Rejseledere


Niels Lindvig

Niels Lindvig er journalist og har fulgt international politik og kultur for DR i mere end 30 år, hvor han har været medlem af redaktionen på Udefra og Orientering og studievært på Orientering Søndag.


Skønt Niels tjente sine sporer i Afrika og Asien, er han især kendt for sin brede og dybe indsigt i Latinamerika, USA og De Britiske Øer. Latinamerika har siden 1970'erne trukket i ham. Han har besøgt hele kontinentet og boet i en række af landene bl.a. Colombia, Chile og især Argentina.


De Britiske Øer har dog altid haft en helt særlig og stor plads hos Niels Lindvig. I mere end et årti sad han som eneste internationale deltager i British Irish Interparliamentary Body, som fulgte og støttede fredsprocessen i Nordirland. Især har det gamle indre imperiums gradvise opbrud optaget ham. Fra Irlands blodige løsrivelse og Nordirlands tilblivelse over nationalparlamenternes opståen i Skotland og Wales i 1990'erne, til det stadigt mere højlydte skotske krav om selvstændighed. Niels Lindvig opholder sig hvert år i såvel Irland som UK adskillige gange.


Rejseleder Niels Lindvig


Rejseleder Ole Wøhlers Olsen

Ole Wøhlers Olsen

Ole Wøhlers Olsen er tidl. dansk ambassadør og har arbejdet indenfor diplomatiet i en menneskealder. Han er tidligere dansk ambassadør i Chile og har rejst i hele Sydamerika. Desuden har han været ambassadør i Algier, Damaskus og Riyadh. Han kender på den baggrund Mellemøsten særdeles godt og har stor indsigt i de lande han er rejseleder i.


Med Ole som rejseleder får du en meget vidende rejseleder, der er god til at informere om landenes kulturer og historie.


Ole er medlem af Eventyrernes Klub.Rie Koch

Der er sikkert en del klassisk-musik-kendere, der vil genkende Rie Kochs stemme fra især hendes arbejde som vært på DR P2. I mange år har hun været stemmen på de traditionsrige Nytårskoncerter fra Wien, Den Sidste Promenadekoncert fra London, den klassiske morgenmusik på P2, såvel som talrige P2koncerter og P2Operaer fra ind- og udland. Hun er også et kendt ansigt fra Den Klassiske Musikquiz, som vært på Malko dirigentkurrencen og Carl Nielsen Konkurrencen m.m.


Rie Koch er cand.mag. i historie og musik men har brugt en del af sit professionelle virke i forskellige professionelle vokalensembler som f.eks. Musica Ficta og det Malmö-baserede Ensemble Syd, med hvilke, hun har turneret rundt til alverdens musikbyer.


Rie Koch


Rejseleder Per Dalgaard

Per Dalgaard

Per Dalgaard er uddannet i russisk, cand. phil. på danske universiteter og ph.d. i sammenlignende litteratur fra Canada. Han har undervist på en række universiteter og højskoler og har i mange år været korrespondent i Sovjet og Rusland for Aktuelt, Politiken og Information. Forfatter til Turen går til Moskva, Skt. Petersborg og Den Transsibiriske Jernbane samt en række andre bøger om Rusland og russisk kultur og oversætter af russisk litteratur til dansk. Han en af landets mest brugte foredragsholdere om Rusland og har mange års erfaring som rejseleder på kulturrejser i Rusland og Østeuropa.Martin Breum

Martin Breum er uddannet journalist og har i en årrække været vært på DR2’s nyhedsprogrammer Deadline og DR2 Udland. Han forlod DR i 2015 og er i dag Danmarks førende Arktis-journalist samt forfatter til flere bøger om emnet. Han rejser ofte i de arktiske egne og har adskillige gange været afsted til Svalbard, Nordnorge, Alaska, Grønland - og Nordpolen! Martin Breum deltog på LOMROG III-ekspeditionen, der havde til formål at indsamle data om havbunden til støtte for det danske Rigsfællesskabs krav til FN om 895.000 kvadratkilometer af havbunden ved Nordpolen. I den forbindelse blev han DR’s første medarbejder på Nordpolen, ligesom han i 2009 ledte det første danske tv-hold på Antarktis.

