Den Trans-Aralske Jernbane

Med tog gennem Kasakhstans stepper, bjerge og månelandskaber
Kasakhstan - Tog Kasakhstan - Kolsai-søerne Kasakhstan - Charyn - Canyon Kasakhstan - Altyn Emel National Park Kasakhstan - Aksu-ZhabaglyKasakhstan - Aksu-ZhabaglyKasakhstan - Tog

Den Trans-Aralske Jernbane

Med tog gennem Kasakhstans stepper, bjerge og månelandskaber

Mens Den Transsibiriske Jernbane og Den Transmongolske Jernbane kører østover fra Moskva mod Stillehavet og Kina, går Den Trans-Aralske Jernbane mod syd til Centralasien. Den blev bygget i 1906, og var i mange år det eneste rigtige bindeled til Centralasien. Skinnerne erstattede de karavaneruter, der før havde forbundet Kasakhstan med Rusland og Europa. Kasakhstan blev nu introduceret til den moderne verden, samtidig med, at russerne fik lettere ved at kontrollere det lokale styre.


Kasakhstan er et af verdens største lande, men klemt inde mellem de to endnu større giganter, Rusland og Kina. Det er Centralasiens største land, selv om en lille bid af det (på størrelse med Frankrig) faktisk ligger i Europa. Toget kører igennem områderne i den nordlige og centrale del af landet med steppe og ørkenlandskab. Videre mod syd ligger de store søer og et alpint landskab med smukke bjerge, store kløfter og de mest fantastiske månelandskaber og naturfænomener. I Baikonur sender russerne stadig deres raketter op. I Aralsk ligger fiskerbådene og ruster i ørkenen, fordi Aralsøen er forsvundet. Man har bygget futuristiske storbyer, men her er stadig også bygningsværker fra dengang landet var en del af Silkevejen.


Rejsen foregår i tog, og som på Den Transsibiriske Jernbane er selve togrejsen også en stor del af oplevelsen. Vi har flere overnatninger på toget, og kan fra vinduet nyde det meget forskelligartede land, vi kører igennem.


Dagsprogram:

Dag 1 – Afrejse til Nur-Sultan (Astana)

Afrejse til Kasakhstans hovedstad, Nur-Sultan (byen var indtil for nylig kendt som Astana, men har skiftet navn til Nur-Sultan til ære for landets første præsident).


Vi rejser midt på dagen til Moskva, hvor der er en mellemlanding, inden vi flyver med natfly til Kasakhstan.


Dag 2 – Futuristiske Nur-Sultan

Tidligt tjek ind på hotellet. Tid til at sove nogle timer inden frokost. Herefter tager vi ud og ser byen. Store dele af Nur-Sultan er en planlagt by, designet af den japanske arkitekt Kisho Kurokawa. Oliepenge har sponsoreret mange futuristiske bygninger og smukke moskeer. På en måde er det lidt for meget, men det er faktisk også flot.


Vi skal se nogle af byens største seværdigheder på dagens rundtur. Fælles for Nur-Sultans seværdigheder er, at arkitekturen kan være en lige så stor del af oplevelsen som selve museerne. Vi besøger bl.a. Museet for Kasakhstans Første Præsident, Paladset for Fred og Forsoning og Khan Shatyr-indkøbscenteret. På det Nationale Historiske Museum kan man se byens udvikling fra fortiden til nu, men også planerne for fremtiden. Fra Baiterek-tårnets observationsdæk ser vi det hele fra oven.


Vi spiser velkomstmiddag sammen om aftenen.


Dag 3 – Togrejse til Almaty

I aften begynder vores togrejse mod den gamle hovedstad, Almaty. Først har vi dog det meste af dagen til at fortsætte vores udforskning af Nur-Sultan. Første stop er det kugleformede EXPO-museum fra 2017, der blev bygget i forbindelse med en international konference om grøn energi. Vi lægger også vejen forbi Astana Opera og Uafhængighedspaladset.


Inden afrejse finder vi tid til at proviantere lidt i et supermarked, så man har lidt snacks på toget. Det vil vi prøve at gøre, hver gang vi skal på en længere togtur. Klokken lidt over ni forlader toget Nur-Sultan og kører sydpå. Togene minder om dem, man kan finde på Den Transsibiriske Jernbane. Her er 4- eller 2-sengskupéer, man kan sove i, samovarer med kogende vand i hver togvogn samt en spisevogn. Her kan man selvfølgelig få mad og drikke, men det er også et godt sted at mødes med sine medrejsende og nyde udsigten.


