Ecuador - Andesbjergene, Amazonas og Galapagos

Fantastisk natur og oplevelser i fire klimazoner
Ecuador - Galapagosøerne - Bartolome-øenEcuador - CotopaxiEcuador - Djævlens NæseEcuador - Galapagosøerne - Isla Isabella - Sierra Negra vulkanenEcuador - Cajas NationalparkEcuador - Amazonas - Cuyabeno-floden

Ecuador - Andesbjergene, Amazonas og Galapagos

Fantastisk natur og oplevelser i fire klimazoner

Ecuador har på trods af sin relativt lille størrelse hele fire klimazoner: kysten / lavlandet, Andesbjergene / højlandet, Amazonas og Galapagosøerne. Hvert område er markant forskelligt fra de øvrige, selv om afstandene er små. På få timer kan man således køre fra Amazonas jungle til Andesbjergenes kolonibyer og sneklædte bjergtoppe og videre til lavlandets kakaoplantager og tropiske varme.


Ecuador ligger i den nordligste del af Sydamerika. Det ligger på ækvator, som navnet fint fortæller. Landet har 16 millioner indbyggere, hvoraf størstedelen er mestizer. Det var en del af Inkariget, hvilket man kan finde spor af i befolkningen i Andesbjergenes gener og i de ruiner, de har efterladt sig. De blev som mange andre latinamerikanske lande koloniseret af Spanierne 1500 tallet, de løsrev sig i 1820 og blev selvstændige i 1830.


Vi vil på rejsen opholde os nogle dage i Amazonas, hvorefter vi vil følge Andesbjergene sydpå, til vi til sidst kører ind i det tropiske lavland. Herefter vil det være muligt at forlænge rejsen med et ophold på Galapagosøerne.


Dagsprogram:

Dag 1 - Quito

Vi rejser fra København om morgenen og lander i Quito, Ecuadors smukke hovedstad, sidst på eftermiddagen. Vi bliver indkvarteret på La Casa Sol, et hotel indrettet i inkastil som ligger centralt i Quito. Efter indkvarteringen spiser vi fælles middag.


Man opdager hurtigt, at Quito er en smuk by. Det er en gammel koloniby beliggende på ækvator og smukt omkranset af andesbjergene. Byen har 1,5 millioner indbyggere, og ligger i 2600 meters højde. Det kan godt tage et par dage, før kroppen helt vænner sig til den tynde luft.


Dag 2 - Verdens midte

Vi starter med at besøge Mitad del Mundo (midten af verden), som er et monument, der markerer ækvator. Her kan man bl.a. kan opleve at står med den en fod på den sydlige og den anden på den nordlige halvkugle samtidig. Der er også mulighed for at se ecuadoriansk kunsthåndværk og spise ecuadorianske specialiteter som eksempelvis marsvin og kassava.


Efterfølgende skal vi på sightseeing i Quito, som har en af de største og mest velbevarede bydele fra kolonitiden i Latinamerika, med et hav af arkitektoniske perler i smalle listige gader med høje stigninger.


Dag 3 - Amazonas

Vi slipper for en lang køretur ad dårlige veje og flyver i stedet over Andesbjergene til oliebyen Lago Agrio og kører ind i junglen til Cuyabeno Bridge, hvor vi mødes med vores lokale guide og spiser. Vi sejler nu I motoriserede kanoer ad Cuyabeno-floden (en af Amazonflodens bifloder) til Laguna Grande, hvor vi finder den lodge, hvor vi skal bo. Vi sejler på floden i ca. to timer, og undervejs bliver der rig mulighed for at observere dyrelivet. Når vi er fremme ved vores lodge, kan man nyde lagunen eller nyde solnedgangen fra en kano.


Dag 4 - Junglen om dagen og om natten

Efter morgenmad tager vi på vandretur i regnskoven med vores lokalguide. Vi hører om dyr og planter, om skovens økosystem og indianernes liv. Efter en siesta tager vi i udhuggede kanoer ud til den oversvømmede del af skoven, hvor vi kigger efter aber og fugle.


Om aftenen arrangeres der en nattevandring i junglen, hvor vi bl.a. kigger efter insekter, der er fremme om natten.


Dag 5 - Besøg i indianerlandsby i junglen

Vi følger nu Cuyabeno-floden til Siona-landsbyen, hvor vi skal se, hvordan de tilbereder det lokale casabe-brød. Vi hører også om, hvordan junglens indianere lever.


Vi returnerer til vores lodge, hvor der er tid til at slappe af ved lagunen. Om aftenen arrangeres der igen en natsafari. Denne gang i kanoer på lagunen, hvor vi skal kigge efter caimaner, slanger og fugle.


