Højskolen på Sicilien - Kunst og kærlighed i Palermo

Kærlighed - Filosofi, Litteratur og Kunst
Italien - Sicilien - Palermo
Startdato 16. maj 2020
Slutdato 23. maj 2020
Varighed 8 dage
Rejseledere  Fransesca La Fiora Tine Kragh
Pris 9995 kr.
Eneværelsestillæg 1390 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse

Højskolen på Sicilien - Kunst og kærlighed i Palermo

Kærlighed - Filosofi, Litteratur og Kunst

I denne uge skal vi virkelig omkring i de skønneste emner, filosofi, litteratur, kunst og kærlighed – det bliver intenst. Her vil vores to undervisere, Francesca la Fiora og Tine Kragh undervise i lige netop de fag, der står deres hjerter nærmest. Dagene vil være fyldt af spændende undervisning og ture rundt i Palermo. Om aftenen er der planlagt forskellige arrangementer, så som forevisning af sicilianske film, foredrag, og lounge med berigende samtaler om dagens emne.


Francesca er sicilianer, og taler dansk og har en ph.d. grad i filosofi, og hun forsker på Søren Kierkegaard Forskningscenteret i København.

Tine Kragh er kunsthistoriker og kunstner og brænder for den sicilianske kunst - som vi blandt andet skal opleve på nært hold i byen Palermo og Monreale. For Francesca er Sicilien hendes hjemstavn, og Tine er fascineret af det smukke Sicilien og har boet der i perioder i mange år.

Disse to farverige undervisere og spændende emner vil sætte tankerne i gang undervejs på kurset.


Vi bor i Palermo, Siciliens hovedstad, på det hyggelige Hotel Joli. Byen er kendt for sine fascinerende markeder, alsidige arkitektur, antikke monumenter, livlige gadeliv - omkranset af bjerge og det forfriskende hav.

Dagsprogram:

Dag 1 - Ankomst til Palermo

Efter ankomst til Palermo, introducerer vi jer til byen – på en guidet rundtur i byens centrum og gågader. Om aftenen går vi ud i byen og spiser middag sammen på en lokal restaurant, der serverer et væld af sicilianske specialiteter og lokal vin. Her introducerer vi også ugens program og vi orienterer om praktiske oplysninger.


Dag 2 - Kunst

De kommende dage står i kunstens tegn, og kærligheden til kunsten, særligt siciliansk kunst, af Tine Kragh.


Tine har udvalgt helt specielle steder i Palermo, vi skal se, kendte og mindre kendte - i dag søndag starter vi i katedralen og studerer kirkens kunst og historie, der er mulighed for at deltage i messe.


Derefter går vi ud i området omkring katedralen og ser Quattro Canti og den smukke renæssancefontæne på Piazza Pretoria.


Om eftermiddagen spadserer vi som andre palermitanere, på søndagstur, ned ad Via Maqueda mod Teatro Massimo og området omkring det imponerende teater.


Aften: Filmen Leoparden af Lampedusa


Dag 3 - Byvandring i Palermo

Vi mødes på hotellet og går mod Piazza Bellini, for at se den fine normannerkirke Martorana dekoreret med byzantinske mosaikker. Derefter skal vi opleve det livlige marked Ballaro - med besøg i Chiesa del Carmine med de flotte udsmykninger af kunstneren Serpotta, besøge Chiesa del Gesu med imponerende barokke stukudsmykninger.


Vi spiser street-food i Ballaro til frokost.


Herefter bevæger os gennem området Kalsa mod parken Villa Giulia, hvor en frodig park med appelsiner og kaktusser venter - her skal vi blandt andet se den kendte sicilianske kunstner Marabitis skulpturer.


Gennem hele byen vil vi også se på en mere moderne kunst, nemlig street-art, der er meget udbredt i Palermo.


Afslutning og samtalesalon med is ved havnene.


Aften: Foredrag om hele Siciliens kunstskatte med masser af gode fotos.


