Information om Den Transsibiriske Jernbane


Nedenfor har vi samlet den vigtigste information om vores rejser med Den Transsibiriske Jernbane.


Kupéerne

Togene, vi kører med, har kupéer på hhv. 1. og 2. klasse. På 1. klasse er der 2 sovepladser i kupéerne. På 2. klasse er der 4 sovepladser i hver kupé. Rejsens grundpris indeholder overnatninger på 2. klasse. For et tillæg på 5000 kr. per person kan man opgradere til 1. klasse. Der er også mulighed for at, få en kupé på 1. klasse alene. Det koster 20.000 kr. ekstra per person.


Kupéerne på 1. og 2. klasse befinder sig i forskellige togvogne, så selv om vi altid bestræber os på, at vores grupper er så tæt samlede som muligt, er det ikke muligt for passagerer på 1. og 2. klasse at bo lige ved siden af hinanden.


I hver kupé er der et lille bord ved vinduet ved de to nederste senge.


Der er forskel på de enkelte togsæt. Både togvognenes udseende og kvalitet kan variere. Vores oplevelse er, at de mongolske toge er de bedste, de russiske er også udmærkede, mens de kinesiske er lidt dårligere. Men det kan som sagt variere fra togsæt til togsæt.


Billeder af kupéer på 2. klasse (kupéernes udseende varierer fra togsæt til togsæt)


Billeder af kupéer på 1. klasse (kupéernes udseende varierer fra togsæt til togsæt)


Toiletforhold


I den ene ende af hver togvogn er der placeret et toilet og en håndvask.


Toiletforholdende kan variere fra tog til tog. Toiletterne er som regel rene nok, men ret spartansk indrettet. Der er ikke mange russere der bryder sig om at sidde på et offentligt toilet, man kan derfor opleve er toiletbrættet ofte er slået op. Der er ikke noget bad på togene, kun toilet. Så hvis man ønsker at komme i bad, skal man gøre det på hotellerne.


Varmt vand


Alle vogne har for enden en kedel/samovar, hvor man kan hente kogende vand døgnet rundt helt gratis. Der er mulighed for at købe et thebrev eller noget kaffepulver fra stewardessen til billige priser. Det nemmeste er dog at medbringe sin eget kaffe og the i stedet for at skulle spørge efter stewardessen hver gang man lyster en kop. Det er i øvrigt en god idé også at proviantere med nogle nudler.


Restaurantvognen


På toget er der en hel vogn med restaurant. Her kan du nyde lækre madretter fra det ruslandske- mongolske og kinesiske køkken. Undervejs på ruten ændrer menuen, alt efter hvilket land man befinder sig i. Restauranterne åbner for morgenmad klokken 06:00.


Prisen for maden ombord

Hovedretter koster mellem 200 - 350 rubler (ca. 19 - 33 kr.) Salater koster mellem 100 - 250 rubler (ca. 9 - 24 kr.) Supper koster mellem 150 - 350 rubler (ca. 14 - 33 kr.)


Billeder af restaurantvognenBagage på toget


Der er plads til bagage under de nederste køjer og over indgangsdøren. Det samme gælder for 2-sengs-kupéerne. I nogle togsæt passer de områder i kupéerne, der er afsat til bagage, ikke helt med de maksimum-mål, der er tilladt hos Aeroflot. Det er derfor bedst ikke at medbringe en hård kuffert, der har de maksimalt tilladte mål.


Internet


Der er ikke noget internet på toget. Det er der til gengæld på hotellerne i de store byer samt på de fleste restauranter o.l. undervejs.


Kontanter


Husk at tage kontanter med ombord på toget. Der er ingen hæveautomat ombord, og altså ingen mulighed for at hæve kontakter. Der bliver kun taget imod kontakter ombord på toget, der vil dog være mulighed for at veksle eller hæve i Moskva.


Sikkerhed


Der er mulighed for at låse døren til kupéen indefra. Mange passagerer drikker alkohol ombord på toget, og hvis man derfor føler sig generet af dette skal man kontakte personalet. Husk altid at, have dine værdigenstande tæt på kroppen, især når du sover.


Togpladser


Vi sørger altid for at, man kommer i samme kupé som den man rejser med. Vi vil dog gøre opmærksom på, at der ikke altid er garanti for at man kommer i samme kupé på strækningen fra Ulan Bator til Beijing. Som regel er der dog ingen problemer af den art. I de meget sjældne tilfælde at man ikke bliver placeret sammen, vil der typisk være mulighed for at bytte plads indbyrdes.


Temperaturer


Om sommeren er der dejlig varmt på hele togets strækning. I forårs- og efterårsmånederne er temperaturerne veksle mellem 5 til 15 grader. I Mongoliet kan der uden for sommermånederne komme tempraturer helt ned omkring frysepunktet. Inden for i toget er der dog altid lunt og rart.


Ting man bør medbringe


Puder og tæpper inde i kupéen er inkluderet. Der er også sengetøj og små håndklæder (til ansigt og hænder) i kupéen som man kan gøre brug af. Dog vil det være en god idé at medbringe plastikkopper, -bestik og -tallerkener.


