Firestjernet flodkrydstogt til Volgas delta ved Det Kaspiske Hav

Kulturrejse i Ivan den Grusommes fodspor til Ruslands sydligste folkeslag
Rusland - Kazan - KremlRusland - Kazan - Kreml
Startdato 11. september 2018
Slutdato 24. september 2018
Varighed 14 dage
Rejseledere  Per Dalgaard
Pris 18995 kr.
Eneværelsestillæg 4995 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse

Firestjernet flodkrydstogt til Volgas delta ved Det Kaspiske Hav

Kulturrejse i Ivan den Grusommes fodspor til Ruslands sydligste folkeslag

Her er den store flodrejse, der fører dig gennem Ruslands historiske bagland via de lande og folkeslag, som Ivan den Grusomme besejrede, da han gjorde Rusland til en gigantisk stormagt. På denne kulturelle rejse sejler vi ad Volga gennem hele det centrale Rusland og landets mystiske kombination af Europa og Asien. Vi kommer til at besøge byer og seværdigheder, som alle har haft betydning for Ruslands historiske og kulturelle udvikling.


En flodrejse fra metropolen Moskva til Volgaflodens udmunding ved Det Kaspiske Hav vil for mange danskere være en rejse gennem en af Europas sidste ukendte afkroge. For en russer vil det være en sejlads gennem noget af nationens hjerteblod. Vi rejser gennem Ruslands historie gennem de riger og fremmede kulturer, som Ivan den Grusomme erobrede, da Rusland, som vi kender det i dag, blev skabt. Det var her, man skabte en multikulturel nation bygget op af forskellige folkeslag og religioner, og det var her, man skabte imperiet Rusland. På vores færd gennem landet, længere og længere væk fra dets centrum, vil vi opleve, at Rusland på samme tid er en europæisk nabo og noget fjernt, eksotisk og fremmed. I dette sydlige hjørne af Rusland er det lykkedes folk at leve i fredelig sameksistens under samme tag – nogle gange i bogstavelig forstand, som i Alle Religioners Tempel i Kazan i den muslimske republik Tatarstan.


Vi rejser i sporene på tatarer, tyske og bulgarske stammer samt de mongolske horder, der hærgede her for 800 år siden, og som banede vejen for Moskvas ekspansion. Fra den gyldne ring med rigets vigtigste kirker og klostre over tatarernes gamle land, til centret for Sovjetunionens rumindustri og videre til byen, der engang var Stalingrad, og som stadig bærer spor af krigen. Vi slutter rejsen langt mod syd, ved Volgas delta.


Undervejs på flodrejsen ser vi Rusland glide forbi os fra skibets soldæk. Vi bliver klogere på det store land, mens landskabet langsomt ændrer sig. Vores rejseleder holder foredrag og viser filmklassikere, der omhandler forskellige epoker i det sidste århundredes historie og de store omvæltninger, der har været.


Dette krydstogt er på et firestjernet hotel med fuld pension.


Dagsprogram:

Dag 1 – Moskva

Fly København til Moskva. Ankomst midt på eftermiddagen.


Moskva er Ruslands ubestridte historiske og kulturelle centrum. Har man deltaget på vores anden russiske flodrejse, vil man huske, hvordan man fra Skt. Petersborg til Moskva sejlede fra en udpræget europæisk by til en russisk-asiatisk metropol. På denne rejse er det Moskva, der fikspunktet, vi bedst kan relatere til, inden vi sejler længere væk mod de multikulturelle og mere eksotiske dele af det gamle imperium.


Vi kører til vores hotel i Moskva, hvor vi har to overnatninger, inden krydstogtet begynder. Vi har halvanden dag til at opleve Europas største by og dens seværdigheder, så vi tager hurtigt ud på oplevelser i den. Vores første stop er Moskva Universitet, der har til huse i en af de ikoniske brede højhuse med spidse tårne, ”de syv søstre”, som Stalin lod bygge, og som under Den Kolde Krig var et symbol for kommunismen på linje med Kreml. Fra universitetet er der udsigt over store dele af Moskva, og man fornemmer byens enorme størrelse. Herfra går turen videre til Ny Jomfru-klosterets kirkegård, hvor mange kendte russere, forskere, kunstnere, politikere, ligger begravet, blandt andet Boris Jeltsin og flere ledere fra kommunisttiden. Vi får vist de mest betydningsfulde, mens rejselederen fortæller om sine møder med dem.