Dag 4 – På marked i Almaty

Vi ankommer til Almaty midt på formiddagen.


På dagens byrundtur skal vi opleve Almatys største seværdigheder. Vi besøger Den Grønne Basar er der et overdækket marked, hvor mange lokale køber ind. Farverne, atmosfæren og menneskene minder om orientalske markeder, men man fornemmer også, at man ikke er langt fra Rusland – historisk og geografisk. I Paniflov-parken finder vi den smukke Zenkov-katedral omgivet af træer. Den er bygget i træ uden brug af søm, og skulle efter sigende være den næsthøjeste træbygning i verden.


Senere kører vi op i Medeo-kløften over byen, hvor vi ser både den højest beliggende skøjtebane og det højest beliggende TV-tårn i verden. Vi ser også den store dæmning, der beskytter Almaty mod mudderskred. Fra Kok-Tobe-bakken nyder vi panoramaudsigten over Almaty. Her er en hyggelig lille park, hvor man kan slappe lidt af, inden vi tager svævebanen ned fra bjerget tilbage til Almaty. Vi overnatter i Almaty.


Dag 5 – Altyn Emel Nationalpark

De næste dage skal vi besøge de smukke naturparker øst for Almaty. Det er et af højdepunkterne på enhver Kasakhstan-rejse med alpine landskaber, bjergsøer og enorme kløfter.


I dag tager vi til nationalparken Altyn Emel. På vejen stopper vi ved Tamys-Tas, hvor vi finder helleristninger med tibetansk skrift og billeder af Buddha. De blev opdaget for ca. 150 år siden. Det er stadig uklart, hvornår de blev lavet og af hvem.


Fremme i Altyn Emel spiser vi frokost i en landsby, hvorefter vi tager ud og ser ”Den Syngende Klit”. Klitten er 150 meter høj og tre kilometer bred. Den består af meget fint sand, som i blæsevejr skaber lyde (synger), så det kan høres flere kilometer væk. Det lyder typisk lidt som orgelmusik. Er der sandstorm lyder det mere som en tromme. Fra klittens top er der en fantastisk udsigt. Man kan se Ili-floden under sig og bjergkæder i alle retninger.


Vi tager tilbage til landsbyen, hvor vi får aftensmad og overnatter på hotel eller guesthouse.


Dag 6 – Bjergsøerne i Kolsai

Efter morgenmaden kører vi til Kolsai-søerne. Det er en række af tre bjergsøer i de nordlige Tien-Shan-bjerge, der strækker sig gennem Kina, Kasakhstan, Kirgisistan og Usbekistan. Kolsay-søerne ligger ca. fem kilometer fra grænsen til Kirgisistan. Der er omkring 700 meter fra den højeste til den laveste sø. Landskabet er utroligt smukt med en rig flora og fauna. Her er grantræer, bær, svampe, ørreder, bjerggeder, kaspiske rødhjorte mm.


Man kan køre til den nederste af søerne. Herfra er det muligt at vandre med vores lokalguide videre op til den næste sø. Stien følger søbredderne gennem det smukke landskab. Der er ca. syv kilometer hver vej, så det er en heldagsudflugt. Den første sø ligger i 1818 meters højde, den anden i 2250 meters højde. Det er ikke en vanskelig rute, men man skal selvfølgelig være godt gående. Ønsker man ikke at gå med på den lange tur, kan man slappe af i naturen omkring den første sø. Det er også muligt at ride på heste (det koster ca. 250 kr.).


Vi overnatter i landsbyen Saty nede i dalen på hotel eller guesthouse. Dem, der bliver ved den første sø, behøver ikke at vente på, at de andre er færdige med vandreturen, men kan blive kørt hjem til hotellet tidligere.


Dag 7 – Charyn-kløften, Kasakhstans Grand Canyon

Vi kører nu til Charyn-kløften, hvor vi først får et panorama-view over det storslåede landskab og efterfølgende kommer ned og går i kløftens bund, også kaldet ”slots-dalen”, fordi en labyrint af store stensøjler skyder til vejrs. Charyn-kløften kan nok bedst beskrives som en mindre udgave af Grand Canyon. Dog stadig med vægge på 150-300 meters højde. Kløften er to kilometer lang og 20-80 meter bred.


