Østrig - Wien - Belvedere

Østrig

Austria

Østrig er en forbundsstat i Centraleuropa, der består af ni delstater som er: Vorarlberg, Tyrol, Salzburg, Niederösterreich, Oberösterreich, Wien, Steiermark, Kärnten og Burgenland. Fra middelalderen frem til Første Verdenskrig var Østrig (eller rettere Østrig-Ungarn) en af Europas stormagter. Hovedstaden Wien ligger i den østlige del af landet tæt ved Donau. Den centrale og sydvestlige del af landet er en del af alperne.

Rejser til Østrig


Der er for tiden ingen rejser planlagt til Østrig

Wien


Wien stammer helt tilbage til romerske og keltiske kolonier. Fra dem blev byen omformet til en middelalder- og barokby. Siden blev den gjort til hovedstad i Det Østrig-Ungarske Dobbeltmonarki. Wiens historiske centrum har barokslotte og -haver, og mange store flotte bygninger, monumenter og parker. Man fornemmer let fordums storhed.


Byen har en lang og imponerende kunstnerisk og intellektuel kulturarv. Den har blandt andre været hjem for Mozart, Beethoven og Freud. Mozart besøgte Wien mange gange, mens han var ung, og i den sidste del af hans liv flyttede han permanent til Wien. I et af Mozarts gamle hjem er nu et museum kaldet Mozarthaus.


Schönbrunn


Det enorme barokslot i udkanten af Wien var kongefamiliens sommerresidens. Det er et af Europas flotteste slotte og er på UNESCOs verdensarvliste. Efter Anden Verdenskrig blev det benyttet af de allierede til administration og til at huse soldater. Det var også her, at Kennedy og Khrusjtjov mødtes i 1961. I dag er slottet museum og en af Østrigs mest besøgte seværdigheder.


Rejseledere på rejser til Østrig

Charlotte Borchorst Faurschou

Charlotte er uddannet klassisk musiker med forkærlighed for strygekvartet, men er nu primært optaget af at formidle glæden og styrken ved den klassiske musik videre til eleverne på Orkester Efterskolen - en skole, Charlotte selv har startet, og som hun fik P2´s ildsjælepris for i 2014. Hvert år arrangerer hun en koncert- og kulturtur for eleverne – og forældrenes reaktion er altid: Gid vi kunne komme med... så nu arrangerer hun også koncertrejser for voksne!


Charlotte har en forkærlighed for det tyske sprog og kulturrum, ikke mindst efter studier i Wien. Både østrigere og tyskere er med rette stolte af deres musiktradition og Charlotte hjælper gerne med at åbne dørene - og ørerne!

Rejseleder Charlotte Borchorst Faurschou
Rejseleder Ole Faurschou

Ole Faurschou

Ole er uddannet orkesterdirigent fra Wien og fra kordirigentklassen i København og er som erfaren dirigent for både professionelle og amatører kendt for sin evne til at formidle musikken, både gennem det musikalske arbejde og ved at fortælle om den. CD-udgivelser på bl.a. Naxos med Akademisk Kor Århus og Landskoret, dirigent og underviser på bl.a. OrkesterEfterskolen, Vestervig Kirkemusikskole og Det Danske Pigekor. Ole har vundet adskillige internationale priser som dirigent og er ofte brugt som gæstedirigent og underviser på kurser i ind- og udland og hyppig gæst i Søndagsklassikeren på P2. I sommeren 2017 dirigerede Ole det danske kor i den første ” Eurovision kor Grand Prix” og er desuden tilknyttet DRs Malko-skole for unge dirigenter som lærer.

Billeder fra Østrig

Østrig - Wien - ByoversigtØstrig - Wien - StatsooperØstrig - Wien - Staatsoper - MacbethØstrig - Wien - Staatsoper - RigolettoØstrig - Wien - Staatsoper - RigolettoØstrig - Wien - KonzerthausØstrig - Wien - SchönbrunnØstrig - Wien - Prater ParkØstrig - Wien - BelvedereØstrig - Wien - MusikvereinØstrig - Wien - MusikvereinØstrig - Wien - NaschmarktØstrig - Wien - Cafe LandtmannØstrig - Wachau - KremsØstrig - Wachau - DürnsteinØstrig - Wachau