Vi kører ind til centrum, hvor vi besøger skulpturparken Muzeon, en fantastisk samling af skulpturer af de gamle sovjetbosser med Lenin og Stalin i spidsen, men omgivet af kunst lavet af deres ofre fra Gulag og dissidentverdenen. Herefter kigger vi ind til en ortodoks gudstjeneste i byens nyopførte hovedkirke, Frelserkatedralen. Efter velkomstmiddagen går vi en aftentur omkring Den Røde Plads.


Dag 2 – Den Røde Plads og Kreml

I dag skal vi opleve det gamle, centrale Moskva omkring Kreml og Den Røde Plads. Vi undgår Moskvas evige trafikpropper og tager i stedet metroen ind til centrum. Herved får vi set byens nok næststørste attraktion på vej mod den største. De første metrostationer blev bygget i mellemkrigstiden, og der blev ikke sparet på noget, da man byggede dem. Det kommunistiske paradis Sovjetunionens pomp og pragt skulle nydes af alle, og metroen skulle være folkets palads – komplet med statuer, lysekroner og store mosaikker. Man får næsten lyst til at stå af på hver enkelt station undervejs, men vi nøjes med at se et par af de smukkeste.


Vi træder ud i Moskvas historiske centrum, og ser det nu i dagslys. Vi starter med en guidet omvisning i zarernes gamle hovedsæde, Kreml. Her er historiske kirker med gyldne løgkupler, der indvendigt er fyldt med malerier og nogle af landets smukkeste ikoner. Her er også de kommunistiske regeringsbygninger og kongrespaladset, der i dag stadig benyttes af præsident Putin og hans administration. På vores historiske rejse igennem området ser vi også eksempler på zartidens gigantomani - zarklokken, der var for stor til at kunne hejses op og ringe og zarkanonen, hvis kugler var for tunge til at kunne blive affyret.


Vi går nu forbi den ukendte soldats grav, rundt om hjørnet og ud på Den Røde Plads. Pladsen ligner sig selv fra de mange gange, vi har set den afbildet før – Kremls store røde mure foran Kremls tårne, Lenins mausoleum og den uendeligt smukke Vasilij-katedral, med dens prikkede, stribede og zigzaggede løgkupler i alle farver. Vi giver tid til, at man kan få sine egne kulturoplevelser her. Både mausoleet og katedralen er åben for besøgende, og Ruslands fineste indkøbscenter, GUM ligger ud til pladsen og lokker med sine butikker og caféer.


Vi kører videre via Moskvas hovedstrøg, Tverskaja Ulitsa til byens første og længste gågade, Arbat. Her spiser vi frokost og går en tur, hvor vi nyder gadelivet. Vi mødes nu med en lokal moskovit, som fortæller os om, hvordan det er at leve i byen.


Om aftenen er der - alt efter hvad der er tilgængeligt - mulighed for at tilkøbe kulturoplevelser i form af en opera- eller balletforestilling.


Dag 3 – Sejladsen begynder

Vi forlader nu Moskva. Vi sejler mod nord ad Moskvafloden, inden vi fortsætter ad Volga mod øst og syd. Undervejs sejler vi forbi Kaljazin. Der er kun halvdelen af den oprindelige by tilbage. Resten ligger under vandet, efter at Stalin etablerede den enorme kunstige sø, Rybinsk-reservoiret. I den forbindelse blev ca. 700 landsbyer oversvømmet. I Kaljazi stikker et enkelt ensomt kirketårn op over overfladen.


