Højskolen på Sicilien: Forårskursus KUNST - KULTUR - ARKÆOLOGI

Oplev en intensiv uge fuld af oplevelser og kontraster, med kunst og kultur fra flere perioder.
Italien - Sicilien - SegestaItalien - Palermo - Villa Giulia Italien - Palermo - Teatro MassimoItalien - Palermo - Museum Museo Salinas
Startdato 8. maj 2021
Slutdato 15. maj 2021
Varighed 8 dage
Rejseledere  Tine Kragh
Pris 10995 kr
Eneværelsestillæg 1890 kr
Status Ledige pladser
Bestil rejse

Højskolen på Sicilien: Forårskursus KUNST - KULTUR - ARKÆOLOGI

Oplev en intensiv uge fuld af oplevelser og kontraster, med kunst og kultur fra flere perioder.

Kunne du tænke dig at opleve storbyen Palermo?


Vi vil se udvalgte udstillinger, street- art, skulpturer i parker, siciliansk barok, moderne og ældre kunst, arkæologiske områder og meget mere. Det vil blive en intensiv uge med kunst og kultur fra mange perioder; normannerne, grækerne, romerne, renæssancen, barokken, middelalderen og nutidig kunst.


Vi vil blive beriget med mange gode oplevelser og om aftenen vil vi have samtalesalon, diskussioner og foredrag om emnet: KUNST – KULTUR - ARKÆOLOGI.


Der er i ugen planlagt et spændende program. Vi skal selvfølgelig rundt og se nogle af Palermos største seværdigheder såsom katedralen, Quattro Canti, Piazza Pretoria, Palermos smukke museer, Normanner Paladset og meget mere. Vi skal på dejlige udflugter, blandt andet en heldagstur, hvor vi besøger det store flot beliggende arkæologiske område Segesta – og se templet og det fine Amfiteater - derefter til bjergbyen Monreale, hvor vi skal se klostergården og kirken med de smukke byzantinske mosaikker. En anden dag tager vi på togrejse langs havet til den idylliske by Cefalú, hvor vi også skal se den smukke domkirke, museet Museo Mandralisca og mulighed for vandretur til Diana templet på klippen La Rocca.


En eftermiddag kommer du til at møde efterkommere af den danske kunstner Bertel Thorvaldsens familie i Palermo: Magda og Giovanni. De har arvet flere genstande fra Thorvaldsen, som vi skal se. Blandt andet en fin dagbog med skitser fra Rom tegnet af Thorvaldsens datter Elisa. De vil fortælle om familierelationen og Thorvaldsen - vi afslutter med vin og antipasti på terrassen med solnedgang.


Palermo er kendt for sin fantasifulde street-art, kunst i gaderne, oftest som vægmalerier eller grafitti. En eftermiddag vil kunsthistoriker Enrica Bruno - som bor Palermo – tage os med rundt og vise os den nyeste street-art og steder, som man ikke kan læse om i turistguides eller i bøger om Sicilien. Vi vil opleve Palermos pulserende byliv og opsøge lokale aktuelle arrangementer som koncerter, teater og ferniseringer m.m.


Dagsprogram:

Dag 1 - Ankomst til Palermo

Vi flyver fra København om formiddagen og ankommer til Palermo. Om aftenen er der velkomstmiddag og lille introducerende rundtur i byen. Efterfølgende drinks på hotellets tagterrasse.


Dag 2 - Byvandring

Klokken 9.00 - 12.00: Vi skal se de nogle af de store seværdigheder i Palermo. Bl.a. renæssancefontænen Piazza Pretoria og det centralt beliggende Quattro Canti. På Piazza Belini skal vi se de små kirker San Cataldo og Martorana med de smukke mosaikker. Derefter oplever vi den store katedral. Her får vi en rundtur i kirken og ser dens kunstværker og dykker ned i dens historie.