For enden af kløften er der en lille oase ved Charynflodens bred, hvor man i jurter har lavet en open-air café, hvor vi kan slappe lidt af. Vi bruger 3-4 timer på at se kløften, hvorefter vi kører tilbage til Almaty. Frokost på vejen.


Dag 8 – 5000 kameler

Kasakhstan lå på Silkevejens gamle karavaneruter, hvor rejsende på kameler krydsede Centralasiens ørkener. Kamelerne er her stadig. Fra vores togvinduer eller på udflugter vil vi uundgåeligt få øje på dem i ny og næ, men i dag skal vi se kameler som aldrig før. Vi besøger en kamelfarm uden for Almaty, hvor der befinder sig 5000 kameler (primært dromedarer) i alle størrelser.


Det er muligt at ride på en hest (det koster ca. 250 kr.). Vi får lov at smage varme ”baursak” (en slags dumplings) og shubat (en drik lavet på kamelmælk). Der er også mulighed for selv at prøve at tilberede baursak.


Vi tager tilbage til Almaty, hvorfra vi skal med toget videre vestpå. De der ønsker det kan spise aftensmad på en restaurant, der er ejet af kamelfarmen. Her kan man købe produkter lavet af kameluld.


Vi kører til togstationen og hopper på nattoget til Taraz.


Dag 9 – Taraz – en gammel Silkevejsby

Vi står af toget i byen Taraz. Vi befinder os nu i det sydligste Kasakhstan tæt ved grænsen til både Kirgisistan og Usbekistan. I Taraz ser vi en række moskeer, mausoleer og ruiner, der vidner om en storslået fortid. Det er en af de ældste byer i Kasakhstan, selv om meget af den i dag er af nyere dato. I det syvende og ottende århundrede var det også det største handelscentrum på Silkevejen.


Vi fortsætter til en anden af Kasakhstans store nationalparker, Aksu Zhabagly, hvor vi overnatter i et guesthouse.


Dag 10 – Aksu Zhabagly nationalpark

Aksu Zhabagly er den ældste nationalpark i Kasakhstan. Her er et meget varieret landskab med bjerge, dale med farverige blomster samt gletschere. Parken er hjemsted for en række sjældne dyr og planter. Her er Ibex (bjerggeder med enorme buede horn), hjorte, losser, mink, hulepindsvin, bjørne, sneleoparder, gribbe og ørne. Man er virkelig kommet langt ud på landet her. Og på trods af områdets skønhed er her ikke mange turister.


Det er igen muligt at leje en hest og ride en tur.


Sidst på dagen kører vi til byen Shymkent, hvor vi overnatter.


Dag 11 – Langs Silkevejen i Shymkent, Otrar og Turkestan

Vi befinder os stadig i det område af Kazakhstan, der var en central del af Silkevejen. I dag kører vi fra Shymkent til Turkestan. Undervejs ser vi bygninger og arkæologiske udgravninger fra Silkevejens tid. Vi ser bl.a. ruinerne af oltidsbyen Otrar. Den blev bygget i det fjerde århundrede f.Kr. og var et handelscentrum, indtil mongolerne jævnede den med jorden i det 13. århundrede. Byen blev genopbygget, men bl.a. det gamle citadel er stadig en ruin.


I Turkestan ser vi nogle af Kazakhstans flotteste monumenter fra Silkevejen. Byen var hovedstad for det kasahkiske khan-dømme. Vi ser bl.a. det flotte konpleks Hazret-Sultan samt et mausolæum for en lokal filosof, som blev bygget af den store hærfører Timur Lenk. Turkestan er i dag et mål for tusindvis af pilgrimme. Tre pilgrimsrejser til Turkestan skulle efter sigende svare til en til Mekka.


Først på aftenen tager vi toget nordpå mod Baikonur. Toget forlader nu Kasakhstans sydlige bjerge, og landskabet afløses i højere grad af ørken og steppe.


Dag 12 – Baikonur-kosmodromen – russernes rumcenter

Toget ankommer til Baikonur om morgenen.


