Biennalen i Venedig

Kunst fra hele verden med Trine Ross
Italien - Venedig - KondolerItalien - Venedig - Gondol
Startdato 1. september 2019
Slutdato 7. september 2019
Varighed 7 dage
Rejseledere  Trine Ross
Pris 15995 kr.
Eneværelsestillæg 1890 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse

Biennalen i Venedig

Kunst fra hele verden med Trine Ross

Hvert andet år er Venedig vært for kunst fra hele verden på Venedig Biennalen, der vises flere steder i den ufatteligt charmerende, og direkte ubegribelige, by. Vi ser det bedste af biennalen, men vi skal også opleve, hvordan Venedig har inspireret kunstnere i fortiden. Og så er der selvfølgelig også tid til at se nærmere på vidunderlige Venedig, både sammen og på egen hånd!

Dagsprogram:

Dag 1 - Galleria dell’Academia og Regatta Storica

Vi flyver til Venedig og tjekker ind på det trestjernede hotel Belle Arti, der ligger dejlig centralt. Derefter præsenterer Trine Ross ugen, der ligger foran os, hvorefter vi lægger et solidt, kunstnerisk fundament med et besøg på Galleria dell’Academia, hvor Giorgione, Tizian og Hieronymus Bosch er på programmet.


Ud på eftermiddagen forsøger vi at kigge med, når startskuddet går til det årlige ‘Regatta Storica’, det historiske regatta, med pompøse udklædninger og kapsejlads for gondoler.


Dag 2 - Venedig Biennalen i Giardini

Turen går til Giardini, hvor man finder de nationale pavilloner, inklusiv den danske, som bliver den første vi besøger. Derefter ser vi på udvalgte pavilloner i den skønne park, Giardini, kun afbrudt af frokost på en lokal restaurant. I den danske pavillon udstiller dansk-palæstinensiske Larissa Sansour (f. 1973), der arbejder i flere kunstneriske medier, blandt dem fotografi, film og installation.


Dag 3 - Peggy Guggenheim og veneziansk palazzo

Peggy Guggenheims personlige kunstsamling er et overflødighedshorn af det 20. århundredes største navne: Picasso, Giacometti og Jackson Pollock, bare for at nævne et par stykker! Og så ligger hendes ombyggede palazzo med fantastisk udsigt over Canal Grande.


Om eftermiddagen ser vi nærmere på en af de udstillinger, der ikke var plads til i Giardini og som derfor vises i et af Venedigs pragtfulde palazzo’er. Hvilket vides først, når Trine har set udstillingen og valgt det bedste ud.


Dag 4 - Tre store oplevelser på Markuspladsen

Denne dag sætter vi fokus på Venedigs hjerte: Markuspladsen. Vi besøger Markuskirken, Dogepaladset og kommer også godt tilbage i tiden på Museo Correr, hvis samling har tyngdepunkt før 1600-tallet, men måske også byder på en flig af biennalen i form af samtidskunst (dette er dog endnu ikke oplyst).


Dag 5 - Biennale i Arsenale og Ca’ d’Oro

I den gigantiske bygning ‘Arsenale’ foregår biennalen på en anden måde end på de nationale udstillinger, for i Arsenale mødes kunstværker fra hele verden, udvalgt af kurator for Venedig Biennalen 2019 Ralph Rugoff.


Efter frokost sejler vi til Ca’ d’Oro (‘det gyldne hus’), der har en af de smukkeste facader på Canal Grande - også selvom den dekoration, der gav huset sit navn, for længst er forsvundet og de mange gotiske detaljer fremstår helt i hvidt. Indenfor skal vi blandt andet se Mantegnas version af ‘Sankt Sebastian’, forhåbentlig fange Tizians ‘Venus ved spejlet’ (den lånes ofte ud) og nyde udsigten over Canal Grande!


Dag 6 - Palazzo-udstilling og Ca’ Rezzonico

Om formiddagen besøger vi endnu et palazzo, der er vært for en biennaleudstilling (se andet punkt på dag 3 ovenfor), mens vi efter frokost snuser til Venedigs fordums storhed i Ca’ Rezzonico, der er fint bevaret. Her møder vi to af Venedigs kendteste kunstnere: Tiepolo (der har malet adskillige lofter i palazzo’et) og Canaletto.


Om aftenen spiser vi afskedsmiddag sammen og fejrer en forrygende uge i kunstens Venedig!