Frokostpause


Klokken 14.00 - 17.00: Guidet tur med den sicilianske kunsthistoriker Enrica Bruno. Hun vil vise os Palermos megen street-art, dens historie og teknik. Enrica kommer selv fra Palermo og vil fortælle om noget af den kunst, man ikke kan læse om i bøger, netop den meget aktuelle og ofte politiske kunst som street-art jo ofte er. Tit er de udført på bygninger, der blev bombet i 2. verdenskrig eller på bygninger, som er bygget illegalt - vi kommer vidt omkring i Palermos små afkroge.


Dag 3 - Besøg hos Thorvaldsens familie i Palermo

Klokken 9.00 - 12.00: Vi starter dagen med at se Chiesa del Gesu, en overdådig kirke med svulstige sicilianske barokudsmykninger. Derefter går turen gennem det pulserende marked Ballaro og til den smukke park Villa Giulia, som er fuld af eksotiske træer og med skulpturer af den sicilianske kunstner Marabiti.


Herefter går vi langs havet og får en god kop kaffe eller is ved havet.


Så skal vi videre mod museet Museo Abatelis og se dets mange flotte værker, blandt andet renæssancekunstneren af Antonello da Messina. Han har malet? Det store imponerende værk "Il Tromfo del Morte" - Dødens Triumf, der inspirerende Picasso til at male Guernica. Vi vil også se værker af malere, der var inspireret af Caravaggio, det og meget mere. Hvis man ønsker, kan man blive i museet i længere tid.


Frokostpause


Klokken 14.00 - 16.00: Vi besøger Normannerpaladset, der også rummer udstillinger og derefter den smukke lille kirke La Capella Palatina.


Klokken 16.00 - 19.00: Denne sene eftermiddag skal vi møde den danske kunstner Bertel Thorvaldsens familie i Palermo. Famillien har arvet flere genstande fra Thorvaldsen, som vi skal se, blandt andet en fin dagbog hans datter, Elisa, skrev og tegnede i på sin tur til Rom. Her kan vi også opleve deres smukke paladslignende lejlighed, hvor de bor. Lejligheden har tre terrasser, frodige planter og udsigt til katedralen. De vil fortælle om relationen og vi afslutter med vin og antipasti på terrassen.


Dag 4 - Heldagsudflugt til det arkæologiske område Segesta og bjergbyen Monreale

Klokken 9.00 - 17.00: Udflugt til det store arkæologiske område Segesta med det meget flotte, doriske tempel fra 420 f.Kr. og det flot beliggende amfiteater. Området er ikke særlig besøgt af turister – men en stor oplevelse.


Efterfølgende tager vi til bjergbyen Monreale, spiser frokost og ser den smukt dekorerede domkirke med klostergård. Vi besøger lokale kunsthåndværkere, der udfører mosaikkunst tilsvarende den man ser i domkirken.


Klokken 21.00: Samtalesalon om kunst – hvad er kunst? På tagterrasse i byen.


Dag 5 - Fridag - med foredarg om aftenen

Fridag, hvor man kan tage på udflugt til den meget smukke strand Mondello, besøge bjerget Monte Pellegrino, leje en cykel eller bare nyde Palermo by. Vi hjælper gerne med gode ideer.


Klokken 18.00: Foredrag om sicilianske kunstnere - både ældre og moderne – Marabitti, Gagini, Antonello da Messina, Pietro Consagra, Renate Guttoso og Antonio Presti Landart.


Dag 6 - Cefalú

Klokken 9.00 - 17.00: Togtur til den meget smukke by ved havet, Cefalú, hvor vi skal se den imponerende domkirke med de byzantinske mosaikker og opleve det fine museum Museo Mandralisca.


Frokostpause ml. kl. 12.00 - 14.00.


Dejlig kaffestund på kaffebar med sicilianske kager og med udsigt til domkirken. Desuden skal vi se den enestående antikke vaskeplads og for dem, der er friske, skal vi op på klippen og opleve resterne af Diana templet og se den meget flotte panoramiske udsigt over havnen og havet.


Der vil være mulighed for at blive i Cefalú, måske bade og spise aftensmad på byens gode restauranter. Ellers tager vi samlet toget tilbage til Palermo klokken ca. 17.


