Den Transsibiriske Jernbane

Den mest spektakulære og mytiske togrejse i verden. 8000 kilometer. 6-7 dage i toget gennem Rusland, Mongoliet og Kina.
Rusland - Den Transsibiriske JernbaneRusland - Den Transsibiriske Jernbane

Den Transsibiriske Jernbane

Den mest spektakulære og mytiske togrejse i verden. 8000 kilometer. 6-7 dage i toget gennem Rusland, Mongoliet og Kina.

OBS - Denne rejse vil blive gennemført i samarbejde med Panorama Travel. Læs mere om rejsen på deres hjemmeside her: [https://panoramatravel.dk/rejse/den-transsibiriske-jernbane-med-tog-gennem-rusland-mongoliet-og-kina).Denne spektakulære togrejse gennem historien, byder på forunderlige naturoplevelser og unikke kulturelle oplevelser. En rejse fra Europa til Asien og via togets tilsyneladende endeløse og vuggende fremadstræben en fornemmelse af begejstring, fred og ro og af verdens grænseløse storhed gennem Rusland, Mongoliet og Kina.


Denne udgave af togrejsen hedder egentlig Den Transmongolske Jernbane, men vi har valgt at bruge navnet Den Transsibiriske Jernbane, da det er det navn, de fleste forbinder med turen.


Dagsprogram:

Dag 1 - Den Røde Plads i Moskva

Afgang fra København til Moskva. Orienteringsmøde ved Per Dalgaard og gåtur på Den Røde Plads, der emmer af historie og magt. Velkomstmiddag.


Dag 2 - Kreml

Vi tager på byrundtur i Moskva med besøg i Ruslands absolutte magtcentrum, Kreml. Vi spiser frokost og fortsætter vores tur rundt i Moskva. Vi skal bl.a. opleve den smukke metro og Ny Jomfru Klosterets kirkegaard, hvor mange sovetiske koryfæer ligger begravet.


Dag 3 - Togrejsen begynder

Om morgenen bliver vi kørt til banegården, hvor vi stiger ombord på toget mod Jekaterinburg. Togturen er begyndt – forude venter mange dage i toget med fred og ro, hvor man næsten bliver vugget ind i togets specielle trance med hygge, en ufattelige rig film, som passerer forbi uden for vinduet. Tiden står næsten stille og spisetiderne og opholdene på de mange stationer bliver det centrale for alle.


Dag 4 - Jekaterinburg

Ankomst til Jekaterinburg første på aftenen, transfer til hotel, indkvartering og middag. Vi bor centralt i byen, så man kan slutte dagen af med en gåtur i Urals smukke hovedstad.


Dag 5 - Lenin, zarfamilien og Jeltsin

Morgenmad. Byrundtur hvor vi bl.a. skal se ”Ganina Yama”, hvor Lenin lod den sidste tsarfamilie henrette og begrave i en mineskakt. Derved stoppede han Ruslands mulige fremmarch fra tsarisme til et monarkistisk demokrati. Jekaterinburg er også stedet, hvor skaberen af det moderne Rusland, Boris Jeltsin, var leder, og siden gav russerne friheden. Vi besøger naturligvis den sidstnævnte i Jeltsin-centret, hvor der er et rigtig fint museum.


Dag 6 og 7 - Togrejse til Asien

Efter morgenmaden kører vi til stationen. Nu venter to dage i toget, hvor vi krydser grænsen til Asien, vi læser en god bog og nyder det fantastiske landskab, som toget tøffer ufortrødent igennem – bjerge, vild natur, skove, søer, begyndende tajga, større byer og små flækker. Spiser i togets restaurant og måske nyder en lille vodka, mens Per Dalgaard fortæller om Ruslands interne splittelse mellem Øst og Vest.


Dag 8 – Irkutsk

Efter at have passeret de berømte sibiriske byer Omsk og Tomsk ankommer vi til Irkutsk. Indkvartering på det trestjernede Hotel Irkutsk.


