Grønland -  Ilulissat - Isfjorden

Grønland

Greenland

Grønland er et autonomt selvstyrende land indenfor det danske kongerige. Geografisk hører landet til det nordamerikanske kontinent og geopolitisk hører det til Europa. Grønland er verdens største ø, hvoraf 3/4 er dækket af en iskappe. Derudover består Grønland også af mere end 100 mindre øer. Der bor ca. 56.370 mennesker i landet, hvilket gør det til det land i verden med den laveste befolkningstæthed.


De første mennesker bosatte sig på Grønland for mere en 4.500 år siden og bestod primært af arktiske folkeslag, som indvandrede fra Canada. Senere, i det 10. århundrede, bosatte norske vikinger sig i den sydlige del af Grønland. I det 13. århundrede kom de første Inuit-folkeslag til landet. I 1814 blev Grønland en dansk koloni og har været under dansk suverænitet siden. I 1997 fik landet hjemmestyre og senere i 2009 fik landet selvstyre.

Rejser til Grønland


Der er for tiden ingen rejser planlagt til Grønland

Rejseledere på rejser til Grønland

Martin Breum

Martin Breum er uddannet journalist og har i en årrække været vært på DR2’s nyhedsprogrammer Deadline og DR2 Udland. Han forlod DR i 2015 og er i dag Danmarks førende Arktis-journalist samt forfatter til flere bøger om emnet. Han rejser ofte i de arktiske egne og har adskillige gange været afsted til Svalbard, Nordnorge, Alaska, Grønland - og Nordpolen! Martin Breum deltog på LOMROG III-ekspeditionen, der havde til formål at indsamle data om havbunden til støtte for det danske Rigsfællesskabs krav til FN om 895.000 kvadratkilometer af havbunden ved Nordpolen. I den forbindelse blev han DR’s første medarbejder på Nordpolen, ligesom han i 2009 ledte det første danske tv-hold på Antarktis.

Martin Breum

Billeder fra Grønland

Den gamle boplads SermermiutSermermiutGrønland -  Ilulissat - IsfjordenGrønland -  Ilulissat - IsfjordenGrønland - Ilulissat - Ilulissat MuseumGrønland - SisimiutGrønland - Sisimiut - Sisimiut museumGrønland - Kangerlussuaq Grønland - Kangerlussuaq - IndlandsisenGrønland - Kangerlussuaq - IndlandsisenGrønland - Kangerlussuaq - Museet