Om aftenen holder rejselederen det første af en række foredrag om Rusland. Dagens foredrag omhandler Sovjetunionen. Senere på vores rejse kommer vi til at høre om Sovjetunionens fald, Jeltsins Rusland og Rusland under Putin. Lige som vi arrangerer foredrag og filmfremvisninger på båden, tilbyder skibets personale også underholdningsarrangementer, så vi kommer ikke til at kede os.


Dag 4 – Uglitj, mordet på Ivan Den Grusommes søn, og afslutningen på Rurikdynastiet

Skt. Dmitrij-kirken i den lille provinsby Uglich ligger ud til Volgas bred. Den er bygget for at mindes en central begivenhed i Ruslands historie. Det var her, Ivan Den Grusommes niårige søn, Dmitrij, blev myrdet. Kirkens kalkmalerier fortæller den triste historie om Dmitrij.


Mordet på Dmitrij betød, at den barnløse og svagelige søn, Fjodor, blev arvtager i stedet. Fjodors svoger, Boris Godunov, som stod bag mordet på Dmitrij efterfulgte ham på tronen. Efter en 15-årig periode med krig, hungersnød og krav på tronen fra ”falske Dmitrij’er” blev Romanov-dynastiet etableret.


Midt på dagen, tilbage på skibet, sejler vi forbi byen Kaljazin. Halvdelen af den oprindelige by ligger nu under vandet, men et enkelt kirketårn stikker ensomt op over overfladen.


Dag 5 – Nizhnyj Novgorods Kreml samt Sakarovs og Gorkijs museer

I dag skal vi besøge Nizhnyj Novgorods Kreml – det gamle muromkransede fæstningsværk, der ligger på en høj ved flodens bred. Da mongolerne hærgede, tiltrak byen flygtninge fra andre byer, og den voksede i størrelse og betydning. Sidenhen blev den, som en del af fyrstedømmet Moskva, central i kampen mod de sydlige tatarer fra Kazan.


I sovjettiden blev byen også brugt som et sted, man forviste nationale koryfæer til, der ikke længere var velsete i partiet. Denne skæbne tilfaldt blandt andet faderen til den sovjetiske brintbombe, Andrej Sakharov, da han senere i livet blev systemkritiker og en af det moderne Ruslands førende demokratiske skikkelser. Et andet berømt bysbarn er forfatteren Maksim Gorkij, der er født her. Byen har spændende museer for begge de to store russere, som vi nu lægger vejen forbi.


Ingen film beskriver bedre Sovjetunionens opgør med sine egne helte end det prisbelønnede drama ”Brændt af solen”, som vi viser på skibet om aftenen for dem der har lyst.


Dag 6 – Jaroslavl, Kostroma og Romanovdynastiets begyndelse

Næste stop på vores flodkrydstogt er den historiske by Jaroslavl. Det er et flot eksempel på en smuk, gammel russisk middelalderby. Før Skt. Petersborgs grundlæggelse var det landets næstmest magtfulde by. Det historiske centrum er meget velbevaret og stemningsfuldt. Vi går gennem parken, hvor Volga mødes med floden Kotorosl. I byen centrum ser vi Eliaskirken, der er kendt for sine ikonostaser. Her plejer kirkekoret at synge et par smukke gregorianske sange for os.


På byens centrale plads er der tid til at slappe lidt af på en café eller besøge der nærtliggende marked. Man vil også kunne nå et hurtigt besøg i byens velbevarede kreml.


Vi sejler et stykke videre ad Volga og lægger til kaj i byen Kostroma. Kostroma er en af de mest velholdte i den gyldne ring. Den har mange historiske træbygninger. Dens vigtigste seværdighed er Ipatjevskij-klosteret med den tilhørende Treenighedskatedral.


Det var i dette klosterkompleks, at Romanovdynastiet blev startet, da den første Romanov-zar, Mikael, blev kronet her i 1613. Stedet fungerer i dag som museum for Romanovslægten. Det har en vigtig plads i russisk historie, og det er derfor ikke tilfældigt, at man på museet kan finde takkebreve fra Jeltsin, Putin og Medvedev. Alle tre tog på pilgrimsrejse hertil for at blive velsignet som en støtte i deres nye og krævende job som præsident.


