Flodkrydstogt til Volgas delta ved Det Kaspiske Hav

Kulturrejse i Ivan den Grusommes fodspor til Ruslands sydligste folkeslag
Rusland - Kazan - KremlRusland - MS NekrasovRusland - Moskva - Udsigt over den Røde PladsRusland - Moskva - Floden

Flodkrydstogt til Volgas delta ved Det Kaspiske Hav

Kulturrejse i Ivan den Grusommes fodspor til Ruslands sydligste folkeslag

Her er den store flodrejse, der fører dig gennem Ruslands historiske bagland via de lande og folkeslag, som Ivan den Grusomme besejrede, da han gjorde Rusland til en gigantisk stormagt. På denne kulturelle rejse sejler vi ad Volga gennem hele det centrale Rusland og landets mystiske kombination af Europa og Asien. Vi kommer til at besøge byer og seværdigheder, som alle har haft betydning for Ruslands historiske og kulturelle udvikling.


En flodrejse fra metropolen Moskva til Volgaflodens udmunding ved Det Kaspiske Hav, vil for mange danskere være en rejse gennem en af Europas sidste ukendte afkroge. For en russer vil det være en sejlads gennem noget af nationens hjerteblod. Vi rejser gennem Ruslands historie gennem de riger og fremmede kulturer, som Ivan den Grusomme erobrede, da Rusland, som vi kender det i dag, blev skabt. Det var her, man skabte en multikulturel nation bygget op af forskellige folkeslag og religioner, og det var her, man skabte imperiet Rusland. På vores færd gennem landet, længere og længere væk fra dets centrum, vil vi opleve, at Rusland på samme tid er en europæisk nabo og noget fjernt, eksotisk og fremmed. I dette sydlige hjørne af Rusland er det lykkedes folk at leve i fredelig sameksistens under samme tag – nogle gange i bogstavelig forstand, som i Alle Religioners Tempel i Kazan i den muslimske republik Tatarstan.


Vi rejser i sporene på tatarer, tyske og bulgarske stammer samt de mongolske horder, der hærgede her for 800 år siden, og som banede vejen for Moskvas ekspansion. Fra den gyldne ring med rigets vigtigste kirker og klostre over tatarernes gamle land, til centret for Sovjetunionens rumindustri og videre til byen, der engang var Stalingrad, og som stadig bærer spor af krigen. Vi slutter rejsen langt mod syd, ved Volgas delta.


Undervejs på flodrejsen ser vi Rusland glide forbi os fra skibets soldæk. Vi bliver klogere på det store land, mens landskabet langsomt ændrer sig. Vores rejseleder holder foredrag og viser filmklassikere, der omhandler forskellige epoker i det sidste århundredes historie og de store omvæltninger, der har været.


Dette krydstogt er med fuld pension.


Dagsprogram:

Dag 1 – Moskva

Fly København til Moskva. Ankomst midt på eftermiddagen.


Moskva er Ruslands ubestridte historiske og kulturelle centrum. Har man deltaget på vores anden russiske flodrejse, vil man huske, hvordan man fra Skt. Petersborg til Moskva sejlede fra en udpræget europæisk by til en russisk-asiatisk metropol. På denne rejse er det Moskva, der fikspunktet, vi bedst kan relatere til, inden vi sejler længere væk mod de multikulturelle og mere eksotiske dele af det gamle imperium.


Vi kører til vores skib, som ligger for anker i udkanten af Moskva, hvor vi har to overnatninger, inden krydstogtet begynder. Vi har halvanden dag til at opleve Europas største by og dens seværdigheder


Vi lægger ud med en velkomstmiddag på skibet. Herefter kan dem, der har lyst tage med rejselederen ind og gå en aftentur omkring Den Røde Plads. Vi undgår Moskvas evige trafikpropper og tager i stedet metroen ind til centrum. Herved får vi set byens nok næststørste attraktion på vej mod den største. De første metrostationer blev bygget i mellemkrigstiden, og der blev ikke sparet på noget, da man byggede dem. Det kommunistiske paradis Sovjetunionens pomp og pragt skulle nydes af alle, og metroen skulle være folkets palads – komplet med statuer, lysekroner og store mosaikker. Man får næsten lyst til at stå af på hver enkelt station undervejs, men vi nøjes med at se et par af de smukkeste.


Dag 2 – Den Røde Plads og Kreml

I dag skal vi opleve det gamle, centrale Moskva omkring Kreml og Den Røde Plads.


