Højskolen på Sicilien - Keramikkursus

Keramikrejse hvor du både oplever Siciliens smukke keramik og kan lave din egen
Italien - Sicilien - Santo Stefano Di Camastra - Værkstedet Ceramiche Valdemone Italien - Sicilien - Santo Stefano Di CamastraItalien - Sicilien - Palermo - La Casa Museo Stanze al GenioItalien - Sicilien - Santo Stefano Di Camastra - Værkstedet Ceramiche Valdemone Italien - Sicilien - Antonio Prestis skulpturer

Højskolen på Sicilien - Keramikkursus

Keramikrejse hvor du både oplever Siciliens smukke keramik og kan lave din egen

OBS - Denne rejse vil blive gennemført i samarbejde med Panorama Travel. Læs mere om rejsen på deres hjemmeside her: https://panoramatravel.dk/rejse/sicilien-keramikkursus.Sicilien er kendt for sin smukke og farverige keramik. Byer som Caltagirone, Sciacca og Santo Stefano di Camastra har været hovedbyer i at skabe skøn keramik på øen.


Keramikken ser man overalt på Sicilien - det kan være til deres flotte kupler på kirkerne, som dekoration på tage, som kakler, vaser, bænke, trapper, kunst og brugsgenstande. Keramik bruges meget den dag i dag, så vi vil opleve, både den ældre, men også moderne keramiske værker.


I denne uge skal vi på Højskolen på Sicilien på Keramikkursus i keramikbyen Santo Stefano di Camastra. Byen er netop kendt for at have en lang tradition for at lave keramik – det har udviklet sig til flere små og store værksteder rundt omkring i hele byen. Desuden er byen smukt dekoreret med udsmykninger og kakler som ses overalt i den lille by. Med sine lidt over 4000 indbyggere er byen ikke stor og slet ikke mange turister finder vejen forbi den flot beliggende by, hvor man kan nyde udsigten over bugten og se de Eoliske øer.


Man kommer til at skabe sin helt egen keramik i det store og velfungerende værksted, ’Ceramiche Valdemone’ og rundt på flere udflugter - der relaterer til emnet keramik. Vores værksted, ligger lidt uden for byen, tæt ved vandet. Her skal vi selv lave keramik med undervisningen af de meget professionelle sicilianske keramikere Antonio Fiocco - som underviser i udførsel i ler og Sebastiano Lupica som underviser i dekorationen/ glasur. Se mere her om værkstedet her.


Tilknyttet kurset er Ulla Meucci og Tine Kragh. Ulla har boet 25 år på Sicilien har selvsagt et stort kendskab til øen, hvor hun har arbejdet som guide i mange år og har sit eget keramikværksted. Tine Kragh er kunstner og kunsthistoriker og har studeret den sicilianske kunst, selv skabt keramik – og arbejdet på Sicilien.


Dagsprogram:

Dag 1 - Santo Stefano di Camastra

Vi ankommer til Palermo Lufthavn, hvorefter vi tager til hotellet i Santo Stefano di Camastra. Vi skal bo på det firestjernede "Hotel La Playa Blanca" der ligger ud til vandet. Efter vi har indlogeret os, skal vi på en velkomst tur rundt i byen Santo Stefano di Camastra – vi lærer byen at kende og ser de fine keramiske udsmykninger. Man siger om byen, at den er den smukkeste – og som et museum under åben himmel: "’Sembra irreale nella sua bellezza Santo Stefano: un museo a cielo aperto’".


Om aftenen spiser vi sammen på et af byens gode restauranter - får information om ugens program og introduceres til hinanden.


Dag 2 - Keramikværksted

Vi arbejder hele dagen på værksted, både formiddag og eftermiddag 9.30 - 16.00 – vi har ca. en time frokostpause. Denne dag skal vi lave ting i ler selv. Det kan være skåle, kakler, skulptur, dekorationer m.m. - lige hvad man har lyst til. Keramikeren Antonio Fiocco vil instruere de to kommende dage.