Martin Breum


Tine Kragh

Tine Kragh

Tine Kragh er cand.mag. i kunsthistorie fra Københavns Universitet. Hun arbejder, og har arbejdet på forskellige museer, blandt andet på Thorvaldsens museum og Kastrupgårdsamlingen som omviser og kunstformidler. Derudover underviser hun på Folkeuniversitetet.


Tine skaber kunsthistoriske rejser til Italien. Hun er selv kunstner og har udstillet i mange gallerier i Danmark, Frankrig og Italien, heriblandt i Vatikanet i Rom. Hun laver også udsmykningsopgaver. Her har hun blandt andet lavet en større udsmykning i Tivoli i København.


Tine underviser desuden i kunst og maleri, og holder foredrag i kirker og på højskoler rundt i landet. Hun har arbejdet, studeret og har haft legatophold i Danmark og udlandet. Det gælder blandt andet i klostret San Cataldo Amalfi, Fabriano, Marche, San Silvestro, Fundation Danoise, Paris samt klostre i Danmark som Ørslev og Løgumkloster.
Markus Bogisch

Markus Bogisch er ph.d. i kunsthistorie, forfatter, redaktør og foredragsholder. Hans primære forskningsområde er middelalderkunsten i den kristne periferi og dens interaktion med den islamiske kunst samt deres fælles rødder i antikken.


Han har været underviser på Københavns Universitet fra 2002-2015, medlem af Den danske Nationalkomité for Byzantinske Studier og George Chubinashvili National Research Centre for Georgian Art History and Heritage Preservation samt tidligere formand for Dansk Selskab for Kaukasusforskning.


Markus har mange års erfaring som rejseleder med indgående kendskab til landene i Sydkaukasus, Mellemøsten og Centralasien. Hans interesse for Rastafarikulturen og ”Back to Africa”-bevægelsen har også bragt ham til Etiopien, som han har rejst i flere gange.


Markus Bogisch


Rejseleder Alette Scavenius

Alette Scavenius

Alette Scavenius er magister i teatervidenskab med speciale i både asiatisk teater og teaterbyggeriets historie. Hun har arbejdet i mange år på Det Kongelige Teater og Det Kongelige Bibliotek samt på flere private teatre og var desuden hovedredaktør og forfatter til Gyldendals Teaterleksikon. Senest har hun udgivet et værk om historien bag alle danske teatre gennem 300 år, Magiens Huse. Alette Scavenius laver teaterrejser.Jens Worning Sørensen

Jens Worning Sørensen er uddannet cand.scient.pol. Han er tidligere generalkonsul i Skt. Petersborg og har fungeret som foredragsholder samt analytiker og kommentator om russiske forhold i medierne. Han er pt. leder af kommunikationsbureauet Policy Group og udenrigsskribent for Kristeligt Dagblad.

Jens Worning Sørensen


Rejseleder Janus Bakrawi

Janus Bakrawi

Janus Nabil Bakrawi er dansk skuespiller og har medvirket i en række danske film, teaterforestillinger og tv-serier, heriblandt Ørnen og Forbrydelsen 2. Janus er udover skuespillerfaget også en engageret foredragsholder.


Han blev som 7-årig bortført af sin far til Jordan, som har medvirket til hans indflydelse i dokumentar-serien ”De Bortførte Børn” hvor han i samarbejde med TV2 undersøgte lignende sager. Erfaringerne fra sine egne oplevelser giver ham en bred og personlig viden indenfor både Jordan og Israel, hvilket gør ham til en helt unik rejseleder.Claus Christoffersen

Claus Christoffersen har en BA i filosofi og underviser på Folkeuniversitetet. Han er desuden en populær foredragsholder og en rutineret rejseleder i den tysktalende del af Europa, især Tyskland og Østrig.