Dag 4 - Undervisning i filosofi


Undervisning i filosofi og med ph.d. og Kierkegaards forsker Francesca La Fiora. Introduktion til filosoffen Søren Kierkegaard.


​Denne dag med Francesca, handler det om kærlighedsbegrebet i Kierkegaards liv og filosofi. Vi tager udgangspunkt i et af Kierkegaards hovedværker, Kærlighedens Gerninger, forat tænke over og tale om, hvad kristelig næstekærlighed er. Vi reflekterer over buddet om at elske Gud og sin næste som sig selv, og hvordan jeg skal forholde mig til det andet menneske. Vi taler også om kærlighedens betydning i Kierkegaards liv og hans særlige forhold til hans forlovede Regine Olsen.


Aften: Filmen Søren Kierkegaard Den danske filosof og forfatter Søren Kierkegaard (1813-1855), hans liv, tanker og værker, præsenteres i Anne Regitze Wivels meget personlige film, hvor kendere som Paul Müller, Johannes Møllehave, Joakim Garff og Niels Barfoed forelæser, samtaler og diskuterer.

Dag 5 - De tre store italienske litterære


Begrebet kærlighed i italiensk litteratur, hos Dante, Petrarca og Boccaccio.


I denne dags undervisning vil Francesca introducere tre store italienske litterære forfattere: Dante Alighieri, Francesco Petrarca og Giovanni Boccaccio. Formålet er at udvikle kærlighedsbegrebet i "Dolce Stil Novo" og hos de tre ovennævnte forfattere ved at sammenligne lighederne og forskellene mellem de tre kvinder, de skildrer i deres værker, dvs. (mellem) Beatrice, Laura og Fiammetta.


Undervisning i filosofi og med ph.d. og Kierkegaards forsker Francesca La Fiora. ​

Aften: Drinksaften på roof-top Lounge med udsigt over hele Palermo.

Dag 6 - Heldagstur til Monreale


Heldagstur til byen Monreale.


Byen Monreale ligger smukt på en bjergside med udsigt over Palermo bugten. Conca d’oro, den frodige dal med appelsiner og citroner.


Den hyggelige lille by, med sine mange små stræder og piazza’er. Her møder vi det typisk sicilianske lokalmiljø. Vi skal blandt andet besøge den imponerende katedral med sine 6000 m2 smukke byzantinske mosaikker og den smukke klostergård.


Vores underviser Francesca kommer herfra og vil vise byen frem på bedste vis.

Dag 7 - Kærligheds begreber


I dag taler vi om kærlighedsbegrebet i den græske filosofi. Grækerne havde rigtig mange forskellige ord til at dække dette kærlighedsbegreb, som agápe, filía, storgé og eros.


Vi sætter særlig fokus på kærlighedens begreb hos Platon. ​

Aften: Om aftenen holder vi evaluering og samtalesalon om kærligheden, filosofi og kunst.

Dag 8 - Hjemrejse til København


Hjemrejsedag tilbage til København.

Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Flyrejse tur/retur
  • Lufthavnstransfers
  • Ophold på centralt beliggende hotel inkl. morgenmad.
  • Entré til Monreale
  • I alt 30 timers undervisning.
  • Samtalesaloner, filmaftener og foredrag
  • Assistance ved behov, af personalet på Højskolen, i løbet af hele rejsen.

Rejseledere

Francesca La Fiora

Francesca er selv fra Sicilien og er bosat i København, hvor hun har undervist i italiensk på Studieskolen siden 2008.

Francesca har endvidere en ph.d.-grad i filosofi, og hun forsker på Søren Kierkegaard Forskningscenteret i København, hvor hun er i gang med at oversætte Kierkegaards “Opbyggelige Taler i forskjellig Aand” fra 1847.

