Tadsjikistan - Varzobdalen

Tadsjikistan

Tajikistan

Tadsjikistan er et smukt bjergrigt land i Centralasien.

Omkring halvdelen af landet ligger over 3.000 meter over havets overflade. Der er mange bjergtoppe der måler over 7.000 meter, og landets højeste bjerg Salmani Ismail (tidligere kommunistbjerget), er 7.495 meter højt. Dette gør landet til et veloplagt valgt, hvis man er til trekking, bjergvandring eller bare en dejlig vandringstur langs landets mange floder og smukke bjergsøer.

Der er i alt ca. 10.000 km2 af gletsjere og de mange dale driver et net af floder gennem landet. Kun ca. 4 procent af landet er dækket af skov. Lavlandet er for det meste dyrket og består af spredte stepper, ørken og semi-ørken.

Tadsjikistans hovedstad Dusjanbe er en by med massere af liv, navnet Dusjanbe i sig selv kommer af det persiske ord ”mandag” – da det var et populært mandagsmarkedssted.

Byen byder på mange seværdigheder. Såsom monumenter, statuer, museer og meget mere. Det er bl.a. her på nationalmuseet i Dusjanbe at ”den sovende Buddha” bliver opbevaret.

Rejser til Tadsjikistan


Der er for tiden ingen rejser planlagt til Tadsjikistan

Rejseledere på rejser til Tadsjikistan

Markus Bogisch

Markus Bogisch er ph.d. i kunsthistorie, forfatter, redaktør og foredragsholder. Hans primære forskningsområde er middelalderkunsten i den kristne periferi og dens interaktion med den islamiske kunst samt deres fælles rødder i antikken.


Han har været underviser på Københavns Universitet fra 2002-2015, medlem af Den danske Nationalkomité for Byzantinske Studier og George Chubinashvili National Research Centre for Georgian Art History and Heritage Preservation samt tidligere formand for Dansk Selskab for Kaukasusforskning.


Markus har mange års erfaring som rejseleder med indgående kendskab til landene i Sydkaukasus, Mellemøsten og Centralasien. Hans interesse for Rastafarikulturen og ”Back to Africa”-bevægelsen har også bragt ham til Etiopien, som han har rejst i flere gange.


Markus Bogisch

Billeder fra Tadsjikistan

Tadsjikistan - DusjanbeTadsjikistan - Dusjanbe - National museet Tadsjikistan - Dusjanbe - National museet - Den sovende BuddhaTadsjikistan - Dusjanbe - Palace of Nations og Flagstangen Tadsjikistan - Dusjanbe - Den Grønne BazarTadsjikistan - Dusjanbe - Rudaki MonumentetTadsjikistan - Dusjanbe - Sonomi monumentet Tadsjikistan - Fann Bjergene Tadsjikistan - Fann bjergene - IskanderkulTadsjikistan - RomitkløftenTadsjikistan - Romit nationalparkTadsjikistan - De syv søerTadsjikistan - Allauddin-søerneTadsjikistan - Hjemmebesøg Tadsjikistan - Varzobdalen Tadsjikistan - Det gamle Penjikents ruiner