Byen er hjemsted for russernes rumprogram. Det er herfra, fra Baikonur-kosmodromen, at deres rumraketter og satellitter bliver sendt op – altså deres svar på USA’s Cape Kennedy / Cape Canaveral. Byens geografiske placering gjorde den velegnet som base for opsendelse af raketter, og dengang var det hele jo en del af Sovjetunionen. Det var verdens første – og stadig største – base til afsendelse af rumfartøjer. Det var herfra Sputnik blev sendt op, og herfra at Jurij Gagarin blev sendt afsted som det første menneske i rummet.


Vi starter med morgenmad og har så en halv dag til at se de mest spændende ting, byen har at byde på. Vi ser kosmodromen udefra. Den ligger et stykke uden for byen, og det kræver særtilladelse at besøge den, så vi må se den fra nogle kilometers afstand. Baikonur by emmer dog også af rumhistorie. Vi skal bl.a. se det lokale rummuseum og Den Internationale Rum-skole. Her uddanner man specialister, men det er også et sted, hvor man kan se nogle modeller af raketter og vi kan endda prøve at affyre vores egen mini-raket. Her er også opstillet raketter i det offentlige rum. Bl.a. en stor, imponerende Soyuz-raket, som vi selvfølgelig ser.


Klokken halv tre kører vi med toget videre til Aralsk – en tur på ca. fire timer. Aralsk blev grundlagt, da Den Trans-Aralske Jernbane blev bygget. Den tog sit navn fra Aralsøen, som den lå op ad. Byen voksede hurtigt på grund af de rige forekomster af fisk. I dag er både sø og fisk langt væk. Indæmninger og ændringer af floders løb gjode, at søen, der engang var verdens fjerdestørste, nu er et godt stykke under halvdelen af sin gamle størrelse.


Dag 13 – Den forsvundne Aralsø

I dag skal vi besøge det område omkring den nordøstlige del af Aralsøen. Aralsk var en havneby. I dag er resterne af Aralsøen 20 kilometer væk. Vi skal opleve byer og flot natur i området, men selvfølgelig også få en oplevelse af, hvad der er gået tabt.


Fiskerlandsbyen Akespe er delt i to. Den ene halvdel af byen er ved at blive begravet i sand, og beboerne er derfor flyttet højere op. Befolkningen lever delvist af kvægopdræt. Uden for byen ser vi en sandklit tæt på Aralsøens bred. Den flytter sig og skifter hele tiden form. Det er et af de flotteste steder i området.


Vi besøger også en varm radonkilde. Den skulle efter sigende have helbredende egenskaber. Det er dog ikke noget, vi vil anbefale, da radon ikke normalt herhjemme kategoriseres som helbredende.


En af de største øjenåbnere i dagens program er de strandede fiskerbåde. Da søens vand begyndte at trække sig tilbage tog fiskerne deres både ud på dybere og dybere vand. Til sidst strandede de. I dag ligger de midt i et ørkenlandskab og ruster. Dagens nok smukkeste oplevelse er Karasandyk-kløften. Det er et lille bjergområde nær aralsøen, hvis sandstensklippe er blevet slebet af vandet til nogle meget flotte former – et af Kasakhstans månelandskaber.


Dag 14 – Togrejse til Det Kaspiske Hav

Ved middagstid tager vi toget til byen Aktau ved kysten af Det Kaspiske Hav. Turen tager omkring et døgn, så der bliver god tid til at slappe af og nyde rejsen. Det meste af vejen er landskabet fladt.


Dag 15 – Eventyrlige månelandskaber

Efter ankomst i Aktau sidst på formiddagen tager vi på rundtur i det vestlige Kasakhstans fantastiske landskaber. En perlerække af flotte naturfænomener. Dagens udflugt går til Tyub-Karagan-halvøen, der ligger tæt ved Aktau. Første stop er Zhygylgan, et enormt geologisk jordskred. Det opstod, da et stort, underliggende lag af ler og sand blev vasket væk og det overliggende lag af sandsten styrtede sammen og ud i Det Kaspiske Hav. Området ser helt specielt ud. Der er dannet en kløft med plader der stritter op ad jorden mellem de gamle murbrokker.


Det ene specielle naturfænomen bliver afløst af det næste, når vi når vores næste stop, Kapamsay-kløften. En hvid kalkstenskløft med op til 70 meter dybe vægge står midt i den grønne steppe. Her kan man opleve både kameler og ørne. Herfra kører vi til Shakpak-Ata, en underjordisk moske. I gamle dage boede her en berømt healer med samme navn, og folk tror stadig, at stedet har helbredende egenskaber.


