Dansk Vestindien og Puerto Rico – smukke men evige kolonier

Rejs med Niels Lindvig gennem alle tre Dansk Vestindiske Øer samt den store naboø Puerto Rico og hør om øernes historie og nutid.
Dansk Vestindiske Øer - Christianssted - Udsigt fra havet

Dansk Vestindien og Puerto Rico – smukke men evige kolonier

Rejs med Niels Lindvig gennem alle tre Dansk Vestindiske Øer samt den store naboø Puerto Rico og hør om øernes historie og nutid.

Denne rejse stiller både skarpt på øernes vilkår i dag og på deres historie. Den historie, som Danmark er en integreret del af på godt og ondt. Resterne fra kolonitiden er allestedsnærværende, og vi skal besøge mange af de gamle plantager, ruiner og sukkermøller, der står her endnu, ligesom vi skal endnu længere tilbage i tiden og se indianske helleristninger og boldbaner, fra tiden før europæerne dukkede op.


Ud over de fascinerende og betagende scenerier, som trækker os tilbage i historien, og som må og skal ses, vil rejsen blandt andet fokusere på den status og de livsvilkår, som findes og har fandtes i Puerto Rico og De Dansk Vestindiske Øer. Fra dengang hvor dansk indflydelse gjorde sig gældende i Caribien og frem til i dag, hvor spørgsmål om rettigheder og race stadigvæk gør sig gældende. I hvor høj grad er turistparadiserne Puerto Rico og De Dansk Vestindiske Øer fortsat kolonier blot på andre betingelser?


De Dansk Vestindiske Øer og Puerto Rico hører under USA. På papiret er Puerto Ricos status i FN som selvstyrende bedre og finere, men USA har reelt aldrig anerkendt selvstyret, som derfor mildest talt er luftigt hvis ikke helt fraværende. En del af rejsens formål er blandt andet at få beskrevet, hvordan de to lande/territorier oplever at være en del af en stormagt uden egentlige rettigheder.


Dagsprogram:

Dag 1 - Puerto Rico

Fly til Puerto Rico.


Aftengåtur i San Juan. Vi ser fortet, El Morro i aftenlys og slentrer ad gaderne Fortaleza og Christo i den gamle koloniby. Rejselederen tegner Puerto Rico og San Juans historie op. En til tider ulyksalig historie som kastebold mellem stormagter. Især Spanien og USA.


Dag 2 – Drypstenshuler, indianske helleristninger og Arecibo-observatoriet

Der var forjættende indianske kulturer langt tidligere. Og de har meldt deres genkomst blandt Puerto Ricos seværdigheder. Vi tager på dagstur i bus til Cavernas/Cuevos de Camuy med indianske kulturminder; jordfaldshul og drypstenshule. Herefter lægger vi vejen forbi de gamle indianske ceremonielle boldbaner i Caguana, som afslører ukendte sider af de indianske samfund i Caribien.


Undervejs ser vi også Arecibo-observatoriet, der med en diameter på 305 meter og et areal på 70.000 kvadratmeter er det hidtil største radioteleskop i verden. Teleskopet vil af nogle genkendes fra James Bond-filmen Golden Eye.


Rejselederen beskriver de indianske samfunds skæbne og drager paralleller til Puerto Ricos helt moderne historie med truende bankerot og overformynderi fra Washington.


Dag 3 – San Juans gamle by og forter

Formiddag og starten af eftermiddagen i San Juan. Vi går langs bymuren Paseo de la Princesa og gennem byporten ind i den gamle by, hvor vi ad nogle af de gamle strøg og pladser kommer frem til fortet, El Morro. Her er nok at se på, soldaterkvarterer; køkken; lagerrum. Udsigten er overdådig, og det giver perspektiv, når man ser krydstogtskibene i havnen blive bittesmå fra det store fort.


Spadsereturen langs muren, over kirkegården og ned til det andet fort San Cristóbal er fin og tager blot 20-30 minutter.


Dag 4 - Regnskoven El Yunque

Dagen er fri til at gå på opdagelse i San Juan, tage på stranden eller andet. Puerto Rico har meget at byde på.


Det er muligt at tilkøbe en udflugt til nationalparken og regnskoven El Yunque sydøst for hovedstaden.


Fly til Skt. Thomas om eftermiddagen. Tjek ind på hotel Winward Passage i Charlotte Amalie.