Dag 7 - Det arkæologiske museum og området La Kalsa

Klokken 10.00 - 12.00: Vi besøger museet Salinas - det smukke museum med blandt andet mange arkæologiske genstande fra Sicilien. Derefter skal vi gå rundt i området, opleve teatret Teatro Massimo, et af Europas største teatre, blandt andet kendt fra filmen Godfather III. Vi vil også se et andet fint teater i Palermo; Politiamo.


Klokken 14.00 - 17.00: Eftermiddagskaffe på den antikke cafe: Antica Focacceria San Francesco - hvor Tine giver os et lille oplæg om danske kunstnere på Sicilien og i Italien. Derefter skal vi rundt i området La Kalsa og se nogle af de steder, som danske kunstnere malede efter, blandt andet et af Martinus Rørbyes kendte motiver fra Palermo.

Derefter skal vi opleve det smukke oratorium San Lorenzo med de smukke stukdekorationer fra 16. århundrede af den sicilianske kunstner Serpotta. Her finder man også kopien af det store altertavlebillede (268 x 197 cm) af Caravaggio Nativitá i San Lorenzo oratoriet. Dette er en meget fin kopi af det oprindelige billede, som blev stjålet den 18. oktober 1969 og som aldrig er blevet genfundet. Det er et af de kunsttyverier, der er omgærdet af mest mystik og flest konspirationsteorier.


Ekstra: Mulighed for at besøge det meget unikke museum med moderne kunst: Museum Palazzo Riso, Museo d’Arte Contemporanea della Sicilia. Et palads fuld af smuk installationskunst og moderne værker.


Klokken 20.00: Om aftenen er der afskedsmiddag, evaluering og drinks.


Dag 8 - Hjemrejse

Hjemrejse og afgang mod København.Udover det fastlagte program vil vi opsøge aktuelle lokale arrangementer såsom koncerter, udstillinger, events m.m.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

 • Flyrejse tur/retur
 • Lufthavnstransfers til og fra lufthavn
 • Dejlig velkomstmiddag
 • Ophold på centralt beliggende hotel med morgenmad.
 • Undervisning, guidede ture og samtalesaloner i løbet af ugen.
 • Heldagstur til byen Segesta og Monreale.
 • Togtur til byen Cefalú.
 • Samtalesaloner, filmaftener og foredrag. Et besøg i teater vil også være muligt.
 • Assistance ved behov, af personalet på højskolen, i løbet af hele rejsen.

I rejsen er ikke inkluderet:

 • Museumsentreer (som man må påregne til omkring 25 Euro)
 • Måltider ud over morgenmad på hotellet.
 • Byskatter (1,5€ per nat)


Rejseleder

Tine Kragh

Tine Kragh er cand.mag. i kunsthistorie fra Københavns Universitet. Hun arbejder, og har arbejdet på forskellige museer, blandt andet på Thorvaldsens museum og Kastrupgårdsamlingen som omviser og kunstformidler. Derudover underviser hun på Folkeuniversitetet.


Tine skaber kunsthistoriske rejser til Italien. Hun er selv kunstner og har udstillet i mange gallerier i Danmark, Frankrig og Italien, heriblandt i Vatikanet i Rom. Hun laver også udsmykningsopgaver. Her har hun blandt andet lavet en større udsmykning i Tivoli i København.


Tine underviser desuden i kunst og maleri, og holder foredrag i kirker og på højskoler rundt i landet. Hun har arbejdet, studeret og har haft legatophold i Danmark og udlandet. Det gælder blandt andet i klostret San Cataldo Amalfi, Fabriano, Marche, San Silvestro, Fundation Danoise, Paris samt klostre i Danmark som Ørslev og Løgumkloster.


Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Italien - Sicilien - Cefalu

Cefalu

Cefalu er en smuk by på Siciliens nordkyst, der bl.a. er hjem for en flot normannerkatedral.

Italien - Sicilien - Cefalu - Museo Madralisca

Museo Madralisca

Museet er bygget på baron Enrico Pirajno fra Mandraliscas samling. I sit korte liv (1809-1864) samlede han mange kunstgenstande i sit hjem, der i dag udgør museet.

