Den Transsibiriske Jernbane

Den mest spektakulære og mytiske togrejse i verden. 8000 kilometer. 6-7 dage i toget gennem Rusland, Mongoliet og Kina.
Rusland - Den Transsibiriske Jernbane
Startdato 17. maj 2019
Slutdato 2. juni 2019
Varighed 17 dage
Rejseledere  Per Dalgaard
Pris 32995 kr.
Eneværelsestillæg 1890 kr.
Status 4 pladser tilbage
Bestil rejse
Startdato 26. juli 2019
Slutdato 11. august 2019
Varighed 17 dage
Rejseledere  Per Dalgaard
Pris 32995 kr.
Eneværelsestillæg 1890 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Startdato 11. oktober 2019
Slutdato 27. oktober 2019
Varighed 17 dage
Rejseledere  Per Dalgaard
Pris 32995 kr.
Eneværelsestillæg 1890 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse

Den Transsibiriske Jernbane

Den mest spektakulære og mytiske togrejse i verden. 8000 kilometer. 6-7 dage i toget gennem Rusland, Mongoliet og Kina.

Denne spektakulære togrejse gennem historien, byder på forunderlige naturoplevelser og unikke kulturelle oplevelser. En rejse fra Europa til Asien og via togets tilsyneladende endeløse og vuggende fremadstræben en fornemmelse af begejstring, fred og ro og af verdens grænseløse storhed gennem Rusland, Mongoliet og Kina.


Denne udgave af togrejsen hedder egentlig Den Transmongolske Jernbane, men vi har valgt at bruge navnet Den Transsibiriske Jernbane, da det er det navn, de fleste forbinder med turen.


Rejsen ledes kyndigt af Per Dalgaard, ruslandsekspert, forfatter til en række bøger om Rusland, bl.a. Turen Går Til Moskva, Sankt Petersborg & Den Transsibiriske Jernbane, udgivet af Politikens Forlag. Per Dalgaard har desuden været korrespondent i Rusland og Sovjetunionen i en årrække for bl.a. Politiken og Information.


Dagsprogram:

Dag 1 - Den Røde Plads i Moskva

Afgang fra København til Moska. Orienteringsmøde ved Per Dalgaard og gåtur på Den Røde Plads, der emmer af historie og magt. Velkomstmiddag.


Dag 2 - Kreml

Vi tager på byrundtur i Moskva med besøg i Ruslands absolutte magtcentrum, Kreml. Derefter besøg på mindestedet for Kremls og kommunisttidens millioner af ofre. Vi spiser frokost og fortsætter vores tur rundt i Moskva. Vi skal bl.a. opleve den smukke metro.


Dag 3 - Togrejsen begynder

Om morgenen bliver vi kørt til banegården, hvor vi stiger ombord på toget mod Jekaterinburg. Togturen er begyndt – forude venter mange dage i toget med fred og ro, hvor man næsten bliver vugget ind i togets specielle trance med hygge, en ufattelige rig film, som passerer forbi uden for vinduet. Tiden står næsten stille og spisetiderne og opholdene på de mange stationer bliver det centrale for alle.


Dag 4 - Jekaterinburg

Ankomst til Jekaterinburg sidst på eftermiddagen, transfer til hotel, indkvartering og middag. Herefter tager vi en gåtur i Urals smukke hovedstad. Her holder rejselederen også et foredrag om Ruslands historie.


Dag 5 - Lenin, zarfamilien og Jeltsin

Morgenmad. Byrundtur, Kasli-museet, ”Ganina Yama”, hvor Lenin lod den sidste tsarfamilie henrette og begrave i en mineskakt. Derved stoppede han Ruslands mulige fremmarch fra tsarisme til et monarkistisk demokrati. Jekaterinburg er også stedet, hvor skaberen af det moderne Rusland, Boris Jeltsin, var leder, og siden gav russerne friheden. Vi besøger naturligvis den sidstnævnte i Jeltsin-centret.


Dag 6 og 7 - Togrejse til Asien

Efter morgenmaden kører vi til stationen. Nu venter to dage i toget, hvor vi krydser grænsen til Asien, vi læser en god bog og nyder det fantastiske landskab, som toget tøffer ufortrødent igennem – bjerge, vild natur, skove, søer, begyndende tajga, større byer og små flækker. Spiser i togets restaurant og måske nyder en lille vodka, mens Per Dalgaard fortæller om Ruslands interne splittelse mellem Øst og Vest.


