Koncertrejse til Wien

Verdi-operaer, verdensklassekoncerter og en sejltur til Wachau
Østrig - Wien - MusikvereinØstrig - Wien - Staatsoper - RigolettoØstrig - Wien - Staatsoper - MacbethØstrig - Wien - Cafe LandtmannØstrig - Wachau - DürnsteinØstrig - Wachau - Krems

Koncertrejse til Wien

Verdi-operaer, verdensklassekoncerter og en sejltur til Wachau

Für Kenner und Liebhaber! Vi har ekstraordinært fået mulighed for at invitere på en perlerække af koncerter i Wien.


Wien er ubegribeligt skøn i maj, når kastanjetræerne blomstrer og programmet vil, udover koncerter i Musikverein, Konzerthaus og Staatsoper byde på spændende foredrag om koncerterne og engageret samtale om de musikalske oplevelser.


Vi vil om dagen opleve de betydeligste kulturelle seværdigheder i Wien og en storslået sejltur langs Donau, samt det Wien, som wienerne selv elsker: Naschmarkt med de mange specialiteter og loppefund, caféerne, parkerne...


Charlotte Borchorst Faurschou og Ole Faurschou er rejseledere på turen. De kender og elsker Wien og glæder sig til at vise byen frem, både de kendte og de ukendte steder.


Som en væsentlig del af programmet tilbyder vi koncertintroduktioner før hver koncert, så du som publikum får det bedst mulige udgangspunkt for at nyde musikken og et lille nachspiel bagefter, hvor vi kan tale om aftenens oplevelser.


Dagsprogram:

Dag 1 - Ankomst, operaintroduktion, Cafe Landtmann og Rigoletto på Staatsoper

Direkte fly til Wien 10.15 – 11.55. Fra lufthavnen tager vi toget ind til Wien Mitte og derfra får vi straks præsenteret de fleste af de berømte Ringstrasse-bygninger, når vi tager sporvognen videre til hotellet.


Ankomst på Hotel RathausPark, som ligger perfekt placeret mellem Rådhuset, Votivkirche og Burgtheater. Tid til indkvartering og et lille hvil eller man kan spadsere en lille tur...hele Wien ligger lige uden for dørtrinnet.


Vi mødes omklædte og følges ad over til Café Landtmann, som ligger lige på den anden side af Ringstrasse. I det særlige fredede jugendstil-interiør på en af Wiens ældste caféer hører vi Ole Faurschous spændende introduktion til operakomponisten Verdi og nyder en tidlig aftensmad. Så hopper vi på sporvognen et par stop og indtager operaen, hvor vi har reserveret rigtigt gode pladser til Verdis Rigoletto i denne opsætning.


Vi følges tilbage til hotellet, hvor vi får lidt natmad og deler aftenens oplevelser.


Dag 2 - Sejltur på Donau, guidet tur til Melk, Spitz og Dürnstein

Heldagsudflugt (tilkøb) til det store berømte benediktinerkloster i Melk, med rundvisning på engelsk og tysk. Sejltur på Donau. Landskabet er utroligt smukt og romantisk, med gamle borge og landsbyer på begge sider af floden. Vi besøger undervejs også Spitz og Dürnstein, hvor man kan spise middag i en hyggelig restaurant (Richard Löwenherz!).


Aftenen er til fri afbenyttelse. Guiderne vil forkæle sig selv med et besøg på restaurant Zum Schwarzen Kamel. En fornem restaurant i Jugendstil, med højt niveau af nyfortolket østrigsk køkken. Vi reserverer gerne bord til flere.


Dag 3 - Loppemarked, spadseretur i 1. bezirk, Macbeth på Staatsoper

Lørdag er en god dag at besøge Naschmarkt. Ud over de bugnende stande med både lokale og eksotiske fødevarer er der nemlig kæmpe loppemarked, hvor man virkeligt kan gøre et godt fund eller bare undre sig over mangfoldighederne, der falbydes. Det er bedst at komme kl. 10 - 12. Man kan også i stedet besøge f.eks. Albertina eller udvælge sig et af de mindre museer i Hofburg om formiddagen, f.eks. Instrumentsamlingen, som ligger i et af Hofburgs sidepalæer. Bare at se arkitekturen er et besøg værd. Vi har med vores Vienna Pass gratis transport og entré overalt i Wien.


Efter frokost har vi booket en guidet spadseretur rundt i 1. Bezirk, altså det ældste Wien, hvor Stephansdom ligger i centrum.


Vi mødes igen på Cafe Landtmann til en lille servering og koncertintroduktion om Verdis dystre opera Macbeth, men også om det særligt wienske musikliv, hvorefter vi følges til Staatsoper og oplever operaen Macbeth.


Kl. 19.00 – 22.00 Macbeth på Staatsoper.


Natmad på hotellet.


Dag 4 - Musik fra morgen til aften!