Alle kan være med, både nybegyndere og øvede kan få glæde af at deltage. Værkstedet har mange faciliteter og vi vil de første dage skabe værker selv i ler, der så kan nå at tørre, brændes og dekoreres. Derudover vil der mulighed for at dekorere de allerede brændte genstande som værkstedet fabrikerer f.eks. fine skåle med udskæringer, kakler, krus, kunst, skulpturer, religiøse figurer og sicilianske traditionelle ler-ting.


Kurset er inklusiv materialer, ler og glasur til små og mellemstore ting. Vil man lave større ting må man forvente et tillæg da disse også skal sendes hjem.


Dagene vil som udgangspunkt være på værkstedet, der ligger tæt ved havet, så i frokostpausen kan man sagtens kan tage en dukkert på den nærtliggende flotte, brede strand.


Dag 3 – Keramikværksted og keramikmuseet

Vi arbejder på værksted 9.30- 16.00. Hele denne dag skal vi også skabe ting i ler og stille ting til tørre - så de kan blive brændt.


Sidst på eftermiddagen besøger vi keramikmuseet i Santo Stefano di Camastra: ’Museo Civico delle Ceramiche’ åbent fra 15 – 18. Museet rummer mange forskellige slags keramik udstillet i det flotte palads.


Dag 4 - Heldagstur til Palermo

I dag vil Tine Kragh vise rundt i byen Palermo. Vi ser på udvalgte seværdigheder samt keramiske udsmykninger både moderne og ældre.


Først skal vi besøge det flotte kakkelmuseum ’La Casa Museo Stanze al Genio’ i et palads - her skal vi samle inspiration til dagen efter, hvor vi selv dekorere kakler. Vi spiser vores frokost som de lokale sicilianere på det pulserende marked Ballaro.


Efter frokost skal vi selvfølgelig også se byens store attraktioner såsom domkirken, fontænen Piazza Pretoria og det centrale Quattro Canti og meget mere. Derudover skal vi studere de vidunderlige kupler på kirkerne i Palermo skabt i keramik, Chiesa del Carmine, Chiesa san Giuseppe dei teatini m.m. og se dem fra en højt beliggende tagterrasse på Hotellet Ambasciatore hvor vi kan nyde en cocktail eller et glas vin.


Dag 5 – Glasering, dekorering og udflugt til Antonio Prestis skulpturer i landskabet

Vi arbejder på værkstedet fra 9.30 til 13.00. I dag skal vi glasere og dekorere nogle af de brændte ting vi lavede de første dage og eventuelt nogle af de allerede brændte kakler: matonella/piastrella som værkstedet fremstiller. De er brændt en gang og derfor klar til dekoration. Den professionelle Sebastiano Lupica instruerer og vejleder i glasurteknikker.


Efter frokost tager vi på udflugt for at se sicilianeren Antonio Prestis imponerende skulpturer rundt omkring i landskabet. Han er en siciliansk kunstner der skabte Fiumare d’Arte hvor flere store skulpturer blev placeret rundt omkring i landskabet - ulovligt. Han arbejder med kunst i alle former og inddrager både børn og unge. Det er imponerede at opleve hans store skulpturer som landart rundt omkring i det sicilianske landskab.


Dag 6 – Glasering, dekorering og foredrag

Vi arbejder på værkstedet om formiddagen. Dekoration og glasering af de sidste brændte ting vi lavede de første dage. Derudover er der mulighed for at dekorere allerede forbrændte ting som værkstedet fabrikerer f.eks. fine skåle med udskæringer, kakler, krus, kunst, skulpturer, religiøse figurer og siciliansk traditionelle ler-ting.


Eftermiddagen er sat af til fri disposition til f.eks. at udforske byen mere.


Om aftenen er der foredrag om ’Keramik og mosaik på Sicilien’ og samtalesalon om emnet. Dette afholdes af rejseleder Tine Kragh.