Dag 5 – Charlotte Amalie

Rejselederen fortæller i forlængelse af morgenmaden i grove træk om Danmarks historie på De vestindiske Øer. En historie, som har sat sig tydelige spor på alle tre øer og har gjort det på godt såvel som på ondt. Deltagerne får også en opdatering til øernes stilling i vore dage under USA's overherredømme. En stilling som ikke altid er så attråværdig.


Se Charlotte Amalie. Byen er anlagt på en række højdedrag. Gaderne er bakkede og strabadserende, men udsigten er noget særligt, næsten lige meget hvor i byen man opholder sig. Af samme grund er flere af de gamle gader trappegader, den mest kendte nok ”De 99 Trin”. Oprindelig hed den ”Store Taarne Gade” og de 99 trin bliver oftest til 103. Charlotte Amalie havde engang det næststørste indbyggertal i det danske kongerige.


Den danske Kirkegård er fortsat dansk territorium. Byen har flere aftryk fra danskertiden i gaderne, som fortsat har danske navne så som Crystal Gade, hvor den vestlige verdens næstældste synagoge er opført. Charlotte Amalie huser også den vestlige verdens ældste lutheranske kirke.


Vi ser mere af den gamle bydel med umiskendelig dansk arv; blandt andet markedet, som i dag er smukt og anderledes harmløst, end da danskernes slaver var til salg her.


Dag 6 – Skt. Johns plantager

Rejselederen tilbyder indsigt i den anden ø Skt. John og dens dramatiske plads i ikke mindst den danske historie dér. Folkene her er hjemmefødninger om en hals.


Det er noget særligt at være stjohnjans. F.eks. er det lidt af et hyr at få gravide kvinder til at indfinde sig i tide på hospitalet ovre på Skt. Thomas, for man vil helst have, at der står St. John på ens barns fødselsattest. Der vrænges på næsen af Skt. Thomas, som Skt. John ellers er helt afhængig af. El, mad og vand transporteres i kabler eller lastbiler. Hvis man bliver syg, må man til Skt. Thomas, de fleste arbejder på Skt. Thomas, og skoleelever skal hver dag sejle til Skt. Thomas for at gå i gymnasiet.


St. John har masser af minder fra den danske tid, da der var 60 plantager. Mest intakt står Annaberg-plantagen. På Fortsberg ligger ruinerne af Fort Frederik. Her startede i sin tid et blodigt oprør. Det oprør er man stadig meget stolte af.


Annaberg. Det bedste sted at se relativt intakte ruiner fra kolonitiden. Her får man indtryk af, hvordan sukker er fremstillet over hele Caribien. Vi ser, hvordan livet blev levet på plantagerne. Det var et trælsomt slid at dyrke sukkerrør her. Folk på stedet kan, hvis de viser sig, demonstrere gamle håndværk.


Tæt på ligger resterne af Annaberg Skole, der er delvis restaureret. Det er en af Caribiens ældste skoler, opført i 1844. På et tidspunkt var dette område det mest befolkede. Man kikker ud over Leinster Bay og den engelske ø Tortola. Fortsberg. Mange danskere ønsker at se ruinen af Frederiksværn på Fortsberg.


Det var her, slaveoprøret i 1733 begyndte med nedslagtning af fortets danske soldater. Det ligger på en halvø. Ejeren er Fred Samuels i Fred´s Bar i Cruz Bay. Han plejer at give lov til, at man må gå på opdagelse. Der er ikke meget at se på bakken. Fortet fra 1720 blev ødelagt allerede i 1780, muligvis for at slette sporene efter den traumatiske begivenhed. Ved sø-batteriet kan man til gengæld finde nogle af de gamle kanoner.


Rejselederen vil give en grundig indføring i slaveoprøret; dets årsag; det danske standpunkt; Frankrigs indsats i nedkæmpelsen og oprørets aftryk frem til i dag.


Trunk Bay. En halv kilometer hvid koralstrand ud til krystalklart, nærmest turkis vand, indrammet af høje kokospalmer. Det har andre også fundet ud af, så den er meget besøgt. Især når krydstogtskibe er ankret op ved øen. Men den er nu rigeligt stor nok til, at alle sagtens kan være der.