Dag 8 – Irkutsk

Efter at have passeret de berømte sibiriske byer Omsk og Tomsk ankommer vi til Irkutsk. Indkvartering på det trestjernede Hotel Irkutsk.


Dag 9 – Taltsy og Listvianka

Morgenmad, byrundtur og udflugt til Listvianka ved den sagnomspundne kæmpesø, Bajkal. Det er verdens dybeste sø og største reservoir af ferskvand beliggende i et fantastisk 620 km langt naturområde. Her findes 20 procent af verdens ferskvand, friskt, rent og koldt. Vi stopper i Taltsy, spiser frokost og besøger det etnografiske frilandsmuseum. Her er der mulighed for at smage på den lokale omul-fisk og se den berømte, kuglerunde bajkalsæl, som er et mysterium for biologer, for hvordan er en oprindelig saltvandssæl havnet i verdens største ferskvandssø?


Dag 10 – Sejltur på Bajkalsøen

Vi tager på sejltur på Bajkal-søen og besøger landsbyen Bolshie Koty halvanden times sejlads derfra. Her bliver vi et par timer, spiser frokost og besøger det lokale museum. Senere er der mulighed for at nyde den overvældende natur på egen hånd eller blot tage en kølig dukkert i Bajkals krystalklare vand.

Dag 11 – På vej mod Mongoliet

Endnu en afslappende dag i toget, hvor vi passerer Ulan-Ude, hovedstaden i Ruslands buddhistiske republik Burjatia, hvor alt bliver mere og mere asiatisk. I Ulan-Ude skilles Den Transsibiriske Jernbane i den linje, der går mod Vladivostok og den, der går mod Mongoliet og Kina.


Vi vælger på denne rejse at dreje af mod Mongoliet, Kina og Beijing. Landskabet ændrer sig, skovene forsvinder, og vi er på vej ud over stepperne med søer og floder, der veksler med forfaldne landsbyer, gamle sovjetagtige beboelser og fabrikker, dertil kommer oprindelige burjatiske og senere mongolske bebyggelser, der består af jurter (nomadetelte), omgivet af heste, køer, geder og tit også kameler.


Når vi har passeret grænsen til Mongoliet, kører vi igennem magiske landskaber, som kan betragtes gennem togvinduet – en blanding af oprindelig mongolsk kultur og kommunistiske ruiner, der virker som om landet har stået stille siden den legendariske erobrer Djengis Khans død i 1227. Per Dalgaard fortæller om Mongoliet og Ruslands forhold til Kina, mens vi nyder en kop russisk kinathe. Gennem natten når vi Mongoliets hovedstad Ulan Bator.


Dag 12 – Mongoliets hovedstad, Ulan Bator

Ankomst til Ulan Bator og indkvartering på hotel. Byrundtur. Besøg på de vigtigste klostre og det gamle kejserlige vinterpalads. Ulan Bator er et af de mest forunderlige steder I verden, hvor den gamle kultur mødes med moderniteten og det postmoderne. Store dele af byen består af traditionelle telte, men nu med tv, antenner, køleskabe og iPhones, med biler og kameler udenfor.


Dag 13 – Den mongolske steppe

Udflugt til Terelj nationalpark (ca. 75 km). Nationalparken udgør et gigantisk område i den mongolske steppe. Her besøger vi den imponerende Turtle Rock og det åndelige tempel Aryabal.


Vi besøger også en nomadefamilie og får mulighed for at smage lokale madretter og drikkevarer.


Dag 14 – Togrejse fra Mongoliet til Kina

Transfer til togstationen om morgenen. Afgang mod Kina og Beijing. Vi kan nu endnu en dag nyde Mongoliets smukke landskab fra togets vinduer.


Dag 15 – Beijing

Ankomst til Beijing. Transfer til hotel. Herefter skal vi ud og snuse til livet og atmosfæren i verdens folkerigeste land. Vi besøger Den Himmelske Freds Plads, verdens største plads, og Den Forbudte By hvorfra Ming- og Qing-dynastierne regerede i næsten 500 år. Efter Frokost besøger vi Himlens Tempel, der er på UNESCOs verdensarvliste.


Dag 16 - Beijing og Den Kinesiske Mur

Udflugt til Den Kinesiske Mur. Vi besøger muren ved Badaling, hvor den er flot restaureret. På vejen ser vi Mingkejsernes grave. Vi lægger også vejen forbi nogle af de olympiske arenaer fra Beijings nylige OL-værtskab – bl.a. den arkitektonisk flotte ”fuglereden”.