Vi starter dagen med at køre via Moskvas hovedstrøg, Tverskaja Ulitsa til byens første og længste gågade, Arbat, forbi Lubljanka, den gamle KGB-bygning og Frelserkatedralen.


Vi træder nu ud i Moskvas historiske centrum. Vi går forbi den ukendte soldats grav, rundt om hjørnet og ud på Den Røde Plads. Pladsen ligner sig selv fra de mange gange, vi har set den afbildet før – Kremls store røde mure foran Kremls tårne, Lenins mausoleum og den uendeligt smukke Vasilij-katedral, med dens prikkede, stribede og zigzaggede løgkupler i alle farver. Vi giver tid til, at man kan få sine egne kulturoplevelser her. Både mausoleet og katedralen er åben for besøgende, og Ruslands fineste indkøbscenter, GUM ligger ud til pladsen og lokker med sine butikker og caféer.


Efter frokost får vi en guidet omvisning i zarernes gamle hovedsæde, Kreml. Her er historiske kirker med gyldne løgkupler, der indvendigt er fyldt med malerier og nogle af landets smukkeste ikoner. Her er også de kommunistiske regeringsbygninger og kongrespaladset, der i dag stadig benyttes af præsident Putin og hans administration. På vores historiske rejse igennem området ser vi også eksempler på zartidens gigantomani - zarklokken, der var for stor til at kunne hejses op og ringe og zarkanonen, hvis kugler var for tunge til at kunne blive affyret.


Om aftenen er der folkloreshow på skibet med dejlig russisk folkemusik.


Dag 3 – Sejladsen begynder

Om formiddagen er der arrangeret et besøg på Tretjakov kunstmuseet, hvorefter vi tager tilbage til skibet og spiser frokost. Vi forlader nu Moskva. Vi sejler mod nord ad Moskvafloden, inden vi fortsætter ad Volga mod øst og syd. Undervejs sejler vi forbi Kaljazin. Der er kun halvdelen af den oprindelige by tilbage. Resten ligger under vandet, efter at Stalin etablerede den enorme kunstige sø, Rybinsk-reservoiret. I den forbindelse blev ca. 700 landsbyer oversvømmet. I Kaljazin stikker et enkelt ensomt kirketårn op over overfladen.


Om aftenen holder rejselederen det første af en række foredrag om Rusland. Dagens foredrag omhandler Sovjetunionen. Senere på vores rejse kommer vi til at høre om Sovjetunionens fald, Jeltsins Rusland og Rusland under Putin. Lige som vi arrangerer foredrag og filmfremvisninger på båden, tilbyder skibets personale også underholdningsarrangementer, så vi kommer ikke til at kede os.


Dag 4 – Uglitj, mordet på Ivan Den Grusommes søn, og afslutningen på Rurikdynastiet

Skt. Dmitrij-kirken i den lille provinsby Uglich ligger ud til Volgas bred. Den er bygget for at mindes en central begivenhed i Ruslands historie. Det var her, Ivan Den Grusommes niårige søn, Dmitrij, blev myrdet. Kirkens kalkmalerier fortæller den triste historie om Dmitrij.


Mordet på Dmitrij betød, at den barnløse og svagelige søn, Fjodor, blev arvtager i stedet. Fjodors svoger, Boris Godunov, som stod bag mordet på Dmitrij efterfulgte ham på tronen. Efter en 15-årig periode med krig, hungersnød og krav på tronen fra ”falske Dmitrij’er” blev Romanov-dynastiet etableret.


Dag 5 – Jaroslavl, Kostroma og Romanovdynastiets begyndelse

Næste stop på vores flodkrydstogt er den historiske by Jaroslavl. Det er et flot eksempel på en smuk, gammel russisk middelalderby. Før Skt. Petersborgs grundlæggelse var det landets næstmest magtfulde by. Det historiske centrum er meget velbevaret og stemningsfuldt. Vi går gennem parken, hvor Volga mødes med floden Kotorosl. I byen centrum ser vi Eliaskirken, der er kendt for sine ikonostaser. Her plejer kirkekoret at synge et par smukke gregorianske sange for os.


På byens centrale plads er der tid til at slappe lidt af på en café eller besøge der nærtliggende marked. Man vil også kunne nå et hurtigt besøg i byens velbevarede kreml.


