Koncertrejse til Wien

Wiener Philharmonikerne, kejserlig pragt og konditorkager
Østrig - Wien - Musikverein

Koncertrejse til Wien

Wiener Philharmonikerne, kejserlig pragt og konditorkager

Für Kenner und Liebhaber! Vi har ekstraordinært fået mulighed for at invitere på en perlerække af koncerter i Wien.


Wien er ubegribeligt skøn i maj måned, og programmet vil, udover koncerter i Musikverein, Konzerthaus og opera i Staatsoper med absolutte verdensnavne, byde på en præsentation af den betydeligste kunst og arkitektur i Wien, samt en smagsprøve på det, som wienerne selv elsker ved deres by: skovtur i Prateren, friske råvarer på Naschmarkt, cafebesøg og engageret samtale om de musikalske oplevelser!


Charlotte Borchorst Faurschou og Ole Faurschou er rejseledere på turen. De kender og elsker Wien og glæder sig til at vise byen frem, både de kendte og de ukendte steder.


Som en del af programmet tilbyder vi koncertintroduktioner før hver koncert, så du som publikum får det bedst mulige udgangspunkt for at nyde musikken og et lille nachspiel bagefter, hvor vi kan tale om aftenens oplevelser.


Der er stadig 6 pladser tilbage!

Dagsprogram:

Dag 1: Ankomst, overblik og overvældende opera!

Afrejse med fly fra København tidlig formiddag. Vi indkvarterer os på det nyrestaurerede Park Hotel, fornemt placeret vis-à-vis Schönbrunn! Oprindeligt kejser Franz-Josephs gæstehus, ombygget til hotel i1908.


Mulighed for en hyggelig sporvognstur rundt på Ringstraße for at få et overblik over den imponerende historistiske arkitektur. Fælles middag og koncertintroduktion om Tjajkovskij og operaen Eugen Onegin.


Kl 19.30: Staatsoper. Eugen Onegin af P. Tjajkovskij (tilkøb)


Dag 2: Cykeltur i Prateren og koncert med Wiener Philharmonikerne

Søndagstur på Prateren. Som alle wienere nyder vi den enorme grønne park. En cykeltur (evt i cykeltaxa) langs den berømte kastanje-allé ender ved Lusthaus, hvor man kan få både solid wienerkost og elegant kaffe. Man kan selvfølgeligt også tage en tur i Riesenrad og gå på opdagelse i resten af Wurstl-Prater, som kun er et lille hjørne af Prateren.


Eftermiddagen er fri. Vi mødes til en koncertintroduktion om aftenens store åbningskoncert på den årlige festival Internationales Musikfest, og følges ad til Konzerthaus, hvor Wiener-Philharmonikerne og Daniel Barenboim spiller bl.a. Smetanas ”Mit Fædreland”.


Kl. 19.30 Konzerthaus, großer Saal: Wiener Philharmonikerne og Daniel Barenboim. (tilkøb)


Efter koncerten samles vi på hotellet og nyder en lille let anretning og snakker om aftenens oplevelser.


Dag 3: Belvedere-slottet og koncert i Goldener Saal i Musikverein

Et besøg på Belvedere-slottet er et must! Vi tager U4 direkte fra hotellet og nyder Wiens velfungerende offentlige transport. Øvre og nedre Belvedere er - udover at være et pragtslot og -have i en overdådig barokstil – også et kunstmuseum med en udsøgt samling mesterværker; mest berømt er nok samlingen af Gustav Klimt. Vi sørger for entré og audioguide til alle, for der er ingen tvivl om, at man bliver beriget af at få fortalt om både slottet, kunstnerne og værkerne.Det er forskelligt, hvor lang tid, man ønsker at bruge på slottet og haven.


Vi mødes igen, friske og veludhvilede på hotellet til dagens koncertintroduktion, hvorefter vi tager hen til Musikverein-bygningen, hvor vi skal opleve akustikken og stemningen i den berømte Goldener Saal! Münchner Philharmoniker og den russiske dirigent Valery Gergiev spiller et varieret og pragtfuldt program med Debussy, Schubert, Berlioz og som finale: Ravels Bolero!


Kl. 19.30: Musikverein, großer Saal: Münchner Philharmoniker og Valery Gergiev. (tilkøb)


Efter koncerten samles vi igen på hotellet og snakker om den over en snack.


Dag 4: Wiens berømte arkitektur og verdensviolinisten Maxim Vengerov

I dag skal vi have styr på den indre by; fra Stefansdom i midten, langs strøggaderne til kejserpalæer og pragtbygningerne på Ringstraße. Vi følges ad med en lokal guide om formiddagen og runder af med en frokost og en kop kaffe og kage på den virkeligt fornemme Cafe Central (samlingspunktet for al åndelig og politisk samtale før og efter år 1900, (f.eks. Kafka, Freud, Zweig).


