Koncertrejse til Wien

Wiener Philharmonikerne, kejserlig kunst og julemarkeder
Østrig - Wien - Musikverein

Koncertrejse til Wien

Wiener Philharmonikerne, kejserlig kunst og julemarkeder

Für Kenner und Liebhaber! Vi har ekstraordinært fået mulighed for at invitere på en perlerække af koncerter i Wien.


Wien er ubegribeligt stemningsfuld i december, og programmet vil, udover koncerter i Musikverein, Konzerthaus og opera i Staatsoper og Teater an der Wien , byde på spændende foredrag om koncerterne og engageret samtale om de musikalske oplevelse.


Vi vil om dagen opleve de betydeligste museer i Wien, samt det Wien, som wienerne selv elsker ved deres by; Julemarked ved Rathaus, Glühwein, Honningkager, de mange specialiteter og loppefund på Naschmarkt...


Charlotte Borchorst Faurschou og Ole Faurschou er rejseledere på turen. De kender og elsker Wien og glæder sig til at vise byen frem, både de kendte og de ukendte steder.


Som en del af programmet tilbyder vi koncertintroduktioner før hver koncert, så du som publikum får det bedst mulige udgangspunkt for at nyde musikken og et lille nachspiel bagefter, hvor vi kan tale om aftenens oplevelser.


Dagsprogram:

OBS

Vi har i først omgang kun 10 billetter til rådighed til koncerten med Wienerfilharmonien - og den reservation har vi kun til udgangen af august. Så hvis du vil med på denne rejse, anbefaler vi, at du tilmelder dig med det samme.

Dag 1: Ankomst, overblik og opera!

08.00 Vi mødes i Københavns Lufthavn ved bænkene ud for 7-eleven i den ene ende af Terminal 2. Efter check-in ved skranken går deltagerne selv op gennem sikkerhedskontrollen og ud til gaten, hvorfra flyet afgår. Gatens nummer oplyses på skærmene i lufthavnen.


10.10 Afgang mod Wien.


11.55 Ankomst til Wien. Herefter skal vi tage U4 direkte til vores hotel, det nyrestaurerede Park Hotel, som er fornemt placeret lige overfor Schönbrunn.


16.00 Vi mødes i hotellets “Gloriette-baren til en introduktion om Verdi, aftenens opera: Don Carlos og Wiens betydningsfulde undergrunds-kammeropera “Theater an der Wien.”


17.00 En mindre fælles servering i hotellets restaurant.


18.00 Afgang fra hotellet. (U4 går direkte til Naschmarkt.)


19.00 Forestillingen starter. Det er en helt ny opsætning i en koncentreret kammeropera version - Wiener Kammer-Opers speciale.


22.00 Koncerten slutter, og vi følges nu tilbage til hotellet, hvor der er natmad og hyggelig snak om aftenens forestilling.


Dag 2: Kunsthistorisches Museum og Camerata Salzburg i Konzerthaus

06.30 til 10.00 I dette tidsrum er der morgenmad på hotellet.


09.30 Vi mødes efter morgenmaden til koncertintroduktion i Glorietta-baren på hotellet. Ole Faurschou fortæller om aftenens program med ensemblet Camerata Salzburg i Grosse Saal i Konzerthaus. Det er ensemblets kernerepertoire: et rent wienerklassisk program med Mozart og Beethoven, bl.a. Beethovens 5. klaverkoncert med den tyrkiske, tysk uddannede Fazil Say.


kl 10.30 Vi hopper på U4 og besøger Kunsthistorisches Museum - den enorme samling af kunst er naturligvis umulig at rumme på et enkelt besøg, men man må bruge nogle timer og dvæle ved noget, der fanger én og kigge rundt på de andre imponerende Ringstrasse-bygninger, bla. tvillingen Naturhistorisches Museum.


18.30 De der ønsker det, mødes med guiderne på hotellet og følges til Konzerthaus.


19.30 Koncerten begynder. Bagefter følges vi hjem til hotellet, hvor vi vil få serveret en lille let anretning og snakker om aftenens oplevelser.


Dag 3: Wiens adventsmarkeder og Madame Butterfly i Staatsoper

09.30 Koncertintroduktion i Glorietta-baren på hotellet. Dagens koncertintroduktion handler om Puccini og operaen Madame Butterfly.


