Hiking og meditation i det indiske Himalaya - Naggar

Glem tiden, træd ind i en lille skjult dal i de mægtige Himalayabjerge helt oppe i det nordligste Indien.
Indien - Naggar - Naggar CastleIndien - NaggarIndien - Chandrakhani-passetIndien - Kullu Valley - Udsigt i Kullu Valley Indien - Naggar - På vej til Chandrakhani Pas Indien - Naggar - Rumsu Village Indien - Nathan - Hellig sø på højeng

Hiking og meditation i det indiske Himalaya - Naggar

Glem tiden, træd ind i en lille skjult dal i de mægtige Himalayabjerge helt oppe i det nordligste Indien.

13 magiske efterårsdage i Indien centreret om en uges retreat i en bjerglandsby i Kullu-området.


Et meditations- og vandrings retreat i de storslåede og fredfyldte Kullu-bjerges helt unikke og isolerede Pahari kultur, som selv inderne finder eksotisk. Vi slukker telefonerne og vender tilbage til nuets enkelhed. Vi vandrer ad bugtende landsbyveje og snoede hyrdestier. I den storslåede natur oplever vi guidet meditation og perioder med vandring i stilhed. Rolige aftner med fordybelse i bålsamtaler, skrivning eller læsning følges at nætter hvor kun flodens brusen høres. Til fods besøger vi smukke lokale tømmer- og stentempler, hellige vandfald og ældgamle helligdomme. Til slut kører vi gennem Kangra-dalen, ser buddhistiske klostre og udforsker den farverige tibetanske eksilhovedstad Dharamshala, som ligger højt på en bjergtop.


Bifrosts Kåre Troelsen (Danmark) og Rina Korshi (Indien) kender Indien og Kullu-bjergene som deres egen bukselomme. De er begge meditationslærere og bjergguider og har i en årrække guidet meditations- og vandrings-grupper ad deres helt egne stier. (vandresværhedsgrad: begynder)


Dagsprogram:

Dag 1 - Afrejse til Indien

Direkte fly fra Københavns lufthavn til Delhi. Afrejse er om aftenen. Vi er fremme i Delhi tidligt næste morgen.


Dag 2 - Tog til Chandigarh

Vi ankommer kl 07.35 og slapper af nogle timer på et hotel


Klokken 14.00 tager vi toget fra New Delhis travle banegård. Vi rejser nordpå fire en halv time gennem Harayana-statens frodige marker til Chandigarh, en moderne by tegnet af arkitekten Le Corbusier. Vi overnatter på Hotel James.


Dag 3 - Himalaya

Tidlig morgen forlader vi lavlandet og kører i egen bus op i Himalaya bjergene (ca. 9 timer med pauser). Frokostpause i Bilaspur med udsigt over delvist oversvømmede stentempler. Eftermiddages-te, i Raja Ajbar Sen’s gamle smuldrende kongepalads, Raj Mahal grundlagt i 1527.


Videre gennem den imponerende Pandoh slugt til Kullu-området hvor Himalayabjergene begynder at tårne sig op. Slugten åbner op til Kullu-dalen og vi ankommer eftermiddag i den lille højtliggende (1800m) Naggar landsby hvor vi tilbringer den kommende retreat-uge.

Dag 4 - Akklimatisering og gåtur i landsbyen

En dejlig rolig akklimatiseringsdag. Morgen med guidet meditation, åndedrætsøvelser og introduktion af ugens program. Efter morgenmaden går vi en lille tur i landsbyen, for at få en kop chai, se et lokalt Shivatempel og orientere os i området. Frokost tilbage hos Naggar Delight.


Klokken 17 mødes vi igen, taler og udveksler erfaringer. 19.30 aftensmad, og efter det bål i haven og aftenmeditation.


Dag 5 - Museums- og tempelbesøg og gåtur gennem cedertræskov

Morgenbesøg på Roerich Museet Naggar, et smukt gammelt hus med en stor have, hvor den Russiske filosof, forfatter og maler boede. Om eftermiddagen går vi op gennem cedertræsskoven til Krishna Muralidhar templet fra det 12. århundrede, som ligger, hvor det gamle kongeslot lå.. Vi har tid til meditation og ser solnedgangen over bjergene. 19.30 aftensmad, og efter det bål i haven og tid til aftenmeditation.


Dag 6 - Landsbybesøg

Vi går ad små stier gennem den tætte cedertræskov til den traditionelle Nishala landsby og medbringer frokost. Solnedgangste med en fænomenal udsigt på Naggar Castle, 400 år gammelt kongeslot bygget jordskælvssikret i sten og tømmer. 19.30 aftensmad, og efter det bål i haven og tid til aftenmeditation.


Dag 7 - Skovtur, terrassemarker, vandfald og landsbyer

Vi kører og går gennem skoven, kommer forbi landsbyer og terrassemarker og ender ved Janna vandfaldene (11 km) hvor vi spiser frokost.


Bagefter udforsker vi den gamle smukke Janna landsby med dens store gamle træhuse og ser Narayan-templet som er nyrestaureret i den traditionelle Himachal-stil. Vi kører hjem. 19.30 aftensmad, og efter det bål i haven og tid til aftenmeditation.


