Flodkrydstogt gennem Sibirien til det Arktiske Hav

Sejl med ad Lena-floden til verdens ende
Rusland - Jakutsk - Lenas SøjlerRusland - Verkhoyansk-bjergeneRusland - Mikael Svetlov - LenaflodenRusland - Sibirien - Lena Pillars 2

Flodkrydstogt gennem Sibirien til det Arktiske Hav

Sejl med ad Lena-floden til verdens ende

Dette er et flodkrydstogt som intet andet. Det er en sejlads, hvor man får tid til at fordybe sig og nyde den smukke natur i et område, som få mennesker får besøgt – langt, langt væk i det nordlige og østlige Sibirien.


Det er en sejltur, hvor man kan opleve tundraen, det nordlige Sibiriens oprindelige folk, nordlys, rensdyr, bisonokser, Lenaflodens fantastiske klippeformationer og dens delta, hvor den løber ud i Ishavet, højere mod nord end Nordkap.


Vi besøger landsbyer, hvor lokale rensdyrhyrder og fiskere tager imod os. Rusland er meget mere end sine storbyer og området vest for Uralbjergene. På denne tur begynder man så småt at forstå, hvor meget det store land spænder over – geografisk og kulturelt.


Det er den bedste tid på året at besøge Sibirien – og den eneste, hvor man kan sejle dertil på krydstogt. Området omkring Jakutsk kan i august have behagelige temperaturer på 15-20 graders varme, mens vi i Tiksi ved udmundingen til Ishavet kan forvente temperaturer på 5-10 grader. Det er en god båd, vi skal sejle med. Ombord er der bl.a. bar, restaurant, sauna og pool.


Med os har vi en af Danmarks største ruslandskendere Per Dalgaard, der kan hjælpe os med at sætte oplevelserne i perspektiv.


Dagsprogram:

Dag 1 - Afrejse

Afrejse fra Kastrup over middag. Vi lander i Moskva sidst på eftermiddagen. Halv elleve om aftenen tager vi et natfly videre til Jakutsk.

Dag 2 – Jakutsk, Jakutiens hovedstad

Det er sidst på formiddagen lokal tid, når vi ankommer. Vi tjekker ind på det skib, der skal være vores hjem de næste par uger. Herefter er der sightseeingtur i byen, hvor vi bl.a. ser det regionale historiske museum. Jakutsk har været beboet siden 1632. Senere bliver der tid til at slappe lidt af på skibet inden vi spiser vores første middag sammen ombord.

Dag 3 – Lenas Søjler

Vi lægger hårdt ud med et af turens højdepunkter, når vi ankommer til Lena-søjlerne 140 kilometer syd for Jakutsk. De høje, smalle og forrevne klippeformationer tårner sig op over floden og adskiller den fra den store skov, der ligger bag dem og klemmer sig ind mellem dem. De smukke kalkstensformationer er op mod 150 meter høje, og de tårner sig over næsten 80 kilometer af floden.


Vi går i land, og der er tid til at opleve søjlerne på tæt hånd.

Dag 4 – Bisonokser ved Buotama-floden

Vi befinder os stadig syd for Jakutsk ved Lenaflodens sideflod Boutama. Dagen byder på en ekskursion til en bisonfarm, hvor der avles skovbisonokser. Målet er at få genskabt gamle dages bestand af bisonokser i området. Vi får følge af en arbejder fra farmen, der fortæller os om dyrene.

Dag 5 – Mod nord

Vi begynder nu sejladsen mod nord. Denne dag sejler vi gennem et marskområde, en stor dal med mange søer. Vi får Verkhoyansk-bjergene i sigte, som skal følge floden langs dens østlige bred hele vejen til Det Arktiske Hav.

Dag 6 – Zhigansk

Vi er nu nået cirka halvvejs på vores lange færd mod nord, og har passeret polarcirklen. Ved Zhigansk krydser vi floden i en færge. Her modtages vi af medlemmer af et samfund af fiskere, jægere og rensdyrhyrder. De afholder en kulturel koncert for os, og der er mulighed for at købe nogle souvenirs. Vi besøger et lille regionalt museum og en russiskortodoks kirke.

Dag 7 – Kyusyur

Kyusyur er en landsby i et af de allernordligste områder af Rusland. Byen er med sine lidt over 1300 indbyggere et kulturelt knudepunkt i området med skoler, butikker, biblioteker og et hospital. De fleste indbyggere lever dog af jagt og rensdyrhold. Vi besøger kulturhuset og bliver taget godt imod af de lokale.

Dag 8 –Tiksi og Det Arktiske Hav

Før Lenaflodens delta spreder sig ud mod Det Arktiske Hav, løber floden parallelt med Tiksibugten. Vi kører her det sidste stræk mod Tiksi i bus, hvis vejret tillader det. Mod nord og øst er havet, der strækker sig til verdens top. Skibe kan dog kun sejle her i to en halv måned om året.


Der holdes en velkomstceremoni for os, hvor vi bl.a. for mulighed for at smage noget af det lokale mad og høre lokal musik. Vi besøger Ust-Lensky Naturpark museet og tager en kort tur ud af byen for at opleve tundraen.

Dag 9 – Lenaflodens delta

Dagen tilbringes på skibet, hvorfra vi kan nyde Lenaflodens smukke delta. Store og små floder og kanaler danner mere end 1500 øer. Vi har nu nået vores rejses nordligste punkt. Om sommeren er her midnatssol og aldrig nat.