Til frokosten får vi også selskab af Amalie Elmark, som er en af Danmarks mest talentfulde unge violinister. Hun studerer i disse år i Wien og fortæller os om livet som musikstuderende og om hendes personlige forhold til Brahms´violinkoncert.


Herefter er der mulighed for at spadsere rundt og fordybe sig i det, der særligt har interesseret dig.


Aftenens koncertintroduktion handler om Boulez, Brahms og Bartok, koncerten indeholder bl.a. Brahms´ violinkoncert med verdensviolinisten Maxim Vengerov og Bartoks Koncert for Orkester!


Kl. 19.30: Konzerthaus, großer Saal: Toronto Symphony Orchestra og Peter Oundjian. (tilkøb)


De der har lyst kan endnu en gang mødes på hotellet efter koncerten.


Dag 5: Schönbrunn og afslutningsmiddag

I dag er der ingen koncert om aftenen, så vores fællesarrangement foregår om eftermiddagen, med efterfølgende afslutningsmiddag. Formiddagen er til fri afbenyttelse, vi mødes kl. 14 og bruger hele eftermiddagen på Schönbrunn-slottet, hvor man kan bruge mange timer. Det kejserindegule slot med de 1441 værelser er et af de vigtigste monumenter over det Østrig-Ungarske Kejserdømme og udover de mange sale indenfor er den store park fyldt med fontæner, skulpturer, labyrint, palmehave, kunstige ruiner, Hofteater og naturligvis mulighed for lækre konditorkager på ”Glorietten”.

Vi forudbestiller en rundvisning, så vi slipper for den lange kø. Slottet er en af de største turistattraktioner i Østrig.

Kl 19: Afgang fra hotellet til restauranten On Market, hvor vi skal spise en fælles afslutningsmiddag.


Dag 6: Mange muligheder og hjemrejse.

Denne dag er til fri disposition; vi har mange gode forslag til, hvordan I kan tilbringe dagen, indtil vi skal afsted til lufthavnen om eftermiddagen:


Museer: Der er virkeligt mange museer i Wien. Besøg f.eks. Instrumentsamlingen i Neue Burg eller Haus der Musik: Et nyt interaktivt musikmuseum, Mumok: det moderne kunstmuseum i det nye MuseumsQuartier, Naturhistorisches Museum med udstoppede dyr fra Kejserrigets storhedstid eller lige overfor: Kunsthistorisches Museum med en af verdens største samlinger af billedkunst. Eller Freud-museet eller Mozarthaus eller…


Arkitektur: Mæt af pompøs kejserlig og historistisk palæbyggeri? Besøg Hundertwasserhuset og det tilhørende KunsthausWien med bløde kurver og nærmest levende gulve og vægge.


Bytur: spiselige souvenirs fra Naschmarkt, de fornemme tøjbutikker omkring Stefansdom eller alt muligt på Maria Hilferstrasse.


Zoologisk Have: Ved Schönbrunn ligger verdens ældste zoologiske have, i tydelig kejserlig byggestil - men også en af de mest moderne indrettede.


ZentralFriedhof: Et af wienernes populære udflugtsmål: masser af plads og frisk luft og mulighed for at se berømte gravsteder, find f.eks. Schubert, Schönberg, Salieri, Brahms, Beethoven osv.


Tilkøb

Følgende tilkøb tilbydes på rejsen: Du bedes i forbindelse med tilmelding til rejsen oplyse hvilken koncerter du ønsker billet til.


Dag 1: Koncert i Staatsoper - EUGEN ONEGIN af Peter I. Tjajkovskij, pris: 520 kr.


Patrick Lange / Dirigent

Falk Richter / Instruktør

Olga Bezsmertna / Tatjana

Christopher Maltman / Eugen Onegin

Pavol Breslik / Lenski

Mika Kares / Fyrst Gremin


Pladser: Galleri, midtfor, 3. + 4. række. Fint udsyn og lyd, men højt oppe. Mulighed for opgradering efter ønske.


Dag 2: Koncert i Konzerthaus - Åbningskoncert for 38. Internationales Musikfest Wiener Philharmoniker, pris: 765 kr.


Daniel Barenboim, Dirigent


PROGRAM


Pierre Boulez
Notation I, II, III , IV for Orkester (1978/1984)
Notation VII for Orkester (1997)


Pause


Bedřich Smetana

Má vlast - Mit Fædreland


Pladser: Billetter aftalt i mellemkategori (mulighed for opgradering efter ønske)


Dag 3: Koncert i Musikverein - Münchner Philharmoniker, pris: 745 kr.


Valery Gergiev, Dirigent


PROGRAM


Claude Debussy
Prélude à l´après-midi d´un faune. (Forspil til en fauns eftermiddag)


Franz Schubert
Symphonie Nr. 4 c-Moll, D 417, „Tragische“


pause


Hector Berlioz
Symfonisk uddrag af Romeo og Julie, op. 17


Maurice Ravel
Boléro


Pladser: Billetterne aftalt i den højeste kategori.


