Biennalen i Venedig

Kunst fra hele verden med Camilla Rohde Madsen
Italien - Venedig - KondolerItalien - Venedig - Gondol

Biennalen i Venedig

Kunst fra hele verden med Camilla Rohde Madsen

Se Venedig og dø, sang Lone Kellermann! Vi skal dog ikke i gondolerne og kysse og tages på gajolerne, men vi skal i stedet med kunstformidler Camilla Rohde Madsen se og tale om den samtidskunst, som vises hvert andet år på Venedig Biennalen. Vi skal også besøge Peggy Guggenheim Collection, og se værker af bl.a. Picasso, Giacometti, Calder, Jackson Pollock m.fl. som Peggy Guggenheims vidunderlige samling rummer. Vi besøger også Luc Tuymann udstillingen på Palazzo Grassi.


Derudover byder de 5 dage i Venedig på besøg i Giardini della Biennale, hvor vi besøger nogle af de 90 nationale pavilloner, heriblandt selvfølgelig den danske pavillon med Larissa Sansours udstilling Heirloom, som handler om historie, erindringer og identitet.


Vi besøger også hovedudstillingen på Venedig Biennalen i den kæmpe Arsenale bygning, kurateret af Ralph Rugoff May You Live in Interesting Times med 79 internationale kunstnere, bl.a. danske Jeppe Hein, Dahn Vo & Peter Bonde.


Vi skal også besøge Palazzo Grassi, med figurativ maler Luc Tuymanns udstilling La Pelle, samt Fondazione Prada med den første store retrospektive udstilling om Yannis Kounellis.


Dagsprogram:

Dag 1 - Markuspladsen

Tjek-in på hotellet ved 15-tiden og herefter velkomst v/ Camilla Rohde Madsen, som vil fortælle lidt om programmet for de følgende dage.


Herefter går vi en tur i centrum, hvor vi bl.a. besøger Markuspladsen med Markuskirken og Dogepaladset. Markuskirken er en romerskkatolsk domkirke beliggende i Venedig. Den er opført i byzantinsk-gotisk stil og er et af byens kendteste vartegn. Sammen med det nærliggende Dogepaladset, det fritstående klokketårn Markustårnet, udgør Markuskirken et kulturelt centrum for Venedig.


Fælles middag om aftenen.


Dag 2 - Peggy Guggenheim og veneziansk palazzo

Peggy Guggenheim Collection om formiddagen, hvor vi går i dybden med Peggy Guggenheims liv og ser på nogle de værker, som hun hele sit liv samlede af kunstnere som hun også kendte personligt: Jackson Pollock, Picasso, Calder. Alt sammen samlet i det utroligt smukke palæ ved vandet i Venedig, hvor hun selv levede med sine mange hunde. Museumsbutikken lover, at man kan købe Peggy Guggenheim solbriller, så vi er klar til Harrys Bar om eftermiddagen.


Efter en fælles frokost besøger vi den belgiske figurative kunstner Luc Tuymans udstilling La Pelle på Palazzo Grassi, og gruppeudstillingen Luogo e Segni i Punta della Dogana med værker af bl.a. Louise Bourgeois, Brancusi, Felix Gonzales-Torres, Tacita Dean m.fl.


Vi slutter som nævnt dagen af med en drink på den kendte Harry’s Bar som ligger i en lille sidegade bag Markuspladsen, måske en Dry Martini som Hemingway eller en Bellini som Peggy Guggenheim?


Dag 3 - Biennale i Arsenale

Den 58. Internationale Kunstudstilling i Arsenale. Vi skal se udstillingen ”May You Live in Interesting Times” kurateret af Ralph Rugoff.


Vi skal bl.a. også opleve Sun Yuan & Peng Yu aggressive og imponerende installation af en gigantisk robotpensel, som forsøger at feje blodrød maling op. Vi skal se vidunderlige Njideka Akunylii Crosbys (kan pt opleves på SMK i Elmgreen & Dragsets Hammershøi udstilling) malerier, geniale Christian Marclay med 48 War Movies videoinstallation, Arthur Jafa (som vandt hovedpræmien), Dahn Vo & Peter Bonde, Shilpa Guptas store jernlåge der smadrer ind i en væg, Tomás Saracenos store installation ved vandet, og meget andet.


Undervejs spiser vi frokost sammen.


Dag 4 - Biennale i Giardini

Giardini delle Biennale – vi starter kl 10 med at besøge et udvalg af de 90 nationale pavilloner i den smukke Giardini park før og efter frokost. Vi besøger bl.a. Larissa Sansours danske pavillon med udstillingen Heirloom som består af en science-fictionfilm, skulptur og arkitektonisk indgreb i rummet. Den litauiske pavillon, som vandt Den Gyldne Løve, med udstillingen Sun & Sea (Marina) er en kunstig strand, hvor der lørdag opføres en opera med 20 deltagere i badetøj. Den franske pavillon med Laure Provosts smukke drømmeagtige film, den belgiske pavillon med udstillingen Mondo Cane med 20 automatiserede trædukker, og meget andet.


