Koncertrejse til Berlin

Koncertoplevelser med Rie Koch
Tyskland - Berlin - Berliner Filharmonien Tyskland - Berlin - Bode-museum Tyskland - Berlin - Staatsoper Unter den LindenBerlin - Museumsinsel - Alte Nationalgalerie

Koncertrejse til Berlin

Koncertoplevelser med Rie Koch

Berlin har i århundreder været en central by i den europæiske musikhistorie, hvor ikke bare en fløjtespillende Frederik II tilbage i 1700-tallet dyrkede et musikalsk hyper-avanceret hof, men hvor orkestre som Berliner filharmonikerne satte nye standarder for den moderne symfoniske klang i det 20. århundrede. Kom rundt i Berlins musikalske templer og oplev både legendariske iscenesættelser, orkestre og de nye musikalske initiativer, som Berlin konstant byder ind med.

Dagsprogram:

Dag 1 - Mozarts Tryllefløjten på Staatsoper Berlin

Vi ankommer til vores hotel, Holiday Inn Alexanderplatz. Herefter mødes vi til en snack i konferencerummet på hotellet, hvor rejseleder Rie Koch holder et lille oplæg og uddeler billetter mm. Efterfølgende er der afgang med Ubahn U2 til Hausvogtelplatz, hvor vi finder Staatsoper Berlin.


19.00 - Aftenens forestilling er Mozarts Tryllefløjten på Staatsoper Berlin. Den klassiske opsætning af August Everding, der bygger på scenografien fra 1816 til det, der dengang hed Hofoper Unter den Linden – bl.a. med den ikoniske stjernespækkede baggrund til Nattens Dronnings verdenskendte koloraturarier.


Dag 2 - Koncert med Berliner Filharmonikerne, dir. Iván Fischer

Vi starter dagen med et oplæg v/Rie Koch om aftenens koncert med Berliner filharmonikerne. Herefter afgang med U2 til Potsdamer Platz, hvor vi skal besøge et museum for musikinstrumenter, der holder til i Berliner Filharmonien. Her får vi en rundvisning i en samling, der bl.a. rummer Frederik Den Stores fløjter.


Vi spiser lidt tidlig aftensmad inden afgang til Berliner filharmonien.


Hvis det kan lade sig gøre, mødes vi ganske kort med en musiker.


20.00 – Koncert med Berliner Filharmonikerne, dir. Iván Fischer. Vest-Berlins musikalske vartegn, Berliner Philharmonien blev til i en verden delt mellem Øst og Vest – og huser ét af verdens mest berømmede orkestre, Berliner Filharmonikerne. Oplev orkestret under den karismatiske, ungarske maestro, Iván Fischer i musik af Joseph Haydn og Franz Liszt.

Hvis der er stemning for det mødes vi efterfølgende til en snack tilbage på hotellet.


Dag 3 - Rued Langgaards Antikrist på Deutsche Oper Berlin

Vi bruger formiddagen til at besøge nogle af Berlins museer.


Om eftermiddagen holder Rie Koch et oplæg om Rued Langgaard, hans hovedværk samt den anmelderroste opsætning på Staatstheater Mainz 2018. En dansk begivenhed, at den bliver sat op i Berlin (premiere ultimo marts 2020). Efterfølgende vil der være individuel afgang til Deutsche Oper (U2).


19.30 – Rued Langgaards Antikrist på Deutsche Oper Berlin. Den i samtiden oversete danske komponist, Rued Langgaard, får i disse år en opmærksomhed, der krydser alle grænser. Langgaards stort anlagte allegoriske dommedagsvision fra 1923 blev afvist hele tre gange af Det Kongelige Teater, og først i 2002 fik den en opførelse i Danmark – med stor succes. Også udlandet er redet med på Langgaard-bølgen, hvor Antikrist har slået igennem på operaen i Mainz i 2018. Deutsche Oper Berlin har valgt at bakke op med denne danske operabegivenhed i internationalt regi.


Hvis der er stemning for det, mødes vi efter forestillingen på hotellet til en snack for at fordøje aftenens forestilling.


Dag 4 - Pierre Boulez Saal: Barenboim spiller Beethoven

Vi bruger dagen som museumsdag. Vi besøger blandt andet Alte Nationalgalerie. Her findes bl.a. hovedværker af Caspar David Friedrich. Aftensmad er på egen hånd.


Inden aftenens forestilling mødes vi ved Boulez-Saal med stedets danske direktør Ole Bækhøj, der fortæller historien bag Boulez-Saal og om det idealistiske projekt, Barenboim-Said-Akademie, der har hjemme i samme bygning og har salen som en del af projektet.