Dag 7 – Tjeboksary

Vi begynder nu vores flodsejlads mod det sydlige Rusland. Første stop er byen Tjeboksary, hovedstaden i republikken Tjuvasjien. Byen blev grundlagt midt i 1500-tallet. Tidligere lå her en bulgarsk by, Veda Suvar på stedet. Volgo-bulgarerne var en befolkningsgruppe, der flyttede til området i det ottende århundrede og i lang tid kontrollerede den centrale del af Volgaflodens løb og dermed en stor del af handlen mellem Europa og Asien. Da mongolerne hærgede, blev bulgarerne løbet over ende, og siden blev resterne opslugt af Kazan. I dag er Tjeboksary en typisk russisk by med en del sovjetarkitektur, men også en katedral og et kloster, der er værd at besøge. Tjuvaserne eksisterer nu stadig som folkeslag, og der tales både russisk og tjuvasisk i området. Vi besøger det tjuvasijske nationalmuseum for at lære mere om dette spændende folkeslag, der ligger midt i Rusland.


Dag 8 – Kazan med Kreml og Alle Religioners Tempel

I dag ankommer vi til i Kazan, hovedstad i republikken Tatarstan og et af rejsens højdepunkter. Byens meget velbevarede Kreml på flodens ene bred er på UNESCO's verdensarvsliste. Bag dens hvide sandstensmure ligger moskeer og kirker side om side - på samme tid smuk arkitektur og et billede på, at der er plads til flere kulturer og religioner. Ivan den Grusommes erobrede byen, ødelagde moskeerne og tvangskonverterede den muslimske khan til kristendommen, men moskeerne er siden blevet genopbygget. Vi er kommet til det sted på vores flodrejse, hvor øst for alvor møder vest, og der gives plads til begge. Intet sted er den religiøse sammenblanding mere tydelig end i Alle Religioners Tempel, der under samme tag bl.a. huser en kirke, en moske og en synagoge. Templet er af nyere dato og funger også som et kulturelt center.


Et stykke syd for Kazan sejler vi forbi Bolgar, et UNESCO-beskyttet kompleks på flodens bred, der er en af de få velbevarede rester fra den bulgarske tid. Det var Volgo-bulgarernes hovedstad, indtil byen blev ødelagt af mongolerne.


Dag 9 – Samara med rumfartsmuseet og Stalins bunker

Dagens destination, Samara, blev officielt grundlagt i det 16. århundrede, da man byggede et fort for at beskytte mod nomader. Under anden verdenskrig blev den udvalgt som den by, der skulle være Sovjetunionens nye hovedstad, hvis Moskva skulle falde. I 1941 blev store dele af partiet og embedsapparatet derfor evakueret hertil. Der blev også bygget en bunker til Stalin ni etager under jorden, som vi besøger på vores byrundtur.


Et andet spændende stop er rumfartsmuseet, der med en rumraket spændt fast på siden af bygningen rager godt i vejret. Bygningen var engang fabrik. Det var her, man fremstillede MiG-jagerflyene. Senere blev den brugt som rumcenter, hvor man udviklede og testede raketter.


Om aftenen er der foredrag om Sovjetunionens fald. Sovjetunionen faldt som bekendt ikke under anden verdenskrig, og Stalin fik aldrig brug for sin bunker. Det skete på fredelig vis, da systemet kollapsede om sig selv. Vores rejseleder var udstationeret som korrespondent i Rusland, da det skete, og han fortæller både om årsagerne til sammenbruddet og om sine egne personlige oplevelser i den forbindelse.


Dag 10 – Saratov

Vi sejler nu ind i Saratov - noget der ikke havde været muligt under kommunisttiden, da det dengang var en lukket by for udlændinge. Det skyldes, at byen fabrikerede raketdele til Sovjetunionens rumprogram. Det var også her, at den første mand i rummet, kosmonauten Juri Gagarin, gik på teknisk skole og blev uddannet pilot. Vi besøger byens Gagarinmuseum og ser dets flotte, meget sovjetiske monument, der forestiller en raket, der skyder til vejrs.


