Biennalen i Venedig

Kunst fra hele verden med Trine Ross
Italien - Venedig - KondolerItalien - Venedig - Gondol
Startdato 1. september 2019
Slutdato 7. september 2019
Varighed 7 dage
Rejseledere  Trine Ross
Pris 15995 kr.
Eneværelsestillæg 1890 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse

Biennalen i Venedig

Kunst fra hele verden med Trine Ross

Hvert andet år er Venedig vært for kunst fra hele verden på Venedig Biennalen, der vises flere steder i den ufatteligt charmerende, og direkte ubegribelig, by. Vi ser det bedste af biennalen, men vi skal også opleve, hvordan Venedig har inspireret kunstnere i fortiden. Og så er der selvfølgelig også tid til at se nærmere på vidunderlige Venedig, både sammen og på egen hånd!

Dagsprogram:

Dag 1 - Den danske og den nordiske pavillon

Direkte morgenfly til Venedig. Vi tjekker ind på det trestjernede hotel Belle Arti. Så snart vi har fået sat kufferterne på hotellet, begiver vi os til Giardini, hvor man finder de nationale pavilloner. Vi besøger den danske pavillon, hvor det denne gang er Kirstine Roepstorff, der viser sine værker for verden. Derefter besøger vi naboen, den nordiske pavillon, der viser kunst af norske, svenske og finske kunstnere.


Dag 2 - Udvalgte pavilloner i Giardini og Palazzo i byen

Om formiddagen er vi tilbage i dejlige Giardini og ser nu nærmere på udvalgte pavilloner for lande fra hele verden. Efter frokost besøger vi udstillingen for et af de (mange) lande, der ikke har egen pavillon i Giardini og derfor lejer sig ind i et af Venedigs mange palazzo’er i stedet.


Dag 3 - Tre store oplevelser på Markuspladsen

På Correr Museum kommer vi godt tilbage i tiden, for kunstsamlingen fokuserer på tiden op til og med 1600-tallet!


Vi skal også besøge både Markuskirken og Dogepaladset.


Dag 4 - Arsenale og Palazzo-besøg

I den gigantiske bygning ‘Arsenale’ foregår biennalen på en anden måde end på de nationale udstillinger, for i Arsenale mødes kunstværker fra hele verden, udvalgt af chefkurator ved Centre Pompidou i Paris, Christine Macel, der står for Venedig Biennalen 2017.


Efter frokost lægger vi vejen forbi Ca’ Rezzonico, der er et fint og velbevaret palazzo – med en kunstsamling, der blandt andet omfatter en af Venedigs berømte malere: Canaletto.


Dag 5 - Galleria dell’Academia og Peggy Guggenheim

Denne dag er delt i to, på mere end én måde! Formiddagen tilbringer vi nemlig langt tilbage i tiden, når vi besøger Galleria dell’Academia, hvor der er navne som Tintoretto, Giorgione og Tizian på programmet.


Om eftermiddagen handler det så om det 20. århundrede, når vi ser nærmere på Peggy Guggenheims personlige kunstsamling, der er et overflødighedshorn af århundredets største navne: Picasso, Giacometti og Jackson Pollock, bare for at nævne et par stykker!


Dag 6 - Glaspustere på Murano

Ingen tur til Venedig er fuldendt, før man har sejlet en tur ud til mindst én af småøerne i lagunen. Vi besøger de verdensberømte glaspustere på Murano – og der bliver også tid til et besøg på den specielle kirkegårdsø, Isola di San Michele, hvor Igor Stravinsky ligger begravet.


Dag 7 - Vidunderlige Venedig

Venedig er skabt til at blive slentret i, og fordi byen ikke er større, end den er, farer man aldrig for alvor vild. Det bliver der tid til at afprøve på egen hånd denne formiddag, hvor vi først vender næsen hjem mod Danmark med direkte fly klokken lidt over to.


Klik her for at downloade dagsprogrammet

Hvad er inkluderet?

  • Ekspertrejseleder på hele turen
  • Flybilletter
  • Hotel med morgenmad
  • Halvpension
  • 7-dagsbillet til Biennalen
  • Tur til øen Murano
  • Al transport

Rejseleder

Rejseleder Trine Ross

Trine Ross er magister i kunsthistorie, kunstanmelder og -skribent ved Politiken, foredragsholder, forfatter og (kunst)debattør. Desuden er hun holdkaptajn i ‘Kunstquiz‘, vært på serien ‘Besat Af …‘ om samlere, og medvirker i mange andre programmer på DR K. Trine optræder også jævnligt i Kulturnyt på P1. Igennem årene har hun løbende bidraget til opslagsværker som Den Store Danske Encyklopædi, Weilbachs Kunstnerleksikon og Politikens Kunstleksikon. Trine laver kunstrejser til Venedig, Firenze, London og Berlin.