Dag 9 – Taltsy og Listvianka

Morgenmad, byrundtur og udflugt til Listvianka ved den sagnomspundne kæmpesø, Bajkal. Det er verdens dybeste sø og største reservoir af ferskvand beliggende i et fantastisk 620 km langt naturområde. Her findes 20 procent af verdens ferskvand, friskt, rent og koldt. Vi stopper i Taltsy, spiser frokost og besøger det etnografiske frilandsmuseum. Her er der mulighed for at smage på den lokale omul-fisk og se den berømte, kuglerunde bajkalsæl, som er et mysterium for biologer, for hvordan er en oprindelig saltvandssæl havnet i verdens største ferskvandssø?


Dag 10 – Sejltur på Bajkalsøen

Vi tager på sejltur på Bajkal-søen og besøger landsbyen Bolshie Koty på den anden side af flodmundingen. Her bliver vi et par timer. Der er mulighed for at tage med på en 4 kilometers gåtur, der ender med en picnic på stranden. Her er der mulighed for at tage en kølig dukkert i Bajkals krystalklare vand. Man kan også nyde den overvældende natur på egen hånd. Der er en lille landsby, hvor båden lægger til, hvor man bl.a. kan besøge det lokale museum.


Dag 11 – På vej mod Mongoliet

Endnu en afslappende dag i toget, hvor vi passerer Ulan-Ude, hovedstaden i Ruslands buddhistiske republik Burjatia, hvor alt bliver mere og mere asiatisk. I Ulan-Ude skilles Den Transsibiriske Jernbane i den linje, der går mod Vladivostok og den, der går mod Mongoliet og Kina.


Vi vælger på denne rejse at dreje af mod Mongoliet, Kina og Beijing. Landskabet ændrer sig, skovene forsvinder, og vi er på vej ud over stepperne med søer og floder, der veksler med forfaldne landsbyer, gamle sovjetagtige beboelser og fabrikker, dertil kommer oprindelige burjatiske og senere mongolske bebyggelser, der består af jurter (nomadetelte), omgivet af heste, køer og geder.


Når vi har passeret grænsen til Mongoliet, kører vi igennem magiske landskaber, som kan betragtes gennem togvinduet – en blanding af oprindelig mongolsk kultur og kommunistiske ruiner, der virker som om landet har stået stille siden den legendariske erobrer Djengis Khans død i 1227. Gennem natten når vi Mongoliets hovedstad Ulan Bator.


Dag 12 – Mongoliets hovedstad, Ulan Bator

Ankomst til Ulan Bator og indkvartering på hotel. Byrundtur. Besøg på de vigtigste klostre og det gamle kejserlige vinterpalads. Ulan Bator er et af de mest forunderlige steder I verden, hvor den gamle kultur mødes med moderniteten og det postmoderne. Store dele af byen består af traditionelle telte, men nu med tv, antenner, køleskabe og iPhones, med biler parkeret udenfor.


Dag 13 – Den mongolske steppe

Udflugt til Terelj nationalpark (ca. 75 km). Nationalparken udgør et gigantisk område i den mongolske steppe. Her besøger vi den imponerende Turtle Rock og det åndelige tempel Aryabal.


Vi besøger også en nomadefamilie og får mulighed for at smage lokale madretter og drikkevarer.


Dag 14 – Togrejse fra Mongoliet til Kina

Transfer til togstationen om morgenen. Afgang mod Kina og Beijing. Vi kan nu endnu en dag nyde Mongoliets smukke landskab fra togets vinduer. Vi kører nu igennem Gobiørkenen, og kan af og til spotte kameler fra togets vinduer.


Dag 15 – Beijing

Toget kører igennem en smuk, bjergrig del af Kina. Hvis man er heldig, kan man på et tidspunkt få øje på Den Kinesiske Mur.

Ankomst til Beijing midt på dagen. Transfer til hotel. Herefter skal vi ud og snuse til livet og atmosfæren i verdens folkerigeste land og spise middag sammen.