10.30 I dag er det tid til at opleve de stemningsfulde adventsmarkeder i Wien. Vi kan følges ad til det fortryllende marked foran Rathaus og så kan vi anbefale at følge duften af Glühwein og honningkager ind i den historiske bymidte gennem Am Hof til Stephansplatz.


18.30 Vi kan følges ad til Staatsoper fra hotellet.


19.30 Forestillingen begynder - I Staatsopers superæstetiske og traditionsbevidste japanske version med fantastiske solister og Wienerphilharmonikerne som orkester!


22.15 Efter forestillingen følges vi hjem til hotellet, hvor vi samles i Glorietta baren og snakker om aftenens oplevelser over en lækker snack.


Dag 4: Naschmarkt og koncert med Wiener Philharmonikerne

09.30 koncertintroduktion i Glorietta-baren på hotellet. I dag handler det om den store koncert i Musikvereins Goldener Saal med Wienerphilharmonikerne og dirigenten Kirill Petrenko. Disse abonnementskoncerter, hvor orkestret spiller hovedrollen, er altid fuldstændigt udsolgt og vi kan ikke på forhånd vide, hvilke eller hvor mange pladser, vi får. Indtil videre har vi fået lovning på plads til de ti første deltagere på turen foruden rejselederne, og vi er på venteliste til flere.


10.30 Det er sjovt at besøge Naschmarkt om lørdagen, hvor der udover det bugnende fødevaremarked med både traditionelle østrigske varer og eksotiske krydderier er et kæmpe loppemarked, hvor man altid kan gøre et fund.


14.30 Vi tager afsted til Musikverein. (U4 til Karlsplatz)


15.30 Koncerten begynder. Programmet indeholder en udfordrende 1. del med ny musik og Richard Strauss Metamorfoser for 23 solostrygere. 2. del er til gengæld en juvel i orkestrets repertoire: Brahms 4. symfoni.


Efter koncerten tager vi hjem til hotellet og nyder en dejlig afskedsmiddag.


Dag 5: Schönbrunn og premiere på Bernstein musical i Volksoper

9.30 Koncertintroduktion til Bernsteins musical Wonderful Town på Volksoper Dagen er til fri afbenyttelse. Vi besøger Schönbrunn slottet, parken og det store julemarked på pladsen foran slottet. Der er også en romantisk gammel Zoologisk have i kejserstil i parken.


17.45 Afgang mod Volksoper


19.00 Forestillingen begynder. Vi skal til premiere! I 100-året for Bernstein er der netop denne dag premiere på en nyopsætning af musicalen Wonderful Town.


22.00 Den sidste natmad på hotellet.


Dag 6: Mange muligheder og hjemrejse

Denne dag er til fri disposition; vi har mange gode forslag til, hvordan I kan tilbringe dagen, indtil vi skal afsted til lufthavnen ved frokosttid:


Museer: Der er virkeligt mange museer i Wien. Besøg f.eks. Instrumentsamlingen i Neue Burg eller Haus der Musik: Et nyt interaktivt musikmuseum, Mumok: det moderne kunstmuseum i det nye MuseumsQuartier, Naturhistorisches Museum med udstoppede dyr fra Kejserrigets storhedstid eller lige overfor: Kunsthistorisches Museum med en af verdens største samlinger af billedkunst. Eller Freud-museet eller Mozarthaus eller…


Arkitektur: Mæt af pompøs kejserlig og historistisk palæbyggeri? Besøg Hundertwasserhuset og det tilhørende KunsthausWien med bløde kurver og nærmest levende gulve og vægge.


Bytur: spiselige souvenirs fra Naschmarkt, de fornemme tøjbutikker omkring Stefansdom eller alt muligt på Maria Hilferstrasse.


Zoologisk Have: Ved Schönbrunn ligger verdens ældste zoologiske have, i tydelig kejserlig byggestil - men også en af de mest moderne indrettede.


ZentralFriedhof: Et af wienernes populære udflugtsmål: masser af plads og frisk luft og mulighed for at se berømte gravsteder, find f.eks. Schubert, Schönberg, Salieri, Brahms, Beethoven osv.


Tilkøb

Følgende tilkøb tilbydes på rejsen: Du bedes i forbindelse med tilmelding til rejsen oplyse hvilken koncerter du ønsker billet til.