I vandet har Nationalparken anlagt en undervandssti på 225 meter, som man kan følge med snorkel-udstyr på. Den sti kan godt miste sin tiltrækning ved for mange krydstogtnumser i vandskorpen. Et sent besøg er derfor at foretrække. Det forsøger vi.


Taino-indianerne – dem kender vi allerede fra Puerto Rico – så også skønheden og etablerede en landsby for mere end 1000 år siden. I danskertiden var her sukkerplantage ned til stranden. Senere et hotel, som trak i de rige skuespillere fra USA, indtil hele molevitten blev foræret til staten.


Dag 7 – Udsigtspunkter og strand på Skt. Thomas

Rejselederen bruger 20 minutter af morgenen til at berette om øen; dens historie og seværdigheder. Herefter tager vi på bustur rundt på Skt. Thomas.


Mountain Top. Skt. Thomas højeste punkt på Crown Mountain. De fleste kommer for at nyde balkonen og udsigten til de omkringliggende øer og til Magens Bay. Man får serveret en bananlikør, og det er egentlig et godt sted til en stille snudestrammer.


St. Peters Greathouse & Botanical Gardens. En herlig have med udsigtspunkter over øen. Flere end 500 forskellige planter og træer at se på; også en orkide-jungle. Hovedbygningen, et gammeldags Great House, gemmer på kunstudstillinger.


Magens Bay. De siger, at det er én af Caribiens bedste strande. Det er måske sandt. Det er i hvert fald prototypen på en strand, som man tror er løgn og kun en drøm. Hvid, med palmer og stille azurblåt hav på 25 grader sådan nogenlunde konstant. Og næsvise pelikaner. Hop bare i; men der er altså også rigtigt mange andre mennesker.


Navnet Magens Bay stammer fra den danske plantagefamilie, Mogensen som i 1700-tallet sad på syv plantager på øen. Overordentlig velhavende. Stranden er nu fredet og må derfor som eneste strand på øen opkræve entré.


Drake’s Seat. Det hedder sig, at kaperkaptajn, Francis Drake i 1500-tallet – altså længe før danskernes ankomst - fra en granitbænk her holdt udkig efter den spanske armada. Strædet udfor bærer Drakes navn. Besøges sidst i håb om, at krydstogtinvasionen er forduftet.


Dag 8 - Reef Bay Trail

I dag er der tid på egen hånd på Skt. Thomas. Vi tilbyder, at man kan tage på vandretur ad Reef Bay Trail på Skt. John (tilkøb). Sporet starter midt i Skt. Johns nationalpark og går nedad mod øens sydkyst. Vi følges med en park ranger, der undervejs fortæller os om natur og historie. Vejen går forbi ruiner fra den danske tid samt gamle indianske helleristninger.


Dag 9 – Skt. Croix

Formiddag på egen hånd i Charlotte Amalie


Vandflyver til Skt. Croix.


Vi tjekker ind på hotel Caravelle i centrum af Christiansted.


På Skt. Croix hedder de crucians. De er venlige, men reserverede og fløjtende ligeglade med, at de bliver opfattet som lade. De sætter en ære i at klare sig selv, selv om alle og enhver kan se, at lige netop det magter de ikke. Crucians er om nogen afhængige af den offentlige sektor og tilskud fra regeringen. Men fattigdommen har også affødt, at man på Skt. Croix har bevaret mest fra den danske tid. Der har simpelthen ikke været penge til at rive bygningerne ned og bygge nyt.


Eftermiddag på egen hånd i Christiansted. Evt. en kortere byvandring med rejseleder på slæb, hvis det ønskes.


Dag 10 – Christiansteds danske fortidsminder

Christiansted. Rejselederen giver fra morgenstunden en kort belæring om Skt. Croix og dens anderledes historie. Den kom sent til samlingen, da Dansk-vestindisk Kompagni købte den i 1733.


Christiansted er en strålende og gennemgul stad. De gamle danske bygninger besjæler byen, som oser af dansk kolonitid. Her føler danskerne sig hjemme blandt danske arkader, bygninger og danske kongers monogrammer.


Bygningerne er formentlig mere velholdte, end da de havde deres oprindelige funktion. Fortet Christiansværn står stærkt i gult, omgivet af grønne plæner ud til havnen. Der er liv langs havnen, hvor gamle pakhuse nu er hoteller, cafeer og restauranter. Men det er afslappet og dejligt dovent liv.