Dag 6 - Tilbage til Quito

Mulighed for at kigge efter fugle om morgenen. Efter morgenmad sejler og kører vi tilbage til Lago Agrio og flyver derfra til Quito. Vi medbringer vores egen frokost til turen.


Dag 7 - Indianermarkedet i Otavalo

I dag går turen til den lille by Otavalo, som ligger i Andesbjergene 1,5 timers kørsel nord for Quito. Otavalo har et indiansk marked, hvor der sælges tæpper, ponchoer, panfløjter, huer, sweatre, tasker mm.


Her skal vi også besøge Matico som driver organisationen Huarmi maqui (kvindens hånd). Hun lærer andre enlige kvinder at karve, indfarve og væve tørklæder, ponchoer og punge af uld, alpaca og bomuld, med henblik på at kvinderne skal kunne forsørge sig selv. Alt er lavet fra bunden, naturligt indfarvet og håndvævet. Samtidig fortæller hun om, hvordan man bruger de lokale beklædningsgenstande, hvilken betydning de har og om sit liv i det hele taget. Det er virkelig interessant og spændende at høre hende fortælle.


Efter frokost tager vi til kratersøen Cuicocha lidt uden for Otavalo. På vejen passerer vi den hyggelige landsby Cotacachi, som er kendt for sine læderprodukter. Vi overnatter på La Casa Sol i Otavalo/ Peguche, hvorfra man kan gå en tur til vandfaldet i Peguche.


Dag 8 - Vandprojekt og skolebesøg

Vi starter med at lægge vejen forbi landsbyen Cayambe, som ligger for foden af vulkanen af samme navn. Her skal vi møde lokalbefolkningen, og høre om, hvordan de med hjælp fra den amerikanske NGO Waterstep, har gennemført vandprojekter, så de nu kan rense vandet. De vil også fortælle os om områdets og deres egen historie som oprindeligt folk og efterkommere af Inkaerne. Vi skal også besøge en lokal skole. Vi afslutter vores besøg af med frokost i byen.


På vejen i retning af Cotapaxi Nationalpark, skal vi på en vandretur til vandfaldet Condor Machay, hvis der er tid til det. Vi spiser aftensmad på landstedet Los Alisos hvor vi får serveret privatopdrættet ørred. Overnatning tæt ved Cotopaxi på det ombyggede landsted Hacienda el Povenir. Hvis tiden tillader det, kan man her tage på hesteryg til et sted med en fantastisk udsigt til vulkanen.


Dag 9 - Vulkanen Cotopaxi

Cotopaxi er en af Ecuadors mest aktive vulkaner og med sin næsten perfekte koniske form og snedækkede top, er den også en af de smukkeste. Den var sidst i udbrud i 2016. Det er muligt at nå helt op i 4800 meters højde her. Vi kører til 4500 meters højde og så kan man gå de sidste 300 meter, hvis man har lyst. Dem der ikke føler sig i stand til at bevæge sig i disse meget høje luftlag, kan blive nede ved indgangen til nationalparken og gå en tur om Limpiopungo lagune.


Efterfølgende kører vi mod Riobamba hvor vi skal overnatte. Vi spiser frokost på vejen. Riobamba ligger i nærheden af Ecuadors højeste vulkan, Chimborazo, som også har lagt navnet til provinsen.


Dag 10 - Djævelens Næse og inkaruinerne Ingapirca

I dag skal vi på en af Andesbjergenes mest spektakulære togture, Djævelens Næse (El Nariz del diablo). Ruten blev betragtet som en af verdens største ingeniørbedrifter, da den blev konstrueret i 1899. For at komme ned ad bjerget må toget zigzagge sig afsted ved at køre skiftevis forlæns og baglæns.


Efter togturen bliver vi kørt op til et lokalsamfund i bjergene over togbanen. Her besøger vi en bonde, der viser os sine afgrøder og frugttræer og sin marsvinefarm. Når dagens andet tog forcerer Djævelens Næse har vi den perfekte udsigt over den usædvanlige togrute. Det fuldender oplevelsen også at se toget tage turen fra afstand.


Længere mod syd finder vi landets største inkaruiner, Ingapirca, der faktisk dateres endnu længere tilbage end inkariget. Herfra kører vi videre til den smukke koloniby, Cuenca, hvor vi skal overnatte.