Vi spiser en picnic-frokost og tager videre til Torysh også kendt som boldenes dal. Som navnet antyder er det en dal dækket af bolde – store bolde af sten. Ifølge legenden var det en fremmede fjender, der blev forvandlet til sten af guderne. Stenene har en diameter på 3-4 meter. Nogle er runde, andre er ægge- eller cylinderformede eller ligner noget helt andet. Af og til ligger de oven på hinanden. Det er et højst mærkværdigt landskab, der ikke ligner noget fra denne planet. Men smukt er det.


Herfra kører vi den korte vej til Akespe-kløften og Sherkala-bjerget. Bjerget er endnu et af Kasakhstans fantastisk flotte, specielt udseende bjerge. En stribet monolit, der ligner en kæmpestor jurte.


Mæt af oplevelser tager vi tilbage til vores hotel i Aktau.


Dag 16 – Udflugt til et af verdens laveste punkter

Rejsens sidste udflugt går til Karagiye-forsænkningen. Det er et unikt naturområde, der på kasakhisk kan oversættes til ”et sort hul”, selv om det egentligt primært er gult og hvidt. Det er med en placering 132 meter under havets overflade et af de lavest beliggende områder i verden. Forsænkningens stejle vægge befinder sig i et ørkenområde kun 50 kilometer uden for Aktau. Endnu et eksempel på Kasakhstans øde men også fantastiske og helt usædvanlige natur.


Tilbage i Aktau bliver der tid til et stop på byens historiske museum. Herefter er der fritid, indtil vi spiser afskedsmiddag sammen.


Dag 17 – Hjemrejse fra Aktau

Vi flyver fra Aktau til København via Moskva. Afrejse omkring kl. seks om morgenen. Vi er hjemme i København omkring middagstid.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

 • Fly
 • Togbilletter
 • Al øvrig transport
 • Ekspertrejseleder på hele rejsen
 • Lokalguide
 • Alle entréer ifølge programmet
 • Hoteller med morgenmad (når man ikke overnatter på toget)
 • 7 frokoster
 • 6 middage


Ikke inkluderet

 • Visum (for danskere er der visumfri indrejse i Kasakhstan i op til 30 dage)


OBS: Eneværelsestillæget på 1990 kr. gælder kun de overnatninger, der er på hotel. Opgradering til 2-sengskupé koster 3000 kr. ekstra pr. person.

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Kasakhstan - Aksu-Zhabagly

Aksu-Zhabagly Nationalparken

Naturreservatet Aksu-Zhabagly nær Almaty er det ældste af sin slags i Centralasien. Her er fantastisk smukt.

Kasakhstan - Aktau

Aktau

Aktau er hovedbyen i det sydvestlige Kasakhstan og udgangspunktet for vores ekspeditioner til Ustyurt-plateauet.

Kasakhstan - Almaty

Almaty

Almaty er Kasakhstans gamle hovedstad. Den ligger smukt ved foden af bjergene.

Kasakhstan - Almaty - den grønne basar

Den Grønne Basar

Den Grønne Basar er der, de lokale i Almaty køber ind.

Kasakhstan - Almaty - Panfilov Park - Zenkov-katedralen

Zenkov-katedralen

Zenkov-katedralen i Panfilov Park er en meget smuk bygning. Det er en af verdens højeste træbygninger. Den er lavet uden brug af søm.

Kasakhstan - Altyn Emel National Park

Altyn Emel Nationalpark

Altyn Emel er en af Kasakhstans smukkeste nationalparker. Her er bl.a. nogle fantastiske, mangefarvede bjergmassiver.

Kasakhstan - Altyn Emel National Park - De Syngende Klitter

Den syngende klit

Altyn Emels syngende klit fremkommer med lyde, når det blæser.

Kasakhstan - Aralsk

Aralsk

Aralsk er opkaldt efter Aralsøen, som lå her, før den begyndte at tørre ud. I dag ligger byen i et ørkenområde med strandede fiskerbåde.

Kasakhstan - Aralsk - Radon-kilde

Radonkilde

Den varme radon-kilde har ifølge de lokale helbredende egenskaber. Vi anbefaler dog ikke, at man bader i det.