Det er også en god idé selv at have noget toiletpapir med, selv om det som udgangspunkt skulle være på toiletterne. Endelig vil det være en god idé at medbringe ørepropper for en sikkerheds skyld.


Tøjvask


Der er kun mulighed for at, få vasket tøj på hotellerne (hvis der er tid til det). Ellers kan man medbringe lidt vaskepulver og selv vaske.


Valuta


I Rusland bruger man rubler. Dem kan man veksle til i de fleste banker og valutavekslere – især hvis man bestiller dem i forvejen. Der er også mulighed for at veksle nogle rubler i Moskva, Jekaterinburg og Irkutsk. Man kan også tage dollar og euro med, men i nogen områder i Rusland, kan man kun betale med rubler eller kreditkort.


I Mongoliet bruger man Tugrik. Dem kan man ikke veksle til hjemmefra. Hvis man stadig har nogen rubler tilbage ved ankomsten til Mongoliet, kan man nemt veksle dem til den lokale valuta eller amerikanske dollars. Euro er ikke særlig populære i Mongoliet, så det er bedre at få vekslet til den lokale valuta. Man kan også hæve penge i hovedstaden Ulan Bator.


I Kina bruger man Yuan. Dem kan man veksle til hjemmefra, og der er også vekselautomater i Beijing.


Drikkepenge


Man skal kun give drikkepenge hvis man ønsker det. De mest sædvanlige steder man giver drikkepenge er på restauranter, til rengøringspersonalet på hoteller samt til chauffører og guider. De øvrige vil forvente omkring 10-15% i drikkepenge. Chauffører og guider giver rejsebureauet nogle drikkepenge til.


Visum


For at kunne komme med på rejsen med Den Transsibiriske Jernbane kræver det at, man får lavet visum til hhv. Rusland, Mongoliet og Kina. Det kan tage noget tid at, komme igennem ansøgningsprocessen, vi anbefaler derfor, at man senest går i gang med at søge om visum tre måneder inden afrejse. Det er ens eget ansvar, at man sørger for at få alle tre visa.


Vi samarbejder med visumbureauet Private Guide, som tilbyder at hjælpe mod et gebyr. Private guide skriver til alle tilmeldte på rejserne ca. tre måneder inden afrejse og tilbyder deres hjælp. Det står en helt frit for, om man tager imod tilbuddet eller selv står for ansøgningerne.


Som et led i processen skal man bl.a. aflevere pas, pasfotoer, en invitation til Rusland (den skaffer vi. Den er inkluderet i prisen). Man skal også ind og afgive fingeraftryk på det kinesiske konsulat og det russiske visumcenter. Når alle visa er færdige, vil man kunne hente sit pas på Private Guides kontor i Hellerup, eller man kan få det det tilsendt med GLS for 250 kroner.


Priser for visum


Russisk visum

Et russisk visum koster 570 kr., hvis man selv ordner det, og 990 kr. hos Private Guide. Alle over 12 år skal have taget fingeraftryk i København eller Århus. Hvis man vælger at få taget fingeraftryk i Århus, vil det koste et tillæg på 625 kroner. Det tager 7 dage, fra man har udfyldt ansøgningen, til man får pas med visum retur.


Du kan læse mere omkring russisk visum på udenrigsministeriet hjemmeside her og på det russiske visumcenters hjemmeside her.


Mongolsk visum Et mongolsk visum koster 660 kr., hvis man selv ordner det, og 990 kr. hos Private Guide (efter 1. juli stiger prisen til 1050 kr.). Det tager 14 dage fra man har udfyldt ansøgningsskemaet, til man har sit visum. De har kun åbent 1 gang om ugen, om tirsdagen.


Du kan læse mere omkring mongolsk visum på udenrigsministeriets hjemmeside her, eller på konsulatets hjemmeside her.


Kinesisk visum Et kinesisk visum koster 450 kr., hvis man selv ordner det, og 1.390 kr. hos Private Guide. For at få visum skal man udfylde et ansøgningsskema. Man kan vælge at gøre det selv uden beregning, men skal der rettes fejl i skemaet, koster det 100 kr. Man kan også få Private Guide til at udfylde det for 300 kr. ekstra. I forbindelse med visumsøgning skal man afgive fingeraftryk. Det foregår i København. Når man har afgivet fingeraftryk, vil det blive gemt i 5 år, så man ved gentagne rejser ikke behøver at skulle have taget fingeraftryk hver gang. Alle over børn og unge under 15 år og ældre over 70 år er fritaget for at skulle have taget fingeraftryk. Det tager 4 arbejdsdage fra man siger har udfyldt ansøgningsskemaet, til man får sit visum.


Du kan læse mere om visum til Kina på udenrigsministeriets hjemmeside ved at trykke her og på konsulatets hjemmeside her.


OBS! _Der kan forekomme ekstra gebyr i form af forsendelse af pas og visum. Vi tager forbehold for prisændringer og fejl i priserne. Tjek for en sikkerheds skyld på konsulaternes og visumcenterets hjemmesider._