Dag 11 - Kolonibyen Cuenca

Cuenca ligger også i ca. 2600 m højde og er hovedstaden i provinsen Azuay. Byen blev grundlagt i 1557 og dens historiske centrum er på UNESCO´s verdensarvsliste. Vi skal på en guidet tur hvorefter der bliver mulighed for at udforske den på egen hånd. Det er et dejligt sted at have lidt tid på egen hånd efter vores tur gennem Andesbjergene.


Dag 12 - El Cajas Nationalpark og Guayaquil

En af områdets store attraktioner er nationalparken El Cajas National Park, hvor man kan opleve storslået natur her iblandt turkisblå kratersøer. Her er der mulighed for at gå en vandretur. Vi kører nu ned fra bjergene i retning af landets største by, Guayaquil. På lidt over en time forvandler Andesbjergenes kølige luft til tropisk varme, og det golde landskab fyldes pludselig af banan- og kakaoplantager.


I Guayaquil besøger vi den centrale park, hvor leguaner og duer lever sammen i fred og fordragelighed. Byen ligger ned til Guayas-floden og har en dejlig strandpromenade med masser af liv.


Dag 13 - Galapagos - lavatunneller og kæmpeskildpadder

Dem, der ikke skal til Galapagosøerne, rejser hjem i dag.


Gruppen der skal til Galapagos tager afsted om morgenen. Efter ankomst tager vi en bus til Santa Cruz-øen, hvor vi vil se øens højland med dens grønne vegetation.


Vi besøger en Ranch, hvor vi se kæmpeskildpadder i deres naturlige habitat. Her er også lavatunneller. Frokost på ranchen.


Efter dette besøg tager vi til byen Puerto Ayora på øens sydside for at checke ind på vores hotel.


Dag 14 - Bartolome-øen

I dag sejler vi til Bartolome-øen. Her skal vi opleve fantastiske landskaber og fascinerende geologiske formationer. Bjerget Pinnacle Rock er nok det lettest genkendelige sted på Galapagos-øerne, og det tætteste man kommer på et vartegn. Vi går ad en sti fra båden op til et udsigtspunkt. Undervejs ser vi på landskabet, der er formet af lava, og den specielle fauna med planter, der kan leve, selv om de sjældent får regn.


På dagens udflugt er også mulighed for at snorkle. Med lidt held støder man på nogle af de lokale beboere - pingviner, søløver, kæmpeskildpadder eller rokker.


Dag 16 - Tintoreras-øerne og Isla Isabela

Sejltur fra Santa Cruz til Isabela med speedbåd. Tintoreras-øerne, der ligger en kort afstand fra hovedbyen på Isla Islabela, Puerto Villamil.


Øerne er hjemsted for et varieret dyreliv. Dens turkis, krystallinske farvande bebos af hajer, Galapagos-pingviner, havskildpadder og søløver. En af øens strande, der er omgivet af mangrover, er et af de få steder, hvor marineleguaner kan reproducere. Når vi når øen Tintoreras, vil vi lære mange af disse arter at kende.


Dag 17 - Sierra Negra vulkanen

I dag kører vi til bjergsiden af Sierra Negra vulkanen. Vi har en ca. to timers gåtur op til kanten af vulkanens krater. Der vil vi have en vidunderlig udsigt over krateret og med lidt held vil vi kunne se en Galapagos spurvehøg. Vulkanen er verdens næststørste skjoldvulkan, og den er ganske enkelt enorm. Frodige grønne bjergsider afløses af et meget stort, sort krater.


Dag 18 - Charles Darwin Centeret

Vi sejler tilbage til Isla Santa Cruz, hvor vi skal se Charles Darwin Centeret. Centret er et reservoir af information om levesteder og lokal bevarelse af arter. Den mest slående attraktion for denne station er helt sikkert Skildpaddsavlscentret, hvor det er muligt at se skildpadder af varierende størrelser og former. Her er også land- og marineleguaner og forskellige fuglearter. Det er også her, man stadig kan møde skildpadden Lonesome George - nu i udstoppet form.


Derefter køres vi til lufthavnen og flyver til Guayaquil, hvor vi indkvarterer os for en enkelt nat.


Dag 19 - Hjemrejse

Vi bliver kørt fra hotellet til lufthavnen og flyver hjem til Danmark.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Fly
  • Hotel med morgenmad
  • Rejseleder på hele rejsen
  • Lokalguide på hele rejsen
  • Al transport
  • Alle entréer i programmet.
  • 11 frokoster og 4 middage.

Ikke inkluderet

  • Turen til Galapagos. Den sælges separat for 9.995 kr.
  • Turistskat på Galapagos (100$ betales ved ankomst)

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.