Som Samara og flere andre byer på vores rejse langs Volgafloden blev Saratov grundlagt som fæstningsby i det 16. århundrede for at beskytte rigets grænser. Byen er også interessant set i et europæisk perspektiv, da den frem til 2. verdenskrig husede et stort antal tyskere. Søsterbyen Engels på Volgas modsatte bred var hovedstad i den Volgatyske Republik. Gennem det 18. og 19. århundrede havde zarerne inviteret tyskere til området for at dyrke jorden, og her var næsten en million tyskere, da krigen brød ud. Da Tyskland angreb Sovjetunionen, blev volgatyskerne fordrevet mod øst og syd til stanlandene og Sibirien. I 1980’erne emigrerede de få tilbageværende af dem til Tyskland.


Dag 11 – Volgograd/Stalingrad

Næste stop på flodrejsen er Volgograd, som bedst er kendt under dens tidligere navn, Stalingrad. Det var den sovjetiske by, der led mest under anden verdenskrig. Faktisk betragtes slaget om Stalingrad som det største og blodigste slag i krigshistorien. Det kostede næsten 2 millioner mennesker livet. Da den tyske armé blev omringet og måtte overgive sig, blev det et historisk vendepunkt for 2. verdenskrig.


Efter krigen var der ikke meget tilbage af den før så smukke gamle by. I dag har den et udpræget sovjetisk udseende med store boligblokke. Men man besøger også Volgograd for at mindes krigen. Vi ser det store mindesmærke Mamayev Kurgan – en bakketop, der under krigen på skift blev indtaget hele otte gange af de stridende parter. Derudover har byen et fremragende militærmuseum, der meget levende skildrer slaget - blandt andet med et 360-graders vægmaleri. Volgograds alias, Stalingrad, emmer af Ruslands mest grusomme historiske periode og giver kuldegysninger ved anskueliggørelserne af de ufattelige lidelser, som det russiske folk blev udsat for af Hitler og til dels også af Sovjetunionens egen leder, Stalin.


Hjemme på båden afsluttes dagen med filmklassikeren ”Slaget om Stalingrad”, hvor man følger en gruppe tyske soldaters desperate kamp for overlevelse. Det er en barsk film – især når man stadig har dagens oplevelser fra byen på nethinden.


Dag 12 – Foredrag og afslapning på soldækket

Dagen byder på afslapning på soldækket, mens vi sejler det sidste stykke mod syd. Floden har længe fulgt grænsen til Kasakhstan, og vi er ofte mindre end 50 kilometer fra det store naboland. Vi er efterhånden kommet langt sydpå, og selv om vi er et stykke inde i september, kan der sagtens være over 20 grader varmt. Det er en god dag at bruge på at fordøje sine indtryk fra rejsen. Vi viser filmklassikeren Dr. Zhivago, der foregår i Rusland i starten af det 20. århundrede, bl.a. i tiden omkring revolutionen.


I løbet af dagen holder rejselederen også foredrag om tiden efter kommunismen – først om Jeltsins Rusland og senere på dagen om Rusland under Putin. Vi har på vores rejse lært noget om befolkningens og landets historie og kultur, måske er det en fordel, når vi skal prøve at forstå nutidens Rusland og de udfordringer det står over for.


Som afslutning på vores flodrejse gennem det sydlige Rusland byder kaptajnen på afskedsmiddag, hvor skibets køkken viser deres ypperste og alle er klædt på til aftenens lækkerier og festlige underholdning.


Dag 13 – Astrakhan ved Volgas delta

Vi er nu ankommet til rejsens endemål, Astrakhan, ca. 1400 kilometer fra Moskva. Som de andre byer på vores vej, blev byen indlemmet i det russiske imperium af Ivan den Grusomme. I det, der skulle blive Astrakhan, besejredes den mongolske Gyldne Horde. Astrakhan er en af Ruslands sydligste storbyer og en port til orienten. Dens befolkning har historisk og kulturelt set bestået af mange folkeslag og gør det stadig. Kun ca. to tredjedele er etniske russere, mens der er store mindretal af bl.a. kasakher og tatarer.


