Højskolen på Sicilien - Sprog og kultur

Italiensk sprog og kultur i Palermo - Det er den danske højskoletanke med samvær og læring, vi planter om på smukke Sicilien
Italien - Palermo - KatedralenItalien - Palermo - Palermo BugtenItalien - Sicilien - PalermoItalien - Sicilien - Monreale

Højskolen på Sicilien - Sprog og kultur

Italiensk sprog og kultur i Palermo - Det er den danske højskoletanke med samvær og læring, vi planter om på smukke Sicilien

OBS - Denne rejse vil blive gennemført i samarbejde med Panorama Travel. Læs mere om rejsen på deres hjemmeside her: https://panoramatravel.dk/rejse/sicilien-sprog-kultur.Har du lyst til at lære italiensk i en afslappet og hyggelig atmosfære i en af de mest fascinerende byer på Sicilien? Så er dette et kursus for dig!


Øens fantastiske klima og skønhed danner de perfekte rammer for en højskole. Højskolen på Sicilien skaber kurser med mange forskellige temaer og i relevante byer på øen til kurserne.


Palermo er en vidunderlig by, både historisk, kunstnerisk og en pulserende storby. Vi skal rundt og se Palermos katedral, Normannerpaladset, Quatro Canti, spændende museer, markeder og mange andre af byens seværdigheder. Om aftenen er der mulighed for at spise sammen på nogle af Palermos gode restauranter.


Der vil være en endagstur til den nærliggende bjergby Monreale. Her kan vi opleve en lille siciliansk by, hvor vores underviser Francesca kommer fra. Vi ser den flotte domkirke med de imponerede byzantinske mosaikker og det tilhørende kloster.


Dagene vil være fulde af sprog og læring og om aftenen vil der også være mulighed for at deltage i foredrag og filmfremvisninger.


Blandt andet vil Francesca holde et foredrag, hvor hun giver et litterært perspektiv på Sicilien gennem en af de største sicilianske forfattere, Luigi Pirandello.


Desuden vil der være et foredrag om ”Siciliens kunstskatte”, hvor vi ser flotte fotos fra hele hele øen. Andre dage mødes vi på restauranter og cafeer hvor vi holder samtalesalon. Det vil blive en berigende uge, fuld af oplevelser og læring.


Dagsprogram:

Dag 1 - Palermo

Flyrejse og ankomst. Velkomstmiddag i Palermos centrum. Vi introduceres til hinanden og ugens program. Mindre guidet rundtur i byen omkring vores hotel og drink by-night.


Dag 2 - Quatro Canti

Kl. 9-12 - Italienskundervisning.

Frokost

Kl.14-17 - Rundtur i centrum af Palermo, Katedralen, Quatro Canti, Chiesa San Cataldo, Piazza Pretoria og markedet Vucciria - hvor vi afslutter med skønne sicilianske kager.

Kl.21 - Filmaften ”Leoparden” 1963 af Luchino Visconti


Dag 3 - Ballaro-markedet

Kl. 9-12 - Vi starter tidligt på det livlige marked Ballaro med mulighed for at prøve Siciliansk street-food, derefter skal vi rundt og se blandt andet den fine normanner kirker, Chiesa san Giovanni degli Erimiti og Palazzo Normanni med den lille kirke Capella Palentina med de fine mosaikker.

Frokost

Kl. 14-17 - Italiensk undervisning.

Kl. 18 - Foredrag. Francesca foredrag om et litterært perspektiv på Sicilien gennem to af de største sicilianske forfattere, Luigi Pirandello og Giovanni Verga.


Dag 4 - Heldagstur til Monreale

Kl. 10-16 - Heldagstur til Monreale- undervisning og guidet tur i byen og den smukke domkirke, med de imponerende byzantinske mosaikker og dens tilhørende klostergård.

Vi spiser frokost i byen. Derefter mulighed for at udforske byen og nyde den flotte udsigt over Palermo-bugten.