Dag 1: Don Carlos på Theater an der Wien
Pris: Kategori 1 - 540 kr. Der fås også billigere kategorier


Dag 2: Camerata Salzburg i Konzerthaus
Pris: Kategori 1 - 775 kr. Der fås også billigere kategorier


Dag 3: Puccini madame Butterfly i Staatsoper
Pris: Kategori 1 - 1890 kr. Kategori 3 - 1490 kr. Kategori 6 - 490 kr. Der fås også andre kategorier


Dag 4: Philharmonikerkoncert i Musikverein
Pris: Kategori 2 - 1390 kr. Kategori 3 - 1290 kr. Kategori 5 og 6 - 890 kr. Vi har et begrænset antal billetter i hver kategori. De afsættes efter først-til-mølle-princippet. Vi håber løbende at få tilbudt flere billetter til forestillingen.


Dag 5: Premiere på Bernstein musical i Volksoper
Pris: Kategori 1 - 990 kr. Kategori 2 - 890 kr. Kategori 3 - 790 kr. Der er også en billigere kategori.


Om hotellet

Park Hotel Schönbrunn har en lang historie. Hotellet ligger direkte ud til Schönbrunner Parken og indeholder en af de eneste bevarede klassiske balsale i Wien. Det blev genåbnet i 2011 efter en skånsom gennemrenovering. Det gamle traktørsted fra 1787 blev i 1823 bygget om til en fornem restaurant med egen balsal, som blev centrum for de traditionelle wienerballer. Bl.a er flere værker af Johann Strauss Vater og den samtidige Joseph Lanner blevet spillet her for første gang. Det nuværende hotel opstod i 1908 og har egen restaurant og konditori.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • To ekspertrejseledere på hele rejsen
  • Fly direkte København - Wien
  • Firestjernet hotel inkl. morgenmad
  • 2 middage
  • Koncertintroduktioner
  • Offentlig transport i Wien
  • Entré på Schönbrunn slottet
  • Entré på Kunsthistorisches Museum
  • Natmad på hotellet hver aften

Ikke inkluderet

  • Koncertbilletter (koncertbilletterne kan købes som tilkøb)

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Østrig - Wien - Byoversigt

Indre by

Den indre bydel i Wien er noget for sig selv og af stor kontrast til de nyere bydele. Det var her den gamle bymur stod og området er karetiseret af sine smukke gamle bygninger.

Østrig - Wien - Konzerthaus

Konzerthaus

Konzerthaus åbnede i 1913 og er i dag et koncerthus der rummer både det traditionsrige og innovative musikstile. Det er her man kan tilkøbe at høre Toronto Symphony Orchestra (dag 2 og 4).

Østrig - Wien - Musikverein

Musikverein

Musikverein er et koncerthus, der blandt andet rummer den kendte Große Musikvereinssaal. Dette er en af de smukkeste sale i verden og har den bedste klang. Det er her man kan tilkøbe at høre Münchner Philharmoniker (dag 3).

Østrig - Wien - Naschmarkt

Naschmarkt

Naschmarkt har eksisteret siden slutningen af 1780, hvor det dengang var et landbrugsmarked. I dag er det et madmarked for de lokale og turister med restauranter og mere end 100 madstande.

Østrig - Wien - Prater Park

Prater Parken

Petra Parken er en stor offentlig park i bydelen Leopoldstadt. Parken som er seks kvadratkilometer indeholder også en forlystelsespark, som kendt for sit store pariserhjul Riesenrad.

Østrig - Wien - Schönbrunn

Schönbrunn Slot

Scönbrunn Slot er kendt for at være et tidligere kejserlige jagtslot og sommerresidens. Efter monarkiets fald i 1918 blev bygningerne lavede om til et museum for besøgende, og i 1996 blev slottet placeret på UNESCOs verdensarvsliste.

Østrig - Wien - Statsooper

Wiener Staatsoper

Wiener Staatsoper er det mest kendte og vigtigste operahus i Wien, og ikke mindst verdenskendt. Det er her man kan tilkøbe at høre EUGEN ONEGIN af Peter I. Tjajkovskij (dag 1).

Østrig - Wien - ByoversigtØstrig - Wien - KonzerthausØstrig - Wien - MusikvereinØstrig - Wien - MusikvereinØstrig - Wien - NaschmarktØstrig - Wien - Prater ParkØstrig - Wien - SchönbrunnØstrig - Wien - Statsooper

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.