Italien - Sicilien - Duomo di Monreale

Monreale - Domkirke

Monreales normanniske domkirke er smykket med mosaikker i en dynamisk byzantinsk stil, der genspejler den samtidige kunst i Konstantinopel.

Italien - Sicilien - Ballero Market

Ballaro marked

Ballaro gademarkedet i Palermo, Sicilien kombinerer et marked med mad og tøj. Gade sælgerne har nogle af de bedste lokale delikatesser, hvor du finder et farverigt sortiment af frugt og grøntsager samt fisk og kød.

Italien - Sicilien - Capella Palatina

Cappella Palatina

Capella Palentina er kongelig kapel fra Siciliens normandiske konger.

Italien - Sicilien - San Catadello

Chiesa San Cataldo

Kirken San Cataldo er en katolsk kirke placeret på Piazza Bellini i det centrale Palermo. Kirken er opført i 1154 og kom på World Heritage site i 2015.

Italien - Palermo - Museum Museo Salinas

Museo Salinas

Museo Salinas er en regional arkæologisk museum i byen Palermo. Selve museet er er opkaldt efter en berømt arkæolog og numismatiker ved navn Antonio Salinas. I dette museum vil man opleve nogle af de mest værdigfulde samlinger af antik græsk og punisk kunst, og historier fra Sicilien.

Italien - Sicilien - Palermo

Palermo

Siciliens nordlige hovedby rummer mange oplevelser. Man kan se spor fra flere af øens epoker i byen, der bl.a. har været kontrolleret af både arabere og normannere.

Italien - Palermo - Katedralen

Palermo Katedral

Palermo Katedralen ligger på det ældste og helligste område i Palermo, hvor allerede fønikere, romere, byzantinere og arabere havde bygget deres kultbygninger. I 1184 rev ærkebiskoppen i Palermo, Gualtiero Offamilio, den muslimske moské ned og gjorde katedralen til et symbol på den religiøse magt i byen.

Italien - Palermo - Piazza Pretoria

Piazza Pretoria

Den Pretoriske Fontæne Piazza Pretoria ligger midt på pladsen og på bagsiden af klosteret Santa Catarina. Det kæmpe springvand med tilhørende 64 statuer blev bygget i 1554 i Firenze, og sendt til Palermo.

Italien - Palermo - Quatro Canti

Quatro Canti

Quatro Canti er en plads, der er krydset mellem to af de mest fremtrædende gader i Palermo, Via Maqueda og Via Vittorio Emanuele. Bygningernes barokke arkitektur, danner en ottekantet plads, der var til ære for den spanske vicekonge.

Italien - Sicilien - Teatro Theatre Massimo

Teatro Massimo

Teatro Massimo er et operahus og opera selskab beliggende på Piazza Verdi i Palermo. Operahuset er kendt for sit perfekte akustik og fortryllende atmosfære. Det er den største operahus i Italien, og et af de største i Europa.

Italien - Sicilien - Villa Giulia Park

Villa Giulia

Villa Giulia er en vidunderlig park med frodige omgivelser og kunstige søer i Parlermo. Villa Giulia blev bygget mellem 1775-1778 tæt på havet og ikke langt fra den botaniske have.

Segesta

Andre rejser med samme rejseleder

Rejse Højskolen på Sicilien - Skønhed og Poesi
Startdato 10. april 2021
Slutdato 17. april 2021
Varighed 8 dage
Pris 10995 kr
Eneværelsestillæg 1790 kr
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Italien - Sicilien - CefaluItalien - Sicilien - CefaluItalien - Sicilien - CefaluItalien - Sicilien - Cefalu - Museo MadraliscaItalien - Sicilien - Duomo di MonrealeItalien - Sicilien - Ballero MarketItalien - Sicilien - Capella PalatinaCapella Palentina Italien - Sicilien - San CatadelloItalien - Palermo - Museum Museo SalinasItalien - Sicilien - PalermoItalien - PalermoItalien - Palermo - KatedralenItalien - Palermo - Piazza Pretoria Italien - Palermo - Quatro CantiItalien - Sicilien - Teatro Theatre MassimoItalien - Sicilien - Villa Giulia Park

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.