Kasakhstan - Baikonur

Baikonur

Baikonur er hjemsted for Baikonur-kosmodromen. Stedet hvor russene sender deres rumraketter og satellitter op, og hvorfra Sovjetunionen sendte det første menneske (og den første hund) ud i verdensrummet.

Kasakhstan - Baikonur - Baikonur-kosmodromen

Baikonur-kosmodromen

Baikonur-kosmodromen er russernes svar på amerikanernes Cape Kennedy / Cape Canerveral. På vores rejser ser vi kosmodromen udefra.

Kasakhstan - Baikonur - Korolev-museet

Rum-museet

Baikonurs rummuseum fremviser artefakter fra det russiske rumprogram.

Kasakhstan - Valley of the Balls

Boldenes dal

Boldenes dal er, som navnet antyder, fyldt med enorme bolde, alle af sten. Nogle er små, andre er flere meter i diameter. Det er et usædvanligt syn.

Kasakhstan - Boszhira-dalen

Boszhira-dalen

Boszhira-dalen har mange fascinerende sten- og klippeformationer.

Kasakhstan - Charyn - Canyon

Charyn-kløften

Charyn-kløften ligner en mindre udgave af Grand Canyon. Et virkelig flot syn.

Kasakhstan - Almaty - kamelfarm

Kamelfarm

Uden for Almaty besøger vi en kamelfarm med 5000 kameler.

Kasakhstan - Karagiye

Karagie-forsænkningen

Karegiye natursite er med sin beliggenhed 132 meter under havoverfladen et af de laveste beliggende steder i verden.

Kasakhstan - Kok-Tobe svævebane

Kok-Tobe svævebanen

Fra Kok-Tobe er der en flot panoramaudsigt over Almaty og der går en svævebane ned til byen herfra.

Kasakhstan - Kolsai-søerne

Kolsai-søerne

De tre smukke bjergsøer ligger tæt ved grænsen til Kirgisistan. Det er et godt sted at gå ture eller ride på heste.

Kasakhstan - Astana

Astana

Astana har været Kasakhstans hovedstad siden 1997 og har på kort tid udviklet sig til at være en af de mest moderne byer i hele Centralasien.

Kasakhstan - Astana - Astana Opera

Astana opera

Kasakhstans nationale opera.

Kasakhstan - Astana - Baitarek Tower

Baitarek-tårnet

Dette 105 meter høje monument og opbservationstårn er symbolet på Kasakhstans selvstændighed. Baitarek betyder højt poppeltræ på kasakhisk og stammer fra et gammelt kasakhisk folkesagn.

Kasakhstan - Astana - Expo-museet

Expomuseet

Expomuseet blev bygget til expoudstillingen om grøn energi i 2017.

Kasakhstan - Astana - Freds- og Forsoningspaladset

Freds- og Forsoningspaladset

Den store pyramide tjener bl.a. som et spirituelt center.

Kasakhstan - Astana - Hazret Sultan Moske

Hazret Sultan moskeen

Den smukke Hazret Sultan moske, "den hellige sultan", er dedikeret til sheikh Khoja Ahmed Yasavi.

Kasakhstan - Astana - Khan Shatyr

Khan Shatyr

Khan Shatyr er et flot, arkitekttegnet indkøbscenter i Astana.

Kasakhstan - Astana - Museet for Kasakhstans første præsident

Museet for Kasakhstans første præsident

Museet er bygget til ære for landets første præsident efter Sovjetunionens sammenbrud, Nursultan Nazarbayev.

Kasakhstan - Astana - Det Historiske Museum

Nationalmuseet

Kazakhstans historiske museum.

Kasakhstan - Astana - Uafhængighedspaladset

Uafhængighedspaladset

Uafhængighedspaladset bliver brugt til konferencer og officielle statsanliggender.

Kasakhstan - Sherkala-bjerget

Sherkala-bjerget

Sherkala-bjerget er et af Kasakhstans mange, helt specielt udseende bjerge. Det ligner næsten en forvokset kage.

Kasakhstan - Otrar

Otrar

Otrar stammer fra det fjerde århundrede f.Kr. Mongolerne ødelagde byen i det 13. århundrede.

Kasakhstan - Shymkent - Moské

Shymkent

Shymkent ligger tæt på grænsen til Usbekistan i et område, som Silkevejen gik igennem.