Dag 16 - Den Forbudte By og Himlens Tempel

Vi besøger Den Himmelske Freds Plads, verdens største plads, og Den Forbudte By hvorfra Ming- og Qing-dynastierne regerede i næsten 500 år, samt Jingshan Park, hvorfra der er en flot udsigt over Den Forbudte By.


Efter frokost besøger vi Himlens Tempel, der er på UNESCOs verdensarvliste.


Om aftenen spiser vi middag sammen. Menuen er Pekingand.


Dag 17 - Minggravene og Den Kinesiske Mur

I dag er der udflugt til Den Kinesiske Mur. Vi besøger muren ved et sted, hvor den er flot restaureret.


Vi kører forbi nogle af de olympiske arenaer fra Beijings nylige OL-værtskab – bl.a. den arkitektonisk flotte ”fuglereden”. På vejen stopper vi ved Minggravene, hvor mingdynastiets første kejsere ligger begravet.


Tilbage i Beijing er der lidt tid til at opleve byen på egen hånd.


Dag 18 - Hjemrejse

Efter frokost kører vi til lufthavnen. Hjemrejse med mellemlanding i Moskva.


OBS
 • Rejsen indebærer nogle stop undervejs, hvor man skal bære sin kuffert af og på toget. Man bliver selvfølgelig kørt rundt i bus på destinationerne, så det er ikke fordi, at der er strabadserende gåture, men det er alligevel bedst, hvis man er godt gående og ved almindeligt godt helbred.


 • Dag 8 og 10 bor man på hotel i Irkutsk, mens man dag 9 bor i Listvianka ved Bajkalsøen. Hvis man ikke ønsker besværet med at tjekke ud og ind af det samme hotel et par gange, kan man booke en ekstra dag på hotellet i Irkutsk dag 9. Det koster 500 kr. per person for et dobbeltværelse og 800 kr. for et enkeltværelse. Det forudsætter selvfølgelig, at der stadig er plads på hotellet.
Mere information

Vi har lavet en underside, hvor vi beskriver togene og svarer på de spørgsmål, vi oftest bliver stillet om rejsen. Læs mere her.

Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

 • Ekspertrejseleder på hele rejsen
 • Al transport
 • Fly København - Moskva
 • Fly Beijing - København
 • Hotel med morgenmad
 • Overnatning på toget i 4-personerskupéer
 • Sejltur på Bajkal-søen og sejltur til landsbyen Bolshie Koty
 • Indgang til alle museer og attraktioner
 • 13 x Morgenmad
 • 9 x Frokost
 • 6 x Aftensmad

OBS:

 • Eneværelsestillæget på 1990 kr. gælder kun de overnatninger, der er på hotel.
 • Opgradering til 2-sengskupé koster 5000 kr. ekstra pr. person.
 • Opgradering til 2-sengskupé til brug alene koster 20.000 kr. ekstra per person.

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Kina - Beijing - Forbidden City

Den Forbudte By

Den forbudte by er det tidligere kejserlige palads, hvor kun kejserfamilien og hoffet havde adgang. Paladset består af 800 bygninger og breder sig ud over et areal på 720.000 m².

Kina - Beijing - Den himmelske Fredsplads

Den Himmelske Freds Plads

Den Himmelske Freds Plads er 44 ha stor og er opkaldt efter Den Himmelske Freds Port, som ses på billedet, der adskiller pladsen fra Den Forbudte By.

Kina - Beijing - Great Wall

Den Kinesiske Mur

Muren blev bygget som forsvarsværk mod invasion og angreb af nomadestammer. Selve muren er 6.259 km lang og derudover består forsvarsværket af 2.233 km naturligt forsvarsværk og 360 km volde.

Kina - Beijing - Himlens Tempel

Himlens Tempel

Templet blev bygget 1420 og blev brugt af kejseren til at bede om en god høst i landet.