Astrakhan ligger på kanten af volgas delta ved udmundingen i Det Kaspiske Hav, og det bærer den med sine mange kanaler og broer præg af. Det er på mange måder en seværdig by med gamle huse, flot arkitektur og en stor Kreml i dens midte. I Astrakhan møder vi igen en kulturpersonlighed, der fortæller om livet i udkanten af det store land.


Den sidste del af dagen er det muligt at tilkøbe en sejltur på Volgadeltaet. Astrakhan er en by, der historisk har levet meget af deltaet og søen. Det er hovedbyen for den russiske stør og kaviar. Begge dele er dog i dag ramt af forbud på grund af overfiskeri.


Dag 14 – Hjemrejse

Vi tager et tidligt morgenfly fra Astrakhan til København via Moskva. Vi lander i Danmark ved middagstid.


Gruppen med afrejse 14. september har en ekstra dag i Astrakhan, da det ikke var muligt at få plads på flyet, den dag krydstogtet slutter. Gruppen overnatter derfor på et hotel i byen den sidste nat og rejser hjem om morgenen den 27. september. Der er ikke mad inkluderet i rejsens pris for dette ekstra døgn, lige som der heller ikke er planlagt noget program, da Per Dalgaard vil skulle assistere den nye gruppe, der ankommer til Astrakhan den 26. september. Der vil naturligvis blive sørget for transport til hotellet og videre transport og assistance, når gruppen skal til lufthavnen.


Tilkøb

Følgende tilkøb tilbydes på rejsen


 • Opera i Bolsjoj-teatret. Mere information kommer, når vi nærmer os afrejse.


 • Udflugt til naturreservat ved Volgas delta. Mere information kommer, når vi nærmer os afrejse.

Denne udflugt går til et naturområde på Volgas delta, hvor der er bygget en gangbro gennem landskabet. Her kan man opleve dyr og fugle samt selvfølgelig naturen. Undervejs er der skiltning, hvor man kan læse om dyrene. Turen omfatter også en sejltur på deltaet.

Prisen inkluderer bustransport til naturreservatet, lokalguide, entrébilletter samt en frokostmadpakke, vi tager med fra hotellet, da der ikke er restauranter i naturreservatet.

Turen varer fem til seks timer inklusiv transport. Vi tager afsted fra hotellet kl. 9.00 og er tilbage ca. kl. 14.30 den 26. september.

Valg af dæk

I forbindelse med køb af rejsen skal valg af dæk og evt. anden kahyttype anføres i kommentarfeltet.
Der tages forbehold for udsolgte varer.


 • Dæk 1 (lower deck) – Inkluderet i rejsens grundpris.
  Dækket ligger delvist under havoverfladen og har intet vindue men to koøjer. • Dæk 2 (main deck) – 2.500 kr. per person.
  Det er her, man går ombord på skibet.
  Kahytten har et stort vindue, der kan åbnes.
  Deluxekahytter med ekstra god plads.
 • Dæk 3 (middle deck) – 3.000 kr. per person.
  Kahytten har et stort vindue, der kan åbnes.
  Skibets ene restaurant ligger på dette dæk.
 • Dæk 4 (boat deck) – 4.000 kr. per person.
  Kahytten har et stort vindue, der kan åbnes.
  Skibets ene restaurant ligger på dette dæk.
  Dette er skibets højest beliggende kahytter, og de har derfor den bedste udsigt.
 • Dæk 4 (boat deck) – 6.500 kr. per person.
  Kahytten har et stort vindue, der kan åbnes.
  Skibets ene restaurant ligger på dette dæk.
  Dette er skibets højest beliggende kahytter, og de har derfor den bedste udsigt.
  Deluxekahytter med ekstra god plads.

 • Eneværelse, dæk 3 (middle deck) – 4.995 kr. per person.
  Kahytten har et stort vindue, der kan åbnes.
  Skibets ene restaurant ligger på dette dæk.