Det var en af de første byer i Caribien anlagt som garnisonsby efter gittermønster.


Fort Christiansværn, byens vartegn stod færdigt i 1749 – bygget på resterne af et fransk fort fra 1645. Det er imponerende, det er smukt, men det ville næppe have holdt mange timer, hvis det var blevet beskudt. Det skete aldrig, og kanonerne blev kun brugt til at salutere med.


Som militærfort fungerede det indtil 1878. Derefter blev det politistation og domhus indtil 1952, hvor det blev fredet som fortidsminde. Nu er det museum. Værelserne fortæller om tilværelsen for de danske soldater. Her findes fangehuller for hvide, hvor man dog kan ånde, og slavernes fangehul i kælderen, hvor der stadig hænger lænker fra den tid. Her afventede slaver deres straf i ulidelig stank og hede.


I stueplanet findes indkvartering, køkken og soldaternes aftrædelsesrum ud til vandet. Foran fortet står et skilderhus nøjagtig på det sted, hvor det stod i gamle dage. Ved en renovering fandt man den oprindelige base til huset. Man fandt også fundamentet til den pæl, som slaverne blev straffet ved, når de blev ’strøget til kagen’. Den har man så valgt ikke at genopføre.


Toldboden. Kradsede afgifter ind til den danske stat. Der er ingen adgang for offentligheden, men folk fra Aabenraa vil kunne føle sig hjemme, for toldboden er en mindre kopi af deres egen toldbod på Skibbroen i Aabenraa. Vejerboden. Den gamle vejerbod er i dag boghandel, og huser også en lille udstilling med den gamle vægt i den anden del af bygningen. Her blev tønderne trillet ind, og så blev det afgjort, hvor meget told der skulle erlægges til den danske stat. Det kostede at få vejet, så stillingen som vejermester var indbringende omend ikke altid populær.


Steeple House. Her blev den første danske lutheranske kirke indviet i 1753. Men det var en sølle kirke. Dårligt bygget og hudflettet af storme. Den blev opgivet og var siden både bageri, hospital og skole. Men det var i denne kirke, at budskabet om slavehandlens afslutning blev kundgjort.


Slaveauktionsmarked lige over for Steeple House. I gården blev slaveauktionerne holdt. Der er planer om at indrette et museum om slaveriets historie med alle de oplysninger om slaverne, som findes i Rigsarkivet i København. Meningen er, at enhver borger skal kunne søge sine rødder her. Men planerne er som meget andet foreløbig skrinlagt.


Guvernementspalæet. Danskere vil kunne være stolte af det. En helt igennem vidunderlig og prægtig bygning. Over indgangen hænger Frederik 6.s monogram, og fra tagets top vajer hele tre flag: Stars and Stripes, US Virgin Islands og i midten Dannebrog. Der må trods alt være stærke følelser fra kolonien over for det gamle land i nord.


Den danske kirkegård. De fleste danske grave ligger ved skiltet: Historisk Dansk Kirkegård. De danske dele af kirkegården er dansk ejendom. Den danske stat spytter stadig i bøssen til vedligeholdelse, men det er pebernødder, som stort set kun dækker græsslåning. Vedligeholdelse og restaurering af gravstenene foregår på privat initiativ. En fond samler penge ind, og den danske konsul arbejder for, at kirkegårdene fremstår værdigt.


Gravsten blev sendt over fra Danmark. Flere kendte har fundet deres sidste hvilested her. Blandt dem Joest von Scholten, bror til Peter, kammerherre Frederik Moltke (1828-1857) og kammerherre Frederik Oxholm (1801-1871). Også den embedsmand, der forsurede tilværelsen for Peter von Scholten med smædebreve mod ham, Edward Heilbouth (1808-1872) ligger her.


Én grav har en særlig historie. Her ligger Aaron Bough & Sophia Bough. Stenen fortæller, at Sophia var født Netlohcs. Prøv at vende det om! Sådan bestræbte man sig på at holde et faderskab skjult uden ligefrem at afvise sit eget kød og blod. Hun var uægte barn af Peter von Scholten, der havde to børn med en lokal sort kvinde, som han kendte inden Anna Heegaard.


Dag 11 – Plantager, rom og slaveriets ophævelse

Bustur til Frederiksted. Undervejs optræder rejselederen med en ekstra gennemgang af Skt. Croix og om øernes indbyrdes sammenhold eller mangel på samme. Det er nemlig langt fra naturligt.