Dag 4: Koncert i Konzerthaus - Toronto Symphony Orchestra, pris: 630 kr.


Toronto Symphony Orchestra
Wiener Singakademie, Kor
Maxim Vengerov, Violin
Carla Huhtanen, Sopran
Peter Oundjian, Dirigent


PROGRAM

Pierre Boulez
Le soleil des eaux (for sopran, kor og orkester)


Johannes Brahms
Koncert for Violin og Orkester D-Dur op. 77


Pause


Béla Bartók
Koncert for Orkester


Pladser: Billetter aftalt i højeste kategori.


Om hotellet

Park Hotel Schönbrunn har en lang historie. Hotellet ligger direkte ud til Schönbrunner Parken og indeholder en af de eneste bevarede klassiske balsale i Wien. Det blev genåbnet i 2011 efter en skånsom gennemrenovering. Det gamle traktørsted fra 1787 blev i 1823 bygget om til en fornem restaurant med egen balsal, som blev centrum for de traditionelle wienerballer. Bl.a er flere værker af Johann Strauss Vater og den samtidige Joseph Lanner blevet spillet her for første gang. Det nuværende hotel opstod i 1908 og har egen restaurant og konditori.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

 • To ekspertrejseledere på hele rejsen
 • Fly direkte København - Wien
 • Firestjernet hotel inkl. morgenmad
 • 2 middage
 • Frokost på Café Central
 • Koncertintroduktioner
 • Offentlig transport i Wien
 • Entré på Belvedere paladset og Schönbrunn slottet
 • Guidet tur i Indre By med lokal guide

Ikke inkluderet

 • Cykeltur (bycyklerne koster kun 1€ i timen, men det kræves, at man benytter eget betalingskort)
 • Koncertbilletter (koncertbilletterne kan købes som tilkøb)

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Østrig - Wien - Belvedere

Belvedere-slottet

Belvedere-Slottet blev bygget af prins Prins Eugen og består af Øvre og Nedre Belvedere. Omkring slottet er have designet i en formel fransk stil der præsentere smukke springvand og store blomsterbede.

Østrig - Wien - Byoversigt

Indre by

Den indre bydel i Wien er noget for sig selv og af stor kontrast til de nyere bydele. Det var her den gamle bymur stod og området er karetiseret af sine smukke gamle bygninger.

Østrig - Wien - Konzerthaus

Konzerthaus

Konzerthaus åbnede i 1913 og er i dag et koncerthus der rummer både det traditionsrige og innovative musikstile. Det er her man kan tilkøbe at høre Toronto Symphony Orchestra (dag 2 og 4).

Østrig - Wien - Musikverein

Musikverein

Musikverein er et koncerthus, der blandt andet rummer den kendte Große Musikvereinssaal. Dette er en af de smukkeste sale i verden og har den bedste klang. Det er her man kan tilkøbe at høre Münchner Philharmoniker (dag 3).

Østrig - Wien - Naschmarkt

Naschmarkt

Naschmarkt har eksisteret siden slutningen af 1780, hvor det dengang var et landbrugsmarked. I dag er det et madmarked for de lokale og turister med restauranter og mere end 100 madstande.

Østrig - Wien - Prater Park

Prater Parken

Petra Parken er en stor offentlig park i bydelen Leopoldstadt. Parken som er seks kvadratkilometer indeholder også en forlystelsespark, som kendt for sit store pariserhjul Riesenrad.

Østrig - Wien - Schönbrunn

Schönbrunn Slot

Scönbrunn Slot er kendt for at være et tidligere kejserlige jagtslot og sommerresidens. Efter monarkiets fald i 1918 blev bygningerne lavede om til et museum for besøgende, og i 1996 blev slottet placeret på UNESCOs verdensarvsliste.

Østrig - Wien - Statsooper

Wiener Staatsoper

Wiener Staatsoper er det mest kendte og vigtigste operahus i Wien, og ikke mindst verdenskendt. Det er her man kan tilkøbe at høre EUGEN ONEGIN af Peter I. Tjajkovskij (dag 1).

Andre rejser med samme rejseleder

Rejse Koncertrejse til Hamborg
Startdato 7. juni 2018
Slutdato 10. juni 2018
Varighed 4 dage
Pris 4995 kr.
Eneværelsestillæg 890 kr.
Status Udsolgt
Bestil rejse
Rejse Koncertrejse til Hamborg
Startdato 10. januar 2019
Slutdato 13. januar 2019
Varighed 4 dage
Pris 4995 kr.
Eneværelsestillæg 890 kr.
Status 5 pladser tilbage
Bestil rejse
Østrig - Wien - BelvedereØstrig - Wien - ByoversigtØstrig - Wien - KonzerthausØstrig - Wien - MusikvereinØstrig - Wien - MusikvereinØstrig - Wien - NaschmarktØstrig - Wien - Prater ParkØstrig - Wien - SchönbrunnØstrig - Wien - Statsooper

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.