Koncertintroduktion på Cafe Landtmann om Mahlers liv og symfoniske verden.


Kl. 11.00 Mahlers 8. Symfoni! med Wienerphilharmonikerne i Konzerthaus. "Symphonie der Tausend". Det er sjældent at dette gigantværk bliver opført - og så ovenikøbet med Wiener Philharmonikerne!


Efter denne kraftudladning vil det sikkert være dejligt med en lille spadseretur i den skønne Stadtpark, Wiener-familierne er der også og nyder søndagen.


Kl. 18.30 Strygekvartetkoncert i Musikvereins lille sal: Brahms Saal. Fra det største til det mindste: Strygekvartetten er den store musik i det intime format, og Küchl-kvartetten består af 4 musikere fra Wiener Philharmonikerne, som om nogen kender deres klassikere og er spillet sammen. Koncerten er en del af kvartettens faste koncertrække i Musikverein.


Kl. 21.00 Natmad på hotellet


Dag 5 - Kejserslotte og koleraturer

Vi starter dagen med en præsentation af Cecilia Bartoli, Vivaldis musik og om forskellige måder at spille barokmusik på..


Så tager vi til Schönbrunn-slottet. Det kejserinde-gule slot med 1441 værelser er et af de vigtigste monumenter fra det Østrig-Ungarske Kejserdømme. Udover de mange værelser indenfor, er den store park fyldt med fontæner, skulpturer, en labyrint osv. og der er også mulighed for at smage de lækre konditorkager på ”Glorietten”. Slottet er en af de største turistattraktioner i Østrig, og vi har med vores Vienna Pass en særlig indgang, så vi ikke skal vente i kø.


Vi slutter koncertrejsen af med en eksklusiv koncertoplevelse i Musikverein - Goldener Saal. Salen, som er berømt fra nytårskoncerterne, er faktisk endnu smukkere i virkeligheden og akustikken er jo fantastisk.


Kl. 19.30 Cecilia Bartoli synger Vivaldi! Bartoli er verdens førende koleraturmezzo med speciale i netop barokmusik og det bliver overvældende at opleve hende så tæt på. Programmet er sammensat af arier og musik fra De 4 Årstider og det lille eksklusive ensemble har Cecilia Bartoli selv samlet blandt verdens bedste barokmusikere.


Kl. 22.00 Natmad på hotellet


Dag 6 - Belvedere og Prateren

Dagen er til fri afbenyttelse. Dem, der har lyst, kan tage med rejselederne til Belvedere-slottet. Vi tager sporvognen på Ringstrasse og nyder Wiens velfungerende offentlige transport. Herefter ankommer vi til Belvedere, som udover at være et pragtslot i overdådig barokstil, også er et kunstmuseum med en udsøgt samling af mesterværker; mest berømt er nok samlingen af Gustav Klimt. Vi sørger for entré og audioguide til alle, for der er ingen tvivl om, at man bliver beriget af at få fortalt om både slottet, kunstnerne og værkerne.


Det er forskelligt, hvor lang tid, man ønsker at bruge på slottet og haven, men de der har lyst kan følges hjem til hotellet med rejselederen.
Vi hjælper også gerne med at få fat i nogle af Wiens storartede bycykler, så man kan nyde en tur i Prateren, hvor Kastaniealleen og de mange små restauranter nok kan lokke...


Dag 7 - Kunsthistorisches Museum og hjemrejse

Efter morgenmaden tjekker vi ud fra hotellet, som passer på kufferterne, mens vi når endnu et “must” i Wien: Kunsthistorisches Museum! Den enorme samling af billedkunst er naturligvis umulig at rumme på et enkelt besøg, men man må bruge et par timer og dvæle ved noget, der fanger én og kigge rundt på de andre imponerende Ringstrasse-bygninger, bl.a. tvillingen Naturhistorisches Museum. Det er også muligt at besøge de andre museer i Museumsquartier, hvis man er mere interesseret i de udstillinger, da vi har fri entré til alle museerne.


Vi tager tilbage til hotellet og sammen ud til lufthavnen. Direkte fly 15.15-16.55.


Tilkøb

Følgende tilkøb tilbydes på rejsen: Du bedes i forbindelse med tilmelding til rejsen oplyse hvilke koncerter du ønsker billet til


9. maj kl. 19.00 - Rigoletto på Staatsoper Verdi: Rigoletto Kategori 1: 1.590 kr. Kategori 2: 1.190 kr. Kategori 3: 890 kr. Kategori 4: 690 kr.


11. maj kl. 19.00 - Macbeth på Staatsoper Verdi: Macbeth Kategori 1: 1.390 kr. Kategori 2: 990 kr. Kategori 3: 790 kr. Kategori 4: 590 kr.