Dag 10 – Siktyakh

Vi sejler nu atter mod syd. Vi lægger til kaj ved den lille landsby Siktyakh. Vi besøger en fisker og smager den lokale mad. Byen har også en gammel kirke, som vi ser.

Dag 11 – Polarcirklen

Vi krydser nu igen polarcirklen. Denne gang på vej sydpå. Vi gør holdt undervejs. Der vil være mulighed for at fiske fra flodbredden.

Dag 12 - Dag på floden

Tid til afslapning ombord på båden, mens vi sejler forbi et ørigt farvand. Det er her Aldan- og Vilujfloderne munder ud i Lenafloden.

Dag 13 – Stop på flodbredden

Endnu en dag på floden, hvor vi sejler tilbage mod Jakutsk. Vi gør stop et sted midt i ingenting og nyder naturen. Der bliver tændt et stort bål, vi ser solen gå ned og har en hyggelig aften sammen.

Dag 14 – Sottintsy

I landsbyen Sottintsy besøger vi frilandsmuseet Druzjba, hvilket på dansk betyder “venskab”. Her ser vi nogle små, men meget kønne gamle trækirker.

Dag 15 – Hjemrejse

Båden lægger til kaj i Jakutsk om morgenen. Vi spiser morgenmad og bliver kørt til lufthavnen. Hjemrejse over middag via Moskva. Ankomst i København om aftenen.

Valg af kahyt

I forbindelse med køb af rejsen, skal valg af dæk og evt. anden kahyttype anføres i kommentarfeltet.


Der findes også suiter og luksuskahytter ombord, nærmere information om disse kan fås efter forespørgsel

Alle kahytter har eget bad, toilet og air condition


Der tages forbehold for udsolgte varer. • 4-sengskahyt (Dæk 1 - Main Deck) – Inkluderet i rejsens grundpris.
  Værelserne har et stort vindue, to sovesofaer og to køjer.

 • 2-3-sengskahyt (Dæk 2 - Boat Deck) – 9.000 kr per person ved 2 personer der deler kahyt. 6.000 kr. per person ved 3 personer der deler.


 • 1-sengskahyt (Dæk 1 - Main Deck) – 13.000 kr per person. Med ekstra opredning 5.000 kr. pr. person ved 2 personer der deler
  Vi har pt. ikke flere af denne type kahyt til rådighed. • Oversigt over skibetRejsen på egen hånd

Da dette krydstogt er væsentligt dyrere end de øvrige krydstogter, vi tilbyder, vil vi gøre opmærksom på, at det også er muligt at bestille vores rejser på egen hånd, dvs. uden rejseleder. Det betyder selvfølgelig, at man ikke har en dansk ekspertrejseleder med på turen, men det gør den til gengæld billigere.


Hvis du er interesseret i at rejse på egen hånd, er der også mulighed for afrejse 21. juli, 8. august eller 22. august. Ring til os på 60300100 eller skriv på [email protected] og få et tilbud.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

 • Ekspertrejseleder på hele rejsen
 • Fly t/r
 • Overnatning på skibet i delt 4-sengskahyt
 • Al transport
 • Fuld pension


Ikke inkluderet

 • Visum til Rusland. Vi samarbejder med et bureau, der kan hjælpe med dette.

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Rusland - Buotama-floden - Bison

Bisonfarm

I nærheden af Buotama-floden findes der bisonfarme, der arbejder på at få genindført skovbisonoksen i naturen.

Rusland - Jakutsk

Jakutsk

Her ses nogen af indbyggerne i Jakutsk i traditionelle dragter.

Rusland - Sibirien - Lena Pillars 2

Lenas søjler

Lenas søjler er en naturlig klippeformation, der ligger ved Lenaflodens bred. Formationen er mellem 30-150 m. høj.

Rusland - Sottintsy - Druzhba "venskabs" Museum

Druzjba "venskabs" Museum

Museet er et frilandsmuseum med flere ældre huse. Der står bla. en kopi af en ældre russiskortodox kirke fra en forladt by længere nord på. En epidemi skulle eftersigende have dræbt alle i byen, og byen blev derfor brændt ned. Det eneste der overlevede ilden var kirken, der blev rykket til en anden by og Sottintsy fik denne kopi.

Rusland - Tiksi

Tiksi

Tiksi er en bygd, der ligger nord for polarcirklen. Det er den nordligste bygd på vores rejse. Her bor lidt over 5000 mennesker.

Rusland - Tiksi - Tundra

Tundraen ved Tiksi

Et tundraområde er kendetegnet ved, at planters vækst er hæmmet af, at de kun har en kort periode til at vokse i, da der er meget lave temperaturer det meste af tiden.

Rusland - Zhigansk - Evenki rensdyrhyrdesamfund

Zhigansk

Rensdyrhyrderne i området omkring Zhigansk bruger primært dyrene til transport og ikke som slagtedyr, som andre hyrdesamfund. Evenki hyrdernes har typisk en lille flok på kun 20 til 30 rensdyr pr. familie. Dette gør at rensdyrene til en vis grad er tamme, da hyrderne har et tættere forhold til dem.

Rusland - Buotama-floden - BisonRusland - Jakutsk Rusland - Sibirien - Lena Pillars 2Rusland - Jakutsk - Lenas søjlerRusland - Sottintsy - Druzhba "venskabs" MuseumRusland - Tiksi Rusland - Tiksi - TundraRusland - Zhigansk - Evenki rensdyrhyrdesamfundRusland - Zhigansk - Evenki rensdyrhyrdesamfund

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.