 • Suite, dæk 3 (middle deck) – 10.000 kr. per person.
  Ca. 30 m2 suite med dobbeltseng, 4 vinduer og egen stue med TV og hjørnesofa.


M/S Kostantin Fedin
Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

 • Ekspertrejseleder på hele rejsen
 • Engelsktalende assistent på skibet og på udvalgte udflugter
 • Flybilletter
 • Sejltur på firestjernet skib
 • Al øvrig transport
 • Overnatning på skibet i delt dobbelkahyt på dæk 1 (lower deck) samt på hotel i Moskva
 • Fuld pension
 • Kaffe og the ad libitum på skibet
 • Forfriskninger ombord efter udflugter
 • Alle entréer og tilladelser
 • Drikkepenge

Ikke inkluderet

 • Visum til Rusland. Vi samarbejder med et bureau, der kan hjælpe med dette. Vi skaffer gratis den invitation, der kræves i forbindelse med visumansøgningen. Dog opkræves et gebyr på 300 kr., hvis du vælger at ansøge om visum på eget hånd, da vi så skal indhente en ny separat invitation til dig.

Rejseleder

Rejseleder Per Dalgaard

Per Dalgaard er uddannet i russisk, cand. phil. på danske universiteter og ph.d. i sammenlignende litteratur fra Canada. Han har undervist på en række universiteter og højskoler og har i mange år været korrespondent i Sovjet og Rusland for Aktuelt, Politiken og Information. Forfatter til Turen går til Moskva, Skt. Petersborg og Den Transsibiriske Jernbane samt en række andre bøger om Rusland og russisk kultur og oversætter af russisk litteratur til dansk. Han en af landets mest brugte foredragsholdere om Rusland og har mange års erfaring som rejseleder på kulturrejser i Rusland og Østeuropa.

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Rusland - Astrakhan - Kreml

Astrakhan

En af Ruslands sydligste større byer. Den ligger på kanten af volgaflodens delta ved udmundingen i Det Kaspiske Hav.

Rusland - Gorodets

Gorodets

Engang var det en vigtig by, der blev fjernet fra landkortet af mongolerne. I dag er det en kunsthåndværkerlandsby.

Rusland - Jaroslavl

Jaroslavl

Byen ligger, hvor Volga- og Kotorosl-floderne mødes. Den er på UNESCO's verdensarvsliste.

Rusland - Kazan - Alle religioners tempel

Alle religioners tempel

Et kulturcenter, der har forsøgt at samle flest mulige religioner under samme tag.

Rusland - Kazan

Kazan

Tartarstans hovedstad.

Rusland - Kazan - Kreml

Kazans kreml

Den UNESCO-beskyttede kreml huser både kirker og moskeer. Den ældste bygning er Annunciation katedralen, den er nemlig tilbage fra 1554. Bygningen på billedet er moskeen.

Rusland - Moskva - Bolsjoj

Bolsjoj-teatret

Ballet og opera i verdensklasse.

Rusland - Moskva - Den Røde Plads

Den Røde Plads

Vasilijkatedralen, Lenins mausoleum og Kreml ligger alle op til pladsen.

Rusland - Moskva - Kreml

Kreml

Zarernes residens. Der er herfra, at Rusland og førhen også Sovjetunionen blev styret.

Rusland - Moskva - Metroen

Moskvas metro

Moskvas metrostationer er sammen med dem i Skt. Petersborg de smukkeste i verden. De er udsmykket med statuer, lysekroner, malerier og mosaikker.

Rusland - Moskva - Muzeon skulpturpark

Muzeon skulpturpark

En imponerende samling af skulpturer af bødlerne Lenin, Stalin og Breznjev, side om side med kunst begået af deres ofre.

Rusland - Moskva - Vasilij-katedralen

Vasilijkatedralen

Kirken med de mange farvede løgkupler er nok Moskvas mest kendte.

Rusland - Nizhnyj Novgorod

Nizhnyj Novgorod

En af middelalderens russiske hovedbyer, der undslap monglernes hærgen.

Rusland - Samara

Samara

Under anden verdenskrig blev denne by udset til Sovjetunionens hovedstad, hvis Moskva skulle falde. Man kan bl.a. se Stalins bunker her.

