Hiking og meditation i det indiske Himalaya

Glem tiden, træd ind i den lille skjulte Tirthan-dal i de mægtige Himalayabjerge helt oppe i det nordligste Indien. 13 magiske forårsdage i Indien centreret om en uges vandrings- og meditationsretreat.

Hiking og meditation i det indiske Himalaya

Glem tiden, træd ind i den lille skjulte Tirthan-dal i de mægtige Himalayabjerge helt oppe i det nordligste Indien. 13 magiske forårsdage i Indien centreret om en uges vandrings- og meditationsretreat.

Find ro i de storslåede og fredfyldte Kullu-bjerges helt unikke og isolerede Pahari kultur, som selv inderne finder eksotisk. Vi slukker telefonerne og vender tilbage til nuets enkelhed. Vi går ad bugtende landsbyveje og snoede hyrdestier. I den storslåede natur oplever vi guidet meditation og perioder med vandring i stilhed. Rolige aftner med fordybelse i bålsamtaler, skrivning eller læsning, følges af nætter hvor kun flodens brusen høres. Til fods besøger vi smukke lokale tømmer- og stentempler, hellige vandfald og ældgamle helligdomme. Til slut kører vi gennem Kangra-dalen, ser buddhistiske klostre og udforsker den farverige tibetanske eksilhovedstad Dharamshala, som ligger højt på en bjergtop.


Bifrosts Kåre Troelsen (Danmark) og Rina Korshi (Indien) kender Indien og Kullu-bjergene som deres egen bukselomme. De er begge meditationslærere og bjergguider og har i en årrække guidet meditations- og vandrings-grupper ad deres helt egne stier. (Vandrings sværhedsgrad: begynder)


Rejsen er med fuld pension.


Vores base: Vi skal bo i den lille godt skjulte Tirthan-dal på kanten til The Great Himalayan National Park. Vores hotel er det charmerende Rajus Guesthouse, der indtil for ganske nylig var et af de få hoteller i dalen, som nu er ved at blive kendt som en øko- og friluftsdestination. Raju er en vellidt skikkelse i dalen fordi han i årtier succesfuldt kæmpede mod planen om en vandkraftsdæmning, som ville ødelægge den uspolerede natur. Nu drives Rajus Guesthouse af hans to sønner, og moren laver stadig sin lækre lokale mad. Rajus Guesthouse er bygget i traditionel rustik stil af træ, sten og skiffer og ligger helt for sig selv i en frodig abrikosplantage ved den vilde flod. For at komme derover bliver vi hejst over floden i en stor kurv, eller går over en bro i landsbyen Gushaini og gennem skoven. Efter vores 6 dages retreat rejser vi de sidste 3 dage gennem Kangra-dalen og ser på vejen buddhistiske templer og helligdomme. Vi bor en nat hos The Colonel, et lille familiedrevet resort bestyret af en pensioneret oberst. Vi afslutter med to nætter i Dharamshala, den tibetanske eksilhovedstad. Nyd en smuk sang af den populære lokale sanger Inder Jeet, videoen viser virkelig den specielle lokale kultur.

Dagsprogram:

Dag 1

Vi flyver direkte fra Københavns lufthavn til Delhi

Dag 2

Vi ankommer kl. 07.35 og slapper af nogle timer på hotellet. Sidst på eftermiddagen tager vi toget fra Delhis store travle banegård nord gennem Harayana-statens grønne marker til Chandigarh, en moderne by tegnet af arkitekten Le Corbusier. Vi ankommer om aftenen og overnatter på James Hotel.

Dag 3

Vi forlader lavlandet tidligt om morgenen, og kører i vores egen bus op i Himalaya bjergene (ca. 9 timer med pauser). Frokost i Bilaspur med udsigt over en sø med delvist oversvømmede templer. Eftermiddages-te i Mandi-kongens gamle smuldrende palads Raj Mahal grundlagt i 1527, af Raja Ajbar Sen. Videre gennem den dramatiske Pandoh slugt til Kullu-området hvor Himalayabjergene for alvor begynder. Efter slugten kører vi ind i den uspolerede Banjar-dal og ankommer om eftermiddagen i Rajus skjulte oase i Gushaini. Det er her vi tilbringer den næste fredelige uge.

Dag 4

En stille og rolig akklimatiseringsdag. Morgen med fælles guidet meditation, åndedrætsøvelser og lidt snak om ugens program. Efter morgenmaden går vi en tur langs floden til landsbyen Gushaini for at få en kop chai, se det lokale tempel, hører lidt om den lokale kultur og orienterer os i området. Frokost tilbage hos Raju (kl. 14). Kl. 17 mødes vi igen og finder et sted i abrikosplantagen, hvor vi sammen kan meditere, tale og udveksle erfaringer. 19.30 aftensmad, og efter det, bål i haven og tid til aftenmeditation.