Vi sejler et stykke videre ad Volga og lægger til kaj i byen Kostroma. Kostroma er en af de mest velholdte i den gyldne ring. Den har mange historiske træbygninger. Dens vigtigste seværdighed er Ipatjevskij-klosteret med den tilhørende Treenighedskatedral.


Det var i dette klosterkompleks, at Romanovdynastiet blev startet, da den første Romanov-zar, Mikael, blev kronet her i 1613. Stedet fungerer i dag som museum for Romanovslægten. Det har en vigtig plads i russisk historie, og det er derfor ikke tilfældigt, at man på museet kan finde takkebreve fra Jeltsin, Putin og Medvedev. Alle tre tog på pilgrimsrejse hertil for at blive velsignet som en støtte i deres nye og krævende job som præsident.


Dag 6 – Nizhnyj Novgorods Kreml

I dag skal vi besøge Nizhnyj Novgorods Kreml – det gamle muromkransede fæstningsværk, der ligger på en høj ved flodens bred. Da mongolerne hærgede, tiltrak byen flygtninge fra andre byer, og den voksede i størrelse og betydning. Sidenhen blev den, som en del af fyrstedømmet Moskva, central i kampen mod de sydlige tatarer fra Kazan.


I sovjettiden blev byen også brugt som et sted, man forviste nationale koryfæer til, der ikke længere var velsete i partiet. Denne skæbne tilfaldt blandt andet faderen til den sovjetiske brintbombe, Andrej Sakharov, da han senere i livet blev systemkritiker og en af det moderne Ruslands førende demokratiske skikkelser. Et andet berømt bysbarn er forfatteren Maksim Gorkij, der er født her.


Ingen film beskriver bedre Sovjetunionens opgør med sine egne helte end det prisbelønnede drama ”Brændt af solen”, som vi viser på skibet om aftenen for dem der har lyst.


Dag 7 – Tjeboksary

Vi begynder nu vores flodsejlads mod det sydlige Rusland. Første stop er byen Tjeboksary, hovedstaden i republikken Tjuvasjien. Byen blev grundlagt midt i 1500-tallet. Tidligere lå her en bulgarsk by, Veda Suvar på stedet. Volgo-bulgarerne var en befolkningsgruppe, der flyttede til området i det ottende århundrede og i lang tid kontrollerede den centrale del af Volgaflodens løb og dermed en stor del af handlen mellem Europa og Asien. Da mongolerne hærgede, blev bulgarerne løbet over ende, og siden blev resterne opslugt af Kazan. I dag er Tjeboksary en typisk russisk by med en del sovjetarkitektur, men også en katedral og et kloster, der er værd at besøge. Tjuvaserne eksisterer nu stadig som folkeslag, og der tales både russisk og tjuvasisk i området.


Dag 8 – Kazan med Kreml og Alle Religioners Tempel

I dag ankommer vi til i Kazan, hovedstad i republikken Tatarstan og et af rejsens højdepunkter. Byens meget velbevarede Kreml på flodens ene bred er på UNESCO's verdensarvsliste. Bag dens hvide sandstensmure ligger moskeer og kirker side om side - på samme tid smuk arkitektur og et billede på, at der er plads til flere kulturer og religioner. Ivan den Grusommes erobrede byen, ødelagde moskeerne og tvangskonverterede den muslimske khan til kristendommen, men moskeerne er siden blevet genopbygget. Vi er kommet til det sted på vores flodrejse, hvor øst for alvor møder vest, og der gives plads til begge. Intet sted er den religiøse sammenblanding mere tydelig end i Alle Religioners Tempel, som vi kører forbi, Det huser under samme tag bl.a. en kirke, en moske og en synagoge. Templet er af nyere dato og funger også som et kulturelt center.


Et stykke syd for Kazan sejler vi forbi Bolgar, et UNESCO-beskyttet kompleks på flodens bred, der er en af de få velbevarede rester fra den bulgarske tid. Det var Volgo-bulgarernes hovedstad, indtil byen blev ødelagt af mongolerne.


Dag 9 – Samara, rumfart og Stalins bunker

Dagens destination, Samara, blev officielt grundlagt i det 16. århundrede, da man byggede et fort for at beskytte mod nomader. Under anden verdenskrig blev den udvalgt som den by, der skulle være Sovjetunionens nye hovedstad, hvis Moskva skulle falde. I 1941 blev store dele af partiet og embedsapparatet derfor evakueret hertil. Der blev også bygget en bunker til Stalin ni etager under jorden, som vi besøger på vores byrundtur.


