Kina - Beijing - Den Forbudte By

Kina

China

Kina er det største land i Østasien, og er med sine 1.4 milliarder indbyggere det mest befolkningsrige land i verdenen. Kina eller Zhong-guo 中国 (riget i midten) er med sin 6.000 år lange historie også den ældste civilisation i verdenen.
Kina har siden år 1949, hvor kommunisterne vandt en drabelig borgerkrig over nationalisterne, officielt heddet Folkerepublikken Kina og været under ledelse af Kommunistpartiet i et etpartisystem. Den lange kejserlige historie og kultur er dog stadig en stor del af den kinesiske bevidsthed og kan stadig opleves i form af velbevarede levn fra fortidens kejserlige dynastier.
Kina blev for første gang erobret og samlet som ét imperium under én kejser, af den gule kejser i år 221 F.v.t. (Qin-dynastiet). Sidenhen har det kinesiske imperium været regeret af en lang række kejserlige dynastier.
Han-dynastiet gjorde konfucianismen til statsfilosofi, som i dag er baggrunden for store dele af den kinesiske kultur og tankegang. Tang-dynastiet er kendt som den kinesiske guldalder, hvor de største kinesiske digtere og kalligrafer havde deres storhedstid. Det var under Ming-dynastiet at hovedstaden blev flyttet til Beijing og den forbudte by blev bygget. Til sidst var det under Qing-dynastiet, at de vestlige magter gjorde deres indtog i Kina og en række krige imod England førte til det kejserlige Kinas fald og den kinesiske republiks fødsel.

Kina er, målt på areal, det 4. største land i verdenen. Det byder derfor naturligvis både på en masse varieret natur og forskellige kulturer og sprog. I det nordlige Kina, hvor hovedstaden Beijing ligger, er naturen mere barsk, med bjerge i nordøst og ørkenen i nordvest. Forholdene til dyrkning af ris eksisterer derfor kun meget få steder, hvorfor man hovedsageligt spiser nudler her. I det sydlige Kina, er der et meget mere frodigt og tropisk klima. Her finder vi landets største by Shanghai og den smukke by og tidligere hovedstad Hangzhou.
Det vestlige Kina er meget præget af ørken, og befolkningstætheden er meget lavere. Det er her vi finder Sichuan provinsen som er kendt for sin meget stærke mad.

Rejser til Kina


Der er for tiden ingen rejser planlagt til Kina

Mere information om landet kommer senere.

Rejseledere på rejser til Kina

Jens Worning Sørensen

Jens Worning Sørensen er uddannet cand.scient.pol. Han er tidligere generalkonsul i Skt. Petersborg og har fungeret som foredragsholder samt analytiker og kommentator om russiske forhold i medierne. Han er pt. leder af kommunikationsbureauet Policy Group og udenrigsskribent for Kristeligt Dagblad.

Jens Worning Sørensen
Rejseleder Per Dalgaard

Per Dalgaard

Per Dalgaard er uddannet i russisk, cand. phil. på danske universiteter og ph.d. i sammenlignende litteratur fra Canada. Han har undervist på en række universiteter og højskoler og har i mange år været korrespondent i Sovjet og Rusland for Aktuelt, Politiken og Information. Forfatter til Turen går til Moskva, Skt. Petersborg og Den Transsibiriske Jernbane samt en række andre bøger om Rusland og russisk kultur og oversætter af russisk litteratur til dansk. Han en af landets mest brugte foredragsholdere om Rusland og har mange års erfaring som rejseleder på kulturrejser i Rusland og Østeuropa.

Svend Gottschalk Rasmussen

Svend Gottschalk Rasmussen er cand.mag. i russisk og polsk og lektor emeritus fra Institut for Sprog og Kommunikation på Syddansk Universitet.

Han er Polen-ekspert og bruges ofte i medierne, når der sker noget i Polen. Han har i perioder boet i hhv. Polen og det gamle Sovjetunionen, og han taler flydende polsk og russisk

Rejseleder Svend Gottschalk Rasmussen

Billeder fra Kina

Kina - Beijing - Den himmelske FredspladsKina - Beijing - Forbidden City Kina - Beijing - Himlens TempelKina - Beijing - Great WallKina - MinggraveneKina - Beijing - National StadiumKina - Beijing - Nationalstadion (Fuglereden)