Dag 5 - Tid på egen hånd

Fridag

Mulighed for at tage på udflugt til f.eks. Cefalú, afslapning i Palermo eller til stranden Mondello, Monte Pellegrino el. andet. Underviserne hjælper gerne med udflugter eller andre anbefalinger.

Kl.18 - Foredrag om Siciliens kunstskatte af kunsthistoriker Tine Kragh.


Dag 6 - Palermos Botaniske Have

Kl. 9-12 - Italienskundervisning.

Frokost

Kl. 14-17 - Tur til Palermos fine botaniske have, Orto Botanico, besøge den åbne kirke uden tag; Chiesa di Santa Maria dello Spasimo, Villa Giulia parken med flotte skulpturer af Marabitti og vi afslutter med en spadseretur ved havnen og vandet.


Dag 7 - Gågaden Via Maquede

Kl. 9-12 - Italienskundervisning.

Frokost

Kl. 14-17 - Vi bevæger os ned ad gågaden Via Maqueda og området ved Teatro Massimo, ser det imponerende teater, markedet Il Capo og museet Museo Salinas, et arkæologisk museum med mange sjældne fund fra hele Sicilien, i et område der er fuld af gode restauranter og butikker.

Dem der har lyst tager ud og spiser afskedsmiddag sammen.

Dag 8 - hjemrejse til København

Hjemrejsedag til København.

Læs mere

Du kan læse mere om Højskolen på Sicilien på deres egen hjemmeside her

Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

 • Fly
 • Lufthavnstransfers
 • Hotel med morgenmad
 • Hver dag er der ca. 3 timer italienskundervisning for alle - begyndere såvel som øvede.
 • Guidede ture enten formiddag eller eftermiddag - med kultur og kunst i Palermo.
 • En udflugt til byen Monreale.
 • Foredrag og film om aftenen på hotellet.

Ikke inkluderet

 • Måltider ud over morgenmad
 • Udflugter ud over turen til Monreale
 • Byskatter (1,5€ per nat)

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Italien - Sicilien - Duomo di Monreale

Monreale - Domkirke

Monreales normanniske domkirke er smykket med mosaikker i en dynamisk byzantinsk stil, der genspejler den samtidige kunst i Konstantinopel.

Italien - Sicilien - Ballero Market

Ballaro marked

Ballaro gademarkedet i Palermo, Sicilien kombinerer et marked med mad og tøj. Gade sælgerne har nogle af de bedste lokale delikatesser, hvor du finder et farverigt sortiment af frugt og grøntsager samt fisk og kød.

Italien - Sicilien - Orto Botanico

Botaniske have - Orto Botanico

Orto Botanico di Palermo (Palermo Botaniske have) er både en botanisk have og en forsknings- og uddannelsesinstitution ved Botanisk Institut ved Universitetet i Palermo.

Italien - Sicilien - Capella Palatina

Cappella Palatina

Capella Palentina er kongelig kapel fra Siciliens normandiske konger.

Italien - Palermo - Chiesa di Santa Maria dello Spasimo

Chiesa di Santa Maria dello Spasimo

Chiesa di Santa Maria dello Spasimo er en ufærdig katolsk kirke i Kalsa-kvarteret i Palermo, Sicilien, på Via dello Spasimo. Man kan i kirken opleve udendørs musikalske og kulturelle arrangementer på grund af det manglende tag.

Italien - Sicilien - San Catadello

Chiesa San Cataldo

Kirken San Cataldo er en katolsk kirke placeret på Piazza Bellini i det centrale Palermo. Kirken er opført i 1154 og kom på World Heritage site i 2015.

Italien - Palermo - Chiesa san Giovanni degli Eremiti

Chiesa san Giovanni degli Erimiti

Chiesa san Giovanni degli Eremiti er en kirke, som er kendt for dets strålende røde kupler samt den smukke have, der formentlig er den bedst bevarede del.