Kina - Minggravene

Minggravene

Minggravene er et gravkompleks, hvor 13 kejsere af Mingdynastiet og deres hustruer er begravet.

Kina - Beijing - National Stadium

Nationalstadionet (Fuglereden)

Nationalstadionet, der også bliver kaldet fuglereden, har plads til 80.000 tilskuere. Det blev opført i 2008 i forbindelse med De Olympiske Lege i samme år.

Mongoliet - Terelj - Nationalpark

Terelj Nationalpark

Nationalparken som udgør et kæmpe areal af den mongolske steppe, indeholder udover berømte klippeformationer og en bygd, også et buddhistisk tempel.

Mongoliet - Ulan Bator - Bogd Khans vinterpalads

Bogd Khans vinterpalads

Vinterpaladset stod færdigt i 1903 og er nu et museum. Der er kun én ud af de fire bygninger, der stadig er tilbage. På museet er der flere af Bogd Khans ejendele til fremvisning, bla. hans kæleelefants juvelbesatte hovedtøj.

Mongoliet - Ulan Bator - Choijin Lama templet

Choijin Lama templet

Et buddhistisk tempelkompleks, der består af 6 templer.

Mongoliet - Ulan Bator - City view

Ulan Bator

Ulan Bator er Mongoliets hovedstad. Her bor lidt under en million mennesker.

Rusland - Bolshie Koty - City View

Bolshie Koty

Bolshie Koty er en bygd, hvis historie starter i 1841. Bygden hører under nationalparken Pribaikalsky.

Rusland - Baikal Søen - Ved jernbanen

Bajkalsøen

Bajkal-søen er verdens dybeste sø og det største reservoir af ferskvand, hele 20% af verdens ferskvand er i denne sø. I søen findes Bajkalsæler, som er en af de mindste sælarter og den eneste sælart, der kun lever i ferskvand. Det er uvist hvordan arten er kommet til Bajkalsøen, da der er flere hundrede kilometer til nærmeste ocean.

Rusland - Taltsy - Taltsy museum

Taltsy frilandsmuseum

Taltsy frilandsmuseet viser flere arkitektoniske stilarter og leveformer for det sibiriske folk.

Rusland - Ganina Yama - Church

Ganina Yama

På dette sted blev zar-familien fundet dræbt i 1918. Området er derfor blevet deklareret helligt og i 2001 blev klosteret opført i familiens ære.

Rusland - Yekaterinburg - Kasli museet for støbejern

Kasli museet for støbejern

Kasli museet er et museum, der er specialiseret i støbejern, og hvor nogen af de bedste værker vises.

Rusland - Moskva - Den Røde Plads

Den Røde Plads

Central plads omkranset af Kremlmuren. Vasilijkatedralen, Lenins mausoleum og Kreml ligger alle op til pladsen.

Rusland - Moskva - Kreml

Kreml

Zarernes residens. Der er herfra, at Rusland og førhen også Sovjetunionen blev styret.

Kina - Beijing - Forbidden City Kina - Beijing - Den himmelske FredspladsKina - Beijing - Great WallKina - Beijing - Himlens TempelKina - MinggraveneKina - Beijing - National StadiumKina - Beijing - Nationalstadion (Fuglereden)Mongoliet - Terelj - NationalparkMongoliet - Terelj nationalpark - Turtle Rock Mongoliet - Ulan Bator - Bogd Khans vinterpalads Mongoliet - Ulan Bator - Choijin Lama templetMongoliet - Ulan Bator - Choijin Lama templetMongoliet - Ulan Bator - City viewMongoliet - Ulan BatorRusland - Bolshie Koty - City ViewRusland - Baikal Søen - Ved jernbanenRusland - Bajkal-søen Rusland - Taltsy - Taltsy museumRusland - Ganina Yama - ChurchRusland - Yekaterinburg - Ganina Yama Rusland - Yekaterinburg - Kasli museet for støbejernRusland - Moskva - Den Røde PladsRusland - Moskva - KremlRusland - Moskva - Kreml

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.