Det var her i Frederiksted, at slaverne blev givet fri. Byen selv blev alvorligt arret, da arbejderne gjorde oprør i 1878 i aktion Fireburn. Byen brændte i næsten en måned. Den måtte stort set bygges op fra grunden bagefter. Genopbygningen foregik i den victorianske stil, der var moderne på den tid. Derfor har Frederiksted et meget ensartet præg.


Den lange mole er ikke nogen skønhedsåbenbaring, men den er funktionel, for den kan tage de store krydstogtskibe, som ikke har en chance for at komme over det lave vand ved Christiansted. Men det er en helt anden slags trafik end på Skt. Thomas, og der kan gå uger uden anløb.


Fort Frederik. Byens vartegn har ikke noget militært formål længere, og det er i en skidt forfatning efterhånden Det står smukt og farvestrålende rødt, og det kan man takke danske håndværkere for. Buegangen blev restaureret af danskere i 2005.


Siden er det dog kommet i voldsomt forfald. Arbejdet er ikke fulgt op. Formålet var ellers at lære de unge på øen alt om gamle danske håndværksteknikker, så de danske bygninger kunne bevares. Men det har været præget af en del misforståelser, som man siger. Fortet er opkaldt efter Frederik d. 5. Det blev bygget i 1752-1760 og endte som et af verdens mindste, men smukkeste og mest symmetriske militæranlæg.


Selv gården er et arkitektonisk mesterværk med et dobbelt lag brosten. Selv om Fort Frederik er lille og ikke duede til meget, har det en plads i historien. Det var fra pladsen foran Fort Frederik, at generalguvernør Peter von Scholten erklærede slaverne for frie.


Whim Plantation. Her boede de gedigent heldige i Dansk Vestindien. De rigeste af de rige. I dag er hele området frilandsmuseum, så man kan opleve, hvordan plantagedriften foregik i den danske fortid. Plantagen tilhørte Christopher MacEvoy, som senere blev udnævnt til kammerherre af Frederik 4. Han kom til København for at takke kongen og lavede et skrækkeligt postyr, fordi han skulle prale med sin velstand. Udover sine plantager ejede han et sukkerraffinaderi ved Gammelstrand, Bernstorff Slot, Trianglen og Dehns Palæ i Bredgade, alt overdådigt indrettet.


Protokoller fortæller i tal om slavernes liv på stedet. Ud for hovedbygningen ligger gravstenen for von Scholtens sorte elskerinde, Anna Heegaard. Hun er dog ikke begravet her, men på sin halvbror Johan Wittrogs plantage Aldershvile, hvorfra man har hentet stenen. Biblioteket beskæftiger sig meget med slægtsforskning, så danskere med familietilknytning til øerne, kan få hjælp herfra.


Cruzan romdestilleri. Får i dag sin melasse fra Den dominikanske Republik. Men rom bliver der lavet, så det står efter. Mørk rom, lys rom, rom med banan, ananas, mango, kokos, ja, sågar hindbær. Med en tur på en halv times tid ved man alt om, hvordan rom bliver til på moderne vis. Turens højdepunkt er baren, hvor man får sig en smagsprøve, der for alvor rykker.


Lawaetz farm. Museet viser, hvordan en af de sidste store danske familier boede op til salget til USA og derefter. Det gamle plantagehjem var hovedsæde for plantagen Little La Grange. Det blev købt i 1895 af Carl Lawaetz, som opdrættede kvæg. Han og hustruen Marie fik tre sønner og to døtre. Den sidste søn, Kaj døde for får år siden som en af de sidste hvide, der var født danske, men solgt til USA.


Kaj Lawaetz døde i 2005, men hustruen er stadig aktiv på museet. Den 31. marts mødes mange danskere og amerikanere på Little La Grange for at højtideligholde hundredeårsdagen for den danske overdragelse til USA, Transfer Day. Så spiser man frikadeller og rødgrød med fløde.


Columbus Landing. På Skt. Croix findes det eneste kendte sted, hvor medlemmer af en ekspedition ledet af Christopher Columbus betrådte, hvad der nu er USA’s territorium. I 1493 på sin anden rejse til den nye verden satte Columbus mandskab i land på Columbus Landing.