Claus Christoffersen


Rejseleder Svend Gottschalk Rasmussen

Svend Gottschalk Rasmussen

Svend Gottschalk Rasmussen er cand.mag. i russisk og polsk og lektor emeritus fra Institut for Sprog og Kommunikation på Syddansk Universitet.

Han er Polen-ekspert og bruges ofte i medierne, når der sker noget i Polen. Han har i perioder boet i hhv. Polen og det gamle Sovjetunionen, og han taler flydende polsk og russiskKåre Troelsen

Kåre Troelsen er født i Danmark, hvor han voksede op på en biodynamisk gård. Kåre er certificeret og erfaren meditations- og filosofilærer. Derudover er historie og kulturstudier hans passionerede hobby.


Han har tidligere arbejdet som facilitator for kulturelle og historiske rejser i Egypten og laver nu retreats og seminarer i Danmark. Han har besøgt Indien utallige gange i de sidste 30 år og har lige afsluttet 5 års intensiv træning ved International Meditation Institute i Kullu i den indiske del af Himalaya, hvor han, under en mesters vejledning, har fordybet sig i meditation og non-dual filosofi.


Kåre boede 13 år i Egypten, hvor han malede, skrev og studerede Sufisme. Desuden er han en erfaren terapeut og snart debuterende romanforfatter.

Kåre Troelsen


Rejseleder Charlotte Borchorst Faurschou

Charlotte Borchorst Faurschou

Charlotte er uddannet klassisk musiker med forkærlighed for strygekvartet, men er nu primært optaget af at formidle glæden og styrken ved den klassiske musik videre til eleverne på Orkester Efterskolen - en skole, Charlotte selv har startet, og som hun fik P2´s ildsjælepris for i 2014. Hvert år arrangerer hun en koncert- og kulturtur for eleverne – og forældrenes reaktion er altid: Gid vi kunne komme med... så nu arrangerer hun også koncertrejser for voksne!


Charlotte har en forkærlighed for det tyske sprog og kulturrum, ikke mindst efter studier i Wien. Både østrigere og tyskere er med rette stolte af deres musiktradition og Charlotte hjælper gerne med at åbne dørene - og ørerne!Ole Faurschou

Ole er uddannet orkesterdirigent fra Wien og fra kordirigentklassen i København og er som erfaren dirigent for både professionelle og amatører kendt for sin evne til at formidle musikken, både gennem det musikalske arbejde og ved at fortælle om den. CD-udgivelser på bl.a. Naxos med Akademisk Kor Århus og Landskoret, dirigent og underviser på bl.a. OrkesterEfterskolen, Vestervig Kirkemusikskole og Det Danske Pigekor. Ole har vundet adskillige internationale priser som dirigent og er ofte brugt som gæstedirigent og underviser på kurser i ind- og udland og hyppig gæst i Søndagsklassikeren på P2. I sommeren 2017 dirigerede Ole det danske kor i den første ” Eurovision kor Grand Prix” og er desuden tilknyttet DRs Malko-skole for unge dirigenter som lærer.

Rejseleder Ole Faurschou


Rejseleder Lene Kohlhoff Rasmussen

Lene Kohlhoff Rasmussen

Lene Kohlhoff Rasmussen er eventyrer, forfatter og en efterspurgt foredragsholder. Hun har været på flere lange ekspeditioner, og rejser ofte på egen hånd gennem verdens brændpunkter. I 2015 udgav hun sin rejseberetning om Silkevejen, der også omhandler landenes historie, kulturer og religioner. Hun er i øjeblikket i gang med et bogprojekt om nogle af verdens største floder, hvor hun foretager rejseekspeditioner langs Amazonas, Nilen og Ganges. Lene Kohlhoff Rasmussen er medlem af De Berejstes Klub og De Kvindelige Eventyrers Klub.Peter Ravn

