Peru - Lima - centrum

Peru

Peru

Peru blev uafhængigt af Spanien i 1821. Generelt er de lokale meget åbne og tager godt imod turister. Kulturen stammer fra deres rødder som inkaindianere og fra spanske traditioner. Før kolonitiden var Peru en del af Inkariget med hovedstad i Cuzco i Sydøstperu. I dag er Lima hovedstad. Der udspringer mange floder i Andesbjergene, og flere af dem strømmer ind i Titicaca-søen. Titicaca-søen er den højest beliggende sø i verden. Den har over 40 øer, og flere af dem er beboet.


Amazonfloden udspringer fra Andesbjergene i Peru og løber langs Colombias sydlige grænse til Brasilien, hvorefter den et par tusinde kilometer senere strømmer ud i Atlanterhavet.


Særligt er Peru kendt for Machu Picchu, som er på UNESCOs verdensarvliste. Det er den mest velbevarede præ-columbianske by i verden, og det er et fantastisk syn at se. Machu Picchu er for nylig kommet med på listen over verdens syv nye vidundere.

Rejser til Peru


Der er for tiden ingen rejser planlagt til Peru

Lima

Lima er Perus hovedstad og landets største by med over 10 mio. indbyggere. Dengang byen blev grundlagt kaldte man den Kongernes By, da den blev grundlagt på Helligtrekongersdag. Lima ligger lige ud til Stillehavet på smuldrende klipper. Her kan man gå langs strandpromenaden eller nyde udsigten, mens man spiser på en af de mange caféer og restauranter. Museer, gallerier, natklubber, caféer og restauranter er med til at give turister samt lokale et indblik i peruansk historie og kultur. Lima består en blanding af slumkvarterer, forretningsområder og pænere kvarterer. Det mest kendte og populære sted for mange turister er Miraflores-kvarteret. Her kan man shoppe eksklusive mærker, spise på dyre restauranter og drikke på eksklusive barer og natklubber.


Central Reserve Bank of Peru Museum

Museet åbnede i 1982. Det huser en præ-columbiansk udstilling og et kunstgalleri.


Limas katedral

Katedralen er romersk-katolsk. Den blev bygget i 1535, men er senere hen blevet renoveret et par gange.


Palacio de Gobierno del Perú

Paladset ligger i centrum af Lima og et tæt på flere af byens historiske seværdigheder. Paladset blev bygget i 1535 af Francisco Pizarro, som også er grundlægger af Lima. Mange lokale kender paladset som Casa de Pizarro. Mens paladset oprindeligt blev bygget under det spanske herredømme, er det i dag hjem for Perus præsident, og det bliver brugt til regeringsmøder.


Museo Oro del Perú (Guldmuseet)

På dette museum finder man landets største samling af guld og sølv fra oldtiden. Museet indeholder mere end 7.000 genstande, såsom gamle kunstværker og ædelstene. På Museo Oro Del Perú har man mulighed for at lære om de indfødtes historie og deres måde at arbejde med metal på.


Perus Amazonas

Pevas

Pevas er Perus ældste by i Amazonas. Indbyggerne i byen stammer fra fire forskellige stammer. Der er hverken biler, banker eller posthuse. Det, som Pevas er mest kendt for, er deres kunstner Francisco Grippa, som benytter sig af lokale redskaber og bliver inspireret af farverne fra planterne og livet i Amazonas. Hans bolig og studie i Pevas er bygget på toppen af en bakke. Herfra kan man kigge ned på byens indbyggere samt på Amazonas og blive inspireret.


Iquitos

Iquitos er den største by i Amazonas i Peru, og så er det verdens største by, som man ikke kan komme til ad veje, men kun med båd eller fly. I byen kører der næsten ingen biler rundt, det er primært ældre busser og små trehjulede knallerter med vogn. Denne by er noget helt særligt, fordi den både rummer store palæer og små huse på pæle og tømmerflåder. Da Iquitos ligger i Amazonas, er der også et meget rigt dyreliv i området. Der er både sommerfuglefarme og dyreparker, man kan besøge.

I Iquitos er bydelen Belen en delvist en flydende by. At sejle rundt på markedet i Belen er en usædvanlig og interessant oplevelse. Man kan smage lokale retter med ingredienser fra junglen, og der bliver solgt usædvanlige dyr og planter fra Amazonas.


Rejseledere på rejser til Peru

Lene Kohlhoff Rasmussen

Lene Kohlhoff Rasmussen er eventyrer, forfatter og en efterspurgt foredragsholder. Hun har været på flere lange ekspeditioner, og rejser ofte på egen hånd gennem verdens brændpunkter. I 2015 udgav hun sin rejseberetning om Silkevejen, der også omhandler landenes historie, kulturer og religioner. Hun er i øjeblikket i gang med et bogprojekt om nogle af verdens største floder, hvor hun foretager rejseekspeditioner langs Amazonas, Nilen og Ganges. Lene Kohlhoff Rasmussen er medlem af De Berejstes Klub og De Kvindelige Eventyrers Klub.

Rejseleder Lene Kohlhoff Rasmussen

Billeder fra Peru

Peru - Pevas Peru - PevasPeru - Pevas - Amazonfloden Peru - Pevas - Amazonfloden Peru - Pevas - Amazonfloden Peru - Pucaurquillo-floden - Indianerne  Peru - Iquitos Peru - Iquitos Peru - Iquitos Peru - Iquitos - BelenPeru - Iquitos - Belen Peru - Iquitos - Belen Peru - Lima Peru - Lima Peru - Lima - Saint Francis klosterPeru - Lima - Plaza de ArmasPeru - Lima - guldmuseet