Vi kører også forbi rumfartsmuseet, der med en rumraket spændt fast på siden af bygningen rager godt i vejret. Bygningen var engang fabrik. Det var her, man fremstillede MiG-jagerflyene. Senere blev den brugt som rumcenter, hvor man udviklede og testede raketter.


Om aftenen er der foredrag om Sovjetunionens fald. Sovjetunionen faldt som bekendt ikke under anden verdenskrig, og Stalin fik aldrig brug for sin bunker. Det skete på fredelig vis, da systemet kollapsede om sig selv. Vores rejseleder var udstationeret som korrespondent i Rusland, da det skete, og han fortæller både om årsagerne til sammenbruddet og om sine egne personlige oplevelser i den forbindelse.


Dag 10 – Saratov

Vi sejler nu ind i Saratov - noget der ikke havde været muligt under kommunisttiden, da det dengang var en lukket by for udlændinge. Det skyldes, at byen fabrikerede raketdele til Sovjetunionens rumprogram. Det var også her, at den første mand i rummet, kosmonauten Juri Gagarin, gik på teknisk skole og blev uddannet pilot. Vi besøger byens Gagarinmuseum og ser dets flotte, meget sovjetiske monument, der forestiller en raket, der skyder til vejrs.


Som Samara og flere andre byer på vores rejse langs Volgafloden blev Saratov grundlagt som fæstningsby i det 16. århundrede for at beskytte rigets grænser. Byen er også interessant set i et europæisk perspektiv, da den frem til 2. verdenskrig husede et stort antal tyskere. Søsterbyen Engels på Volgas modsatte bred var hovedstad i den Volgatyske Republik. Gennem det 18. og 19. århundrede havde zarerne inviteret tyskere til området for at dyrke jorden, og her var næsten en million tyskere, da krigen brød ud. Da Tyskland angreb Sovjetunionen, blev volgatyskerne fordrevet mod øst og syd til stanlandene og Sibirien. I 1980’erne emigrerede de få tilbageværende af dem til Tyskland.


Dag 11 – Volgograd/Stalingrad

Næste stop på flodrejsen er Volgograd, som bedst er kendt under dens tidligere navn, Stalingrad. Det var den sovjetiske by, der led mest under anden verdenskrig. Faktisk betragtes slaget om Stalingrad som det største og blodigste slag i krigshistorien. Det kostede næsten 2 millioner mennesker livet. Da den tyske armé blev omringet og måtte overgive sig, blev det et historisk vendepunkt for 2. verdenskrig.


Efter krigen var der ikke meget tilbage af den før så smukke gamle by. I dag har den et udpræget sovjetisk udseende med store boligblokke. Men man besøger også Volgograd for at mindes krigen. Vi ser det store mindesmærke Mamayev Kurgan – en bakketop, der under krigen på skift blev indtaget hele otte gange af de stridende parter.


Hjemme på båden afsluttes dagen med filmklassikeren ”Slaget om Stalingrad”, hvor man følger en gruppe tyske soldaters desperate kamp for overlevelse. Det er en barsk film – især når man stadig har dagens oplevelser fra byen på nethinden.


Dag 12 – Foredrag og afslapning på soldækket

Dagen byder på afslapning på soldækket, mens vi sejler det sidste stykke mod syd. Floden har længe fulgt grænsen til Kasakhstan, og vi er ofte mindre end 50 kilometer fra det store naboland. Vi er efterhånden kommet langt sydpå, og selv om vi er et stykke inde i september, kan der sagtens være over 20 grader varmt. Det er en god dag at bruge på at fordøje sine indtryk fra rejsen. Vi viser filmklassikeren Dr. Zhivago, der foregår i Rusland i starten af det 20. århundrede, bl.a. i tiden omkring revolutionen.


I løbet af dagen holder rejselederen også foredrag om tiden efter kommunismen – først om Jeltsins Rusland og senere på dagen om Rusland under Putin. Vi har på vores rejse lært noget om befolkningens og landets historie og kultur, måske er det en fordel, når vi skal prøve at forstå nutidens Rusland og de udfordringer det står over for.


Som afslutning på vores flodrejse gennem det sydlige Rusland byder kaptajnen på afskedsmiddag, hvor skibets køkken viser deres ypperste og alle er klædt på til aftenens lækkerier og festlige underholdning.