Peter Ravn er stifter at ”US Virgin Islands Maritime Museum” på Skt. Thomas og er foredragsholder om De Dansk Vestindiske øers historie, især søfartens historie har prægets Peter Ravns foredrag. Peter er uddannet bådebygger, og har de seneste 5 år arbejdet med at skabe et søfartsmuseum omhandlende De Dansk Vestindiske Øer i perioden 1848-1960. Det Vestindiske Søfart Museum blev også udstillet på Den Vestindiske Kulturambassade i forbindelse med 100-året for salget af øerne til USA. Peter Ravn også selv været tilknyttet kulturambassaden.


Peter Ravn har i mange år beskæftiget sig med Vestindiens forter, bastioner, byernes placeringer samt de byggeteknikker man har anvendt. Han har på grund af denne interesse også arbejdet med restaurering af gamle byplanlægningskort og -tegninger.


Peter Ravn vil på turen fortælle om kolonitiden og søfartens historie som jo var meget relevant i forbindelse med trekantshandelen. På byvandringerne vil han også fortælle om byggeskik og om de historiske bygninger.

Rejseleder Peter Ravn


Paola Cubides

Paola Cubides

Paola er hjemmehørende i Colombia og Danmark. Hun har allerede vist sit hjemland frem på TV-skærmene derhjemme i programserien "Sporløs", og nu vil hun gerne gøre det for rejsende med smag for colombiansk natur og kultur, med et drys af magisk realisme. På dansk vel at mærke. Paola rådgiver til daglig danske institutioner, firmaer og familier om at begå sig i Latinamerika. Hun kender til mad, musik og menneskerettigheder, og er ikke bange for at give sin mening med. Vi har Paola med på vores Colombiarejser for at give os et enestående, off-road indblik i colombianske forhold - stort som småt - som vi ellers aldrig ville have oplevet.Trine Søndergaard

Trine Søndergaard er litterær oversætter og cand.phil. i russisk fra Københavns Universitet. Hun oversætter klassisk og ny russisk litteratur til dansk og har undervist i russisk litteratur, kultur og sprog på universiteter og andre uddannelsesinstitutioner i Danmark. Hun holder foredrag om, anmelder og formidler russisk litteratur i forskellige medier og som efterskrifter til egne oversættelser. Trine har studeret og arbejdet i Rusland, fortrinsvis Moskva, i flere perioder siden sovjettiden, har været russisk gift og haft en russisk svigerfamilie. Hun interesserer sig for det russiske køkken og bager selv sine pirogger.

Rejseleder Trine Søndergaard


Ivan Z. Sørensen

Ivan Z. Sørensen

Ivan Z. Sørensen er mag.art. og cand. mag. i litteratur og religionshistorie. Ivan har bl.a. været lektor på Firenzes Universitet og museumsinspektør på Karen Blixen Museet i Rungsted. Han har holdt utallige foredrag og kurser, og arrangeret mange rejser til Firenze.


Ivan har også skrevet adskillige bøger, især om Karen Blixen og om Firenze, bl.a. Inden turen går til Firenze, Små historier fra Firenze, H.C. Andersen i Firenze / Metalsvinet.Betina Thaarup

Betina Thaarup har en BA i Spansk sprog og kultur og er uddannet folkeskolelærer. Hun har undervist i fremmedsprog i mere end 20 år. I forbindelse med arbejde og/eller studier har hun været bosat i Ecuador, USA, Spanien og Tyskland, og har derigennem udvidet sit kendskab til både sprog og kultur i de pågældende lande.

Rejseleder Betina Thaarup


Marie Katrine Rasch

Marie Katrine Rasch

Marie er uddannet BSc i naturgeografi og cand.scient. i klimatilpasning. Under sin uddannelse har hun hovedsageligt beskæftiget sig med forhold i Arktis, og det er også ifm. sin uddannelse, at hun har boet et år på Svalbard.