19.00 – Barenboim spiller Beethoven i Pierre Boulez Saal. I 2017 fik Berlin endnu en koncertsal opkaldt efter den legendariske franske dirigent og komponist, Pierre Boulez. En sal, der allerede nu er berømmet for akustik og design. Salen er også hjemsted for Barenboim-Said-akademiet som en del af dirigenten og pianisten Daniel Barenboims og litteraten Edward W. Saids fredsprojekt for Mellemøsten. Oplev legenden Daniel Barenboim på hjemmebane, i den smukke Boulez-saal – og i musik af Beethoven, der netop i 2020 fejres for sit 250-år jubilæum.


Efterfølgende kan man mødes til en snack tilbage på hotellet.


Dag 5 - Museumskonzert i Bode-Museum på Museumsøen

11.00 – Museumskonzert i Bode-Museum på Museumsøen. Rund evt. rejsen af med en formiddag på Museumsøen og nyd en formiddagskoncert med kammermusik i den fine Gobelin-sal på Bodemuseet. (Valgfrit)


(Valgfrit) – evt. drop koncert og gå på Pergamon Museum eller Pergamons nyanskaffelse: Panorama.


Efter koncerten tager vi afsked og rejser hjem på egen hånd.


Tilkøb

Følgende tilkøb tilbydes på rejsen. Du bedes i forbindelse med tilmelding til rejsen oplyse hvilke koncerter du ønsker billet til.


22. april kl. 19.00 - Mozarts Tryllefløjten på Staatsoper Berlin. Kategori 1: 790 kr.


23. april kl. 20.00 - Koncert med Berliner Filharmonikerne, dir. Iván Fischer Kategori 1: 690 kr.


24. april kl. 19.30 - Deutsche Oper: Operaudgave af Rued Langgaards Antikrist. Kategori 1: 890 kr.


25. april kl. 19.00 - Barenboim spiller Beethoven i Pierre Boulez Saal. Kategori 3: 390 kr


26. april kl. 11.00 - Museumskonzert i Bode-Museum på Museumsøen: Bl.a. Mozart & Mendelssohn. Kategori 1: 250 kr.


Vi skaffer også gerne billetter i andre kategorier, hvis det kan lade sig gøre.


Der tages forbehold for, at koncertbilletter kan blive udsolgt.


På nuværende tidspunkt har vi reserveret billetter til alle koncerter på rejsen, men vi kan blive nødt til at annullere eller reducere vores reservationer, hvis vi rammer deadline, før vi har en gruppe. Især koncerten i filharmonien haster lidt, da reservationen udløber allerede midt i november.


Der kan opstå ændringer i programmet ift aftaler med udefra medvirkende i oplæg etc.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Ekspertrejseleder på hele turen.
  • Hotel inkl. morgenmad
  • Et måltid
  • Koncertoplæg
  • Metrokort til alle dage
  • Entré på museet for musikinstrumenter (dag 2) samt et tredages museumskort til de fleste af Berlins museer (dag 3, 4 og 5)

Ikke inkluderet

  • Transport til Berlin (vi hjælper dog gerne med det, og det kan gøres meget billigt).
  • Koncertbilletter.

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Tyskland - Berlin - Alte Nationalgalerie

Alte Nationalgalerie

Alte Nationalgalerie på Museumsinsel i Berlin viser de vigtigste værker fra det nittende århundrede fra samlingen til Stiftung Preussischer Kulturbesitz.

Tyskland - Berlin - Berliner Filharmonien

Berliner Filharmonien

Berliner Filharmonien er etVest-Berlinsk musikalsk vartegn. Denne blev til i en verden delt mellem Øst og Vest, og er i dag hjem for et af verdens mest berømte orkestre, Berliner Filharmonikerne.

Tyskland - Berlin - Bode-museum

Bode-museum

Bode-museum er belligende på museumsøen i Berlin, omringet af floden Spree. Museet er hjem fro 3 store udstillinger inklusiv den store skulptur samling og mønt- og medaljesamling.

Tyskland - Berlin - Staatsoper Unter den Linden

Staatsoper Unter den Linden

Staatsoper Unter den Linden er et operahus i Berlin. Kong Frederik den Store lod denne opera bygge og den stod færdig i 1742. Det var kongens private opera, og blev først åbnet for offentligheden efter hans død i 1786.

Tyskland - Berlin - Alte NationalgalerieBerlin - Museumsinsel - Alte NationalgalerieBerlin - Museumsinsel - Alte NationalgalerieTyskland - Berlin - Berliner Filharmonien Tyskland - Berlin - Bode-museum Tyskland - Berlin - Staatsoper Unter den Linden

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.