Dag 12 - Buck Island

I dag er der tid til at nyde en dag i hyggelige Christiansted på egen hånd. Der er flere små caféer, isbutikker og souvenirbutikker i de gamle huse.


For de der er interesserede, tilbyder vi en sejltur til øen og nationalparken Buck Island, hvor der er mulighed for at slappe af på den perfekte sandstrand og snorkle ved øens koralrev.

Dag 13 – Botanisk have

Bustur til lufthavnen. Se nogle ting på vejen. Skt. Georges Botanical Garden. Evt. tid på egen hånd i Christiansted inden afrejse.


Fly til København om eftermiddagen.


Dag 14 – Ankomst i København

Ankomst København 9.00.


OBS

Der tilbydes følgende tilkøbsudflugter:

  • En dagsudflugt til nationalparken El Yungue på Puerto Rico.
  • Vandretur ad Reef Bay Trail på Skt. John forbi plantageruiner og indianske helleristninger.
  • En halvdagstur til øen og nationalparken Buck Island ud for Christiansted på Skt. Croix.

Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Ekspertrejseleder på hele rejsen
  • Hotel inkl. morgenmad (dog ikke morgenmad i Christiansted)
  • Alle fly
  • Transport til og fra lufthavne
  • Al transport
  • Alle entréer
  • Tre frokoster

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

De Dansk Vestindiske Øer - Skt. John - Annaberg

Annaberg plantage

En af Skt. Johns plantageruiner. Her findes ruiner af en sukkermølle.

De Dansk Vestindiske øer - Saint Thomas - Charlotte Amailie Town

Charlotte Amalie

Byen er De Vestindiske Øers hovedby. Den opkaldt efter dronning Charlotte Amalie, der var gift med kong Christian 5.

De Dansk Vestindiske Øer - Charlotte Amalie - De 99 Trin

De 99 Trin

De 99 Trin har mere til fælles med en trappe end med en vej. Trinene stammer fra teglværker ved Flensborg Fjord – alle bragt hertil som ballast i skibe.

De Dansk Vestindiske Øer - Skt. Thomas - Charlotte Amalie

Fort Christian

Opførelsen af fortet blev påbegyndt i 1671. Det er den ældste bevarede bygning på Jomfruøerne.

De Dansk Vestindiske Øer - Saint Thomas - Blackbeards Tower

Sortskægs borg

Også kendt som Skytsborg - bygget af danskerne som et vagttårn over byens havn.

De Dansk Vestindiske Øer - Skt. Croix - Christiansted

Christiansted

Christiansted er en by på Sankt Croix i øgruppen U.S. Virgin Islands, de forhenværende Dansk-Vestindiske Øer. Byen blev grundlagt i 1773 og er opkaldt efter Kong Christian 6. af Danmark-Norge. Christiansted har en befolkning på 3.000.

De Dansk Vestindiske Øer - Skt. Croix - Christiansted

Fort Christiansværn

Fortet er opført af slaver, der havde taget del i slaveoprøret i 1733. Murstenene er fra Danmark. De blev brugt som ballast på fragtskibene, der sejlede over Atlanterhavet.

De Dansk Vestindiske Øer - Charlotte Amalie - Goverment House

Guvernementspalæet

I dag kendt som Government House. Peter von Scholten elskede luksus, og bygningen er så afgjort hans værk. Det er uden tvivl det mest imponerende bygningskompleks i Dansk Vestindien.

Christiansfort

Fortet har i dag kontorer for den lokale administration, og er normalt lukket for besøgende.

De Danks Vestindiske Øer - Saint John - Cruz Bay

Cruz Bay

Hovedbyen på Skt. John, hvor færgen fra Skt. Thomas ankommer.

De Dansk Vestindiske Øer - Saint Croix - Cruzan Rum Distillery

Cruzan romdestilleri

Destilleriet er grundlagt i 1760 og hævder at være det mest velansete rom-destilleri i verden.

De Vestindiske øer - Drake's Seat

Drake's Seat

Populært udsigtspunkt med udsigt til bl.a. Magens Bay.

De Dansk Vestindiske Øer - Saint Croix - Fort Frederik

Fort Frederik

Danmark opførte fortet for at markere sin tilstedeværelse på de Dansk-Vestindiske Øer, samt for at beskytte den vestlige del af Sankt Croix mod angreb fra andre europæiske kolonimagter og pirater. Fortet stod færdigt i 1760. Både byen og fortet er opkaldt efter kong Frederik 5.