Dag 7 - Venedig på egen hånd og hjemrejse

Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Ekspertrejseleder på hele turen
  • Flybilletter
  • Hotel med morgenmad
  • Halvpension
  • 7-dagsbillet til Biennalen
  • Al transport

Rejseleder

Rejseleder Trine Ross

Trine Ross er magister i kunsthistorie, kunstanmelder og -skribent ved Politiken, foredragsholder, forfatter og (kunst)debattør. Desuden er hun holdkaptajn i ‘Kunstquiz‘, vært på serien ‘Besat Af …‘ om samlere, og medvirker i mange andre programmer på DR K. Trine optræder også jævnligt i Kulturnyt på P1. Igennem årene har hun løbende bidraget til opslagsværker som Den Store Danske Encyklopædi, Weilbachs Kunstnerleksikon og Politikens Kunstleksikon. Trine laver kunstrejser til Venedig, Firenze, London og Berlin.

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Italien - Venedig - Arsenale bygningen

Arsenale bygningen

Arsenale bygningen er et bygningsværk hvor Biennalen udstiller kunstværker fra hele verden, som er nøje udvalgt af chefkurator ved Centre Pompidou i Paris, Christine Macel, der nemlig står i spidsen for Venedig Biennalen 2017.

Italien - Venedig - Ca’ d’Oro

Ca’ d’Oro

Ca’ d’Oro (‘det gyldne hus’),har en af Canal Grandes smukkeste facader. Inden for kan man finde flere store kunstværker.

Italien - Venedig - Ca’Rezzonico

Ca’Rezzonico museet

Ca’Rezzonico er et museum der er dedikeret til det 18 århundredes Venedig. Der er blandt andet forskellige malerier og objekter man kan opleve på et besøg til dette museum.

Italien - Venedig - Dogepaladset

Dogepaladest

Dogepaladset ligger, ligesom sin nabo Markuskirken, ud til Markuspladsen. Derudover vender den anden side af bygningen til til Canal Grande. Før fungerede Dogepaladset som regeringsbygning og domhus, men er i dag et velbesøgt museum hvor man kan se de vigtigste rum der rummer de smukkeste udsmykninger.

Italien - Venedig - Dell'Accademia

Gallerie Dell'Accademia

Gallerie Dell'Accademia, som også ligger ud til Canal Grande, har en rig udstilling af malerier fra Venedig og Veneto.

Italien - Venedig - Giardini

Giardini

Giardini haverne har siden 1895 været hjemsted til Biennalen. Her ligger alle de nationale pavilloner, hvor vi blandt andet skal se den danske pavillon samt den nordiske pavillon med svenske, norske og finske kunsternes udstillinger.

Italien - Venedig - Markuskirken

Markuskirken

Markuskirken er en romersk-katolsk kirke der ligger i forlængelse med Markuspladsen. Bygningen er i byzantinsk-gotisk stil og den stod færdig i 1617. Den bliver ofte kaldt guldkirken fordi den er smukt udsmykket med guldmosaikker og bliver betraget som symbolet på Venedigs rigdom og magt.

Italien - Venedig - Markuspladsen

Markuspladsen

På Markuspladsen ligger blandt andet både Markuskirken og Dogepaladset. Det er en stor offentlig plads som bare skal opleves for den samler nogle af de vigtigste seværdigheder i Venedig samt selv har en stor kulturel betydning. Vi besøger også Museo Correr mens vi er her.

Italien - Venedig - Peggy Guggenheim Museet

Peggy Guggenheim Museet

Peggy Guggenheim er et moderne kunstmuseum som ligger ud til Canal Grande. Her kan man opleve en bred udstilling af Italienske futuristiske kunstnere og Amerikanske modernister i genre som kubisme, surrealisme og abstrakt ekspressionisme.

Italien - Venedig - Arsenale bygningenItalien - Venedig - Ca’ d’OroItalien - Venedig - Ca’Rezzonico Italien - Venedig - Mand i kostume (ved San Marco square)Italien - Venedig - DogepaladsetItalien - Venedig - Dell'AccademiaItalien - Venedig - Kondoler i Canal GrandeItalien - Venedig - GiardiniItalien - Venedig - MarkuskirkenItalien - Venedig - MarkuskirkenItalien - Venedig - MarkuspladsenItalien - Venedig - Markuspladsen Italien - Venedig - GondolItalien- Venedig - KustomerItalien - Venedig - ByoversigtItalien - Venedig - Peggy Guggenheim Museet

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.