Om aftenen spiser vi middag sammen. Menuen er Pekingand.


Dag 17 - Hjemrejse

Efter frokost kører vi til lufthavnen. Hjemrejse med mellemlanding i Moskva.


OBS
 • Rejsen den 12.-29. oktober 2018 er en dag længere end de øvrige afgange, da vi først kunne finde ordentlige flybilletter hjem den dag.


 • Rejsen indebærer lange togture og en del stop undervejs, så vi anbefaler, at man kun tager med, hvis man er godt gående og i det hele taget ved godt helbred.
Mere information

Vi har lavet en underside, hvor vi beskriver togene og svarer på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet om rejsen. Læs mere her.

Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

 • Ekspertrejseleder på hele rejsen
 • Al transport
 • Fly København - Moskva
 • Fly Beijing - København
 • Hotel med morgenmad
 • Overnatning på toget i 4-personerskupéer
 • Sejltur på Bajkal-søen og sejltur til landsbyen Bolshie Koty
 • Indgang til alle museer og attraktioner
 • 12 x Morgenmad
 • 9 x Frokost
 • 6 x Aftensmad

OBS:

 • Eneværelsestillæget på 1890 kr. gælder kun de overnatninger, der er på hotel.
 • Opgradering til 2-sengskupé koster 5000 kr. ekstra pr. person.
 • Opgradering til 2-sengskupé til brug alene koster 20.000 kr. ekstra per person.

Rejseleder

Rejseleder Per Dalgaard

Per Dalgaard er uddannet i russisk, cand. phil. på danske universiteter og ph.d. i sammenlignende litteratur fra Canada. Han har undervist på en række universiteter og højskoler og har i mange år været korrespondent i Sovjet og Rusland for Aktuelt, Politiken og Information. Forfatter til Turen går til Moskva, Skt. Petersborg og Den Transsibiriske Jernbane samt en række andre bøger om Rusland og russisk kultur og oversætter af russisk litteratur til dansk. Han en af landets mest brugte foredragsholdere om Rusland og har mange års erfaring som rejseleder på kulturrejser i Rusland og Østeuropa.

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Kina - Beijing - Den Forbudte By

Den Forbudte By

Den forbudte by er det tidligere kejserlige palads, hvor kun kejserfamilien og hoffet havde adgang. Paladset består af 800 bygninger og breder sig ud over et areal på 720.000 m².

Kina - Beijing - Den Himmelske Freds Plads

Den Himmelske Freds Plads

Den Himmelske Freds Plads er 44 ha stor og er opkaldt efter Den Himmelske Freds Port, som ses på billedet, der adskiller pladsen fra Den Forbudte By.

Kina - Den Kinesiske Mur (Badaling)

Den Kinesiske Mur

Muren blev bygget som forsvarsværk mod invasion og angreb af nomadestammer. Selve muren er 6.259 km lang og derudover består forsvarsværket af 2.233 km naturligt forsvarsværk og 360 km volde.

Kina - Beijing - Himlens Tempel

Himlens Tempel

Templet blev bygget 1420 og blev brugt af kejseren til at bede om en god høst i landet.

Kina - Minggravene

Minggravene

Minggravene er et gravkompleks, hvor 13 kejsere af Mingdynastiet og deres hustruer er begravet.

Kina - Beijing - Nationalstadion (Fuglereden)

Nationalstadionet (Fuglereden)

Nationalstadionet, der også bliver kaldet fuglereden, har plads til 80.000 tilskuere. Det blev opført i 2008 i forbindelse med De Olympiske Lege i samme år.

Mongoliet - Terelj nationalpark - Turtle Rock

Terelj Nationalpark

Nationalparken som udgør et kæmpe areal af den mongolske steppe, indeholder udover berømte klippeformationer og en bygd, også et buddhistisk tempel.

Mongoliet - Ulan Bator - Bogd Khans vinterpalads

Bogd Khans vinterpalads

Vinterpaladset stod færdigt i 1903 og er nu et museum. Der er kun én ud af de fire bygninger, der stadig er tilbage. På museet er der flere af Bogd Khans ejendele til fremvisning, bla. hans kæleelefants juvelbesatte hovedtøj.

Mongoliet - Ulan Bator - Choijin Lama templet

Choijin Lama templet

Et buddhistisk tempelkompleks, der består af 6 templer.

