Israel - Jerusalem - Tempelbjerget

Israel

Israel

Israel er et af Mellemøstens mest spændende lande, der blandt andet byder på 4000 års historie, verdens laveste landpunkt Det Døde Hav, Galilæas bibelske byer, Oliebjerget og mange andre kulturskatte. Israels geografiske placering byder derudover på Negev-ørkenen i syd, et bjergrigt klima i nord, og højlandene i øst. Den største del af Israels befolkning bor i kystbyerne ved middelhavet i den vestlige del af landet, da der her er et roligere klima.

Israels historie kan tilbagedateres til det ellevte århundrede f.Kr. hvor de første jødiske kongeriger og stater blev etableret. På denne destination dykkes der ned Israels historiske monumenter og dets historie set i forhold til den jødiske minoritet. Israel gemmer på en yderst spændende historie. Ifølge Toraen blev Israel lovet til jøderne som deres hjemland, men efter det mislykkede Bar Kokhba-oprør mod Romerriget og en efterfulgt bortvisning af jøder, mindskes den jødiske befolkning. Senere kom de første muslimske erobringer og i år 1516 – 1922 var Israel en del af Det Osmanniske Rige.

I dag er Israel det eneste land i verden med en jødisk minoritet, men på trods af dette, er Jerusalem hellig for tre religioner; jødedommen, kristendommen og islam. Du vil herudover kunne opleve Via Dolorosa, Tempelbjerget, Grædemuren, Pagtens Ark, Betlehem, Krybbepladsen og meget mere. Israel har hele 9 seværdigheder på UNESCO’s verdensarvsliste, og er bestemt et land der er et besøg værd.


Rejser til Israel


Der er for tiden ingen rejser planlagt til Israel

Rejseledere på rejser til Israel

Janus Bakrawi

Janus Nabil Bakrawi er dansk skuespiller og har medvirket i en række danske film, teaterforestillinger og tv-serier, heriblandt Ørnen og Forbrydelsen 2. Janus er udover skuespillerfaget også en engageret foredragsholder.


Han blev som 7-årig bortført af sin far til Jordan, som har medvirket til hans indflydelse i dokumentar-serien ”De Bortførte Børn” hvor han i samarbejde med TV2 undersøgte lignende sager. Erfaringerne fra sine egne oplevelser giver ham en bred og personlig viden indenfor både Jordan og Israel, hvilket gør ham til en helt unik rejseleder.

Rejseleder Janus Bakrawi

Billeder fra Israel

Israel - Jerusalem - Getsemane HaveIsrael - Jerusalem - GravkirkenIsrael - Jerusalem - GrædemurenIsrael - Bethlehem - Fødselskirken