Mongoliet - Ulan Bator - Bogd Khans vinterpalads

Mongoliet

Mongolia

Mongoliet er en selvstændig stat, der ligger i Øst- og Centralasien. Landet har grænser op til Rusland og Kina. Landet er 1.594.116 km² stort og med en befolkning på ca. 2,9 millioner, hvilket gør at landet har den laveste befolkningstæthed blandt selvstændige nationer i verden. Det område der idag er Mongoliet, har været styret af flere nomadiske imperier gennem tiden. Omådet har derudover også været centrum for Det mongolske kejserherredømme der med Djengis Khan i spidsen blev etableret i 1206. Djengis Khans Barnebarn Kublai Khan grundlagde Yuan-dynastiet, der strække sig ind over Kina. Det var det største sammenhængende imperium i verdenshistorien og dækkede over et område på 35 millioner km² og mere end 100 millioner mennesker. Imperiet brød sammen i 1368, hvor mongolerne træk sig tilbage til de landområder der idag er Mongoliet.


I det 16. og 17. århundrede var Mongoliet under stærk indflydelse af tibetansk buddhisme. Landområderne blev erobret og indlemmet i det kinesiske Qing-dynasti i slutningen af det 17. århundrede og var en del af Kina helt indtil dynastiets sammenbrud i 1912, hvor Mongoliet blev selvstændigt. i 1924 blev Folkerepublikken Mongoliet oprettet som en sovjetisk satellitstat. I 1990 var der revolution i landet der medførte kommunistregimets fald og overgang til markedsøkonomi. Størstedelen af landet er steppeområder omgivet af Gobi-ørkenen og bjergområder.


Der er ca. én tredjedel af befolkningen der lever nomadisk eller semi-nomadisk. Den største religion i landet er tibetansk buddhisme.

Rejser til Mongoliet


Der er for tiden ingen rejser planlagt til Mongoliet

Rejseledere på rejser til Mongoliet

Jens Worning Sørensen

Jens Worning Sørensen er uddannet cand.scient.pol. Han er tidligere generalkonsul i Skt. Petersborg og har fungeret som foredragsholder samt analytiker og kommentator om russiske forhold i medierne. Han er pt. leder af kommunikationsbureauet Policy Group og udenrigsskribent for Kristeligt Dagblad.

Jens Worning Sørensen
Rejseleder Per Dalgaard

Per Dalgaard

Per Dalgaard er uddannet i russisk, cand. phil. på danske universiteter og ph.d. i sammenlignende litteratur fra Canada. Han har undervist på en række universiteter og højskoler og har i mange år været korrespondent i Sovjet og Rusland for Aktuelt, Politiken og Information. Forfatter til Turen går til Moskva, Skt. Petersborg og Den Transsibiriske Jernbane samt en række andre bøger om Rusland og russisk kultur og oversætter af russisk litteratur til dansk. Han en af landets mest brugte foredragsholdere om Rusland og har mange års erfaring som rejseleder på kulturrejser i Rusland og Østeuropa.

Svend Gottschalk Rasmussen

Svend Gottschalk Rasmussen er cand.mag. i russisk og polsk og lektor emeritus fra Institut for Sprog og Kommunikation på Syddansk Universitet.

Han er Polen-ekspert og bruges ofte i medierne, når der sker noget i Polen. Han har i perioder boet i hhv. Polen og det gamle Sovjetunionen, og han taler flydende polsk og russisk

Rejseleder Svend Gottschalk Rasmussen

Billeder fra Mongoliet

Mongoliet - Ulan Bator - City viewMongoliet - Ulan BatorMongoliet - Ulan Bator - Choijin Lama templetMongoliet - Ulan Bator - Choijin Lama templetMongoliet - Ulan Bator - Bogd Khans vinterpalads Mongoliet - Terelj - NationalparkMongoliet - Terelj nationalpark - Turtle Rock