Dag 7 – Udstilling og udflugt til Cefalu

Vi er igen på værkstedet om formiddagen. Dette er den sidste dag på værkstedet og vi laver en lille uformel udstilling af vores værker til inspiration, evaluerer med underviserne Antonio Fiocco og Sebastiano Lupica og afslutter keramikkurset. Vi forbereder og medbringer vores keramik til hjemrejsen.


Eftermiddags togtur til den hyggelige by Cefalu. Her skal vi blandt andet se den smukke domkirke med mosaikker og museet ’Madralisca’ med keramik fra lokalområdet så som terrakotta-olielamper, kakler, fint dekorerede græske vaser i rødler. Museet rummer også flotte renæssanceværker af den sicilianske maler Antonello da Messina. Tine Kragh viser rundt og fortæller om byen, keramikken og kunsten.


Vi spiser afskedsmiddag i byen – husk badetøj.


Dag 8 - Hjemrejse

Vi tager til Palermo lufthavn og rejser hjem mod Danmark.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

 • Fly
 • Hotel
 • Morgenmad
 • To ekspertrejseledere
 • Omkring 26 timers undervisning på værkstedet Valdemone. Inklusive materialer, ler og glasur. Hvis man vælger at arbejde i meget store formater, kræves et ekstra tilskud – da disse også vil skulle sendes hjem.
 • Det keramik, du selv producerer (dog ikke udgifter til store værker samt forsendelse)
 • Guidet ture enten eftermiddag eller formiddag- på alle udflugter og i byen Santo Stefano di Camastra. -Tre udflugter til Palermo, Cefalu og på tur rundt i naturen og se sicilianeren Antonio Presti's landart i det smukke sicilianske landskab.
 • Støtte og hjælp fra Højskolens på Siciliens ansatte gennem hele turen.
 • Udover undervisningen vil der være foredrag, samtalesalon, film om aftenen på hotellet og meget mere.


Ikke inkluderet

 • Museumsentréer (ikke dyrt)
 • Byskatter (1,5 euro per nat)
 • Frokoster og middage (måltider kan nydes i byens mange caféer og restauranter til en billig penge).

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Italien - Sicilien - Antonio Prestis skulpturer

Antonio Prestis skulpturer

Antonio Presti har placeret store skulpturer i landskabet nær Ssanto Stefano Di Camastra. På billedet ses skulpturen "Monument to a Dead Poet" / "The Window of the Sea".

Italien - Sicilien - Cefalu

Cefalu

Cefalu er en smuk by på Siciliens nordkyst, der bl.a. er hjem for en flot normannerkatedral.

Italien - Sicilien - Cefalu - Museo Madralisca

Museo Madralisca

Museet er bygget på baron Enrico Pirajno fra Mandraliscas samling. I sit korte liv (1809-1864) samlede han mange kunstgenstande i sit hjem, der i dag udgør museet.

Italien - Sicilien - Ballero Market

Ballaro marked

Ballaro gademarkedet i Palermo, Sicilien kombinerer et marked med mad og tøj. Gade sælgerne har nogle af de bedste lokale delikatesser, hvor du finder et farverigt sortiment af frugt og grøntsager samt fisk og kød.

Italien - Sicilien - Palermo - Chiesa del Carmine

Chiesa del Carmine

En flot, barok kirke fra 1600-tallet.

Italien - Sicilien - Palermo - La Casa Museo Stanze al Genio

La Casa Museo Stanze al Genio

Kakkelmuseet i Palermo.

Italien - Sicilien - Palermo

Palermo

Siciliens nordlige hovedby rummer mange oplevelser. Man kan se spor fra flere af øens epoker i byen, der bl.a. har været kontrolleret af både arabere og normannere.

Italien - Palermo - Katedralen

Palermo Katedral

Palermo Katedralen ligger på det ældste og helligste område i Palermo, hvor allerede fønikere, romere, byzantinere og arabere havde bygget deres kultbygninger. I 1184 rev ærkebiskoppen i Palermo, Gualtiero Offamilio, den muslimske moské ned og gjorde katedralen til et symbol på den religiøse magt i byen.