Rusland - Saratov

Saratov

En af hovedbyerne inden for Sovjetunionens rumindustri. Tidligere var det en hovedby i den Volgatyske Republik.

Rusland - Sergiev Posad

Sergiev Posad

Rusland - Tjeboksary

Tjeboksary

Tjuvasiens hovedstad. Grundlagt i 1500-tallet, hvor der før lå en bulgarsk by.

Rusland - Uglich - Sluse ved Uglich

Uglitj

Byen hvor Ivan den Grusommes søn, Dmitrij, blev myrdet. Den røde Dmitrij-kirke er bygget til minde om ham.

Rusland - Volgograd - Mamayev Kurgan

Mindesmærket Mamayev Kurgan

Volgograd hed tidligere Stalingrad, og det var her, verdenshistoriens største slag foregik. Mamayev Kurgan er et mindemærke for slaget.

Rusland - Volgograd - Mamayev Kurgan

Panoramamuseet for slaget om Stalingrad

Volgograd er det gamle Stalingrad. Man har bevaret nogle af de udbombede bygninger for at mindes krigen. Museet viser blandt andet en scene fra slaget som et 360 graders maleri.

Andre rejser med samme rejseleder

Rejse Hviderusland – Den sidste sovjetrepublik
Startdato 2. april 2018
Slutdato 6. april 2018
Varighed 5 dage
Pris 9995 kr.
Eneværelsestillæg 1295 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Rejse Firestjernet flodkrydstogt fra Moskva til Skt. Petersborg
Startdato 10. juli 2018
Slutdato 21. juli 2018
Varighed 12 dage
Pris 16995 kr.
Eneværelsestillæg 4995 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Rejse Den Transsibiriske Jernbane
Startdato 27. juli 2018
Slutdato 12. august 2018
Varighed 17 dage
Pris 32995 kr.
Eneværelsestillæg 1890 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Rejse Sommerkrydstogt gennem Sibirien til Det Arktiske Hav
Startdato 21. august 2018
Slutdato 4. september 2018
Varighed 15 dage
Pris 26995 kr.
Eneværelsestillæg 13000 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Rejse Königsberg, Kaliningrad og det gamle Østpreussen
Startdato 1. oktober 2018
Slutdato 6. oktober 2018
Varighed 6 dage
Pris 11995 kr.
Eneværelsestillæg 1495 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Rejse Den Transsibiriske Jernbane
Startdato 12. oktober 2018
Slutdato 28. oktober 2018
Varighed 17 dage
Pris 32995 kr.
Eneværelsestillæg 1890 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Rusland - Astrakhan - KremlRusland - GorodetsRusland - JaroslavlRusland - Kazan - Alle religioners tempelRusland - Kazan - Alle religioners tempelRusland - KazanRusland - Kazan - KremlRusland - Kazan - KremlRusland - Kazan - KremlRusland - Kazan - KremlRusland - Kazan - KremlRusland - Moskva - BolsjojRusland - Moskva - Den Røde PladsRusland - Moskva - Den Røde PladsRusland - Moskva - Den Røde Plads Rusland - Moskva - Den Røde PladsRusland - Moskva - KremlRusland - Moskva - KremlRusland - Moskva - MetroenRusland - Moskva - MetroenRusland - Moskva - Muzeon skulpturparkRusland - Moskva - Vasilij-katedralenRusland - Moskva - Vasilij-katedralenRusland - Nizhnyj NovgorodRusland - Nizhnyj NovgorodRusland - Nizhnyj NovgorodRusland - SamaraRusland - SamaraRusland - SaratovRusland - SaratovRusland - Sergiev PosadRusland - Sergiev PosadRusland - TjeboksaryRusland - TjeboksaryRusland - TjeboksaryRusland - TjeboksaryRusland - Uglich - Sluse ved UglichRusland - UglichRusland - UglichRusland - Volgograd - Mamayev KurganRusland - Volgograd - Mamayev KurganRusland - Volgograd - Mamayev Kurgan

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.