Marie har altid haft en forkærlighed for arktiske områder. Hun havde tre år af sin barndom på Grønland, og hun har siden besøgt landet mange gange i både kortere og længere perioder. Siden 2016 har hun været bosat i Norge for at uddanne sig og for at være lidt tættere på fjelde og fjorde.
Francesca La Fiora

Francesca er selv fra Sicilien og er bosat i København, hvor hun har undervist i italiensk på Studieskolen siden 2008.

Francesca har endvidere en ph.d.-grad i filosofi, og hun forsker på Søren Kierkegaard Forskningscenteret i København, hvor hun er i gang med at oversætte Kierkegaards “Opbyggelige Taler i forskjellig Aand” fra 1847.

Francesca La Fiora


Rina Korshi

Rina Korshi

Rina Korshi er født og opvokset i Pune, Maharastra, Indien og er homøopatisk læge af erhverv. Rina underviser i homøopati, yoga og meditation, og har også arbejdet inden for kropsholdning og kropsergonomi.


Rina har studeret meditation og indisk klassisk musik. Hun er en ivrig læser, rejsende og hiker. Inspireret af sin personlige transformation gennem rejser i Himalaya, glæder hun sig til at guide andre og til at lære fra sig på de områder hun er ekspert på.


Rina er engelsktalende og er guide sammen med Kåre Troelsen. De har en udtalt kærlighed til bjergene, og deres erfaring med den transformative kraft, der ligger i at observere sig selv gennem meditation, har givet dem ideen med disse retreats. De vil gerne skabe en dynamisk, mange-facetteret tilgang til bevidsthed, sundhed, introspektion og kreativt udtryk. I nogle år har de taget indiske lægekolleger på selvudviklende bjerg-retreats.Bent Nicolajsen

Bent Nicolajsen er cand. mag. historie og internationale forhold. Bent har beskæftiget sig med Afrika i 30 år – som foreningsaktiv, udviklingsarbejder og formidler. Bent har en forkærlighed for Uganda, hvor han har boet og arbejdet i en periode og har haft sin gang siden slutningen af 80'erne. Han kan klare det mest basale på det største af de lokale sprog i Uganda, luganda. Bent har været formand for Mellemfolkeligt Samvirke og var i næsten 10 år næstformand for Dansk Flygtningehjælp.


Bent er ansat som "programme manager" i Danish Liberal Democracy Programme, som arbejder med at fremme flerpartidemokrati gennem projekter i Kenya, Malawi og Zambia. Derudover arbejder Bent som selvstændig konsulent – primært med organisationsudvikling. Bent bor i Rødding i Sønderjylland og er en ivrig og ikke helt ueffen fotograf.

Rejseleder Bent Nicolajsen


Rejseleder Ulla Meucci

Ulla Meucci

Ulla Meucci har boet på Sicilien i 25 år. Hun kender øen godt og taler flydende italiensk. Hun er guide på rejser til både Sicilien og det øvrige Syditalien.


Ulla har stor interesse for keramik, hun laver selv keramik og har gennem årene kendt mange dygtige sicilianske keramikere. Hun har sit eget keramikværksted - i sit hus i byen Piazza Armerina. Sammen med sin sicilianske mand har hun også haft et værksted, hvor de skabte smykker. I sin tid på Sicilien har hun organiseret mange kreative kurser på lokale sicilianske skoler mm.
Martin Herbst

Martin Herbst er cand.theol., forfatter, foredragsholder og underviser på Folkeuniversitetet og mange andre steder. Martin har været rejseleder på adskillige rejser til Firenze med omdrejningspunkt i byens ubestridte bysbarn Dante og hans værk "Den Guddommelige Komedie".

Martin Herbst


Showing 1 to 27 of 27 entries