Jordan  - Det Døde Hav

Jordan

Jordan

Jordan er et land der har meget at byde på hvad angår både kultur, historie og natur. Det er et land i Mellemøsten beliggende mellem Saudi-Arabien og Israel, ud til Vestbredden. Der har boet mennesker i det der i dag er Jordan, der kan spores helt 700.000 år tilbage. Inden Første Verdenskrig var Jordan en del af Det Osmanniske Rige, hvor det var bosat af beduiner.

Efter Anden Verdenskrig blev Jordan selvstændigt. Jordan er et monarkisk land med et stærkt kongedømme. Det har således været et kongedømme siden landet blev grundlagt. Da islam er den primære religionen i Jordan, og 93% af befolkningen er sunnimuslimer, er der blevet lavet en lov i 1952 at kongen og hans efterfølgere skal være muslimer, og sønner af muslimske forældre. Gennem tiden har Jordan været præget af krig. Mellem 1950 og 1967 var Vestbredden en del af Jordan, men de tabte Vestbredden til Israel i Seksdageskrigen.

En af de populære og mest besøgte steder i Jordan er Det Døde Hav, som er verdens lavest liggende sø med en saltholdighed, som svinger omkring 31,5%. Det er således 9 gange så meget som Middelhavets saltholdighed. Et andet historisk sted i Jordan er Petra. Det er en oldtids by som var nabatæernes hovedstad og handelscenter for karavanerne. I dag er Petra et arkæologisk område og man har fundet ud af, at det var beboernes evne til at styre vandstilstrømningen, der ledte til at ørkenbyen kunne opstå, da der blevet lavet en kunstig oase. Wadi Rum er også klart et besøg værd, hvis man vil på ørkeneventyr. Ørkenen har lagt sand til Star Wars og Transformers filmene. I bund og grund er Jordan et spændende og historisk land der er et besøg værd.


Rejser til Jordan


Der er for tiden ingen rejser planlagt til Jordan

Rejseledere på rejser til Jordan

Janus Bakrawi

Janus Nabil Bakrawi er dansk skuespiller og har medvirket i en række danske film, teaterforestillinger og tv-serier, heriblandt Ørnen og Forbrydelsen 2. Janus er udover skuespillerfaget også en engageret foredragsholder.


Han blev som 7-årig bortført af sin far til Jordan, som har medvirket til hans indflydelse i dokumentar-serien ”De Bortførte Børn” hvor han i samarbejde med TV2 undersøgte lignende sager. Erfaringerne fra sine egne oplevelser giver ham en bred og personlig viden indenfor både Jordan og Israel, hvilket gør ham til en helt unik rejseleder.

Rejseleder Janus Bakrawi

Billeder fra Jordan

Jordan - Amman - CitadelJordan - Amman - AmfiteaterJordan - Jerash - ruiner Jordan - Umm Quais - RuinerJordan - Madaba - Mount NeboJordan - Kerak - KorsridderborgJordan - Petra - Al KhaznehJordan - Wadi RumJordan - Det Røde HavJordan - Zaatari - Flygtningelejr