Dag 5

Efter morgenmeditation og morgenmad tager vi frokost med i rygsækken og går 3 km ad landsbyveje og stier langs Tirthan-floden til det hellige Yogini (kvindelig naturånd) vandfald, hvor vi spiser vores frokost og drikker te. Efter frokost går vi over floden og op til en lille traditionel Himachali landsby, som ligger flot på en bakkekam. Vi er hjemme midt på eftermiddagen. Efter aftensmaden er der bål og aftenmeditation.

Dag 6

En morgen med tid til at udforske meditation, bevægelse og åndedrætsøvelser. Rum til snak om meditation og inspiration til at observere sig selv. Efter frokost går vi 3 km op til det store dramatisk placerede Gada Durga tempel, der ligge oppe ad bjerget bag vores guesthouse. Vi har tid til at se solen gå ned over landsbyen, terrassemarkerne og de sneklædte bjerge i nationalparken. Efter aftensmaden er der bål og aftenmeditation.

Dag 7

Efter morgenmeditation og morgenmad kører vi lidt længere ind i Tirthandalen til Bathaads vildere bjerglandskaber, hvor vi vandrer det meste af dagen (8 km), med tid til meditation, silent walking, skrivning og samtaler. Efter aftensmaden er der bål og aftenmeditation.

Dag 8

Afslapningsdag efter gårsdagens vandring. Tid til fordybelse i meditation, åndedrætsøvelser, samtale, stilhed, let yoga og afspændingsøvelser og med mulighed for en eftermiddags tur (eller lur).

Dag 9

Vores længste hike (10km). Vi vandrer hele dagen langs en vild gletsjerflod gennem den snævre dal op mod The Great Himalayan National park. På vejen stopper vi og får chai i landsbyen Ropa, ser det lokale tempel og dypper (måske) i den iskolde flod. Vi er hjemme sidst på eftermiddagen. Efter aftensmaden er der bål, aftenmeditation og en snak om ugens oplevelser.

Dag 10

Vi kører om morgenen til Banjar by, hvor der er mulighed for at se de berømte og farverige vævede Kullu sjaler. Vi fortsætter gennem den imponerende Pandoh slugt. På vejen besøger vi et af områdets længste hængebroer og spiser frokost ved den hellige tempelomkransede sø Rewalsar hvor Padma Sambhav, som bragte buddhismen til Tibet i det 8.årh., i al hemmelighed underviste prinsesse Mandarava i tantrafilosofi. Vi kører videre gennem den store Kangradal, hvor der dyrkes te. Senere om eftermiddagen, besøger vi Bajinath templet. Templet er bygget i år 1204 i sten i Shikara stil (helt anderledes en Kullu-stilen) og dedikeret til Shiva. Vi ankommer sidst på eftermiddagen i landsbyen Bir (1500m) hvor vi bor hos The Colonel, et lille familiedrevet resort bestyret af en pensioneret oberst. I løbet af dagen er der tid til meditation og der bliver også en aftenmeditation.

Dag 11

Efter morgenmaden kører vi videre gennem Kangra-dalen, langs med Dholadhar-bjergkæden mod den tibetanske eksilhovedstad Dharamshala. Senere besøg og frokost i det smukke gamle tibetanske kultur- og kunstinstitut Norbulingka. Vi ankommer om eftermiddagen i Dharamshala hvor vi skal bo i det tibetanske kvarter Mc Leod Ganj, der ligger imponerende i 2000 m højde på en bjergtop med udsigt til Triund-tinden (2800m). Vi bor på Hotel Deodar Villa på kanten af bjergtoppen lige over Dalai Lamas altid livlige tempel. Om aftenen går vi en tur i den tibetanske bys små gader, som er fuld af smukke templer og har en travl basar.

Dag 12

Morgenbesøg med meditation i Dalai Lamas tempel. Vi har derefter hele dagen fri til på egen hånd at udforske Mc Leod Ganj seværdigheder og liv, og der er tid til besøg i de mange enestående kunsthåndværkerbutikker. Vi mødes til frokost og middag.

Dag 13

Vi kører tidligt til lufthavnen og flyver fra Dharamshala til Delhi og skifter til Københavnsflyet. Ankomst København.

Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • 2 Ekspertrejseledere på hele turen. (1 dansktalende rejseleder og 1 engelsktalende rejseleder)
  • Flybilletter
  • Hotel
  • Alle måltider
  • Al transport


Ikke inkluderet

  • Visum

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.