Tine Kragh

Tine Kragh er cand.mag. i kunsthistorie fra Københavns universitet. Hun arbejder og har arbejdet på forskellige museer, blandt andet på Thorvaldsens museum og Kastrupgårdsamlingen som omviser og kunstformidler. Derudover underviser hun på Folkeuniversitetet.

Tine skaber kunsthistoriske rejser til Italien. Hun er selv kunstner og har udstillet i mange gallerier i Danmark, Frankrig og Italien, heriblandt i Vatikanet i Rom. Hun laver også udsmykningsopgaver. Her har hun blandt andet lavet en større udsmykning i Tivoli i København.

Tine underviser desuden i kunst og maleri og holder foredrag i kirker og på højskoler rundt i landet. Hun har arbejdet, studeret og har haft legatophold i Danmark og udlandet. Det gælder blandt andet i klostret San Cataldo Amalfi, Fabriano, Marche, San Silvestro, Fundation Danoise, Paris samt klostre i Danmark som Ørslev og Løgumkloster.

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Italien - Sicilien - Duomo di Monreale

Monreale - Domkirke

Monreales normanniske domkirke er smykket med mosaikker i en dynamisk byzantinsk stil, der genspejler den samtidige kunst i Konstantinopel.

Italien - Sicilien - Ballero Market

Ballaro marked

Ballaro gademarkedet i Palermo, Sicilien kombinerer et marked med mad og tøj. Gade sælgerne har nogle af de bedste lokale delikatesser, hvor du finder et farverigt sortiment af frugt og grøntsager samt fisk og kød.

Italien - Sicilien - Palermo

Palermo

Siciliens nordlige hovedby rummer mange oplevelser. Man kan se spor fra flere af øens epoker i byen, der bl.a. har været kontrolleret af både arabere og normannere.

Italien - Palermo - Katedralen

Palermo Katedral

Palermo Katedralen ligger på det ældste og helligste område i Palermo, hvor allerede fønikere, romere, byzantinere og arabere havde bygget deres kultbygninger. I 1184 rev ærkebiskoppen i Palermo, Gualtiero Offamilio, den muslimske moské ned og gjorde katedralen til et symbol på den religiøse magt i byen.

Italien - Palermo - Piazza Pretoria

Piazza Pretoria

Den Pretoriske Fontæne Piazza Pretoria ligger midt på pladsen og på bagsiden af klosteret Santa Catarina. Det kæmpe springvand med tilhørende 64 statuer blev bygget i 1554 i Firenze, og sendt til Palermo.

Italien - Palermo - Quatro Canti

Quatro Canti

Quatro Canti er en plads, der er krydset mellem to af de mest fremtrædende gader i Palermo, Via Maqueda og Via Vittorio Emanuele. Bygningernes barokke arkitektur, danner en ottekantet plads, der var til ære for den spanske vicekonge.

Italien - Sicilien - Teatro Theatre Massimo

Teatro Massimo

Teatro Massimo er et operahus og opera selskab beliggende på Piazza Verdi i Palermo. Operahuset er kendt for sit perfekte akustik og fortryllende atmosfære. Det er den største operahus i Italien, og et af de største i Europa.

Italien - Sicilien - Villa Giulia Park

Villa Giulia

Villa Giulia er en vidunderlig park med frodige omgivelser og kunstige søer i Parlermo. Villa Giulia blev bygget mellem 1775-1778 tæt på havet og ikke langt fra den botaniske have.

Andre rejser med samme rejseleder

Rejse Højskolen på Sicilien
Startdato 18. april 2020
Slutdato 25. april 2020
Varighed 8 dage
Pris 10995 kr.
Eneværelsestillæg 1390 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Italien - Sicilien - Duomo di MonrealeItalien - Sicilien - Ballero MarketItalien - Sicilien - PalermoItalien - PalermoItalien - Palermo - KatedralenItalien - Palermo - Piazza Pretoria Italien - Palermo - Quatro CantiItalien - Sicilien - Teatro Theatre MassimoItalien - Sicilien - Villa Giulia Park

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.