Dag 13 – Astrakhan ved Volgas delta

Vi er nu ankommet til rejsens endemål, Astrakhan, ca. 1400 kilometer fra Moskva. Som de andre byer på vores vej, blev byen indlemmet i det russiske imperium af Ivan den Grusomme. I det, der skulle blive Astrakhan, besejredes den mongolske Gyldne Horde. Astrakhan er en af Ruslands sydligste storbyer og en port til orienten. Dens befolkning har historisk og kulturelt set bestået af mange folkeslag og gør det stadig. Kun ca. to tredjedele er etniske russere, mens der er store mindretal af bl.a. kasakher og tatarer.


Astrakhan ligger på kanten af volgas delta ved udmundingen i Det Kaspiske Hav, og det bærer den med sine mange kanaler og broer præg af. Det er på mange måder en seværdig by med gamle huse, flot arkitektur og en stor Kreml i dens midte, som vi skal se.


Dag 14 – Hjemrejse

Vi tager et formiddagsfly fra Astrakhan til København via Moskva. Vi lander i Danmark om aftenen.


Tilkøb

Rederiet tilbyder en række tilkøb på rejsen

Det er f.eks. muligt at tilmelde sig en opera i Bolsjoj-teatret eller en udflugt til naturreservat ved Volgas delta. Skibet informerer om, hvilke tilkøb der tilbydes, og man kan så booke dem direkte hos rederiet på skibet.

Skib

M/S Nekrasov


Dette skib blev gennemrenoveret i 2010. I den forbindelse blev alle kahytter gjort større, så de i dag er væsentligt større end de kahytter, man finder på de fleste andre skibe, der ellers sejler på de russiske floder.  Afgange

  30. august - 12. september 2020

  12. - 25. september 2020


  DækplanValg af dæk og kahyttype

I forbindelse med køb af rejsen skal valg af dæk og evt. anden kahyttype anføres i kommentarfeltet.


Der tages forbehold for udsolgte varer. • Dæk 1 (lower deck) – Inkluderet i rejsens grundpris.
  Dækket ligger delvist under havoverfladen og har intet vindue men to koøjer.
  Der kan indkvarteres tre personer i kahytterne på dette dæk


 • Dæk 2 (main deck) – 3.000 kr. per person.
  Det er her, man går ombord på skibet.
  Kahytten har et stort vindue, der kan åbnes.
  Skibets ene restaurant ligger på dette dæk.


 • Dæk 3 (middle deck) – 3.500 kr. per person.
  Kahytten har et stort vindue, der kan åbnes.
  Skibets bar og panorama lounge ligger på dette dæk. • Dæk 4 (boat deck) – 4.000 kr. per person.
  Kahytten har et stort vindue, der kan åbnes.
  Skibets ene restaurant, bar, konferencerum og panorama lounge ligger på dette dæk. • Comfort Cabin dæk 2 (main deck), dæk 3 (middle deck) eller dæk 4 (boat deck) – Pris ved forespørgsel.
  Kahytten har et stort vindue, der kan åbnes.
  Skibets ene restaurant, bar, konferencerum og panorama lounge ligger på disse dæk. • Junior Suite dæk 4 (boat deck) – 6.000 kr. per person.
  Kahytten har et stort vindue, der kan åbnes.
  Skibets ene restaurant ligger på dette dæk.
  Dette er skibets højest beliggende kahytter, og de har derfor den bedste udsigt.

 • Enekahyt, dæk 2 (main deck) eller dæk 3 (middle deck) – 4.995 kr. per person.
  Kahytten har et stort vindue, der kan åbnes.
  Skibets ene restaurant ligger på dette dæk.
  Det er muligt at bestille en dobbeltkahyt til brug alene, hvis der ikke er flere enekahytter.**

Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

 • Ekspertrejseleder på hele rejsen
 • Engelsktalende assistent på skibet og på udvalgte udflugter
 • Flybilletter
 • Al transport
 • Overnatning på skibet i delt dobbelkahyt på dæk 1 (lower deck)
 • Fuld pension
 • Kaffe og the ad libitum på skibet
 • Forfriskninger ombord efter udflugter
 • Alle entréer og tilladelser
 • Drikkepenge

Ikke inkluderet

 • Visum til Rusland. Vi samarbejder med et bureau, der kan hjælpe med dette. Vi skaffer gratis den invitation, der kræves i forbindelse med visumansøgningen. Dog opkræves et gebyr på 300 kr., hvis du vælger at ansøge om visum på eget hånd, da vi så skal indhente en ny separat invitation til dig.