Dag 8 - Afslapning

Afslapningsdag efter gårsdagens vandring. Tid til fordybelse i meditation, åndedrætsøvelser, samtale, stilhed, let yoga og afspændingsøvelser og med mulighed for en eftermiddagstur og sjalshopping (eller lur).


Dag 9 - Vandretur mod Chandrakhani passet

Den mest udfordrende og høje vandredag. Vi går op mod Chandrakhani passet til den historiske Rimsu landsby (2400m) og ser dens smukke gamle templer og huse. Vi spiser vores frokost i skoven og går / kører ned til Naggar. 19.30 aftensmad, og efter det bål i haven og tid til aftenmeditation.


Dag 10 - Rewalsar-søen

Vi kører om morgen tilbage gennem den dramatiske Pandoh slugt. På vejen stopper vi ved en af områdets længste hængebroer og indtager frokost ved den hellige tempelomkransede sø Rewalsar. Det var her hvor Padma Sambhav, der introducerede buddhismen til Tibet, i det 8.årh.underviste prinsesse Mandarava i tantrafilosofi. Vi fortsætter gennem den store tedyrkende Kangradal.


Senere på eftermiddagen, besøger vi Bajinath templet dedikeret til Shiva. Det er bygget 1204 i Shikara stil (meget anderledes end Kullu-stilen) og. Sidst på eftermiddagen ankommer vi i landsbyen Bir (1500m) hvor vi overnatter hos The Colonel, et fint familiedrevet resort bestyret af en pensioneret oberst. I løbet af dagen er der mulighed for meditation og der bliver også en aftenmeditation.


Dag 11 - Dharamshala

Efter morgenmaden kører vi videre langs med Dholadhar-bjergkæden, vores mål er den tibetanske eksilhovedstad Dharamshala. Frokost bliver i det smukke gamle tibetanske kultur- og kunstinstitut Norbulingka. Eftermiddag ankommer vi i Dharamshalas tibetanske kvarter Mc Leod Ganj, der ligger med imponerende udsigt i 2000 m højde på en bjergtop ved Triund-tinden (2800m). Vi bor på Hotel Deodar Villa lige over Dalai Lamas altid vågne tempelkompleks. Om aftenen spiser vi ude og går vi en tur i den tibetanske bys snoede gader, og den travle basar som er fuld af smukke templer.


Dag 12 - Besøg i Dalai Lamas tempel

Morgenbesøg i Dalai Lamas tempel. Derefter er hele dagen åben, til at udforske Mc Leod Ganj seværdigheder og liv på egen hånd. Der er mulighed for besøg i de mange kunsthåndværkerbutikker. Det er en lille by, og vi mødes til frokost og middag.


Dag 13 - Hjemrejse

Vi kører tidligt til lufthavnen og flyver fra Dharamshala via Delhi til København. Ankomst København.


Om Kullu-området

Kullu, som er området vi skal til, blev indtil ikke så længe siden kaldt ”enden på den beboelige verden”. Det var også her ved Vyas-floden at Alexander Den Store endelig gav op og vendte om i år 326 f.v.t. Området er omkranset af knejsende bjerge og indtil en tunnel blev bygget i 80’erne, var det kun tilgængeligt via kilometerhøje pas. For enden af Kullu dalen ligger det dramatiske Rohtang pas og bag det begynder den vilde tyndtbefolkede højørken og den tibetansk-buddhistiske kultur. Kullu områdets skikke, musik, mad og klædedragt er fremmedartet selv for indere, for området var i tusinder år så isoleret at deres kultur, trods det at de formelt er hinduer, formede sig på sin helt egen måde. Stadig i dag har den, lige som den oprindelige tibetanske Bön religion, tydelige shamanistiske træk og orakler bruges til mange beslutninger. Hver landsby har sin egen gud; hvert stort træ, bjergtop og vandfald er beboede af kvindelige naturånder. Året rundt er guderne på farten; de bæres i cedertræs-palankiner til besøg hos hinandens templer eller deltager i de utallige lokale festivaler. En gang om året bæres de store afstande i farverige optog med musik og faner til den berømte Dusherra Festival hvor de møder Kullu kongens gud, Ragunat. Desuden har området et stor buddhistisk mindretal og mange tibetanske templer og klostre.


Vores base

Vi skal bo i den smukke lille landsby Naggar (1800m), der på grund af sin perfekte forsvarsposition var hovedstad for Kullu kongerne i 1400 år. Landsbyen har mange unikke templer samt det 400 år gamle kongeslot. Naggar, som ligger højt oppe med udsigt over Kullu-dalen og snetoppe, er et sted med en hel special og rolig atmosfære, som længe har tiltrukket folk, der ville væk fra verdens larm. Bland andet den berømte russiske maler og filosof Nicholas Roerich og hans familie boede her omkring århundredeskiftet. Hans villa er nu et smukt museum med en stor have. Det er den lokale Sharma-familie som er vores værter. Faren har designet mange af dalens templer og sønnerne Aditya og Abishek driver med stor omhu det hyggelige lille hotel Naggar Delight, som har en cafe, bageri og restaurant. Hotellet ligger omgivet af templer, landsby og cederskov og kun 50 m fra Naggar slot. Der er også mulighed for at købe de smukke lokalvævede farverige uldsjaler, som er berømte i hele Indien.