Italien - Palermo - Piazza Pretoria

Piazza Pretoria

Den Pretoriske Fontæne Piazza Pretoria ligger midt på pladsen og på bagsiden af klosteret Santa Catarina. Det kæmpe springvand med tilhørende 64 statuer blev bygget i 1554 i Firenze, og sendt til Palermo.

Italien - Palermo - Quatro Canti

Quatro Canti

Quatro Canti er en plads, der er krydset mellem to af de mest fremtrædende gader i Palermo, Via Maqueda og Via Vittorio Emanuele. Bygningernes barokke arkitektur, danner en ottekantet plads, der var til ære for den spanske vicekonge.

Italien - Sicilien - Santo Stefano Di Camastra - Hotel La Playa Blanca

Hotel La Playa Blanca

Hotellet "La Playa Blanca" ligger smukt ned til vandet på Siciliens nordkyst.

Italien - Sicilien - Santo Stefano Di Camastra - Museo Civico Della Ceramica

Museo Civico Della Ceramica

Keramikmuseet i Santo Stefano di Camastra.

Italien - Sicilien - Santo Stefano Di Camastre

Santo Stefano di Camastra

Byen Santo Stefano di Camastra er en by på Sicilien. Man siger om byen, at den er den smukkeste – og som et museum under åben himmel: ’Sembra irreale nella sua bellezza Santo Stefano: un museo a cielo aperto’.

 Italien - Sicilien - Santo Stefano Di Camastra - Værkstedet Ceramiche Valdemone

Værkstedet "Ceramiche Valdemone"

Værkstedet "Ceramiche Valdemone" er et charmerende keramik værksted i byen.

Italien - Sicilien - Palermo - Chiesa San Giuseppe dei Teatini

Chiesa San Giuseppe dei Teatini

Chiesa San Giuseppe dei Teatini er en katolsk kirke, som er dedikeret til Skt. Joseph. Kirken er bygget i den smukke Barok-stil mellem det sene 1600-tal og det tidlige 1700-tal.

Italien - Sicilien - Antonio Prestis skulpturerItalien - Sicilien - CefaluItalien - Sicilien - CefaluItalien - Sicilien - CefaluItalien - Sicilien - Cefalu - Museo MadraliscaItalien - Sicilien - Ballero MarketItalien - Sicilien - Palermo - Chiesa del CarmineItalien - Sicilien - Palermo - La Casa Museo Stanze al GenioItalien - Sicilien - Palermo - La Casa Museo Stanze al GenioItalien - Sicilien - PalermoItalien - PalermoItalien - Palermo - KatedralenItalien - Palermo - Piazza Pretoria Italien - Palermo - Quatro CantiItalien - Sicilien - Santo Stefano Di Camastra - Hotel La Playa BlancaItalien - Sicilien - Santo Stefano Di Camastra - Hotel La Playa BlancaItalien - Sicilien - Santo Stefano Di Camastra - Hotel La Playa BlancaItalien - Sicilien - Santo Stefano Di Camastra - Museo Civico Della CeramicaItalien - Sicilien - Santo Stefano Di Camastra - Museo Civico Della CeramicaItalien - Sicilien - Santo Stefano Di CamastreItalien - Sicilien - Santo Stefano Di CamastraItalien - Sicilien - Santo Stefano Di Camastra Italien - Sicilien - Santo Stefano Di Camastra - Værkstedet Ceramiche Valdemone Italien - Sicilien - Santo Stefano Di Camastra - Værkstedet Ceramiche Valdemone Italien - Sicilien - Santo Stefano Di Camastra - Værkstedet Ceramiche Valdemone Italien - Sicilien - Santo Stefano Di Camastra - Værkstedet Ceramiche Valdemone Italien - Sicilien - Santo Stefano Di Camastra - Værkstedet Ceramiche Valdemone Italien - Sicilien - Palermo - Chiesa San Giuseppe dei TeatiniItalien - Sicilien - Palermo - Chiesa San Giuseppe dei teatini

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.