Vi spiser frokost sammen i løbet af dagen og afskedsmiddag om aftenen.


Dag 5 - Fondazione Prada

Yannis Kounellis på Fondazione Prada om formiddagen. Kounellis var en af de vigtigste aktører indenfor den italienske Arte Povera bevægelse, og udstillingen er den første retrospektive siden Kounellis’ død i 2017 med værker fra 1959 frem til 2015.


Frokost og derefter tilbage på hotellet og hente bagage og videre til lufhavnen.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Ekspertrejseleder på hele turen
  • Lokalguide fire timer om dagen på dag 2-5
  • Flybilletter
  • Hotel med morgenmad
  • Fire frokoster og to middage
  • Billet til Biennalen
  • Al transport inkl. Vaporetto-billetter (vandtaxa)
  • Drikkepenge til lokalguiden


Ikke inkluderet

  • Byskat (3,5 € per nat) skal betales direkte til hotellet

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Italien - Venedig - Arsenal bygningen

Arsenale bygningen

Arsenale bygningen er et bygningsværk hvor Biennalen udstiller kunstværker fra hele verden.

Italien - Venedig - Ca’ d’Oro

Ca’ d’Oro

Ca’ d’Oro (‘det gyldne hus’),har en af Canal Grandes smukkeste facader. Inden for kan man finde flere store kunstværker.

Italien - Venedig - Ca’Rezzonico

Ca’Rezzonico museet

Ca’Rezzonico er et museum der er dedikeret til det 18 århundredes Venedig. Der er blandt andet forskellige malerier og objekter man kan opleve på et besøg til dette museum.

Italien - Venedig - Dogepalads

Dogepaladset

Dogepaladset ligger, ligesom sin nabo Markuskirken, ud til Markuspladsen. Derudover vender den anden side af bygningen til til Canal Grande. Før fungerede Dogepaladset som regeringsbygning og domhus, men er i dag et velbesøgt museum hvor man kan se de vigtigste rum der rummer de smukkeste udsmykninger.

Italien - Venedig - Gallerie Dell Accademia

Gallerie Dell'Accademia

Gallerie Dell'Accademia, som også ligger ud til Canal Grande, har en rig udstilling af malerier fra Venedig og Veneto.

Italien - Venedig - Giardini

Giardini

Giardini haverne har siden 1895 været hjemsted til Biennalen. Her ligger alle de nationale pavilloner, hvor vi blandt andet skal se den danske pavillon samt den nordiske pavillon med svenske, norske og finske kunsternes udstillinger.

Italien - Venedig - Markuskirken

Markuskirken

Markuskirken er en romersk-katolsk kirke der ligger i forlængelse med Markuspladsen. Bygningen er i byzantinsk-gotisk stil og den stod færdig i 1617. Den bliver ofte kaldt guldkirken fordi den er smukt udsmykket med guldmosaikker og bliver betraget som symbolet på Venedigs rigdom og magt.

Italien - Venedig - Markuspladsen

Markuspladsen

På Markuspladsen ligger blandt andet både Markuskirken og Dogepaladset. Det er en stor offentlig plads som bare skal opleves for den samler nogle af de vigtigste seværdigheder i Venedig samt selv har en stor kulturel betydning. Vi besøger også Museo Correr mens vi er her.

Italien - Venedig - Peggy Guggenheim Museet

Peggy Guggenheim Museet

Peggy Guggenheim er et moderne kunstmuseum som ligger ud til Canal Grande. Her kan man opleve en bred udstilling af Italienske futuristiske kunstnere og Amerikanske modernister i genre som kubisme, surrealisme og abstrakt ekspressionisme.

Andre rejser med samme rejseleder

Rejse Kunstrejse til London
Startdato 20. maj 2020
Slutdato 25. maj 2020
Varighed 6 dage
Pris 10995 kr.
Eneværelsestillæg 1590 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Italien - Venedig - Arsenal bygningenItalien - Venedig - Ca’ d’OroItalien - Venedig - Ca’Rezzonico Italien - Venedig - Mand i kostume (ved San Marco square)Italien - Venedig - DogepaladsItalien - Venedig - Gallerie Dell AccademiaItalien - Venedig - GiardiniItalien - Venedig - MarkuskirkenItalien - Venedig - MarkuskirkenItalien - Venedig - MarkuspladsenItalien - Venedig - Peggy Guggenheim Museet

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.