytteren

Statuen af Peter den Store til hest, pegende mod vest.

Rusland - Skt. Petersborg - Dostojevskij-museet 1

Dostojevskij-museet

Museum for Fjodor Dostojevskij, der blandt meget andet skrev romanen "Forbrydelse og straf".

Rusland - Skt. Petersborg - Peter og Paul-fæstningen

Peter og Paul-fæstningen

Bygget af Peter den Store mellem 1703 g 1733 på en ø i Nevafloden som værn mod svenskerne. Her ligger zarerne begravet.

Rusland - Skt. Petersborg - Vinterpaladset

Vinterpaladset

Zarens vinterpalads. Det var her, han holdt audiens. Det var også her, Oktoberrevolutionen startede. I dag er det en del af Erimitagemuseet - en af verdens største kunstsamlinger.

Sverige - Stockholm - The Old Town

Gamla Stan

Gamla Stan er Stockholms ældste bydel. Her vil du opleve charmerende brostensbelagte bygninger, små gyder og gamle pladser af caféer, restauranter og butikker.

Sverige - Stockholm

Stockholm

Et besøg i den svenske hovedstad vil give dig en kulturel og hyggelig oplevelse. Byen er kendt for betagende seværdigheder og dens farverige historie som er med til at smitte af på byens skønhed.

Sverige - Stockholm - Vasamuseet

Vasamuseet

I Vasamuseet i Stockholm kan du opleve det store krigsskib fra det 17. århundrede. Mere end 95% af orginaldelen af skibet er bevaret og er med tiden blevet en af Sveriges mest unikke kunstskatte.

Estland - Tallinn - Kadriorg-parkenEstland - Tallinn - Kadriorg-parkenEstland - Tallinn - Kadriorg-parkenEstland - Tallinn - Kadriorg-parkenEstland - Tallinn Estland - Tallinn Estland - Tallinn Estland - Tallinn - VanalinnFinland - Helsingfors (Helsinki) - Klippekirken (Tempelkirken)Rusland - Skt. Petersborg - BlodskatedralenRusland - Skt. Petersborg - BlodskatedralenRusland - Skt. Petersborg - BronzerytterenRusland - Skt. Petersborg - Dostojevskij-museet 1Rusland - Skt. Petersborg - Peter og Paul-fæstningenRusland - Skt. Petersborg - Peter og Paul-fæstningenRusland - Skt. Petersborg - VinterpaladsetRusland - Skt. Petersborg - VinterpaladsetRusland - Skt. Petersborg - VinterpaladsetRusland - Skt. Petersborg - VinterpaladsetSverige - Stockholm - The Old TownSverige - Stockholm - The Old TownSverige - Stockholm - The Old TownSverige - StockholmSverige - Stockholm - VasamuseetSverige - Stockholm - Vasamuseet

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.