Efter vores 6 dages retreat rejser vi de sidste 3 dage gennem Kangra-dalen og ser på vejen buddhistiske templer og helligdomme, vi bor en nat i på The Colonel, et familiedrevet resort i Bir og afslutter med to nætter i Dharamshala, den tibetanske eksilhovedstad.


Nyd en smuk sang af den populære lokale sanger Inder Jeet, videoen viser virkelig den specielle lokale kultur.


Retreat-ugen

Naggar i Kullu-dalen. Kombinationen af lettere bjergvandring, silent walking, pranayam (yoga-åndedrætsøvelser), skrivning, introspektion og guidet meditation bringer dig tilbage til en simplere måde at være på. Vi glemmer tiden og lærer området og tidsløsheden at kende. Retreat-dage har desuden udstrækning og afspændingsøvelser efter hikes samt indimellem tid til let yoga. På dagene i turen til Dharamshala vil der også være mulighed for meditation i templer og klostre.


Hvorfor vandring og meditation?

Konceptet med den kraftfulde kombination af vandring og meditation, er et resultat af guiderne Kåre og Rinas udtalte kærlighed til bjergene, samt deres erfaring med den transformative kraft, der ligger i at observere sig selv gennem meditation. Ideen med disse retreats er at skabe en dynamisk, mange-facetteret tilgang til bevidsthed, sundhed, introspektion og kreativt udtryk.


I nogle år har de taget indiske lægekolleger på selvudviklende bjerg-retreats. Nu, som bjergguider, meditationslærere og facilitatorer af selv-observation, tilbyder de også dig muligheden for at dele denne unikke oplevelse med dem.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • To ekspertrejseledere på hele turen inklusiv på vandreturene (en dansktalende og en engelsktalende)
  • Fly t/r
  • Hotel
  • Fuld pension
  • Al transport
  • Undervisning i meditation
  • Yoga og udstrækningsøvelser


Ikke inkluderet

  • Visum
  • Bærere på vandreture (det kan arrangeres meget billigt, hvis man har brug for en hjælper)

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Govind Sagar sø

Bilaspur

Bilaspur er et by i Himachal Pradesh staten i Indien. Man kan finde den menneskelavede Govind Sagar sø på Sutlej-floden som fungerer som et reservoir for Bhakra og Nangal dæmningen.

Indien - Himachal Pradesh - Bir

Bir

Bir- en lille tibetansk landsby i Kangra-dalen, her bor vi på det familiedrevne resort The Colonel

Indien - Himachal Pradesh - Chandigarh

Chandigarh

Chandigarh, Indiens eneste gennemplanlagt by, tegnet fra bunden af af den berømte arkitekt Le Corbusier. Den stod færdig i 1960.

Indien - Chandrakhani-passet

Chandrakhani-passet

Den højeste vandretur, vi skal på på turen går op mod Chandrakhani-passet.

Indien - Dalai Lama Tempel

Dalai Lama Tempel

Dalai Lama templet bliver også kaldt Tsuglakhang Templet. Dalai Lama besøger templet 2 eller 3 gange hver år for at prædike.

Indien - Himachal Pradesh - Dharamshala

Dharamshala

Dharamshala er den tibetanske eksilhovedstad. Hotellet vi skal bo på er den hvide bygning på billedet.

Indien - Himachal Pradesh - Rewalsar-søen

Rewalsar-søen

Ved Rewalsar-søen står der en flere etager høj statue af Padma Sambhav, som bragte buddhismen til Tibet.

Indien - Jhanna Vandfaldene

Janna

Janna ligger i et smukt bjergområde med flot udsigt og nogle fine små vandfald.

Indien - Naggar

Naggar

Den hyggelige landsby Naggar er vores base på det meste af rejsen.

Indien - Naggar - Naggar Castle

Naggar Castle

Slottet blev bygget af Raja Sidh Singh omkring år 1460.

Indien - Naggar - Narayan-templet

Narayan-templet

Templet er bygget i den traditionelle Himachal-stil.

Indien - Naggar - Roerich Museum

Roerich Museum

På museet kan man se mange flotte landskabsmalerier fra området.

Govind Sagar søIndien - Himachal Pradesh - BirIndien - Himachal Pradesh - ChandigarhIndien - Chandrakhani-passetIndien - Chandrakhani-passetIndien - Dalai Lama TempelIndien - Himachal Pradesh - DharamshalaIndien - Himachal Pradesh - Rewalsar-søenIndien - Jhanna VandfaldeneIndien - NaggarIndien - NaggarIndien - NaggarIndien - Naggar - Naggar CastleIndien - Naggar - Naggar CastleIndien - Naggar - Narayan-templetIndien - Naggar - Roerich Museum

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.