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Rusland - Astrakhan - Kreml

Astrakhan

En af Ruslands sydligste større byer. Den ligger på kanten af volgaflodens delta ved udmundingen i Det Kaspiske Hav.

Rusland - Gorodets

Gorodets

Engang var det en vigtig by, der blev fjernet fra landkortet af mongolerne. I dag er det en kunsthåndværkerlandsby.

Rusland - Jaroslavl - City Park

Jaroslavl

Byen ligger, hvor Volga- og Kotorosl-floderne mødes. Den er på UNESCO's verdensarvsliste.

Rusland - Kazan - Alle religioners tempel

Alle religioners tempel

Et kulturcenter, der har forsøgt at samle flest mulige religioner under samme tag.

Rusland - Tatarstan - Kazan city view

Kazan

Kazan er Tartarstans hovedstad og beliggende ved Volga-floden.

Rusland - Kazan - Kreml

Kazans kreml

Den UNESCO-beskyttede kreml huser både kirker og moskeer. Den ældste bygning er Annunciation katedralen, den er nemlig tilbage fra 1554. Bygningen på billedet er moskeen.

Rusland - Moskva - Bolsjoj

Bolsjoj-teatret

Moskvas verdensberømt ballet- og operascene. Teatret har sit eget museum.

Rusland - Moskva - Den Røde Plads

Den Røde Plads

Central plads omkranset af Kremlmuren. Vasilijkatedralen, Lenins mausoleum og Kreml ligger alle op til pladsen.

Rusland - Moskva - Kreml

Kreml

Zarernes residens. Der er herfra, at Rusland og førhen også Sovjetunionen blev styret.

Rusland - Moskva - Metroen

Moskvas metro

Moskvas metrostationer er sammen med dem i Skt. Petersborg de smukkeste i verden. De er udsmykket med statuer, lysekroner, malerier og mosaikker.

Rusland - Moskva - Vasilij-katedralen

Vasilijkatedralen

Kirken med de mange farvede løgkupler er nok Moskvas mest kendte.

Rusland - Nizhnyj Novgorod

Nizhnyj Novgorod

En af middelalderens russiske hovedbyer, der undslap monglernes hærgen.

Rusland - Samara

Samara

Under anden verdenskrig blev denne by udset til Sovjetunionens hovedstad, hvis Moskva skulle falde. Man kan bl.a. se Stalins bunker her.

Rusland - Saratov

Saratov

En af hovedbyerne inden for Sovjetunionens rumindustri. Tidligere var det en hovedby i den Volgatyske Republik.

Rusland - Tjeboksary

Tjeboksary

Tjuvasiens hovedstad. Grundlagt i 1500-tallet, hvor der før lå en bulgarsk by.

Rusland - Uglich - Sluse ved Uglich

Uglitj

Byen hvor Ivan den Grusommes søn, Dmitrij, blev myrdet. Den røde Dmitrij-kirke er bygget til minde om ham.

Rusland - Volgograd - Mamayev Kurgan

Mindesmærket Mamayev Kurgan

Volgograd hed tidligere Stalingrad, og det var her, verdenshistoriens største slag foregik. Mamayev Kurgan er et mindemærke for slaget.

Rusland - Astrakhan - KremlRusland - GorodetsRusland - Jaroslavl - City ParkRusland - Kazan - Alle religioners tempelRusland - Kazan - Alle religioners tempelRusland - Tatarstan - Kazan city viewRusland - KazanRusland - Kazan - KremlRusland - Kazan - KremlRusland - Kazan - KremlRusland - Kazan - KremlRusland - Kazan - KremlRusland - Moskva - BolsjojRusland - Moskva - Den Røde PladsRusland - Moskva - KremlRusland - Moskva - KremlRusland - Moskva - MetroenRusland - Moskva - MetroenRusland - Moskva - Vasilij-katedralenRusland - Moskva - Vasilij-katedralenRusland - Nizhnyj NovgorodRusland - Nizhnyj NovgorodRusland - Nizhnyj NovgorodRusland - SamaraRusland - SamaraRusland - SaratovRusland - SaratovRusland - TjeboksaryRusland - TjeboksaryRusland - TjeboksaryRusland - TjeboksaryRusland - Uglich - Sluse ved UglichRusland - UglichRusland - UglichRusland - Volgograd - Mamayev KurganRusland - Volgograd - Mamayev Kurgan

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.