Kasakhstan - Altyn Emel National Park - Tamgaly Tas

Tamgaly Tas

Helleristninger af bl.a. Buddha på sten i Tamgaly Tas nær Altyn Emel National Park.

Kasakhstan - Taraz - Aisha Bibi

Taraz

Taraz er hjemsted for nogle fine mausolæer fra Silkevejens tid.

Kasakhstan - Turkestan - mausoleum

Turkestan

Turkestan var en af Silkevejens vigtigste byer. I dag ser man stadig flere moskeer og mausoleer, der minder om byens storhedstid.

Kasakhstan - Kapamsay-kløften

Kapamsay-kløften

Under den grønne steppe finder vi har en hvid kalkstenskløft med 70 meter dybe vægge.

Kasakhstan - Shakpak-Ata moskeen

Shakpak-Ata moskeen

Den underjordiske Shakpak-Ata moske er skåret ud af klippen. En klippevæg der i øvrigt har det mest fantastiske, boblende mønster, der må være af vulkansk oprindelse.

Kasakhstan - Zhygylgan-jordskredet

Zhygylgan-jordskredet

I Zhyglgan jordskredet blev et underliggende lag af bjerget undermineret, så området kollapsede og styrtede i Det Kaspiske Hav. Det har skabt et fantastisk landskab, hvor jordplader stikker op af jorden.

Kasakhstan - Aksu-ZhabaglyKasakhstan - Aksu-ZhabaglyKasakhstan - Aksu-ZhabaglyKasakhstan - Aktau Kasakhstan - Almaty Kasakhstan - Almaty - den grønne basarKasakhstan - Almaty - Panfilov Park - Zenkov-katedralen Kasakhstan - Almaty - Panfilov Park - Zenkov-katedralen Kasakhstan - Altyn Emel National Park Kasakhstan - Altyn Emel National Park Kasakhstan - Altyn - Emel -National -Park Kasakhstan - Altyn Emel National Park Kasakhstan - Altyn Emel National Park Kasakhstan - Altyn Emel National Park - De Syngende Klitter Kasakhstan - Aralsk Kasakhstan - Aralsk Kasakhstan - Aralsk Kasakhstan - Aralsk - Radon-kilde Kasakhstan - Baikonur Kasakhstan - Baikonur - Baikonur-kosmodromenKasakhstan - Baikonur - Korolev-museet Kasakhstan - Valley of the BallsKasakhstan - Boszhira-dalenKasakhstan - Boszhira-dalenKasakhstan - Charyn - Canyon Kasakhstan - Charyn - Canyon Kasakhstan - Charyn Canyon Kasakhstan - Charyn Canyon Kasakhstan - Almaty - kamelfarmKasakhstan - Karagiye Kasakhstan - Kok-Tobe svævebane Kasakhstan - Kolsai-søerne Kasakhstan - Kolsai-søerne Kasakhstan - Kolsai - Sø Kasakhstan - Kolsai - SøKasakhstan - AstanaKasakhstan - Astana - Præsidentpaladset Kasakhstan - Astana - Astana Opera Kasakhstan - Astana - Baitarek TowerKasakhstan - Astana - Expo-museetKasakhstan - Astana - Freds- og Forsoningspaladset Kasakhstan - Astana - Freds- og Forsoningspaladset Kasakhstan - Astana - Hazret Sultan Moske Kasakhstan - Astana - Hazret Sultan Moske Kasakhstan - Astana - Hazret Sultan Moske Kasakhstan - Astana - Khan ShatyrKasakhstan - Astana - Museet for Kasakhstans første præsident Kasakhstan - Astana - Det Historiske Museum Kasakhstan - Astana - Uafhængighedspaladset Kasakhstan - Sherkala-bjergetKasakhstan - Otrar Kasakhstan - Shymkent - Moské Kasakhstan - Altyn Emel National Park - Tamgaly Tas Kasakhstan - Taraz - Aisha Bibi Kasakhstan - Turkestan - mausoleum Kasakhstan - Turkestan - mausoleum Kasakhstan - Turkestan - mausoleum Kasakhstan - Turkestan - mausoleum Kasakhstan - Kapamsay-kløftenKasakhstan - Kapamsay-kløftenKasakhstan - Shakpak-Ata moskeen Kasakhstan - Zhygylgan-jordskredet

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.