Lawaetz-farmen

Lawaetz-farmen

Museet giver de besøgende et indblik i, hvordan en dansk familie havde indrettet sig i kolonitidens sidste år.

De Dansk Vestindiske Øer - Skt. Thomas - Magens Bay

Magens Bay

En af de allerbedste hvide sandstrande i hele Caribien.

St. George - botanisk have

St. George botanisk have

Den botaniske have er bygget omkring en gammel sukkerplantage. Den indeholder mere end 1500 eksotiske plantearter.

St. Peter Greathouse og botanisk have

St. Peter Greathouse og botanisk have

St. Peter byder på flere fantastiske udsigter og en meget seværdig botanisk have.

De Dansk Vestindiske Øer - Skt. Croix - Whim-plantagen

Whim-plantagen

Der er adgang til det gamle Greathouse, der er meget velbevaret og møbleret, som det var, dengang plantageejeren boede her, samt plantagens vindmølle og de store valser, sukkerrørene blev presset igennem.

Puerto Rico - Arecibo observatoriet

Arecibo-observatoriet

Arecibo-observatoriet har et areal på 70.000 kvadratmeter og en diameter på 305 meter, hvilket gør den til det største radioteleskop i verden.

Puerto Rico - Cavernas - Drypstenshuler

Camuy drypstenshulerne

Camuy drypstenshulerne blev opdaget i 1958, og byder på smukke syn.

Puerto Rico - Indianske boldbaner ved Caguana

Indianske boldbaner ved Caguana

Disse indianske boldbaner er sat til at være omkring 700 år gamle, og her kan man blandt andet se indgravede sten.

Puerto Rico - San Juan - El Morro

El Morro

El Morro blev bygget i det 16 århundrede for at holde ubudne gæster ude.

San Juan

Hovedstaden på Puerto Rico er San Juan, her skal vi gå en aftentur gennem byen og se fortet (El Morro) og høre om byens historie.

De Dansk Vestindiske Øer - Skt. John - AnnabergDe Dansk Vestindiske Øer - Skt. John - AnnabergDe Dansk Vestindiske øer - Saint Thomas - Charlotte Amailie TownDe Dansk Vestindiske Øer - Skt. Thomas - Charlotte AmalieDe Dansk Vestindiske Øer - Charlotte Amalie - De 99 TrinDe Dansk Vestindiske Øer - Skt. Thomas - Charlotte AmalieDe Dansk Vestindiske Øer - Skt. Thomas - Charlotte AmalieDe Dansk Vestindiske Øer - Skt. Thomas - Charlotte AmalieDe Dansk Vestindiske Øer - Saint Thomas - Blackbeards TowerDe Dansk Vestindiske Øer - Skt. Croix - ChristianstedDe Dansk Vestindiske Øer - Skt. Croix - ChristianstedDe Dansk Vestindiske Øer - Skt. Croix - ChristianstedDe Dansk Vestindiske Øer - Skt. Croix - ChristianstedDe Dansk Vestindiske Øer - Skt. Croix - ChristianstedDe Dansk Vestindiske Øer - Charlotte Amalie - Goverment HouseDe Danks Vestindiske Øer - Saint John - Cruz BayDe Dansk Vestindiske Øer - Saint Croix - Cruzan Rum DistilleryDe Dansk Vestindiske Øer - Skt. Croix - Cruzan romdestilleriDe Vestindiske øer - Drake's SeatDe Dansk Vestindiske Øer - Saint Croix - Fort FrederikLawaetz-farmenDe Dansk Vestindiske Øer - Skt. Thomas - Magens BayDe Dansk Vestindiske Øer - Skt. Thomas - Magens BaySt. George - botanisk haveSt. Peter Greathouse og botanisk haveSt. Peter Greathouse og botanisk haveDe Dansk Vestindiske Øer - Skt. Croix - Whim-plantagenPuerto Rico - Arecibo observatorietPuerto Rico - Cavernas - DrypstenshulerPuerto Rico - Cavernas - DrypstenshulerPuerto Rico - Indianske boldbaner ved CaguanaPuerto Rico - Indianske boldbaner ved CaguanaPuerto Rico - San Juan - El MorroPuerto Rico - San Juan - El Morro Puerto Rico - San Juan - El Morro

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.