Italien - Palermo - Museum Museo Salinas

Museo Salinas

Museo Salinas er en regional arkæologisk museum i byen Palermo. Selve museet er er opkaldt efter en berømt arkæolog og numismatiker ved navn Antonio Salinas. I dette museum vil man opleve nogle af de mest værdigfulde samlinger af antik græsk og punisk kunst, og historier fra Sicilien.

Italien - Sicilien - Palazzo del Normanni

Palazzo Normanni

Palazzo Normanni var i 13. århundrede etableret som en slot der var centrum for kultur og kunst. Slottet har et eksostisk præg af overdådelige rum med mosaikker og freskomalerier. Den kongelige gårdhave rundt om slottet giver slottet et elegant entré . I dag er slottet et hjemsted for det sicilianske regionale parlament.

Italien - Sicilien - Palermo

Palermo

Siciliens nordlige hovedby rummer mange oplevelser. Man kan se spor fra flere af øens epoker i byen, der bl.a. har været kontrolleret af både arabere og normannere.

Italien - Palermo - Katedralen

Palermo Katedral

Palermo Katedralen ligger på det ældste og helligste område i Palermo, hvor allerede fønikere, romere, byzantinere og arabere havde bygget deres kultbygninger. I 1184 rev ærkebiskoppen i Palermo, Gualtiero Offamilio, den muslimske moské ned og gjorde katedralen til et symbol på den religiøse magt i byen.

Italien - Palermo - Palermo Bugten

Palermo-bugten

Udsigten over Palermo bugten ved det Tyrrhenske Hav er Siciliens hovedstad og er det økonomiske, kulturelle og turistmæssige centrum.

Italien - Palermo - Piazza Pretoria

Piazza Pretoria

Den Pretoriske Fontæne Piazza Pretoria ligger midt på pladsen og på bagsiden af klosteret Santa Catarina. Det kæmpe springvand med tilhørende 64 statuer blev bygget i 1554 i Firenze, og sendt til Palermo.

Italien - Palermo - Quatro Canti

Quatro Canti

Quatro Canti er en plads, der er krydset mellem to af de mest fremtrædende gader i Palermo, Via Maqueda og Via Vittorio Emanuele. Bygningernes barokke arkitektur, danner en ottekantet plads, der var til ære for den spanske vicekonge.

Italien - Sicilien - Teatro Theatre Massimo

Teatro Massimo

Teatro Massimo er et operahus og opera selskab beliggende på Piazza Verdi i Palermo. Operahuset er kendt for sit perfekte akustik og fortryllende atmosfære. Det er den største operahus i Italien, og et af de største i Europa.

Italien - Sicilien - Villa Giulia Park

Villa Giulia

Villa Giulia er en vidunderlig park med frodige omgivelser og kunstige søer i Parlermo. Villa Giulia blev bygget mellem 1775-1778 tæt på havet og ikke langt fra den botaniske have.

Italien - Sicilien - Etna

Sicilien

Den autonome region Sicilien er støvlelandets fodbold. Den er samtidig middelhavets største ø og hjemsted for den karismatiske vulkan Etna (billedet).

Italien - Sicilien - Duomo di MonrealeItalien - Sicilien - Ballero MarketItalien - Sicilien - Orto BotanicoItalien - Sicilien - Capella PalatinaCapella Palentina Italien - Palermo - Chiesa di Santa Maria dello SpasimoItalien - Sicilien - San CatadelloItalien - Palermo - Chiesa san Giovanni degli EremitiItalien - Palermo - Museum Museo SalinasItalien - Sicilien - Palazzo del NormanniItalien - Sicilien - PalermoItalien - PalermoItalien - Palermo - KatedralenItalien - Palermo - Palermo BugtenItalien - Palermo - Piazza Pretoria Italien - Palermo - Quatro CantiItalien - Sicilien - Teatro Theatre MassimoItalien - Sicilien - Villa Giulia ParkItalien - Sicilien - Etna

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.