Kort

Oversigtskort


Destinationskort

Italien - Venedig - Arsenale bygningen

Arsenale bygningen

Arsenale bygningen er et bygningsværk hvor Biennalen udstiller kunstværker fra hele verden, som er nøje udvalgt af chefkurator ved Centre Pompidou i Paris, Christine Macel, der nemlig står i spidsen for Venedig Biennalen 2017.

Italien - Venedig - Ca’Rezzonico

Ca’Rezzonico museet

Ca’Rezzonico er et museum der er dedikeret til det 18 århundredes Venedig. Der er blandt andet forskellige malerier og objekter man kan opleve på et besøg til dette museum.

Italien - Venedig - Dogepaladset

Dogepaladest

Dogepaladset ligger, ligesom sin nabo Markuskirken, ud til Markuspladsen. Derudover vender den anden side af bygningen til til Canal Grande. Før fungerede Dogepaladset som regeringsbygning og domhus, men er i dag et velbesøgt museum hvor man kan se de vigtigste rum der rummer de smukkeste udsmykninger.

Italien - Venedig - Dell'Accademia

Gallerie Dell'Accademia

Gallerie Dell'Accademia, som også ligger ud til Canal Grande, har en rig udstilling af malerier fra Venedig og Veneto.

Italien - Venedig - Giardini

Giardini

Giardini haverne har siden 1895 været hjemsted til Biennalen. Her ligger alle de nationale pavilloner, hvor vi blandt andet skal se den danske pavillon samt den nordiske pavillon med svenske, norske og finske kunsternes udstillinger.

Italien - Venedig - Markuskirken

Markuskirken

Markuskirken er en romersk-katolsk kirke der ligger i forlængelse med Markuspladsen. Bygningen er i byzantinsk-gotisk stil og den stod færdig i 1617. Den bliver ofte kaldt guldkirken fordi den er smukt udsmykket med guldmosaikker og bliver betraget som symbolet på Venedigs rigdom og magt.

Italien - Venedig - Markuspladsen

Markuspladsen

På Markuspladsen ligger blandt andet både Markuskirken og Dogepaladset. Det er en stor offentlig plads som bare skal opleves for den samler nogle af de vigtigste seværdigheder i Venedig samt selv har en stor kulturel betydning. Vi besøger også Museo Correr mens vi er her.

Italien - Venedig - Peggy Guggenheim Museet

Peggy Guggenheim Museet

Peggy Guggenheim er et moderne kunstmuseum som ligger ud til Canal Grande. Her kan man opleve en bred udstilling af Italienske futuristiske kunstnere og Amerikanske modernister i genre som kubisme, surrealisme og abstrakt ekspressionisme.

Andre rejser med samme rejseleder

Rejse Kunstnernes egen by: Berlin
Startdato 5. september 2018
Slutdato 9. september 2018
Varighed 5 dage
Pris 9995 kr.
Eneværelsestillæg 995 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Rejse Kunstens megametropol, London
Startdato 24. september 2018
Slutdato 28. september 2018
Varighed 5 dage
Pris 9995 kr.
Eneværelsestillæg 1890 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Rejse Kunstens by, Firenze
Startdato 21. oktober 2018
Slutdato 27. oktober 2018
Varighed 7 dage
Pris 14995 kr.
Eneværelsestillæg 995 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Rejse Kunstens by, Firenze
Startdato 20. april 2019
Slutdato 26. april 2019
Varighed 7 dage
Pris 14995 kr.
Eneværelsestillæg 995 kr.
Status Ledige pladser
Bestil rejse
Italien - Venedig - Arsenale bygningenItalien - Venedig - Ca’Rezzonico Italien - Venedig - Mand i kostume (ved San Marco square)Italien - Venedig - DogepaladsetItalien - Venedig - Dell'AccademiaItalien - Venedig - Kondoler i Canal GrandeItalien - Venedig - GiardiniItalien - Venedig - MarkuskirkenItalien - Venedig - MarkuskirkenItalien - Venedig - MarkuspladsenItalien - Venedig - Markuspladsen Italien - Venedig - GondolItalien- Venedig - KustomerItalien - Venedig - ByoversigtItalien - Venedig - Peggy Guggenheim Museet

 vores nyhedsbrev


Udfyld formularen til højre og send den ind, så bliver du tilmeldt vores nyhedsbrev.


Vi lover ikke at fylde din indbakke. Nyhedsbrevet bliver cirka sendt ud en gang om måneden - af og til to gange.