Mongoliet - Ulan Bator

Ulan Bator

Ulan Bator er Mongoliets hovedstad. Her bor lidt under en million mennesker.

Rusland - Bolshie Koty

Bolshie Koty

Bolshie Koty er en bygd, hvis historie starter i 1841. Bygden hører under nationalparken Pribaikalsky.

Rusland - Bajkal-søen

Bajkalsøen

Bajkal-søen er verdens dybeste sø og det største reservoir af ferskvand, hele 20% af verdens ferskvand er i denne sø. I søen findes Bajkalsæler, som er en af de mindste sælarter og den eneste sælart, der kun lever i ferskvand. Det er uvist hvordan arten er kommet til Bajkalsøen, da der er flere hundrede kilometer til nærmeste ocean.

Rusland - Irkutsk - Taltsy Frilandsmuseum

Taltsy frilandsmuseum

Taltsy frilandsmuseet viser flere arkitektoniske stilarter og leveformer for det sibiriske folk.

Rusland - Yekaterinburg - Ganina Yama

Ganina Yama

På dette sted blev zar-familien fundet dræbt i 1918. Området er derfor blevet deklareret helligt og i 2001 blev klosteret opført i familiens ære.

Rusland - Yekaterinburg - Kasli museet for støbejern

Kasli museet for støbejern

Kasli museet er et museum, der er specialiseret i støbejern, og hvor nogen af de bedste værker vises.

Rusland - Moskva - Den Røde Plads

Den Røde Plads

Vasilijkatedralen, Lenins mausoleum og Kreml ligger alle op til pladsen.

Rusland - Moskva - Kreml

Kreml

Zarernes residens. Der er herfra, at Rusland og førhen også Sovjetunionen blev styret.

Andre rejser med samme rejseleder

Rejse Hviderusland – Den sidste sovjetrepublik
Startdato 15. april 2019
Slutdato 19. april 2019
Varighed 5 dage
Pris 9995 kr.
Eneværelsestillæg 1295 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Rejse Krydstogt på Østersøen
Startdato 28. juni 2019
Slutdato 3. juli 2019
Varighed 6 dage
Pris 10995 kr.
Eneværelsestillæg 990 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Rejse Sommerkrydstogt gennem Sibirien til Det Arktiske Hav
Startdato 3. juli 2019
Slutdato 17. juli 2019
Varighed 15 dage
Pris 26995 kr.
Eneværelsestillæg 13000 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Rejse Krydstogt på Østersøen
Startdato 4. juli 2019
Slutdato 9. juli 2019
Varighed 6 dage
Pris 10995 kr.
Eneværelsestillæg 990 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Rejse Flodkrydstogt fra Skt. Petersborg til Moskva
Startdato 13. juli 2019
Slutdato 23. juli 2019
Varighed 11 dage
Pris 12995 kr.
Eneværelsestillæg 3995 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Rejse Königsberg, Kaliningrad og det gamle Østpreussen
Startdato 26. august 2019
Slutdato 31. august 2019
Varighed 6 dage
Pris 11995 kr.
Eneværelsestillæg 1495 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Rejse Flodkrydstogt til Volgas delta ved Det Kaspiske Hav
Startdato 8. september 2019
Slutdato 21. september 2019
Varighed 14 dage
Pris 17995 kr.
Eneværelsestillæg 4995 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Kina - Beijing - Den Forbudte ByKina - Beijing - Den Himmelske Freds PladsKina - Den Kinesiske Mur (Badaling)Kina - Beijing - Himlens TempelKina - MinggraveneKina - Beijing - Nationalstadion (Fuglereden)Mongoliet - Terelj nationalpark - Turtle Rock Mongoliet - Terelj National Park - BygdMongoliet - Terelj Nationalpark - Aryabal templet Mongoliet - Ulan Bator - Bogd Khans vinterpalads Mongoliet - Ulan Bator - Choijin Lama templetMongoliet - Ulan Bator - Choijin Lama templetMongoliet - Ulan BatorRusland - Bolshie KotyRusland - Bajkal-søen Rusland - Bajkal-søen - BajkalsælerRusland - Irkutsk - Taltsy Frilandsmuseum Rusland - Yekaterinburg - Ganina Yama Rusland - Yekaterinburg - Kasli museet for støbejernRusland - Moskva - Den Røde PladsRusland - Moskva - Den Røde PladsRusland - Moskva - Den Røde Plads Rusland - Moskva - Den Røde PladsRusland - Moskva - KremlRusland - Moskva - Kreml

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.