12. maj kl. 11.00 - Symphonie der Tausend med Wiener Philharmonikerne på Konzerthaus Mahlers 8. symfoni med Wiener Philharmonikerne, Wiener Sängerknaben, Wiener Singverein og 8 solister. Kategori 1: 1.590 kr. Kategori 2: 1.490 kr. Kategori 3: 1.390 kr. Kategori 4: 1.190 kr. Kategori 5: 1.090 kr. Kategori 6: 890 kr. Kategori 7: 690 kr.


12. maj kl. 18.30 Musikverein, Brahms Saal Küchl Strygekvartet Joseph Haydn: Streichquartett h-Moll, opus 64, nr 2 Gabriel Fauré: Streichquartett e-Moll, op. 121 Ludwig van Beethoven: Streichquartett a-Moll, op. 132 Kategori 1: 550 kr.


13. maj kl. 19.30 Musikverein, Goldener Saal Vivaldi program med Les Musiciens du Prince - Monaco Cecilia Bartoli Mezzosopran Kategori 2: 1.390 kr. Kategori 3: 1.190 kr. Kategori 4: 990 kr. Kategori 5: 790 kr.


Tilkøb af sejltur på Donau 10. maj
Heldagstur langs Donau til Wachau: 600 kr.


Der tages forbehold for, at koncertbilletter kan blive udsolgt.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

 • To ekspertrejseledere på hele rejsen
 • Fly direkte København - Wien
 • Firestjernet hotel inkl. morgenmad
 • Velkomstmiddag på Café Landtmann
 • Koncertintroduktioner
 • Tre små serveringer på Café Landtmann i.f.m. koncertoplæg
 • Transport fra lufthavnen og rundt i Wien alle dage
 • Entré til alle seværdigheder
 • Natmad på hotellet efter koncerterne
 • Vienna Card, der gælder til en række seværdigheder 13.-15. maj
 • Rundvisning i 1. Bezirk
 • Introduktionsmiddag på Café Landtmann

Ikke inkluderet

 • Koncertbilletter (koncertbilletterne kan købes som tilkøb)
 • Heldagstur langs Donau til Wachau (pris: 600 kr.)

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Østrig - Wachau - Krems

Wachau

Wachaudalen er et af de smukkeste områder i Østrig

Østrig - Wien - Belvedere

Belvedere-slottet

Belvedere-Slottet blev bygget af Prins Eugen og består af Øvre og Nedre Belvedere. Omkring slottet er haven designet i en formel fransk stil der præsenterer smukke springvand og store blomsterbede.

Østrig - Wien - Cafe Landtmann

Cafe Landtmann

Café Landtmann blev etableret i 1873. Den er et flot eksempel på en klassisk café.

Østrig - Wien - Byoversigt

Indre by

Den indre bydel i Wien er noget for sig selv og af stor kontrast til de nyere bydele. Det var her den gamle bymur stod og området er karakteriseret af sine smukke gamle bygninger.

Østrig - Wien - Konzerthaus

Konzerthaus

Konzerthaus åbnede i 1913 og er i dag et koncerthus der rummer både traditionsrige og innovative musikstile.

Østrig - Wien - Musikverein

Musikverein

Musikverein er et koncerthus, der blandt andet rummer den kendte Große Musikvereinssaal. Dette er en af de smukkeste sale i verden og har den bedste klang.

Østrig - Wien - Naschmarkt

Naschmarkt

Naschmarkt har eksisteret siden slutningen af 1780, hvor det dengang var et landbrugsmarked. I dag er det et madmarked for de lokale og turister med restauranter og mere end 100 madstande.

Østrig - Wien - Prater Park

Prater Parken

Prater Parken er en stor offentlig park i bydelen Leopoldstadt. Parken, som er seks kvadratkilometer, indeholder også en forlystelsespark, som er kendt for sit store pariserhjul Riesenrad.

Østrig - Wien - Schönbrunn

Schönbrunn Slot

Scönbrunn Slot er kendt for at være et tidligere kejserligt jagtslot og sommerresidens. Efter monarkiets fald i 1918 blev bygningerne lavet om til et museum for besøgende, og i 1996 fik slottet en fortjent placering på UNESCOs verdensarvsliste.

Østrig - Wien - Statsooper

Wiener Staatsoper

Wiener Staatsoper er det mest kendte og vigtigste operahus i Wien, og ikke mindst internationalt kendt for sine imponerende opsætninger.

Østrig - Wachau - KremsØstrig - Wachau - DürnsteinØstrig - WachauØstrig - Wien - BelvedereØstrig - Wien - Cafe LandtmannØstrig - Wien - ByoversigtØstrig - Wien - KonzerthausØstrig - Wien - MusikvereinØstrig - Wien - MusikvereinØstrig - Wien - NaschmarktØstrig - Wien - Prater ParkØstrig - Wien - SchönbrunnØstrig - Wien - StatsooperØstrig - Wien - Staatsoper - MacbethØstrig - Wien - Staatsoper - RigolettoØstrig - Wien - Staatsoper - Rigoletto

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.